Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Τι θα συμβεί αν δεν πάρει η ΑΕΚ πιστοποιητικό!

Τι προβλέπουν οι νέοι κανονισμοί για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ, εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει αφορά τις συνέπειες σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί. Σε αυτή την περίπτωση, η Ένωση δεν θα εξασφαλίσει πιστοποιητικό (όπως συνέβη και πέρσι) και πλέον θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, με το μίνιμουμ των προϋποθέσεων, δηλαδή, την εξασφάλιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, κάτι που συνέβη και για τη σεζόν που ολοκληρώνεται. Ωστόσο, όπως και φέτος, η ΑΕΚ θα έχει μια σειρά από κυρώσεις.
Η σημαντικότερη (θεωρητικά), αυτή της μη συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν υφίσταται αυτή τη φορά, καθώς έτσι κι αλλιώς η ομάδα δεν εξασφάλισε έξοδο στην Ευρώπη. Συνεπώς, η «τιμωρία» της θα αφορά μόνο την απαγόρευση ελεύθερων μεταγραφών, κάτι που της επιβλήθηκε και για το φετινό πρωτάθλημα. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο κανονισμός για την συγκεκριμένη τιμωρία έχει γίνει πιο ελαστικός ενόψει της επόμενης σεζόν.
Έτσι, σε περίπτωση που η ΑΕΚ δεν πάρει αδειοδότηση (και πάντα με τα τωρινά δεδομένα), θα μπορεί να κάνει τέσσερις μεταγραφές ανεξαρτήτου εθνικότητας και ηλικίας, τέσσερις ανανεώσεις ανεξαρτήτου εθνικότητας και ηλικίας και από εκεί και πέρα θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει απεριόριστο αριθμό μεταγραφών και ανανεώσεων που θα αφορούν μόνο Έλληνες παίκτες κάτω των 24 ετών.
Πηγή: aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: