Σάββατο 6 Απριλίου 2013

«Δεν έκλεισε τίποτα» λένε στο υπουργείο Οικονομικών!

Όλα ανοιχτά παραμένουν στις διαβουλεύσεις της Αθήνας με την Τρόικα, έπειτα και από τη νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν έκλεισε τίποτα» λένε στο υπουργείο Οικονομικών
«Δεν έκλεισε τίποτα» είπε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη σύσκεψη, στην οποία, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, μετείχαν επίσης, από ελληνικής πλευράς, οι κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Γιώργος Μαυραγάνης.

Νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών ενδέχεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου.

Στη σημερινή συνάντηση, που ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα και τελείωσε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, συζητήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης, όπως η κινητικότητα στο Δημόσιο, το έλλειμμα, ο ενιαίος φόρος ακινήτων, αλλά και η συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank

Η ελληνική πλευρά, έπειτα και από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών, έχει καταλήξει στη γραμμή που θα τηρήσει απέναντι στην Τρόικα.

Νωρίτερα, είχε γίνει δίωρη συνάντηση μεταξύ εννεαμελούς αντιπροσωπείας στελεχών απός τις δύο τράπεζες, υπό τον Π. Χριστοδούλου της Εθνικής, με την Τρόικα.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της Τρόικας επέμειναν στο θέμα της μείωσης του κόστους σε περίπτωση συγχώνευσης, στις απολύσεις που θα γίνουν και στο κλείσιμο καταστημάτων.

«Οι δανειστές δεν μπορούν να ασκήσουν βέτο, αλλά αυτοί βάζουν τα λεφτά και υπαγορεύουν τις εξελίξεις» έλεγε πηγή του οικονομικού επιτελείου, έπειτα από τη συνάντηση των τραπεζιτών με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Η Τρόικα θέλει να πειστεί για τις συνέργειες του deal Εθνικής - Eurobank και να είναι βέβαιοι ότι δεν θα χρειαστούν άλλα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση.

Πάντως, πηγές του οικονομικού επιτελείου εκτιμούν ότι μπορεί τελικά να βρεθεί κάποια λύση, για να προχωρήσει η συμφωνία.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: