Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τέτοια ντρίμπλα, ούτε ο Μέσι!!

Η ΕΠΟ και η Σούπερ Λιγκ ντρίμπλαραν τους βουλευτές μέσω UEFA, λέγοντας ουσιαστικά όχι στη διαφάνεια. Δεν δίνουν τους φακέλους των αδειοδοτήσεων των ΠΑΕ για επανεξέταση!

Τέτοια ντρίμπλα, ούτε ο Μέσι!
Αρνητική ήταν τόσο η ΕΠΟ όσο και η Σούπερ Λιγκ στην πρόταση των βουλευτών προ ημερών να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των ομάδων που πήραν αδειοδότηση. Στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, το οποίο ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τις 19.00, ο Σοφοκλής Πιλάβιος μετά από πιέσεις ανακοίνωσε πως θα θέσουν σχετικό ερώτημα στην ΟΥΕΦΑ, η οποία όμως αναμένεται να απαντήσει αρνητικά.

Ο Πατρίκ Κομνηνός ως εκτελεστικός διευθυντής της Λίγκας, αιτιολογώντας την άρνηση της Σούπερ Λιγκ στο άνοιγμα των φακέλων ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Πρέπει να σεβαστούμε τις υπογραφές των ομάδων στη ρήτρα εμπιστευτικότητας. Επί της αρχής το περιεχόμενο των φακέλων πρέπει να παραμείνει εμπιστευτικό».

Η τοποθέτηση αυτή… εξόργισε τον Βασίλη Χατζηαποστόλου, απλό μέλος πλέον της ΕΠΟ μετά την κόντρα του με τον Πιλάβιο, ο οποίος επέμενε να ανοίξουν οι φάκελοι. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πήρε τον λόγο και του εξήγησε πως κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ωστόσο εκείνος επέμενε να υπάρξει διαφάνεια στην διαδικασία.

Τελικά, η επιμονή του ανάγκασε τον Πιλάβιο να κάνει μία.. φοβερή ντρίπλα:
«Θα στείλουμε σχετικό ερώτημα στην ΟΥΕΦΑ και αν μας πει ναι θα τους ανοίξουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η απάντηση της ΟΥΕΦΑ αναμένεται να είναι αρνητική, καθώς υπάρχει το περιβόητο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Άλλωστε στην επίσκεψή του στην Βουλή, ο Πιλάβιος είχε παρουσιάσει σχετικό έγγραφο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που ανέφερε πως δεν γίνεται να ανοίξουν οι φάκελοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: