Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Δεν μας κυνηγάει συνεχώς η Αθήνα, δώσαμε και εμείς δικαίωμα»

Ο Λάκης Παπαϊωάννου, μέλος της επιτροπής σωτηρίας του Ηρακλή μίλησε για τον υποβιβασμό του «Γηραιού» και τα λάθη που έγιναν τόσο από την Σούπερ Λιγκ όσο και από την διοίκηση της ομάδας.

«Δεν μας κυνηγάει συνεχώς η Αθήνα, δώσαμε και εμείς δικαίωμα»
Στην αρχική του τοποθέτηση στον «Libero», ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε τα εξής: «Είναι πραγματικά δύσκολο να μιλάς τέτοιες ώρες, που ο καθένας θέλει να σιωπήσει, έτυχε όμως σε μένα αυτό το καθήκον και ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει να μάθει κάτι, οτιδήποτε. Είμαι στην Αθήνα και έχω μιλήσει ήδη σε πολλά ραδιόφωνα και στην τηλεόραση, κάνουμε πραγματικά ότι μπορούμε όλοι μας»

Συνεχίζοντας είπε: «Ας υποθέσουμε ότι γινόταν ένα τέτοιο λάθος, εσκεμμένα ή όχι, από κάποια άλλη ομάδα, π.χ. τον Ολυμπιακό, θα έβγαινε ποτέ μια τέτοια απόφαση εναντίον του; Εμείς από την αρχή αισθανόμασταν ότι πηγαίναμε σαν πρόβατα στην σφαγή. Πήγαμε στην Αθήνα να υπερασπιστούμε τον Ηρακλή σε 2 δικαστήρια και μάθαμε ξαφνικά ότι υπήρχε και 3ο δικαστήριο, δεν μπορέσαμε λοιπόν να έχουμε την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση, εμείς είχαμε προετοιμαστεί για τα 2 δικαστήρια, είχαμε φέρει και μάρτυρες για το δικαστήριο της αδειοδότησης. Ζητήσαμε αναβολή αλλά δεν μας έδωσαν και με όλο τον σεβασμό στο δικαστήριο, κατάλαβα τότε ότι θα μας καταδίκαζαν. Τους είπαμε ότι δεν γνωρίζαμε για τη απόφαση της ΕΠΟ για τα δελτία και ενώ είχε ήδη δοθεί αναβολή σε Εθνικό και Ιωνικό για τον ίδιο λόγο, σε εμάς δεν έδωσαν, το διαστήριο βοήθησε τον Αστέρα Τρίπολης με αυτή την απόφαση»

Αναφέρθηκε επίσης στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί για τον Ηρακλή :
«Και εμείς όμως από την άλλη πλευρά δεν ήμασταν σωστοί, μιλάω για το έγγραφο που εμφανίστηκε. Όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί για αυτό τον λόγο ενάντια στον Ηρακλή αντιμετωπίστηκε από όλους εμάς στην επιτροπή. Είχαμε αρχικά ως Ηρακλής άσχημη αντιμετώπιση αλλά τώρα με τον Βασίλη Χατζηπαναγή άνοιξαν οι πόρτες και μπορέσαμε να μιλήσουμε και εμείς λίγο για τον Ηρακλή. Δυστυχώς όμως όταν κάναμε παράκληση στο δικαστήριο για αναβολή δεν είχαμε σωστή αντιμετώπιση, εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την διοίκηση του Ηρακλή, φώναξαν το όνομα του προέδρου οι δικαστές και αυτός δεν ήταν εκεί. Έτσι ζητήσαμε χρόνο για να ετοιμάσουμε την υπεράσπιση μας αλλά δεν μας έδωσαν και όλα τελείωσαν μέσα σε μισή ώρα»

Μιλώντας για την επιτροπή σωτηρίας: «Εμείς θέλαμε όλοι να βοηθήσουμε την ομάδα που αγαπάμε ενώ και ο κόσμος μας το ζητούσε κάθε φορά που μας έβλεπε στο δρόμο και δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε. Προσωπικά και πέρυσι βοήθησα όσο μπορούσα, από πίσω όμως, όλοι έχουμε τις δουλειές μας και τις ασχολίες μας αλλά μπήκαμε μπροστά για τον Ηρακλή. Αυτό που με στενοχωρεί όμως είναι ότι δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να υπερσπιστούμε σωστά τον Ηρακλή. Οι νομικοί μας έκαναν πολύ καλή δουλειά πάντως και στην συνέχεια θα κάνουμε έφεση αφού μελετηθεί το σκεπτικό, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανατρέψουμε την απόφαση. Μπορεί να μην ήμασταν σωστοί κι εμείς λόγω του εγγράφου αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποδείξουμε ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα.

Πραγματικά μαθαίνοντας για το έγγραφο εκτεθήκαμε όλοι, και οι βουλευτές που έφεραν το θέμα στην Βουλή και όλοι εμείς που τρέχουμε τώρα. Ρωτήσαμε αν υπάρχει ενημερότητα, μας είπαν «ναι» και τελικά αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε, αυτό μας έφερε στενοχώρια, απογοήτευση και αγανάκτηση. Δεν πρέπει να λέμε ψέματα μεταξύ μας, δεν μπορεί να κατεβάζουμε τον κόσμο στους δρόμους και στο δικαστήριο να φτάνει πλαστό έγγραφο. Παρ’ όλα αυτά είμαι φύσει αισιόδοξος και κάνουμε ότι είναι δυνατό, δεν ξέρω νομικά αλλά αν θέλει κάποιος να σε βοηθήσει, θα το κάνει»

Ο κ. Παπαϊωάννου συμπλήρωσε επίσης :
«Δεν μπορεί ο Ηρακλής να έχει 3 κατηγορίες και άλλες ομάδες για το ίδιο αδίκημα να έχουν να αντιμτωπίσουν μόνο μία κατηγορία. Αναρωτιέμαι επίσης γιατί βγήκε στην φόρα τώρα αυτό το χαρτί; Ας μου το εξηγήσει κάποιος και να μου εξηγήσει γιατί αν κάποιος κάνει ένα λάθος να πρέπει να την πληρώσει το σωματείο; Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να μην ισχύσει η απόφαση. Πάντως, αν δεν υπήρχε αυτό το χαρτί ο Ηρακλής δεν θα είχε κανένα πρόβλημα, μας κυνήγησαν όμως γιατί ήμασταν αδύναμοι. Δεν θα πρέπει όμως ο κόσμος να νομίζει ότι είμαστε σε ένα συνεχή διωγμό από την Αθήνα κτλ δώσαμε κι εμείς δικαίωμα, μην το ξεχνάμε αυτό. Ο κόσμος είναι πάντα με το δίκιο, αν μάλιστα ήξερε για το πλαστό δεν θα ερχόταν και στην Αριστοτέλους»

Κλείνοντας, ο κ. Παπαπϊωάννου τόνισε: «Πιστεύω ότι είναι άδικο για τον Ηρακλή να πέσει,η ομάδα κέρδισε την παραμονή της στους αγωνιστικούς χώρους. Δεν μπορεί μέσα σε μισή ώρα να καταδικάζεις 103 χρόνια ιστορίας για ένα πλαστό χαρτί. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι άδικο να την πληρώσει ο Ηρακλής για το λάθος ενός ανθρώπου, ας την πληρώσει ο πρόεδρος και όχι η ομάδα. Εμείς με τον κ. Τάκη δεν έχουμε μιλήσει, δεν έχουμε επαφή, η ΠΑΕ δεν μας ενημέρωσε καν για το 3ο δικαστήριο που είχαμε χθες»

Δεν υπάρχουν σχόλια: