Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αρνητικές ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ για το άνοιγμα φακέλων

Tο αίτημα των βουλευτών της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, να ανοιχθούν οι φάκελοι αδειδότησης των ομάδων που έλαβαν το πιστοποιητικό συμμετοχής, απορρίφθηκε κατηγορηματικά από ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Η θέση των μελών ήταν κάθετα αρνητική, στο ενδεχόμενο να διαπιστωθεί από επιτροπή εμπειρογνωμόνων εάν ο Ηρακλής ήταν η μοναδική ομάδα που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.Από πλευράς Σούπερ Λιγκ ο γενικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματοςΠατρίκ Κομνηνός τόνισε: «Το περιεχόμενο των φακέλων πρέπει να μείνει εμπιστευτικό. Πρέπει να σεβαστούμε τις υπογραφές των ομάδων, οι οποίες έχουν υπογράψει τη ρήτρα εμπιστευτικότητας». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος είπε: «Το άνοιγμα φακέλων είναι κάτι που απαγορεύεται» στην πρόταση του μέλους του Δ.Σ., Βασίλη Χατζηαποστόλου: «θα μπορούσαμε να ανοίξουμε τους φακέλους ενώπιον του Δ.Σ. της ομοσπονδίας».Επίσης πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. υπήρξε ενημέρωση από την επιτροπή που ανέλαβε να ελέγξει τη γνησιότητα των ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων των ΠΑΕ, μέσα από αλληλογραφία με καταστήματα ΙΚΑ και ΔΟΥ. Κατόπιν πρότασης του Σπύρου Καλογιάννη, αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 26/5 έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις που εκκρεμούν από καταστήματα ΙΚΑ και ΔΟΥ και μάλιστα να ενημερωθούν σχετικά οι ενδιαφερόμενες ΠΑΕ. Θυμίζουμε πως οι ΠΑΕ που μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί πως είχαν πλαστές ενημερότητες, είναι οι Ηρακλής, Ιωνικός, Εθνικός, ΠΑΣ Κόρινθος και Ολυμπιακός Χερσονήσου.

Πάντα αναζητούμε το καλύτερο, κανείς δεν είναι πάνω από τους θεσμούς της ομάδας».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης, δύο ημέρες πριν τις εκλογές στη Λέσχη Φίλων Άρη, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τις σκέψεις της παράταξης του.
Αρχικά για την ένταση των τελευταίων ημερών, τόνισε:

«Επιζητούμε λίγη χαλάρωση, μετά από μια περίοδο εντάσεων και είναι ευτύχημα που λαμβάνει τέλος μια τέτοια περίοδος. Η ηρεμία είναι δεδομένη από τη δική μας πλευρά και περιμένουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά».
Σχολιάζοντας την χθεσινά ατάκα του Δημήτρη Παπαϊωάνου για υπέρβαση στην ομάδα, δήλωσε:

«Να ξεκαθαρίσουμε πως οποιαδήποτε υπέρβαση θα πρέπει να είναι καλά μελετημένη. Θα πρέπει να κοιτάξουμε να μην υπάρχουν κίνδυνοι αποτυχίας. Να υπάρξει ένας προγραμματισμός διετίας. Αν υποστηρίξουμε αυτές τις παραμέτρους, είναι δεδομένο πως υπάρχει η δυνατότητα για την υπέρβαση. Είναι προτεραιότητα να μην αφήσουμε χρέη, για να είναι υγιής ο σύλλογος. Κοιτάζοντας πρώτα τα οικονομικά, έπειτα βλέπουμε και τα αγωνιστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Για τα όσα καταλόγισε στη διοίκηση ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας, απάντησε:

«Τα οικονομικά της ΠΑΕ υπέστησαν διπλό και τριπλό έλεγχο, από τους κατάλληλους ανθρώπους. Παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία. Τώρα αν κάποιος θέλει να τα ερμηνεύσει διαφορετικά, είναι δική του υπόθεση. Εμείς παρουσιάσαμε τα έξοδα των μετακινήσεων των εκδρομών και υπάρχουν και τα χαρτιά από τον ταξιδιωτικό οργανισμό που διοργάνωσε αυτές τις εκδρομές και φυσικά δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που λέει ο κύριος Σκόρδας».
Για το αν κέρδισε εμπειρίες από τη διετή παρουσία του στη προεδρία της ΠΑΕ, δήλωσε:

«Είναι αλήθεια ότι κέρδισα εμπειρίες με την καθημερινή μου ενασχόληση. Είχα εμπειρία από διοίκηση με τη δική μου επιχείρηση, ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας πριν γίνω πρόεδρος και με την παρουσία μου στη προεδρία αυξήθηκαν οι παραστάσεις μου αλλά και η εμπειρία μου».

Για τα νέα υποψήφια μέλη της παράταξης, τόνισε:

«Η ενίσχυση της διοικητικής ομάδας ήταν απαραίτητη και η συμμετοχή αυτών των ανθρώπων είναι πολύ σημαντική. Ήταν οι καλύτερες μεταγραφές που μπορούσαν να γίνουν και έχουν βοηθήσει και οικονομικά στο παρελθόν. Ο κύριος Ορφανίδης, ο κύριος Παπαϊωάννου και ο κύριος Πόπής έχουν βοηθήσει και κολλάνε στο διοικητικό σχήματα, χωρίς να το διαταράξουν. Εξίσου σημαντικά μπορεί να βοηθήσει και ο κύριος Ευγενίου. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι βγαλμένοι από τα κάγκελα και τα τσιμέντα του Χαριλάου. Όλοι μας έχουμε όραμα για τον Άρη. Υπάρχουν ήδη κάποιες σκέψεις για το που μπορεί να αξιοποιηθεί ο καθένας, ανάλογα με τις ιδιότητες που διαθέτει. Ο κατάλληλος άνθρωπος θα πρέπει να βρίσκεται στη κατάλληλη θέση. Μιλάμε καθημερινά με τον προπονητή και αν εκλεγούμε θα είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε τα όποια θέματα υπάρχουν σε όλους τους τομείς».
Για την δική του ευθύνη, στη συμμετοχή της διοίκησης του Λάμπρου Σκόρδα, δήλωσε:

«Υπάρχει ευθύνη για το άνοιγμα, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τότε υπήρχε ένα μοντέλο λειτουργία που βάρυνε τον κύριο Σκόρδα. Αυτός είχε και το δικαίωμα διπλής υπογραφής. Δεν επιδέχονταν εύκολα κάποια αντίρρηση και μοιραία οι απόψεις μας έμπαιναν σε δεύτερη μοίρα».
Για την επόμενη ημέρα των εκλογών και εφόσον επανεκλεγεί η παράταξη του, απάντησε:

«Έχει μελετηθεί η δράση και η συμμετοχή όλων αυτή τη διετία, έχει αξιολογηθεί, θα τεθεί υπόψιν και στο νέο διοικητικό συμβούλιο και ότι κριθεί ωφέλιμο θα το πραγματοποιήσουμε. Πάντα αναζητούμε το καλύτερο, κανείς δεν είναι πάνω από τους θεσμούς της ομάδας».
Για τους ισχυρισμούς του κυρίου Σκόρδα, σχετικά με τις μεταγραφές και το γεγονός πως υπογράφονται από τη γυναίκα του κυρίου Κόντη, απάντησε:
«Απλά είναι ένα τεράστιο ψέμα, δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο».
Τέλος για τη στήριξη του «Σούπερ 3», δήλωσε:

Είναι το δυναμικότερο κομμάτι των οπαδών του συλλόγου, μας τιμά ιδιαίτερα η στήριξη του, χωρίς αυτό να σημαίνει εξάρτηση και οτιδήποτε άλλο, όπως προσπαθούν να μας προσάψουν κάποιοι. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε αυτά τα 2 χρόνια είχαμε επέμβαση ή υπόδειξη για τη λειτουργία της ομάδας από ανθρώπους του «Σούπερ 3».

«Σάρωσε» τα βραβεία η Γιουνάιτεντ!

Ο ιστορικός 19ος τίτλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνοδεύτηκε από δύο πολύ τιμητικές διακρίσεις για τον σύλλογο! Ο Νεμάνια Βίντιτς αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της σεζόν που φτάνει στο τέλος της και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ο πολυτιμότερος προπονητής της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Σκοτσέζος προπονητής κατέκτησε το 12ο πρωτάθλημά του στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», ενώ ο Σέρβος αμυντικός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα μετόπισθεν της ομάδας, απόντος και του Ρίο Φέρντιναντ στο μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής περιόδου. Ο Φέργκιουσον κατακτά την άκρως τιμητική διάκριση για 9η φορά, ενώ ο Βίντιτς για 2η, όντας ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ

Στον ΠΑΟΚ ο Καστίγιο?

Η πρώτη μεταγραφική βόμβα είναι γεγονός!

Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής συμφώνησε με την ομάδα του ΠΑΟΚ! Όλα αυτά την στιγμή που στον Άρη τον είχαν «σίγουρο» ο παίκτης τα βρήκε σε όλα με τον δικέφαλο... και αν δεν υπάρξει κάτι το συνταρακτικό θα συνεχίσει την καριέρα του στον δικέφαλο! Πηγη Salonikasports

Χατζηαποστόλου: «Να ανοίξουν οι φάκελοι»

Πρόταση στο ΔΣ της ΕΠΟ να ανοίξουν οι φάκελλοι που υπέβαλαν οι ομάδες για την αδειοδότηση έκανε το μέλος του ΔΣ Βασίλης Χατζηαποστόλου. Ομως δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, καθώς ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος είπε ότι θα ερωτηθεί η ΟΥΕΦΑ, αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Επίσης, ο Χατζηαποστόλου ζήτησε να ελεγχούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες που υπέβαλαν οι ομάδες και τα προηγούμενα, θέμα που αναμένεται να συζητηθεί εκτενέστερα στο αυριανό ΔΣ της ΕΠΟ.

Το «χρυσό γάντι» στον Χαρτ!!

Κορυφαίος τερματοφύλακας της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2010-11 αναδείχθηκε ο Τζο Χαρτ, ο οποίος ξεπέρασε στη σχετική βαθμολογία τους Πετρ Τσεχ και Έντουιν Φαν ντερ Σααρ.

Μπορεί η σεζόν να μην έχει τελειώσει, αλλά τα δεδομένα δεν μπορούν πλέον να αλλάξουν. Και εξηγούμαστε: Το Νο1 της Μάντσεστερ Σίτι κράτησε 17 φορές ανέπαφη την εστία του στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, δύο φορές παραπάνω από τον δεύτερο Πετρ Τσεχ. Έτσι, από τη στιγμή που απομένει μόλις ένα παιχνίδι, ακόμα και αν ο διεθνής Άγγλος δεχθεί γκολ και ο διεθνής Τσέχος όχι, είναι το ίδιο και το αυτό.

Επιπλέον, πολλές από τις φορές που η εστία του έμεινε ανέπαφη ήταν σε κρίσιμα ντέρμπι απέναντι σε Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  και Τσέλσι, ενώ κράτησε δύο φορές το μηδέν στην άμυνα στα παιχνίδια με την Τότεναμ, βοηθώντας την ομάδα του να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για αυτή τη διάκριση, αλλά δεν πιστεύω πως είμαι ο καλύτερος τερματοφύλακας της Πρέμιερ Λιγκ. Λαμβάνω αυτό το βραβείο εκ μέρους όλης της ομάδας, καθώς αν δεν αμυνόταν καλά, τότε δεν θα έμενε ανέπαφη η εστία σε τόσα παιχνίδια», δήλωσε ο… μετριόφρων Χαρτ.

Για την ιστορία, πίσω από τον Χαρτ, ακολούθησαν οι Τσεχ (15) και Φαν ντερ Σααρ-Ρέινα (14).

Διασώστες: «Η αλήθεια για την εκδρομή στο ΟΑΚΑ»

Με επιστολή της, η Ελληνική Ομάδα Διάσωση απαντάει στις αιχμές του Λάμπρου Σκόρδα σε ότι αφορά την περσινή εκδρομή στην Αθήνα για τον τελικό του ΟΑΚΑ και δίνει με αυστηρό ύφος την δική θέση.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Σκόρδα,

Με θλίψη και απορία ενημερωθήκαμε ότι στη συνέντευξη τύπου που δώσατε με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, αναφερθήκατε στους εθελοντές διάσωσες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Οργάνωσής μας στην μετακίνηση των οπαδών για τον τελικό κυπέλλου στην Αθήνα.
Η Ε.Ο.Δ στα πλαίσια της συνεργασίας μας για την ασφάλεια των οπαδών του ΑΡΗ, κι όχι μόνο, κλήθηκε να καλύψει την μεγάλη μετακίνηση οπαδών προς την Αθήνα.

Ομολογούμε ότι ήταν κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα σαν Οργάνωση γιατί έδειξε με αυτόν τον τρόπο η ΠΑΕ πόσο σοβαρά έπαιρνε σε αυτό το εγχείρημα την ασφάλεια των οπαδώς της.

Πιο αναλυτικά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την ΠΑΕ, μας ζητήθηκε να συμμετέχουμε με 12 πιστοποιημένους παροχείς πρώτων βοηθειών. Η ΠΑΕ σε αντάλλαγμα μας διέθεσε τα 12 εισιτήρια για τον τελικό (τα οποία τελικά έμειναν άθικτα λόγω των επεισοδίων και των συνεχιζόμενων μετακινήσεων των διασωστών σε όλες τις θύρες του γηπέδου για παροχή βοήθειας).

Στην συνεννόηση με την ΠΑΕ ζητήσαμε για λόγους ασφαλείας των διασωστών ένα πούλμαν, μικρότερο σε όγκο από τα υπόλοιπα, άρα και πιο ευέλικτο, στο οποίο θα επιβαίνουν, ΜΟΝΟ οι διασώστες, ώστε να μπορούμε να μετακινούμαστε άμεσα και αποτελεσματικά, κατά την διαδρομή, όπου υπήρχε ανάγκη.

Η συνεργασία μας με ΟΛΟΥΣ τους οπαδούς ήταν κάτι παραπάνω από άψογη.
Λυπόμαστε πραγματικά που στο πλαίσιο του προεκλογικού σας λόγου μιλήσατε για 15 πούλμαν που μετέφεραν διασώστες!!! Και ότι μάλιστα ξοδεύτηκαν για τον σκοπό αυτό 20.000 ευρώ!!!

Κ. Σκόρδα κάθε ανθρώπινη ζωή που βοηθήσαμε σε εκείνη την αποστολή, ανεξαρτήτου οπαδικής ταυτότητας, για εμάς αξίζει πολύ παραπάνω από 20.000 ευρώ αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς τα λεφτά που «σπατάλησε» η ΠΑΕ ΑΡΗΣ για την μετακίνηση των εθελοντών διασωστών ήταν όσο η αξία 12 εισιτήρια και ένα πούλμαν.

Παρακαλούμε η επιστολή αυτή να δημοσιοποιηθεί από την εφημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ» και από το ομώνυμο ραδιόφωνο.

Υ.Γ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ και με στόχο την πρόληψη, εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στις Πρώτες Βοήθειες για ενήλικες , παιδιά και βρέφη, προπονητές των ακαδημιών ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Ευχή μας και οι επόμενες διοικήσεις της ΠΑΕ να είναι εξίσου ευαισθητοποιημένες στην ασφάλεια των οπαδών της ομάδας».
Πηγή: theplayer.gr

Τζεβελέκης: «Μονόδρομος η πρόταση Αθανασιάδη»

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης και βασικός μέτοχός της σήμερα, Θανάσης Τζεβελέκης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον "ΑΡΗΣ FM 92,8", όπου παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας για τη Λέσχη Φίλων Άρη και τα διοικητικά δρώμενα της ΚΑΕ.

Αφού χαιρέτησε την παρουσία των Ηλία Πόππη και Ντίμη Παπαϊωάννου στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Αθανασιάδη χαρακτηρίζοντας "μονόδρομο την πρόταση" του νυν προέδρου της ΠΑΕ.

Για να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη
 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αραχτός στην παραλία και περιμένει…


Τις διακοπές του στην Βραζιλία απολαμβάνει ο Ντουγκλάο, ο οποίος όμως επικοινωνεί σχεδόν καθημερινά με την Ελλάδα για να μάθει αν υπήρξε κίνηση από τους «αιώνιους».
Αραχτός στην παραλία και περιμένει…

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Καβάλας βρισκόταν στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού από την αρχή της χρονιάς και από τα Χριστούγεννα κιόλας υπήρχαν πρωτοσέλιδα που τον έφερναν πότε στην Παιανία και πότε στου Ρέντη. Ο Ντουγκλάο όμως δεν έδινε σημασία, παρέμεινε συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις του με τους «Αργοναύτες» μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Ωστόσο, αφού ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα άρχισε να «ψάχνεται» για το αν πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτόν οι δύο «αιώνιοι». Ο μάνατζέρ του έκανε κάποιες επαφές και αμφότεροι τον ενημέρωσαν πως έχουν τον Ντουγκλάο στα υπόψιν τους, όμως κανείς δεν προχώρησε σε πρόταση.

Έτσι,λοιπόν, ο Βραζιλιάνος αναχώρησε για την πατρίδα του για τις διακοπές του, με το μυαλό του όμως να είναι στην Ελλάδα. Καθημερινά επικοινωνεί με ανθρώπους από την χώρα μας και ρωτάει αν υπάρχει ακόμα το όνομά του στα ρεπορτάζ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Η απάντηση για την ώρα είναι αρνητική, ωστόσο δεν απογοητεύεται. Κάθεται στην παραλία, απολαμβάνει την καϊπιρίνια του και περιμένει να χτυπήσει το τηλέφωνο. Αν δεν είναι από Ελλάδα και είναι από Σκωτία (Ρέιντζερς) ή Ουκρανία (Ντιναμό Κιέβου), δεν θα τον χαλάσει πάντως…

Χειρότερος ο… μπόμπιρας από τον Μπουσκέτς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρε παιδιά, δείτε ένα βίντεο που ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο! Ένας πιτσιρικάς, ούτε τα 7 δεν θα έχει πατήσει καλά καλά, παίζει μπάλα με άλλα παιδάκια και κάνει φανταστικό… θέατρο! Μάλλον είδε τον Μπουσκέτς, που τον κατηγορούν οι φίλαθλοι της Ρεάλ για την υποκριτική του ικανότητα, για μία φάση σε ένα από τα ελ κλάσικο.
Χειρότερος ο… μπόμπιρας από τον Μπουσκέτς! (ΒΙΝΤΕΟ)
Φοβερός ο μπόμπιρας! Κάπου θα την είδε αυτήν την τούμπα! Μάλλον βρήκε τον μέντορά του στο πρόσωπο του Μπουσκέτς.
Πηγή: sportdog.gr
Δείτε τα βίντεο και κάντε μία σύγκριση:

allowScriptAccess="always" width="640" height="390">



Πιάνει... λιμάνι ο Σάντσες!

O Κάρλος Σάντσες είναι πια πολύ κοντά στο να κλείσει στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έχουν αποσπάσει ήδη θετική απάντηση από τον Κολομβιανό κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα και με την Βαλενσιέν.
Πιάνει... λιμάνι ο Σάντσες!
Ο Κάρλος Σάντσες αποτελούσε εξ αρχής έναν εκ των πιο μεγάλων στόχων του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν κάνει ήδη τις απαιτούμενες κινήσεις και όπως φαίνεται ο αμυντικός χαφ της Βαλενσιέν θα γίνει σύντομα κάτοικος Πειραιά!
Ήδη ο Σάντσες έχει πει το... ναι στον Ολυμπιακό. Ο ίδιος είναι απόλυτα ευχαριστημένος και από την πρόταση που του έχει γίνει αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισαν από την πειραϊκή ομάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ στο www.gazzetta.gr

«Πάπα»-Ντίντακ στις χειρότερες μεταγραφές της Ιταλίας!



Μπορεί ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος το περασμένο καλοκαίρι να έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και να μεταγράφηκε στη Μίλαν, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε. Ο Έλληνας σέντερ μπακ ψηφίστηκε μέσα στις 10 χειρότερες μεταγραφές της περσινής περιόδου, μαζί με τον Ντίντακ Βιλά, ο οποίος επίσης ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν σοβαρά τις περιπτώσεις των δύο παικτών, όμως η πορεία τους δεν δικαιολογεί τις «φωνές». Βέβαια, δεν σημαίνει πως ένας παίκτης που δεν «κάνει» για μια ομάδα επιπέδου Μίλαν, δεν είναι καλός για μια ελληνική ομάδα.

Αναλυτικά η λίστα με τις 10 χειρότερες μεταγραφές της Ιταλίας:

1.Χόρχε Μαρτίνες (από Κατάνια σε Γιουβέντους)
2.Ντντάκ Βίλα (από Εσπανιόλ σε Μίλαν)
3.Φεντερίκο Μακέντα (δανεικός από Μαν. Γιουνάιτεντ σε Σαμπντόρια)
4.Μάσιμο Μακαρόνε (από Παλέρμο σε Σαμπντόρια)
5.Κριστιάνο Λουκαρέλι (από Λιβόρνο σε Νάπολι)
6.Εντουάρντο Καρβάλιο (από Μπράγκα σε Τζένοα)
7.Φιλίπε Κουτίνιο (Από Βάσκο σε Ίντερ)
8.Σωκράτης Παπασταθόπουλος (από Τζένοα σε Μίλαν)
9.Μάρκο Μότα (από Ουντινέσε σε Γιουβέντους)
10.Νταβίντε Σαντόν (Δανεικός από Ίντερ σε Τσεζένα) The Player

Πήραν τα… Τρόπαια του Ηρακλή!!

Την καταγγελία του Αστέρα, εξέτασε δικαστής από την Αρκαδία!!!!!
Πήραν τα… Τρόπαια του Ηρακλή!
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την πιο σημαντική υπόθεση στην ιστορία της Σούπερ Λίγκα, δίκασε ο Χαρίλαος Κλουκίνας. Ο 56χρονος δικαστικός, κατάγεται από τα Τρόπαια Αρκαδίας. Μία περιοχή που απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από την... Τρίπολη.
Ο κ. Κλουκίνας, ορίστηκε στη θέση του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, πριν από περίπου 3,5 χρόνια. Σε μία υπόθεση όμως τόσο σημαντική, που προκάλεσε ο Αστέρας Τρίπολης μέσω της καταγγελίας που κατέθεσε, όφειλε η διοργανώτρια αρχή να είναι πιο προσεκτική.
Δεν το έπραξε όμως, ενώ και η συμπεριφορά του κ. Κλουκίνα προς τους ανθρώπους του Ηρακλή, κάθε άλλο παρά φιλική μπορεί να χαρακτηριστεί. Θυμίζουμε ότι στο αίτημα για να δοθεί αναβολή έστω μίας ημέρας, η απάντηση του κ. Κλουκίνα ήταν να διακόψει τη συνεδρίαση για σαράντα λεπτά, ώστε να μελετήσει η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ, μία απόφαση που εκδόθηκε μισή ώρα νωρίτερα!
Όσο για την απόφαση; Καταδικαστική για τον Ηρακλή, σωτήρια για τον Αστέρα...
ΠΗΓΗ: bluearena.gr

Νέα ατυχία με Γουίντερς στον Άρη!!

Σαν να μην έφταναν στον προπονητή του Άρη, Λευτέρη Σούμποτιτς, οι απουσίες των Κώστα Σλούκα και Χρήστου Ταπούτου από τη σειρά των αγώνων με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, σήμερα ήρθε να προστεθεί ακόμη μια ατυχία για τους «κίτρινους».
Πιο συγκεκριμένα, με τη σειρά να μεταφέρεται πλέον στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του Μπρένταν Γουίντερς, ο οποίος υπέστη θλάση στη γάμπα και η συμμετοχή του θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη. Υπενθυμίζεται πως ο Σλούκας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω όρου που υπάρχει στο δανεισμό του από τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ταπούτος εξακολουθεί να παραμένει εκτός λόγω θλάσης στο γαστροκνήμιο.

Αντσελότι: «Δεν θα κλάψω κιόλας»

Καμία απολύτως… ενόχληση δεν θα νιώσει ο Κάρλο Αντσελότι, αν τελικά απολυθεί από τον πάγκο της Τσέλσι, αμέσως μετά τον τελευταίο αγώνα των Λονδρέζων απέναντι στην Έβερτον για την Premier League. Ο 52χρονος τεχνικός έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της αποχώρησης του και τόνισε χαρακτηριστικά:
«Το κλαμπ πρέπει να κρίνει τη δουλειά μου. Είναι αναπόφευκτο. Εάν αποφασίσουν να αλλάξουν προπονητή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν θα με δείτε να κλαίω ή να κάνω κάτι. Θα αποδεχθώ την απόφαση της ομάδας μου και θα βρω μια άλλη λύση», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός.

ΕΠΟ: «Φυσιολογική η ήττα με 14-1»!!

Μετά από… ενδελεχή έρευνα της ΕΠΟ, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα που διενήργησε επιτροπή της ομοσπονδίας για την καταγγελία για την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας της ΕΠΣ Φθιώτιδας σε αγώνα για το Regions Cup. Υπενθυμίζεται πως η ομάδα που αντιπροσώπευσε την Ελλάδα ηττήθηκε στον τελευταίο -και κρίσιμο- αγώνα του ομίλου με 14-1 από την αντίστοιχη της Γερμανίας, η οποία χρειαζόταν νίκη με διαφορά 13 γκολ για να προκριθεί. Αναλυτικά τα σχόλια της επιτροπής, την οποία συγκρότησαν οι κ. Γκιρτζίκης, Καραμελίδης, Κουρίδης είναι τα εξής:
«1. Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί των ΜΜΕ ότι «κάθισαν και έφαγαν τόσα γκολ μόνο και μόνο για να μην περάσουν οι Ισπανοί και να περάσουν οι Γερμανοί» δεν ευσταθούν, αφού οι Γερμανοί και με μόνον διαφορά οκτώ (8) τερμάτων προκρίνονταν για την επόμενη φάση.
2. Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί των ΜΜΕ ότι «διαμαρτυρήθηκε η Ισπανική ομάδα και ζήτησε έρευνα από την UEFA» είναι ψευδή, αφού ουδεμία τέτοια αντίδραση ουδέποτε υπήρξε.
3. Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί των ΜΜΕ περί «στημένου παιχνιδιού ή προσυνεννοημένου παιχνιδιού» δεν ευσταθούν, αφού όπως καταφαίνεται από σχετικό έγγραφο της UEFA ο συγκεκριμένος αγώνας δεν συμπεριλαμβανόταν σε αγώνες στοιχήματος σε κανένα μέρος του κόσμου.
4. Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί του τύπου «γιατί δεν έφευγαν στη μέση του αγώνα, για να υπάρξει τόσο βαρύ αποτέλεσμα», είναι ανεπίτρεπτα, αφού αφενός η ομάδα της Φθιώτιδας εκπροσωπούσε την Ελλάδα και θα υπήρχαν βαρύτατες ποινές από μέρους της UEFA, αφετέρου η τυχόν εγκατάλειψη του αγώνα θα έδινε αφορμές για άλλα σχόλια, του τύπου «εγκατέλειψαν τον αγώνα για να μην περάσουνε οι Γερμανοί και να περάσουνε οι Ισπανοί}.
5. Με την παρέλευση χρονικού διαστήματος από τον αγώνα και την αποκάλυψη διαφόρων λεπτομερειών, τα σχόλια για «στημένο παιχνίδι ή προσυνεννοημένο παιχνίδι», άλλαξαν σε «ξεφτίλα» και «ντροπιαστικό αποτέλεσμα».
6. Ο παρατηρητής και ο διαιτητής του αγώνα ουδέν το «μεμπτό» ή «αξιοπρόσεκτο» κατά τη διάρκεια του αγώνα παρατήρησαν. Η ίδια παρατήρηση δίδεται και από τον υπεύθυνο της UEFA για τον εν λόγω αγώνα.
7. Είναι γεγονός και πραγματικότητα τα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα (κοπιαστικό ταξίδι, τραυματισμοί, ασθένειες, 3 αγώνες σε 5 ημέρες κτλ.).
8. Από την παρατήρηση του αγώνα είναι προφανής η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων. Τα τέρματα που πέτυχαν οι Γερμανοί ήταν απόλυτα καθαρά και αποτέλεσμα της διαφοράς δυναμικότητας και της φυσικής κατάστασης της αντίπαλης ομάδας.
9. Οσο και αν δεν γίνεται αποδεκτό το βαρύ αποτέλεσμα του αγώνα, στην πραγματικότητα όποιος παρακολουθήσει το βιντεοσκοπημένο παιχνίδι, εύκολα θα αντιληφθεί ότι θα μπορούσαν να είχαν επιτευχθεί και άλλα τέρματα από τη Γερμανική ομάδα.
10. Η συνέχιση για μεγάλο χρονικό διάστημα των δυσμενών σχολίων μερίδας των ΜΜΕ στη Φθιώτιδα, αφενός μεν βλάπτει αδικαιολόγητα την τιμή και υπόληψη ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, που ναι μεν υπήρξαν αδύναμοι στο να αντιμετωπίσουν μια ομάδα σαν τη Γερμανική, αλλά όμως από πουθενά δεν διαφαίνεται η πρόθεσή τους στο να «βοηθήσουν» έστω και κατ’ ελάχιστα τη Γερμανική ομάδα σε διαμόρφωση σκορ. Αφετέρου η συνέχιση, διατήρηση και επίθεση κατά της ΕΠΣ μερίδας των ΜΜΕ της Φθιώτιδας, μάλλον θα πρέπει να ανάγεται σε άλλους λόγους και όχι αυτό κάθε αυτό στον επίμαχο αγώνα».
Το συμπέρασμα-πόρισμα της Επιτροπής είναι το εξής:
«Από όλο το ανωτέρω υλικό, τα επιμέρους στοιχεία του και τις παρατηρήσεις, είναι από δύσκολο έως απίθανο να πιθανολογηθεί η υποψία περί στημένου παιχνιδιού ή προσυνεννοημένου παιχνιδιού μέσω μειωμένης απόδοσης. Αντίθετα, θεωρούμε ότι αν και το σκορ του αγώνα υπήρξε βαρύ, ήταν φυσιολογικό κάτω από τις συνθήκες με τις οποίες επετεύχθη».
Κατόπιν τούτου, ο κ. Κουτρουμάνος ανακατέλαβε τη θέση του στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο.. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας είχε αναστείλει την ιδιότητά του ως μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα. Το πόρισμα της επιτροπής θα διαβιβαστεί στον γ.γ.Α.

Επέμενε για Κάκο ο Μαρινάκης…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανέλαβε στο ΔΣ της ΕΠΟ την αντίθεσή στον ορισμό του Τάσου Κάκου στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.
Επέμενε για Κάκο ο Μαρινάκης…
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Λίγκας ήταν παρών και στο ΔΣ της ΕΠΟ, όπου έμεινε όμως λίγο. Εκεί επανέλαβε πως ήταν λανθασμένη η επιλογή του Κάκου και τόνισε πως το λέει αυτό ως πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής.

Μάλιστα εξήγησε πως: «Πως γίνεται να μιλάμε για βία και να επιβραβεύουμε τον Κάκο μετά τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου»;
Πηγή: sportdog.gr

Άρχισαν τα δοκιμαστικά…

Ο Μάκης Χάβος δοκίμασε την Παρασκευή την 11άδα του ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο δεν θα παίξουν Ίβιτς και Γκαρσία.
Άρχισαν τα δοκιμαστικά…
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν προτίθεται να αλλάξει το 4-2-3-1, θα αλλάξει όμως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αφού ο Τσιρίλο έχει δικαίωμα συμμετοχής. Έτσι ο Ιταλός θα πάρει τη θέση του Μαλεζά και θα παίξει δίπλα στον Κοντρέρας με Λίνο-Έτο στα άκρα της άμυνας.
Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, ο Τσουκαλάς θα είναι παρτενέρ του Βιτόλο εν τη απουσία του Γκαρσία (λόγω τιμωρίας για τις γροθιές με την ΑΕΚ) και περιφερειακός μέσος θα αγωνιστεί ο Φωτάκης.
Στις πτέρυγες δεν θα αλλάξει τίποτα με τους Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίνια να παίρνουν θέση, με μοναδικό επιθετικό τον Αθανασιάδη.

«Νικήσατε με τη μαγκιά σας την ΑΕΚ»

Συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη επί της ΑΕΚ μοίρασε στην σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος, ο οποίος ζήτησε ανάλογη προσπάθεια και την Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό.

«Νικήσατε με τη μαγκιά σας την ΑΕΚ»
Ο προπονητής του Δικεφάλου αποφάσισε να μιλήσει σήμερα στους παίκτες του για το παιχνίδι με την Ένωση, καθώς από την χθεσινή προπόνηση απουσίαζαν οι βασικοί.

Μεταξύ άλλων λοιπόν τους είπε: «Συγχαρητήρια για τη νίκη που πραγματικά πήρατε με την μαγκιά σας. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα ίδια στοιχεία, θα τα βγάλετε και την Κυριακή. Θέλω να δείξετε το ίδιο πάθος και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Χρειαζόμαστε το αποτέλεσμα για να τερματίσουμε στην πρώτη θέση».

«Ας έρθει να το σφυρίξει μόνος του…»

Ο «πόλεμος» μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για τον ...Κάκο συνεχίζεται. Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη έφεραν νέες αντιδράσεις από το τριφύλλι. «Δύο φορές τον κερδίσαμε φέτος».
«Ας έρθει να το σφυρίξει μόνος του…»
Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού έκανε δηλώσεις από τα γραφεία της ΕΠΟ, όπου γινόταν το Διοικητικό Συμβούλιο και ανέφερε το πρωί της Παρασκευής: «Οι εφημερίδες γράφουν ότι δεν θέλω τον Κάκο στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ως πρόεδρος του Ολυμπιακού. Δεν με νοιάζει. Εμείς πήραμε το πρωτάθλημα με 13 πόντους διαφορά. Με νοιάζει ύστερα από όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου».
Η δήλωσή αυτή και κυρίως το +13 που τόνισε ο Μαρινάκης, έκαναν έξαλλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, μέσω κύκλων οι «πράσινοι» έλεγαν πως: «Πλέον δεν έχει όρια. Ας έρθει να το σφυρίξει αυτός αφού δεν μπορεί ο Καλόπουλος. Δύο φορές τον έχουμε κερδίσει φέτος και αν δεν ήταν η διαιτησία θα βλέπαμε τι θα γινόταν».
Άλλωστε, στον Παναθηναϊκό επαναλαμβάνουν συνεχώς και με κάθε τρόπο, πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να εμποδίσει τον Παναθηναϊκό να τερματίσει δεύτερος, ώστε να μην μπουν σε κίνδυνο τα λεφτά του market pool του ChampionsLeague, τα οποία μοιράζονται στους εκπροσώπους κάθε χώρας στη διοργάνωση (αν είναι μία η εκπρόσωπος, παίρνει όλο το ...πακέτο)…

«Supporters όλοι οι ΑΕΚτζήδες»

Έτοιμοι για να παρουσιάσουν το πλάνο τους την Τρίτη είναι οι Supporters με τον Μάκη Καζνακίδη να τονίζει ότι όλοι οι «Ενωσίτες» μπορούν να βοηθήσουν στο εγχείρημα.
«Supporters όλοι οι ΑΕΚτζήδες»
Ο πρόεδρος των Supporters παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ-FM, όπου δικαιολόγησε και την καθυστέρηση της παρουσίασης του πλάνου.
«Θέλουμε να τελειώσουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα τις ετοιμασίες και ο μόνος λόγος της καθυστέρησης είναι τα διαδικαστικά που απαιτούνται στην Ελλάδα για τη σύσταση μιας εταιρείας», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος των Supporters και συνέχισε:
«Θέλαμε να απευθυνθούμε στον κόσμο μόνον αφότου είχαμε εξασφαλίσει ότι θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Την Τρίτη, λοιπόν, θα μιλήσουμε ανοιχτά στους φίλους της ΑΕΚ και θα μάθουν όλα όσα χρειάζονται για την πρωτοβουλία αυτή. Θα τους προσκαλέσουμε να συμμετάσχουν, θα τους εξηγήσουμε τους τρόπους που μπορούν να το κάνουν και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να γίνουμε όλοι Supporters της ΑΕΚ». Kαι πρόσθεσε: «Νιώθουμε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και θα το διαπιστώσει αυτό ο κόσμος την Τρίτη».
Ερωτηθείς να απαντήσει σε ερώτηση, αν μπορούν να ανακοινωθούν στοιχεία για την όλη προσπάθεια, όπως ονόματα και το αρχικό κεφάλαιο είπε: «Έχουμε κάνει κάποια προεργασία. Ασφαλώς και δεν θα ξεκινήσουμε από το μηδέν -αλλά περισσότερα για όλα αυτά θα μάθει ο κόσμος στην επίσημη παρουσίαση».

Το ντόμινο της πτώσης!!

O Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει τον δεύτερο υποβιβασμό του Ηρακλή στην Football League…
Το ντόμινο της πτώσης


Ένα άξιον προσοχής πράγμα με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, για την παραποίηση της ενημερότητας του Ηρακλή, είναι ότι όσοι "δίκασαν" φαίνεται να μη διευκόλυναν ευθέως, όπως θα περίμενε κανείς, τη Super League. Ειδάλλως, τι πιο απλό, θ' αφαιρούσαν βαθμούς απ' τον Ηρακλή (π.χ. επτά βαθμούς, για τη "διαστρέβλωση" των αγώνων στους οποίους ο Ηρακλής χρησιμοποίησε τους παίκτες-αγορές Ιανουαρίου) οπότε ο Αστέρας Τρίπολης ήδη, ανεπιφύλακτα, θα πανηγύριζε τη μάννα-εξ-ουρανού διάσωσή του. Κάτι που είναι η "πάγια αρχή" της Super League, η σωτηρία μιας δικής της ομάδας, και όχι ο προβιβασμός "συν μίας" απ' τη Football League.
Τώρα όμως, με τον απευθείας υποβιβασμό του Ηρακλή, μοιάζει να είναι ένα λίγο πιο δύσκολο θέμα, περίπλοκο και ενδεχομένως χρονοβόρο, πώς θα ικανοποιηθεί η πολιτική της Super League να παραμείνει ο Αστέρας Τρίπολης στους κόλπους της. Διότι ακόμη και η επικύρωση απ' τη Super League της τελικής βαθμολογίας υπέρ του Αστέρα Τρίπολης, δηλαδή με τον Ηρακλή τοποθετημένο στη 16η θέση του πίνακα, άρα τον Αστέρα στη 13η, αυτή πολύ εύκολα προσβάλλεται απ' τη Football League στο δεύτερου βαθμού όργανο παρά τη ΕΠΟ. Της οποίας ΕΠΟ η πάγια αρχή, είναι η... άλλη. Ο προβιβασμός της "συν μίας" ομάδας, από κάτω. Είναι το βάσανο που τραβάει, την ίδια αυτή περίοδο, και ο κόσμος του επαγγελματικού μπάσκετ. Ακόμη και με απευθείας υποβιβασμό του Ηλυσιακού, σώζεται η ΑΕΚ; 'Η (η ΑΕΚ έχει, έτσι κι αλλιώς, υποβιβαστεί οπότε) προβιβάζεται "συν μία" ομάδα απ' την Α2;
Αντιστοίχως, με τη διαδικασία του ντόμινο, από ψηλά η υπόθεση μεταφέρεται (ως πρόκριμα ή όχι, μένει να το δούμε) και στα χαμηλά της πυραμίδας. Γνωρίζουμε, κιόλας, πως εκτός απ' τον Ιωνικό και τον Εθνικό στη Β' Εθνική, επιπλέον για "δόλια έκδοση" δελτίων (ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο) πηγαίνουν σούμπιτοι, απ' τη Γ' Εθνική για τη Δ', η Κόρινθος και ο Ολυμπιακός Χερσονήσου ο οποίος πάντως, ούτως ή άλλως, υποβιβάστηκε και αγωνιστικά. Λέγεται πως, σήμερα-αύριο, θα μάθουμε και για άλλη μία ομάδα της Γ' Εθνικής.
Ποιοί λοιπόν, από πού, θα πάρουν τις θέσεις τους; Σώζονται (καλύτερα, πάνε στα πλέι-άουτ) ο 18ος και ο 17ος, η Καλλιθέα και η Αναγέννηση Καρδίτσας; 'Η υποβιβάζονται και Καλλιθέα, και Αναγέννηση Καρδίτσας, και Εθνικός, και Ιωνικός; Οπότε, ελλείψει διακυβεύματος, τι; Ματαιώνονται τα πλέι-άουτ; Και τα πλέι-οφ της Γ', αντί να γίνουν για μία θέση στη Β' Εθνική, πλέον θα γίνουν για δύο; Και τις θέσεις των "εξτρά" υποβιβασμένων απ' τη Γ', ποιοί θα τις γεμίσουν; Δευτεραθλητές των ομίλων της Δ', κατόπιν...πλέι-οφ; 'Η θα σωθούν ομάδες της Γ' που, αγωνιστικά, έχουν υποβιβαστεί; Ενας κυκεώνας.
Πέρα απ' τα πρακτικά. Το "καλό" με τη συμφορά που βρήκε τον Ηρακλή, είναι ότι αυτό ήδη στην μικροκοινωνία του ποδοσφαίρου έχει αρχίσει και, ψυχολογικά, λειτουργεί. Κάνει δουλειά. Αποτρεπτικά. Το παράδειγμα-σκιάχτρο. Οπως λέμε, στις περιπτώσεις που είν' ανάγκη να καθίσουμε φρόνιμα, "ο μπαμπούλας της UEFA". Ένας παγιωμένος, εδραιωμένος στη μέση συνείδηση, μπαμπούλας. Το αντιπαράδειγμα-Ηρακλής αρχίζει, κι αυτό πλέον, και λειτουργεί σαν ένας ωφέλιμος μπαμπούλας. Να μη είμαστε εμείς, σου λέει, ο επόμενος Ηρακλής. Στη Νέα Σμύρνη, που ζω και μπορώ να ξέρω, τούτο έχει εισαχθεί ανεπιστρεπτί στη φρασεολογία. "Μη γίνουμε Ηρακλής". Διάβασα ότι υπήρξε μέρος της φρασεολογίας, και στην προεκλογική ζύμωση στον Αρη. Φαντάζομαι, και αλλού.
Είναι φόβος, που φυλάει. Περισσότερο απ' όσο κάνει γκελ, σαν πειρασμός, η οποιαδήποτε λαμπερή μετεγγραφή ή το οποιοδήποτε μεγαλεπήβολο όραμα να χτυπήσουμε Ευρώπη, σιγά-σιγά εθιζόμαστε ν' αναρωτιόμαστε αν, πρώτα, τα του οίκου μας είναι εντάξει. Τα αγωνιστικά έπονται. Άλλωστε, ένας αγωνιστικός υποβιβασμός, ενώ πονά, στο τέλος θα συγχωρηθεί πιο εύκολα απ' τον "διοικητικό" υποβιβασμό. Φυσικά οι προνοητικοί, ένας Ατρόμητος π.χ. ή ένας Εργοτέλης, γενικώς όσοι ξέρουν και το μήκος του παπλώματος και το μήκος των ποδιών τους, δεν έχουν ανάγκη κανένα φόβο για να φυλάει τα έρμα. Αλλ' οι προνοητικοί είναι οι λίγοι.
ΠΗΓΗ: www.contra.gr

Μήπως τελικά είναι παράνομη η Σούπερ Λιγκ;

Είναι παράνομη η διεξαγωγή των πλέι οφ ή η επικύρωση της βαθμολογίας, που συνέβη μόνο για τις θέσεις 1 έως 5;
Μήπως τελικά είναι παράνομη η Σούπερ Λιγκ;
Μείζον θέμα ακυρότητας των πλέι οφ του πρωταθλήματος (!) 2010 – 2011 προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, που περιέχει το άρθρο 20 (παρ.17) του ΚΑΠ,
Το θέμα ανέδειξε με δηλώσεις του ο εξειδικευμένος νομικός σε θέματα Αθλητικού Δικαίου, Γ. Παναγόπουλο!
Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με το άρθρο 20 και την παράγραφο 2 δεν θα έπρεπε να ξεκινήσουν τα πλέι οφ πριν επικυρωθεί η τελική βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο έγκριτος νομικός δήλωσε στον «FM100» της Θεσσαλονίκης ότι «η Σούπερ Λίγκα είναι εκτεθειμένη από την δικαστική απόφαση, καθώς αγνόησε το άρθρο 20, παρ.2 του ΚΑΠ» και πρόσθεσε: «Τα πλέι οφ δεν έπρεπε να γίνουν. Επρεπε πρώτα να επικυρωθεί ολόκληρη η βαθμολογία και όχι να σαλαμοποιηθεί. Τώρα ανακύπτει θέμα ακυρότητας του πρωταθλήματος».
Συγκεκριμένα, παράγραφος 2 του άρθρου 20 του ΚΑΠ αναφέρει τα εξής…
«Η διοργανώτρια κάθε πρωταθλήματος υποχρεούται να τηρεί βαθμολογικό πίνακα και με βάση αυτόν να επικυρώσει την οριστική κατάταξη των ομάδων.
Αν από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων προβλέπεται αγώνας κατάταξης για τον υποβιβασμό ή τον προβιβασμό ομάδας από κατηγορία σε κατηγορία ή για την συμμετοχή ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, το Δ.Σ. της οικείας επαγγελματικής ένωσης ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ΠΡΙΝ τους αγώνες κατάταξης.
Οι αγώνες κατάταξης διεξάγονται ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ, τα αποτελέσματα των οποίων λαμβάνονται υπόψη για τον καταρτισμό του πίνακα των ομάδων που δικαιούται συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα»…
Να σημειώσουμε, ότι το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, προκειμένου να ξεκινήσουν τα πλέι οφ και ακολουθώντας την περυσινή τακτική, επικύρωσε τη βαθμολογία στις θέσεις 1 έως 5 δια της μεθόδου της περιφοράς (κοινώς… στόμα με στόμα!).
Σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο κ. Παναγόπουλος δεν θα έπρεπε ο Ηρακλής να καταλάβει –τελικά- τη 16η θέση και άρα να παραμείνει στην κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης, εφόσον το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής όφειλε να επικυρώσει τη βαθμολογία υποχρεωτικά πριν από τα πλέι οφ. Κάτι που δεν συνέβη.
Παρόλα αυτά, η Σούπερ Λίγκα είναι τύποις καλυμμένη διότι στην παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου (20) αναφέρεται πως η επικύρωση γίνεται με την προϋπόθεση ότι δεν εκκρεμούν ενστάσεις. Με τη λήξη όμως του πρωταθλήματος εκκρεμούσε η ένσταση του Αστέρα Τρίπολης.
Αρα, εφόσον έγινε επικύρωση δια περιφοράς μόνο της βαθμολογίας για τις θέσεις 1 έως 5, τότε τίθεται θέμα νομιμότητας των πλέι οφ, διότι δεν έχει γίνει επικύρωση συνολικά της βαθμολογίας, σύμφωνα με το γράμμα του ΚΑΠ.
Πηγή: Sentragoal.gr

Τέτοια ντρίμπλα, ούτε ο Μέσι!!

Η ΕΠΟ και η Σούπερ Λιγκ ντρίμπλαραν τους βουλευτές μέσω UEFA, λέγοντας ουσιαστικά όχι στη διαφάνεια. Δεν δίνουν τους φακέλους των αδειοδοτήσεων των ΠΑΕ για επανεξέταση!

Τέτοια ντρίμπλα, ούτε ο Μέσι!
Αρνητική ήταν τόσο η ΕΠΟ όσο και η Σούπερ Λιγκ στην πρόταση των βουλευτών προ ημερών να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των ομάδων που πήραν αδειοδότηση. Στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, το οποίο ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τις 19.00, ο Σοφοκλής Πιλάβιος μετά από πιέσεις ανακοίνωσε πως θα θέσουν σχετικό ερώτημα στην ΟΥΕΦΑ, η οποία όμως αναμένεται να απαντήσει αρνητικά.

Ο Πατρίκ Κομνηνός ως εκτελεστικός διευθυντής της Λίγκας, αιτιολογώντας την άρνηση της Σούπερ Λιγκ στο άνοιγμα των φακέλων ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Πρέπει να σεβαστούμε τις υπογραφές των ομάδων στη ρήτρα εμπιστευτικότητας. Επί της αρχής το περιεχόμενο των φακέλων πρέπει να παραμείνει εμπιστευτικό».

Η τοποθέτηση αυτή… εξόργισε τον Βασίλη Χατζηαποστόλου, απλό μέλος πλέον της ΕΠΟ μετά την κόντρα του με τον Πιλάβιο, ο οποίος επέμενε να ανοίξουν οι φάκελοι. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πήρε τον λόγο και του εξήγησε πως κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ωστόσο εκείνος επέμενε να υπάρξει διαφάνεια στην διαδικασία.

Τελικά, η επιμονή του ανάγκασε τον Πιλάβιο να κάνει μία.. φοβερή ντρίπλα:
«Θα στείλουμε σχετικό ερώτημα στην ΟΥΕΦΑ και αν μας πει ναι θα τους ανοίξουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η απάντηση της ΟΥΕΦΑ αναμένεται να είναι αρνητική, καθώς υπάρχει το περιβόητο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Άλλωστε στην επίσκεψή του στην Βουλή, ο Πιλάβιος είχε παρουσιάσει σχετικό έγγραφο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που ανέφερε πως δεν γίνεται να ανοίξουν οι φάκελοι…

Φαβορί η «Μεγάλη Κυρία» για Πίρλο!!

Στην Γιουβέντους θα καταλήξει όπως όλα δείχνουν ο Αντρέα Πίρλο, σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζέρ του, Τούλιο Τίντι.
Φαβορί η «Μεγάλη Κυρία» για Πίρλο
Ο μάνατζερ του Ιταλού άσου μίλησε για τον επόμενο σταθμό του πελάτη του και υπογράμμισε:

«Ητελική απόφαση θα παρθεί σε λίγες μέρες αλλά μπορώ να πω ότι η Γιουβέντους είναι το μεγάλο φαβορί. Υπάρχουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες που πρέπει να κοιτάξουμε αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Αντρέα κατευθύνεται προς τη Γιούβε».

Ο Πίρλο μετά από 10 χρόνια παρουσίας στο Μιλάνο ετοιμάζει βαλίτσες για το Τορίνο και ο μάνατζερ του δήλωσε για τα αίτια του «διαζυγίου»:

«Με τους Ροσονέρι δεν έγινε καμία συζήτηση για το οικονομικό. Αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η επιθυμία του Πίρλο για μια νέα περιπέτεια. Ο Αλέγκρι πήρε τη δική του απόφαση, εμείς τη δική μας και όλα εξελίχθηκαν με απόλυτη ηρεμία και σεβασμό».

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι!!Αρκετά ματς σήμερα!! Θα ασχοληθούμε κυρίως με Γαλλία 2 εκεί που είναι και το soldi!!
Avanti να δούμε τι έχουμε για σήμερα:


 

ΜΕΤΣ-ΝΙΜ 1 (1,51)
ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ-ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ 1 (1,93)
ΒΑΝ-ΛΕ ΜΑΝ 2 (2,17)
ΣΑΤΟΡΟΥ-ΣΕΝΤΑΝ 2 (2,02)
ΤΟΥΡ-ΑΝΖΕ OVER(2,35)
ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ-ΚΛΕΜΟΝ OVER (2,30)







και σε σύστημα 3-4-5
ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ-ΓΟΔΟΪ ΚΡΟΥΖ 2 (2,77)
ΤΡΟΥΑ-ΛΑΒΑΛ Χ(3,24)
ΧΕΛΣΙΝΜΠΟΡΓΚ-ΚΑΛΜΑΡ 2 (3,55)
ΕΜΠΟΛΙ-ΤΟΡΙΝΟ 2 (2,66)
ΓΙΟΝΣΕΠΙΝΓΚ-ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ 2 (3,39)
Grazie mille!! Ciao bella !!

«Δεν μας κυνηγάει συνεχώς η Αθήνα, δώσαμε και εμείς δικαίωμα»

Ο Λάκης Παπαϊωάννου, μέλος της επιτροπής σωτηρίας του Ηρακλή μίλησε για τον υποβιβασμό του «Γηραιού» και τα λάθη που έγιναν τόσο από την Σούπερ Λιγκ όσο και από την διοίκηση της ομάδας.

«Δεν μας κυνηγάει συνεχώς η Αθήνα, δώσαμε και εμείς δικαίωμα»
Στην αρχική του τοποθέτηση στον «Libero», ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε τα εξής: «Είναι πραγματικά δύσκολο να μιλάς τέτοιες ώρες, που ο καθένας θέλει να σιωπήσει, έτυχε όμως σε μένα αυτό το καθήκον και ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει να μάθει κάτι, οτιδήποτε. Είμαι στην Αθήνα και έχω μιλήσει ήδη σε πολλά ραδιόφωνα και στην τηλεόραση, κάνουμε πραγματικά ότι μπορούμε όλοι μας»

Συνεχίζοντας είπε: «Ας υποθέσουμε ότι γινόταν ένα τέτοιο λάθος, εσκεμμένα ή όχι, από κάποια άλλη ομάδα, π.χ. τον Ολυμπιακό, θα έβγαινε ποτέ μια τέτοια απόφαση εναντίον του; Εμείς από την αρχή αισθανόμασταν ότι πηγαίναμε σαν πρόβατα στην σφαγή. Πήγαμε στην Αθήνα να υπερασπιστούμε τον Ηρακλή σε 2 δικαστήρια και μάθαμε ξαφνικά ότι υπήρχε και 3ο δικαστήριο, δεν μπορέσαμε λοιπόν να έχουμε την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση, εμείς είχαμε προετοιμαστεί για τα 2 δικαστήρια, είχαμε φέρει και μάρτυρες για το δικαστήριο της αδειοδότησης. Ζητήσαμε αναβολή αλλά δεν μας έδωσαν και με όλο τον σεβασμό στο δικαστήριο, κατάλαβα τότε ότι θα μας καταδίκαζαν. Τους είπαμε ότι δεν γνωρίζαμε για τη απόφαση της ΕΠΟ για τα δελτία και ενώ είχε ήδη δοθεί αναβολή σε Εθνικό και Ιωνικό για τον ίδιο λόγο, σε εμάς δεν έδωσαν, το διαστήριο βοήθησε τον Αστέρα Τρίπολης με αυτή την απόφαση»

Αναφέρθηκε επίσης στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί για τον Ηρακλή :
«Και εμείς όμως από την άλλη πλευρά δεν ήμασταν σωστοί, μιλάω για το έγγραφο που εμφανίστηκε. Όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί για αυτό τον λόγο ενάντια στον Ηρακλή αντιμετωπίστηκε από όλους εμάς στην επιτροπή. Είχαμε αρχικά ως Ηρακλής άσχημη αντιμετώπιση αλλά τώρα με τον Βασίλη Χατζηπαναγή άνοιξαν οι πόρτες και μπορέσαμε να μιλήσουμε και εμείς λίγο για τον Ηρακλή. Δυστυχώς όμως όταν κάναμε παράκληση στο δικαστήριο για αναβολή δεν είχαμε σωστή αντιμετώπιση, εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την διοίκηση του Ηρακλή, φώναξαν το όνομα του προέδρου οι δικαστές και αυτός δεν ήταν εκεί. Έτσι ζητήσαμε χρόνο για να ετοιμάσουμε την υπεράσπιση μας αλλά δεν μας έδωσαν και όλα τελείωσαν μέσα σε μισή ώρα»

Μιλώντας για την επιτροπή σωτηρίας: «Εμείς θέλαμε όλοι να βοηθήσουμε την ομάδα που αγαπάμε ενώ και ο κόσμος μας το ζητούσε κάθε φορά που μας έβλεπε στο δρόμο και δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε. Προσωπικά και πέρυσι βοήθησα όσο μπορούσα, από πίσω όμως, όλοι έχουμε τις δουλειές μας και τις ασχολίες μας αλλά μπήκαμε μπροστά για τον Ηρακλή. Αυτό που με στενοχωρεί όμως είναι ότι δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να υπερσπιστούμε σωστά τον Ηρακλή. Οι νομικοί μας έκαναν πολύ καλή δουλειά πάντως και στην συνέχεια θα κάνουμε έφεση αφού μελετηθεί το σκεπτικό, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανατρέψουμε την απόφαση. Μπορεί να μην ήμασταν σωστοί κι εμείς λόγω του εγγράφου αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποδείξουμε ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα.

Πραγματικά μαθαίνοντας για το έγγραφο εκτεθήκαμε όλοι, και οι βουλευτές που έφεραν το θέμα στην Βουλή και όλοι εμείς που τρέχουμε τώρα. Ρωτήσαμε αν υπάρχει ενημερότητα, μας είπαν «ναι» και τελικά αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε, αυτό μας έφερε στενοχώρια, απογοήτευση και αγανάκτηση. Δεν πρέπει να λέμε ψέματα μεταξύ μας, δεν μπορεί να κατεβάζουμε τον κόσμο στους δρόμους και στο δικαστήριο να φτάνει πλαστό έγγραφο. Παρ’ όλα αυτά είμαι φύσει αισιόδοξος και κάνουμε ότι είναι δυνατό, δεν ξέρω νομικά αλλά αν θέλει κάποιος να σε βοηθήσει, θα το κάνει»

Ο κ. Παπαϊωάννου συμπλήρωσε επίσης :
«Δεν μπορεί ο Ηρακλής να έχει 3 κατηγορίες και άλλες ομάδες για το ίδιο αδίκημα να έχουν να αντιμτωπίσουν μόνο μία κατηγορία. Αναρωτιέμαι επίσης γιατί βγήκε στην φόρα τώρα αυτό το χαρτί; Ας μου το εξηγήσει κάποιος και να μου εξηγήσει γιατί αν κάποιος κάνει ένα λάθος να πρέπει να την πληρώσει το σωματείο; Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να μην ισχύσει η απόφαση. Πάντως, αν δεν υπήρχε αυτό το χαρτί ο Ηρακλής δεν θα είχε κανένα πρόβλημα, μας κυνήγησαν όμως γιατί ήμασταν αδύναμοι. Δεν θα πρέπει όμως ο κόσμος να νομίζει ότι είμαστε σε ένα συνεχή διωγμό από την Αθήνα κτλ δώσαμε κι εμείς δικαίωμα, μην το ξεχνάμε αυτό. Ο κόσμος είναι πάντα με το δίκιο, αν μάλιστα ήξερε για το πλαστό δεν θα ερχόταν και στην Αριστοτέλους»

Κλείνοντας, ο κ. Παπαπϊωάννου τόνισε: «Πιστεύω ότι είναι άδικο για τον Ηρακλή να πέσει,η ομάδα κέρδισε την παραμονή της στους αγωνιστικούς χώρους. Δεν μπορεί μέσα σε μισή ώρα να καταδικάζεις 103 χρόνια ιστορίας για ένα πλαστό χαρτί. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι άδικο να την πληρώσει ο Ηρακλής για το λάθος ενός ανθρώπου, ας την πληρώσει ο πρόεδρος και όχι η ομάδα. Εμείς με τον κ. Τάκη δεν έχουμε μιλήσει, δεν έχουμε επαφή, η ΠΑΕ δεν μας ενημέρωσε καν για το 3ο δικαστήριο που είχαμε χθες»

«Ούτε ο Ρούνεϊ ούτε ο Τσικαρίτο με φοβίζουν»

Εύκολο χαρακτήρισε ο Χρίστοφ Στόιτσκοφ για την Μπαρτσελόνα το παιχνίδι του τελικού του Τσάμπιονς Λίγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
«Ούτε ο Ρούνεϊ ούτε ο Τσικαρίτο με φοβίζουν»
Ο παλαίμαχος Βούλγαρος επιθετικός που έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», μιλώντας σε ισπανικά ΜΜΕ πρόεβλεψε εύκολη νίκη της Μπαρτσελόνα στον τελικό της 28ης Μαίου.

«Ο τελικός με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι γιατί η ομάδα δεν θα έχει άγχος. Η Γιουνάιτεντ θα έχει περισσότερο άγχος και πίεση γιατί αγωνίζεται στη χώρα της», τόνισε ο Στόιτσκοφ και συνέχισε…
«Ούτε ο Ρούνεϊ ούτε ο Τσικαρίτο με φοβίζουν», είπε και έκλεισε λέγοντας ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εστία της πρώην ομάδας του θα είναι ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

«Παππού, πάρε για δάσκαλο τον Ζιλμπέρτο»!

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παραδέχτηκε ότι δεν καταλαβαίνει με τίποτα το Τwitter και όσους το χρησιμοποιούν! Ο σκύλος του βρήκε δάσκαλο για φροντιστήριο…
«Παππού, πάρε για δάσκαλο τον Ζιλμπέρτο»!
Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε συνέντευξη Τύπου έκανε μία μικρή νύξη κατά της δημοφιλής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και σαν σοφός παππούς, αναρωτήθηκε γιατί οι ποδοσφαιριστές δεν διαβάζουν καλύτερα… βιβλία!
Βρε σερ Άλεξ, δεν παίρνεις τηλέφωνο τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, να σου κάνει κανένα μάθημα; Καλά τα βιβλία, αλλά μέσα σε αυτά, δεν ρίχνεις καμιά γκόμενα. Κάτι ξέρουν οι ποδοσφαιριστές που twittarουν και facebookάρουν…
Συν τοις άλλοις, τους δημοσιογράφους δεν τους λυπάσαι; Τα καλύτερα νέα μαθαίνουν μέσω twitter από τους ποδοσφαιριστές…
Πηγή: sportdog.gr
Δείτε το βίντεο:


«Νιώθω υποχρεωμένος απέναντι στους Αρειανούς»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε το μεσημέρι ο προπονητής του Άρη Σάκης Τσιώλης στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου, μιλώντας εφ’ όλης της ύλης.
«Νιώθω υποχρεωμένος απέναντι στους Αρειανούς»
Μερικά από τα σημαντικότερα αποσπάσματα των δηλώσεων του:

Σχετικά με τα συμπεράσματα που αποκόμισε για την ομάδα του στις τελευταίες 5 αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος της Superleague όποτε και την ανέλαβε είπε: «Το σημαντικότερο μέσα από αυτή την συνεργασία που είχα με τον Άρη στο τέλος του Πρωταθλήματος, πέρα απ΄ το αγωνιστικό, που η ομάδα πήρε αυτά που έπρεπε, έχει να κάνει με το ότι το υλικό είναι γνωστό και το ότι ξέρουμε που θα ποντάρουμε. Επίσης, το πώς θα ενισχυθούμε και τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα για να ενισχυθεί.
Έγινε κάτι που κι εμένα μου προκάλεσε έκπληξη. Για παράδειγμα, υπήρχαν 2 δεξιοπόδαροι στόπερ, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα δεν είχε σωστή αναλογία. Εγώ αυτό που κοιτάω είναι να φέρω ισορροπία, άρα 2 παίκτες σε κάθε θέση. Επομένως, οι 22 πρώτοι θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι. Από εκεί και πέρα, θα ποντάρουμε σε 6-7 παιδιά που θα πάρουμε μαζί μας στην προετοιμασία, κυρίως από την Κ-20 αλλά και από την Κ-17 ενδεχομένως. Θα τα πάρουμε μαζί μας και πιστεύω ότι μπορεί κάποια από αυτά να είναι και στην 18άδα».

Για το ενδιαφέρον του για τους μικρούς ποδοσφαιριστές του Άρη τόνισε: «Ένας προπονητής πέρα από την εφήμερη επιτυχία του αγωνιστικού τμήματος, πρέπει να αφήνει και κάτι πίσω του. Με βάση την οδηγία της UEFA για τους γηγενείς ποδοσφαιριστές, υπάρχει ένα μεγάλο προνόμιο στον Άρη. Εγώ, προσωπικά, νιώθω προνομιούχος, γιατί πήρα μια Πρωταθλήτρια ομάδα στα χέρια μου. Υπάρχουν καλοί παίκτες και πολλά παιδιά που είναι Αρειανοί, αλλά και ο κόσμος θα χαρεί να δει δικά του παιδιά στη μεγάλη ομάδα. Όλα αυτά, βέβαια, εφ’ όσον πληρούν τις προϋποθέσεις και μπορούν να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα».

Για τη νέα χρονιά υπογράμμισε: «Ο Άρης με την Ιστορία, την οργάνωσή του και τη δύναμη του κόσμου του, θα πρέπει να έχει υψηλούς στόχους, να παίζει επιθετικά. Να παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο και με αυτοματισμούς και δεν εννοώ να παίζουμε με 4 σέντερ φορ. Δεν αρμόζει στον Άρη να παίζει κλεφτοπόλεμο ή παιχνίδι αντεπίθεσης. Πρέπει να μεταφέρουμε το παιχνίδι στα 3/4 του αντιπάλου και όχι να παίζουμε εμείς στα 3/4 του γηπέδου. Το γρήγορο παιχνίδι θα μας κάνει να μεταφέρουμε το παιχνίδι στην περιοχή. Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε την καλή πορεία που έκανε η ομάδα στην Ευρώπη. Στο Πρωτάθλημα, έχουμε έναν βαθμό λιγότερο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Βεβαίως, δεν είναι επιτυχία το ότι δεν θα παίζει στην Ευρώπη του χρόνου, αλλά τουλάχιστον στο τέλος η ομάδα μάζεψε βαθμούς. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την επιτυχία που έκανε ο Άρης στην Ευρώπη».

Τέλος μίλησε και για τον κόσμο της ομάδας λέγοντας: «Εγώ θέλω να στείλω το μήνυμα ότι νιώθω υποχρεωμένος απέναντι σε αυτήν την εκτίμηση που δείχνει ο κόσμος προς το πρόσωπό μου. Δεν είναι εύκολο για έναν Έλληνα προπονητή να βρίσκεται στον Άρη, από τον οποίο έχουν περάσει πολλοί ξένοι προπονητές. Νιώθω υποχρεωμένος απέναντί στους Αρειανούς. Όπου κι αν πάω, στα Γιάννενα, στην Αθήνα, συναντώ Αρειανούς. Εγώ θέλω να πω ότι τη νέα χρονιά θα τα δώσουμε όλα. Θέλω να εκφράζουμε τους φίλους της ομάδας, να τους ικανοποιεί αυτό που βλέπουν και μετά από το κάθε παιχνίδι του Άρη να πηγαίνουν ευτυχισμένοι στο σπίτι τους».

Φυλή στην Τουρκία μιλάει αρχαία ελληνικά!!

Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα… όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία. Πόντιοι που παρέμειναν στη γειτονική χώρα μετά των ξεριζωμό δηλαδή…
Φυλή στην Τουρκία μιλάει αρχαία ελληνικά
Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, περίπου 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην αρχαία ελληνική γλώσσα.
Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε.
Η κοινότητα ζει σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας, όπου κάποτε ήταν η αρχαία περιοχή του Πόντου.
Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι η διάλεκτος, Romeyka, μια ποικιλία από ποντιακά ελληνικά, έχει δομικές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική που δεν παρατηρούνται σε άλλες μορφές της γλώσσας που ομιλείται σήμερα. Επίσης η Romeyka παρουσιάζει και πολλές ομοιότητες με το αρχαίο λεξιλόγιο.
Όπως λέει η λέκτορας Φιλολογίας Ιωάννα Σιταρίδου του Πανεπιστημίου του Cambridge «η χρήση του απαρεμφάτου έχει χαθεί στα νέα ελληνικά. Όμως, στα Romeyka έχει διατηρηθεί».
Μια πιθανότητα είναι ότι οι ομιλητές αυτής της διαλέκτου είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας πριν από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε αρχικά.
Αλλά είναι επίσης πιθανό να είναι απόγονοι αυτόχθονων πληθυσμών ή μίας μεταναστευτικής φυλής οι οποίοι αναγκάστηκαν να μιλούν τη γλώσσα των αρχαίων ελληνικών αποικιοκρατών.
Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι ευσεβείς μουσουλμάνοι, γι΄ αυτό και είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Τουρκία μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.
πηγή: epikaira.gr

Στην Γαλατάσαραϊ ο Τερίμ!!

Τη συμφωνία της με τον προπονητή Φατίχ Τερίμ ανακοίνωσε σήμερα η δίοικηση της Γαλατάσαραϊ.
Στην Γαλατάσαραϊ ο Τερίμ
«Εχουμε έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τον Φατίχ Τερίμ ώστε να προπονεί την επαγγελματική μας ποδοσφαιρική ομάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της η «τσιμ μπομ».

Ο Τερίμ που έγινε γνωστός με το παρατσούκλι «Αυτοκράτορας», δήλωσε πως θα υπογράψει για τρία χρόνια, στο κανάλι Haberturk TV: «Συμφωνήσαμε για τρία χρόνια αλλά σχεδιάζουμε στο τέλος κάθε σεζόν να αναλύουμε την κατάσταση».

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο 57χρόνος Τερίμ θα καθίσει στον πάγκο της Γαλατά (1996-2000, 2002-04).

Στο μεταξύ μαζί με τον Τερίμ, στο «Turk Telekom Arena» θα μετακομίσει και ο Γιόχαν Ελμάντερ. Ο Σουηδός διεθνής επιθετικός μένει ελεύθερος από τη Μπόλτον τον επόμενο μήνα και έχει συμφωνήσει με την Γαλατά για συμβόλαιο τριών ετών.
 

Το FBI στο Βόλο!!

Ο Γιώργος Μητσικώστας σχολιάζει τις απαιτήσεις της ΑΕΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον ερωτιάρη τον Στρος Καν.
Το FBI στο Βόλο
Τα δρακόντεια μέτρα που ζήτησε ο Αδαμίδης για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και η δήλωση συμπαράστασης του Πασχάλη στον Στρος Καν. Ο Mhtsi-Mouse σχολιάζει στο contra.gr την αθλητική και πολιτική επικαιρότητα.








Μitsi Mouse - 15o Επεισόδιο (web episode) by Mitsi-mouse

Όταν ο Ντιέγκο έφερε τη Νάπολι στη γη της επαγγελίας!!

Το πρωινό της 18ης Μαΐου του 1987 η Νάπολι είχε μία περίεργη όψη. Οι συνήθως μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, έμοιαζαν αδειανοί.
Όταν ο Ντιέγκο έφερε τη Νάπολι στη γη της επαγγελίας
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος...
Οι συνήθως μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, έμοιαζαν αδειανοί. Το μεγαλύτερο πάρτι που είχε ζήσει η πόλη που βρίσκεται στη σκιά του Βεζούβιου, είχε διαρκέσει όλη νύχτα και ο κόσμος είχε αποσυρθεί στα σπίτια εξουθενωμένος. Τα σχολεία δεν έπαιρναν απουσίες, οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούσαν, στα μαγαζιά έβλεπες ελάχιστους πελάτες και ακόμη λιγότερους υπαλλήλους! Ο λόγος ήταν απλός. Η Νάπολι είχε μόλις κατακτήσει το πρώτο σκουντέτο της ιστορίας της και ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ως νέος Μωυσής, είχε οδηγήσει στη γη της επαγγελίας το φανατικότερο ποδοσφαιρικό κοινό του πλανήτη!
Η άφιξη του Ντιέγκο στη Νάπολι, με μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα, έγινε με τιμές Μεσσία, το 1984. Μία ολόκληρη πόλη, που πολλές φορές στο παρελθόν είχε φτάσει μία ανάσα από τον τίτλο, εναπόθετε στον Αργεντινό τις ελπίδες της για κάτι καλό. Μέχρι που θα έφταναν οι προσδοκίες; Ο Μαραντόνα , που δεν ήταν φειδωλός σε λόγια, είπε εκείνη την μέρα «Μέχρι τον ουρανό». Μία πόλη που λατρεύει το ποδόσφαιρο , ήθελε να δει την ομάδα της πρωταθλήτρια για πρώτη φορά, αλλά κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί έως τότε. Το 1987 θα ήταν η χρονιά της ποδοσφαιρικής έκρηξης του Βεζούβιου! Η Νάπολι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με νίκη στη Μπρέσια με γκολ του Μαραντόνα και από την έβδομη αγωνιστιική που πέρασε στην κορυφή μετά από ακόμη ένα γκολ του Μαραντόνα (1-0 την Ρόμα στο Ολίμπικο), δεν έπεσε από εκεί. Μάλιστα, τον Μάρτιο οι «παρτενοπέι» είχαν ανοίξει διαφορά επτά πόντων από τις ομάδες που ακολουθούσαν. Στις 10 Μαίου του 1987, ακριβώς 20 χρόνια πριν, η Νάπολι πανηγύριζε την ιστορική επιτυχία της με την ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Φιορεντίνα (που είχε για σκόρερ τον νεαρό Ρομπερτο Μπάτζιο) και συνδυαζόμενη με την ήττα 1-0 της Ιντερ στο Ασκολι. Στις 17 Μαίου, στο τελευταίο παιχνίδι της, έγινε η απονομή του πρωταθλήματος. Και ακολούθησε το μεγαλύτερο πάρτι που έχει γνωρίσει η πόλη.
Ο Μαραντόνα οδήγησε και τρία χρόνια μετά τη Νάπολι στον τίτλο, αλλά πλέον πλαισιωνόταν από σπουδαίους άσους όπως οι Βραζιλιάνοι Καρέκα και Αλεμάο και ο πιτσιρικάς Τζιανφράνκο Τζόλα. Το 1987 ήταν πολύ μόνος. Είχε βοήθειες από τον Φεράρα, τον Μπάνι και τον Τζιορντάνο, αλλά η αλήθεια είναι πως χωρίς τον χαρισματικό Ντιέγκο η Νάπολι θα ήταν μία ομάδα καλή , απλά και μόνο για να βγει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Και άλλες φορές, άλλωστε, στο παρελθόν είχε πλησιάσει στο θαύμα αλλά κάτι πάντα την σταματούσε. Σπουδαίους άσους είχε κατά καιρούς πολλούς, από τον Ομάρ Σίβορι και τον Ζοσέ Αλταφίνι μέχρι τον Κλέριτσι και τον Γιουλιάνο, αλλά την κρίσιμη στιγμή κάτι στράβωνε. Το 1981 με την καθοδήγηση του τεράστιου Ρούντι Κρολ, που πλέον έπαιζε λίμπερο και όχι ακραίος, όπως με τον Αγιαξ, είχε φτάσει στην πηγή. Ισόβαθμη με Ρόμα και Γιουβέντους τέσσερα ματς πριν το τέλος, έχασε δύο φορές στο Σάν Πάολο με 1-0 από αυτογκόλ! Την πρώτη από την καταδικασμένη Περούτζια με αυτογκόλ στο πρώτο λεπτό του Φεράριο και αμέσως μετά από την Γιουβέντους με τον Γκουιντέτι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας, οδηγώντας μία πόλη στον γκρεμό. Για μέρες δεν κυκλοφορούσε κανείς, οι μαύρες σημαίες έκαναν την εμφάνιση τους στα μπαλκόνια και δύο άτομα αυτοκτόνησαν μην μπορώντας να αντέξουν την απώλεια του τίτλου! Το 1987 ο κόσμος γέμισε το γήπεδο και είχε την κρυφή ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά. Ο Μαραντόνα φωτογραφήθηκε αγκαλιά με το «σκουντέτο», από τον Μάρτιο για τις ανάγκες του ιταλικού περιοδικού Guerin Sportivo, όμως κάποιοι το θεώρησαν γρουσουζιά. Ο ίδιος ο Ντιέγκο φρόντισε να ξορκίσει τα φαντάσματα με την απόδοση του. Στο κρίσιμο προτελευταίο ματς , πήρε το μικρόφωνο πριν αρχίσει ο αγώνας, και οι θεατές τον αποθέωσαν! Ο Ντιέγκο φώναξε ένα μεγάλο ευχαριστώ και τρείς φορες την λέξη Campioni που επανέλαβαν οι τρελλαμένοι οπαδοί στην εξέδρα.
Ο Μαραντόνα λατρεύτηκε σαν Θεός και το 1990 στον ημιτελικό του Μουντιάλ με την Ιταλία κατάφερε να διχάσει τους τιφόζι. «Η υπόλοιπη Ιταλία σας θεωρεί παρακατιανούς όλο τον χρόνο και τώρα που σας χρειάζεται, λέει να είστε δίπλα της. Εγώ σας αγαπώ πάντα και ξέρω πως εσείς θα το δείξετε υποστηρίζοντας την Αργεντινή!» ήταν το απίστευτο μήνυμα του. Πολλοί το έκαναν πράξη και η Ιταλία έπαιξε σε ένα εχθρικό γήπεδο στον ημιτελικό του δικού της Παγκοσμίου Κυπέλλου! Εκείνη τη νύχτα του Ιουλίου του 1990 ο Μαραντόνα εισέπραξε πίσω ό,τι έδωσε στην ομάδα και στην πόλη. Ο κόσμος δεν ξέχασε πως αυτός έβγαλε τη Νάπολι από την ποδοσφαιρική αφάνεια και με το μαγικό του άγγιγμα, τους πρόσφερε κάτι για να είναι υπερήφανοι!
Πηγή: aixmi.gr

«Μπορούμε και στο ΝΒΑ»!!

Σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να σταθεί στον μαγικό κόσμο του μπάσκετ, στην άλλη άκρη του πλανήτη, είναι ο Αντώνης Φώτσης που γνωρίζει όσοι λίγοι Έλληνες το ΝΒΑ.
«Μπορούμε και στο ΝΒΑ»!
Ο Έλληνας γκαρντ, που και φέτος είχε μία πολύ καλή σεζόν με το «τριφύλλι» μίλησε στην ελληνική έκδοση του «nba.com» και σχολίασε ότι το «τριφύλλι» θα μπορούσε να πάρει περισσότερες από δέκα νίκες στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο.
Με τον «Ζοτς» στον πάγκο και τον Διαμαντίδη με τους υπόλοιπους στο παρκέ, υπάρχει κάποιος που δεν το πιστεύει; Διαβάστε τι είπε για το συγκεκριμένο θέμα ο «Μπάτμαν», ο οποίος βρέθηκε πολύ μικρός στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Μέμφις Γκρίζλις:
-Εκτιμάς ότι αν ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός γινόταν η 31 ομάδα του ΝΒΑ, με το υλικό και τους προπονητές που διαθέτει τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα πετύχαινε νίκες απέναντι στις αμερικανικές ομάδες;
«Σίγουρα, γιατί να μην πετύχαινε; Το στυλ παιχνιδιού, βέβαια, είναι διαφορετικό και τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για μια ομάδα, που δεν έχει συνηθίσει στους ρυθμούς και τους κανονισμούς του ΝΒΑ, αλλά δεν θα χάναμε από όλους».
-Δηλαδή δέκα νίκες θα κάνατε;
«Δέκα; Πιστεύω ναι, ίσως και περισσότερες»..

Το video της ημέρας!!

Τσέλσι εναντίον εξωγήινων εισβολέων!
Σε διαφήμιση για στοιχηματική εταιρία συμμετέχουν οι τέσσερις παίκτες της Τσέλσι, Λουίς, Ιβάνοβιτς, Φερέιρα και Ανελκά, οι οποίοι καλούνται να καταστρέψουν τους εξωγήινους εισβολείς μόνο με τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες…
Τσέλσι εναντίον εξωγήινων εισβολέων! (ΒΙΝΤΕΟ)











«Ερυθροποιητίνη = ντόπα = πιθανός θάνατος»

Συχνότεροι και ξαφνικοί θα πρέπει να είναι οι έλεγχοι ντόπινγκ, όπως δήλωσε ο εργοφυσιολογός της ομάδας της Ξάνθης, Γιώργος Ζιώγας στην επίσημη ιστοσελίδα του ακριτικού συλλόγου.
«Ερυθροποιητίνη = ντόπα = πιθανός θάνατος»
Αναλυτικά:
Πολλά ακούγονται γενικότερα για το doping control το τελευταίο διάστημα. Ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα;
Η γνώμη μου είναι πως όσο περισσότεροι έλεγχοι κι όσο πιο τακτικά και ξαφνικά γίνονται τόσο το καλύτερο. Όχι γιατί απλά προστατεύονται οι ομάδες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά κυρίως για την υγεία των αθλητών.
Η ερυθροποιητίνη είναι ντόπα; Κι αν ναι, ανιχνεύεται στα ούρα;
Ναι είναι ντόπα. Βασικά η ερυθροποιητίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται φυσιολογικά από τα νεφρά. Από το 1989 και μετά όμως, έχει παραχθεί συνθετική ερυθροποιητίνη για να βοηθήσει τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και πάσχουν από αναιμία. Η δράση της ουσίας αυτής είναι η οξυγόνωση του αίματος. Χρησιμοποιείται όμως και στον αθλητισμό. Είναι απαγορευμένη κι αρκετά διαδεδομένη. Αναφορικά με την ανίχνευσή της μπορούμε να πούμε πως στα ούρα ο χρόνος αποδόμισής της είναι μικρότερος απ’ ότι στο αίμα. Εξαφανίζεται πιο γρήγορα με την διαδικασία της ούρησης και το χρονικό διάστημα ανίχνευσής της είναι μικρό.
Επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί δείγμα αίματος των αθλητών προκειμένου να ανακαλυφθεί η χρήση της ερυθροποιητίνης;
Ναι. Αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές σε διεθνείς αγώνες. Πιο συνηθισμένη μέθοδος όμως είναι η ουροληψία.
Υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από το αίμα, με τον οποίο μπορεί να ανακαλυφθεί η συγκεκριμένη ουσία στον οργανισμό του αθλητή;
Όχι, όλες οι ουσίες που υπάρχουν στον οργανισμό αποβάλλονται μέσω της διαδικασίας της ούρησης. Μόνο στα υγρά του σώματος μπορούν να βρεθούν οι ουσίες αυτές.
Τι προσφέρει αθλητικά η λήψη της ερυθροποιητίνης σε έναν αθλητή και κατά πόσο βελτιώνει την επίδοσή του;
Αυξάνει τη μάζα των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης του. Αυτό σημαίνει ότι το αίμα μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο στους μυς και στον υπόλοιπο οργανισμό. Παράλληλα μειώνει τον μυικό κάματο αυξάνοντας την αντοχή. Ορισμένοι αναφέρουν ότι αυξάνει και την ταχύτητα του αθλητή. Η ερυθροποιητίνη δυστυχώς χρησιμοποιείται για ντόπα.
Ποιες είναι οι συνέπειες σε έναν αθλητή που λαμβάνει την συγκεκριμένη ουσία και πότε αυτές μπορούν να εμφανιστούν στον οργανισμό του;
Βασικά αυξάνει την πυκνότητα του αίματος, το κάνει πιο πηκτό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πίεση στα αγγεία να είναι αυξημένη, μπορούν κάποια μικρά αγγεία ακόμη και να σπάσουν. Επίσης αυξάνει έντονα το έργο της καρδιάς. Είναι ικανό να δημιουργηθούν ακόμη και θρόμβοι στα μικρά αγγεία. Όταν οι συνέπειες από την χρήση ερυθροποιητίνης συνδυάζονται και με την κόπωση του αθλητή υπάρχουν άμεσοι κίνδυνοι. Εγκεφαλικά και εμφράγματα συγκαταλέγονται σ’ αυτούς που μπορεί να εμφανιστούν άμεσα. Ακόμη όμως κι άμεσοι να μην είναι οι κίνδυνοι, υπάρχει το ενδεχόμενο μετά από χρόνια χρήση της ουσίας αυτής ο οργανισμός να δημιουργήσει αντισώματα και ο αθλητής να εμφανίσει αναιμία.
Θα θέλατε να συμπληρώσετε κάτι πάνω στο θέμα του ελέγχου για το doping control;
Θα ήθελα να τονίσω αυτό που ανέφερα στο ξεκίνημα της συνομιλίας μας. Πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι και γίνονται όσοι και τα προηγούμενα χρόνια. Είναι αναγκαίο να υπάρξει και τακτικός και ξαφνικός έλεγχος.