Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Παραιτήθηκε από την Βαλένθια ο Γιορέντε!!

Την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο της Βαλένθια μετά από τέσσερα χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα ο Μανουέλ Γιορέντε!

Παραιτήθηκε από την Βαλένθια ο Γιορέντε
Κενή είναι από σήμερα η θέση του προέδρου της Βαλένθια αφού, όπως αναμενόταν με βάση τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, ο Μανουέλ Γιορέντε ανακοίνωσε την παραίτησή του, μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στον προεδρικό θώκο.

Αιτία για την απόφαση του Γιορέντε είναι το γεγονός ότι η τοπική τράπεζα «Generalitat» που έχει το 70% των μετοχών της ομάδας, έχοντας δώσει δάνειο στην Βαλένθια (αυτό ξεπληρώνεται ακόμα) αποφάσισε να τοποθετήσει 11 «ελεγκτές» που θα έχουν τον πρώτο λόγο στον σύλλογο με αποτέλεσμα ο Γιορέντε να νιώσει ότι τον «καπελώνουν».

«Φεύγω με την συνείδησή μου ήσυχη. Η Βαλένθια είναι πάνω από ανθρώπους. Όταν αναλάβαμε, ο σύλλογος ήταν σε επισφαλή θέση και τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ' ό,τι ήταν στις 7 Ιουνίου του 2009, που έγινα πρόεδρος. Τώρα είμαστε ένας σύλλογος που τον σέβονται όλοι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και μπορούν τα πράγματα να εξελιχθούν ακόμα καλύτερα, με την βοήθεια όλων. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος γιατί θυσίασα πολλά αυτά τα χρόνια. Η Βαλένθια ποτέ δεν είχε ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα», δήλωσε ο Γιορέντε.

Σημειώνεται ότι το αρχικό ύψος του δανείου που είχε πάρει η Βαλένθια από την τράπεζα αυτή ήταν 550 εκατ. ευρώ και σήμερα υπολογίζεται ότι ο σύλλογος χρωστάει 400 εκατ. Οι οπαδοί της ομάδας αλλά και ο Τύπος κατηγορούν τον Γιορέντε για το ότι δεν… φαίνονταν στους προϋπολογισμούς τα έσοδα από τις πωλήσεις παικτών, όπως ο Μάτα αλλά και τα κέρδη από την συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ επικρατεί η άποψη ότι θα έπρεπε σήμερα να έχει ξεχρεωθεί πολύ μεγαλύτερο μέρος του δανείου αυτού.

Για την ώρα και μέχρι να γίνουν εκλογές για νέο ΔΣ, χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο Φερνάντο Χίνερ, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος και παλαίμαχος παίκτης της Βαλένθια. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: