Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Άλλους τους ανεβάζεις, κι άλλους τους κατεβάζεις!!

Νίκη παραμονής για τον Λεβαδειακό 2-1 εκτός έδρας την Κέρκυρα, η οποία με αυτή την ήττα… αποχαιρετά και μαθηματικά τη Σούπερ Λίγκα και να είναι αδιάφορη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Άλλους τους ανεβάζεις, κι άλλους τους κατεβάζεις
Τι σου είναι η ζωή, άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει.

Κάπως έτσι έγιναν και τα πράγματα στο ΕΑΚ, με την Κέρκυρα να γνωρίζει την ήττα 2-1 από τον Λεβαδειακό και να λέει…αντίο στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας και μαθηματικά, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Στον αντίποδα οι Βοιωτοί έκαναν το… καθήκον τους, πήραν το διπλό που χρειαζόντουσαν και πλέον μπορούν να… αναπνέουν καλύτερα, όσον αφορά την παραμονή τους στην κατηγορία.

Πάντως αν και οι Φαίακες δεν είχαν ουσιαστικές ελπίδες, «πάλεψαν» ένα ακόμα παιχνίδι φέτος.

Το ματς:


Εξ ορισμού ο αγώνας της Κέρκυρας με τον Λεβαδειακό ήταν αδιάφορος. Από τη μία οι Φαίακες καταδικασμένοι σε υποβιβασμό, από την άλλη οι Βοιωτοί δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον και σχεδόν μαθηματικά σωσμένοι. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν με τον Ροτζέριο να ανοίξουν το σκορ στο 6ο λεπτό με τον Ροτζέριο. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα της Λιβαδειάς έριξε τον ρυθμό και προσπάθησε να διατηρήσει το υπέρ της σκορ.

Όσο περνούσε η ώρα η Κέρκυρα προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και ήθελε να απειλήσει με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Αγρίτη. Ο Λεβαδειακός έδειχνε περισσότερο να θέλει να περάσει ο χρόνος και λιγότερο να παίξει ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι ποιοτικά ήταν κακό, με τους Φαίακες να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη στιγμή στην εστία του Κυριακίδη. Οι προσπάθειές της καρποφόρησαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Αγρίτης έκανε το 1-1.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή του πρώτου. Οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες για να πάρουν τη νίκη, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να έχει ανέβει πολύ και να δημιουργούνται ευκαιρίες εκατέρωθεν. Η ομάδα, όμως, που έμοιαζε να είναι πιο κοντά στην επίτευξη ενός γκολ ήταν ο Λεβαδειακός, καθώς οι φιλοξενούμενοι πίεζαν και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Αναστασόπουλου.

Το γκολ που έψαχναν οι Βοιωτοί ήρθε στο 71’, με τον Κόρμπο να κάνει το 2-1. Με το προβάδισμα και πάλι υπέρ τους οι παίκτες του Λεβαδειακού δεν έκαναν πάλι το ίδιο λάθος, διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και πήραν μία πολύ μεγάλη νίκη. Με αυτή την ήττα η Κέρκυρα αποχαιρέτησε την Σούπερ Λίγκα, καθώς έπεσε και μαθηματικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Πετρούσης, Σταμόγιαννος (83’ Κρητικός), Αθανασίου, Έντερ, Τσουμάνης (57’ Ηλιάδης), Τσοκάνης, Αγρίτης, Γκέσιος (87’ Βασιλόγιαννης), Λεόν, Κυβελίδης.

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Γκούμας, Μοσχάκης, Σίμωσης.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λισγάρας, Μεντί, Ροτζέριο (90+1' Ρομέου), Πόι, Ακόστα (63’ Καγεχόν), Βασιλείου (86’ Μαχαίρας).

Στον πάγκο: Κασμερίδης, Μπουμάλ, Νικολακάκης, Κουτσόπουλος.

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Ταρανάς (Αθηνών)
Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: