Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Διασώστες: «Η αλήθεια για την εκδρομή στο ΟΑΚΑ»

Με επιστολή της, η Ελληνική Ομάδα Διάσωση απαντάει στις αιχμές του Λάμπρου Σκόρδα σε ότι αφορά την περσινή εκδρομή στην Αθήνα για τον τελικό του ΟΑΚΑ και δίνει με αυστηρό ύφος την δική θέση.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Σκόρδα,

Με θλίψη και απορία ενημερωθήκαμε ότι στη συνέντευξη τύπου που δώσατε με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, αναφερθήκατε στους εθελοντές διάσωσες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Οργάνωσής μας στην μετακίνηση των οπαδών για τον τελικό κυπέλλου στην Αθήνα.
Η Ε.Ο.Δ στα πλαίσια της συνεργασίας μας για την ασφάλεια των οπαδών του ΑΡΗ, κι όχι μόνο, κλήθηκε να καλύψει την μεγάλη μετακίνηση οπαδών προς την Αθήνα.

Ομολογούμε ότι ήταν κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα σαν Οργάνωση γιατί έδειξε με αυτόν τον τρόπο η ΠΑΕ πόσο σοβαρά έπαιρνε σε αυτό το εγχείρημα την ασφάλεια των οπαδώς της.

Πιο αναλυτικά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την ΠΑΕ, μας ζητήθηκε να συμμετέχουμε με 12 πιστοποιημένους παροχείς πρώτων βοηθειών. Η ΠΑΕ σε αντάλλαγμα μας διέθεσε τα 12 εισιτήρια για τον τελικό (τα οποία τελικά έμειναν άθικτα λόγω των επεισοδίων και των συνεχιζόμενων μετακινήσεων των διασωστών σε όλες τις θύρες του γηπέδου για παροχή βοήθειας).

Στην συνεννόηση με την ΠΑΕ ζητήσαμε για λόγους ασφαλείας των διασωστών ένα πούλμαν, μικρότερο σε όγκο από τα υπόλοιπα, άρα και πιο ευέλικτο, στο οποίο θα επιβαίνουν, ΜΟΝΟ οι διασώστες, ώστε να μπορούμε να μετακινούμαστε άμεσα και αποτελεσματικά, κατά την διαδρομή, όπου υπήρχε ανάγκη.

Η συνεργασία μας με ΟΛΟΥΣ τους οπαδούς ήταν κάτι παραπάνω από άψογη.
Λυπόμαστε πραγματικά που στο πλαίσιο του προεκλογικού σας λόγου μιλήσατε για 15 πούλμαν που μετέφεραν διασώστες!!! Και ότι μάλιστα ξοδεύτηκαν για τον σκοπό αυτό 20.000 ευρώ!!!

Κ. Σκόρδα κάθε ανθρώπινη ζωή που βοηθήσαμε σε εκείνη την αποστολή, ανεξαρτήτου οπαδικής ταυτότητας, για εμάς αξίζει πολύ παραπάνω από 20.000 ευρώ αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς τα λεφτά που «σπατάλησε» η ΠΑΕ ΑΡΗΣ για την μετακίνηση των εθελοντών διασωστών ήταν όσο η αξία 12 εισιτήρια και ένα πούλμαν.

Παρακαλούμε η επιστολή αυτή να δημοσιοποιηθεί από την εφημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ» και από το ομώνυμο ραδιόφωνο.

Υ.Γ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ και με στόχο την πρόληψη, εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στις Πρώτες Βοήθειες για ενήλικες , παιδιά και βρέφη, προπονητές των ακαδημιών ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Ευχή μας και οι επόμενες διοικήσεις της ΠΑΕ να είναι εξίσου ευαισθητοποιημένες στην ασφάλεια των οπαδών της ομάδας».
Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: