Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Φόρο για ξένο προπονητή στην Ρωσία!!

Αν θέλουν να έχουν ξένο προπονητή στον πάγκο τους οι ρωσικές ομάδες, τότε θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο! Αυτή την απόφαση πήρε την Παρασκευή η ομοσπονδία της χώρας.

Φόρο για ξένο προπονητή στην Ρωσία!
Θες ξένο προπονητή; Θα πληρώσεις φόρο!

Αυτό είναι το σκεπτικό της ομοσπονδίας στην Ρωσία, η οποία την Παρασκευή ανακοίνωσε πως από την 1η Ιουνίου οι ομάδες θα χρεώνονται επιπλέον, εφόσον θέλουν να έχουν στον πάγκο τους μη γηγενή τεχνικό.

Πόσο θα είναι το ποσό; Περίπου 125.000 ευρώ! Προφανώς… δεν λέει και πολλά στα εκατομμύρια που «σκορπούν» οι σύλλογοι εκεί, όμως και πάλι είναι μια περίεργη απόφαση που αναμένεται να... σηκώσει αντιδράσεις.

«Από την 1η Ιούνιου, όποια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ έχει προπονητή που δεν είναι Ρώσος, τότε θα καλείται να πληρώνει φόρο ύψους 158.000 δολάρια (περίπου 122.000 ευρώ). Για ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, το ποσό θα είναι το μισό», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Βέβαια, η ομοσπονδία ξεκαθάρισε πως αυτά τα χρήματα από τις ομάδες θα διατίθενται σε ακαδημίες ποδοσφαίρου, ούτως ώστε να βελτιωθούν.

Αυτή την στιγμή πάντως, από τις 16 ομάδες της πρώτης κατηγορίας, οι εννιά έχουν ξένο προπονητή στην τεχνική τους ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου τις «μεγάλες» Ζενίτ, Ανζί, Λοκομοτίβ και Ντιναμό Μόσχας.
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: