Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Το «χρυσό γάντι» στον Χαρτ!!

Κορυφαίος τερματοφύλακας της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2010-11 αναδείχθηκε ο Τζο Χαρτ, ο οποίος ξεπέρασε στη σχετική βαθμολογία τους Πετρ Τσεχ και Έντουιν Φαν ντερ Σααρ.

Μπορεί η σεζόν να μην έχει τελειώσει, αλλά τα δεδομένα δεν μπορούν πλέον να αλλάξουν. Και εξηγούμαστε: Το Νο1 της Μάντσεστερ Σίτι κράτησε 17 φορές ανέπαφη την εστία του στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, δύο φορές παραπάνω από τον δεύτερο Πετρ Τσεχ. Έτσι, από τη στιγμή που απομένει μόλις ένα παιχνίδι, ακόμα και αν ο διεθνής Άγγλος δεχθεί γκολ και ο διεθνής Τσέχος όχι, είναι το ίδιο και το αυτό.

Επιπλέον, πολλές από τις φορές που η εστία του έμεινε ανέπαφη ήταν σε κρίσιμα ντέρμπι απέναντι σε Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  και Τσέλσι, ενώ κράτησε δύο φορές το μηδέν στην άμυνα στα παιχνίδια με την Τότεναμ, βοηθώντας την ομάδα του να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για αυτή τη διάκριση, αλλά δεν πιστεύω πως είμαι ο καλύτερος τερματοφύλακας της Πρέμιερ Λιγκ. Λαμβάνω αυτό το βραβείο εκ μέρους όλης της ομάδας, καθώς αν δεν αμυνόταν καλά, τότε δεν θα έμενε ανέπαφη η εστία σε τόσα παιχνίδια», δήλωσε ο… μετριόφρων Χαρτ.

Για την ιστορία, πίσω από τον Χαρτ, ακολούθησαν οι Τσεχ (15) και Φαν ντερ Σααρ-Ρέινα (14).

Δεν υπάρχουν σχόλια: