Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Και όμως είναι ακόμα εδώ…!

Νίκη που τον βάζει για τα καλά στο κόλπο της παραμονής στην Α1 μπάσκετ πέτυχε ο Πανελευσινιακός, 67-54 εντός έδρας τον ΠΑΟΚ για την 23η αγωνιστική. Κορυφαίος ο Λιακόπουλος με 24 πόντους.

Και όμως είναι ακόμα εδώ…
Έτσι η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα έφτασε στις έξι νίκες στο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με την ήττα του Περιστερίου από τον Κολοσσό, έχει πλέον βάσιμες ελπίδες παραμονής, με δεδομένο ότι η Καβάλα θα χάσει το προσεχές εξ’ αναβολής παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Λιακόπουλος ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός για την Ελευσίνα, με σημαντικές βοήθειες από Ουίλσον, Μαγκουνή και Εζιούκου. Για τον κάκιστο αγωνιστικά ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε για μία ακόμη φορά χωρίς τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ξεχώρισε ο Τσαϊρέλης και ο Χαραλαμπίδης στο πρώτο ημίχρονο.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε αρχικά τους γηπεδούχους και προηγήθηκε με 6-0, όμως η συνέχεια ανήκε στον Πανελευσινιακό. Με αλλεπάλληλες εύστοχες προσπάθειες τον Γουίλσον και Λιακόπουλου, οι παίκτες του Σκαραφίγκα πήραν κεφάλι στο σκορ, 20-13 στο 6΄, έχοντας υπεροπλία στα ριμπάουντ και δημιουργία στην επίθεση. Για τους φιλοξενούμενους, μοναδική αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα ήταν ο Χαραλαμπίδης. Η καλή περιφερειακή άμυνα των γηπεδούχων τους απέφερε πολλά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, για το 24-18 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια, Χάτσερ και Μαργαρίτης άρχισαν να βοηθούν περισσότερο, η άμυνα του ΠΑΟΚ «έσφιξε» και οδήγησε την Ελευσίνα σε λάθη. Έτσι, με τρίποντο του δεύτερου και λέι από του πρώτου, ο «δικέφαλος του βορρά» πέρασε για δεύτερη φορά μπροστά (29-28 στο 15΄). Από εκεί και έπειτα και μέχρι την ανάπαυλα, το παιχνίδι είχε πολλά λάθη εκατέρωθεν, αρκετά άστοχα σουτ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά τον τρόπο να περάσουν μπροστά με βραχεία κεφαλή 34-31, χάρη σε τρίποντο του Νίκου.

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του Πανελευσινιακού και στην τρίτη περίοδο. Με τον Λιακόπουλο να ευστοχεί σε τρίποντο στο 24΄, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά προβάδισμα οκτώ πόντων (43-35). Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε στη συνέχεια τα προβλήματα που είχε στην κυκλοφορία της μπάλας και με μία αντεπίθεση που είχε πρωταγωνιστές τους Δέδα και Τσαϊρέλη, έφερε ξανά στα ίσα το ματς 50-50 στο 31΄. Ο…διαστημικός όμως Λιακόπουλος, είχε πάρει την υπόθεση προσωπικά και με έξι δικούς του πόντους πρωταγωνίστησε σε ένα 8-0 της Ελευσίνας που προηγήθηκε 58-50 πέντε λεπτά πριν το τέλος. Οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να διατηρήσουν σαν κόρη οφθαλμού αυτό το +8 μέχρι το τέλος και να πετύχουν μία πολύ σημαντική νίκη με τελικό σκορ 67-54.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 34-31, 50-46, 67-54.

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος, Νίκου 3 (1), Παπανικολόπουλος 2, Παπανικολάου, Γκίμπσον 8, Μαγκουνής 7, Λιακόπουλος 24 (4), Δελληγιάννης, Ουίλσον 10 (2), Μαντζιόρης, Αβραμίδης 5, Εζιούκου 8.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 13 (1), Κασελάκης, Χαραλαμπίδης 14, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 12, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 6 (1), Νικολόπουλος, Καλές 1, Βαριτιμιάδης, Χρυσικόπουλος 2, Αμπαράς.

Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Στματόπουλος πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: