Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Νιώθω υποχρεωμένος απέναντι στους Αρειανούς»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε το μεσημέρι ο προπονητής του Άρη Σάκης Τσιώλης στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου, μιλώντας εφ’ όλης της ύλης.
«Νιώθω υποχρεωμένος απέναντι στους Αρειανούς»
Μερικά από τα σημαντικότερα αποσπάσματα των δηλώσεων του:

Σχετικά με τα συμπεράσματα που αποκόμισε για την ομάδα του στις τελευταίες 5 αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος της Superleague όποτε και την ανέλαβε είπε: «Το σημαντικότερο μέσα από αυτή την συνεργασία που είχα με τον Άρη στο τέλος του Πρωταθλήματος, πέρα απ΄ το αγωνιστικό, που η ομάδα πήρε αυτά που έπρεπε, έχει να κάνει με το ότι το υλικό είναι γνωστό και το ότι ξέρουμε που θα ποντάρουμε. Επίσης, το πώς θα ενισχυθούμε και τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα για να ενισχυθεί.
Έγινε κάτι που κι εμένα μου προκάλεσε έκπληξη. Για παράδειγμα, υπήρχαν 2 δεξιοπόδαροι στόπερ, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα δεν είχε σωστή αναλογία. Εγώ αυτό που κοιτάω είναι να φέρω ισορροπία, άρα 2 παίκτες σε κάθε θέση. Επομένως, οι 22 πρώτοι θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι. Από εκεί και πέρα, θα ποντάρουμε σε 6-7 παιδιά που θα πάρουμε μαζί μας στην προετοιμασία, κυρίως από την Κ-20 αλλά και από την Κ-17 ενδεχομένως. Θα τα πάρουμε μαζί μας και πιστεύω ότι μπορεί κάποια από αυτά να είναι και στην 18άδα».

Για το ενδιαφέρον του για τους μικρούς ποδοσφαιριστές του Άρη τόνισε: «Ένας προπονητής πέρα από την εφήμερη επιτυχία του αγωνιστικού τμήματος, πρέπει να αφήνει και κάτι πίσω του. Με βάση την οδηγία της UEFA για τους γηγενείς ποδοσφαιριστές, υπάρχει ένα μεγάλο προνόμιο στον Άρη. Εγώ, προσωπικά, νιώθω προνομιούχος, γιατί πήρα μια Πρωταθλήτρια ομάδα στα χέρια μου. Υπάρχουν καλοί παίκτες και πολλά παιδιά που είναι Αρειανοί, αλλά και ο κόσμος θα χαρεί να δει δικά του παιδιά στη μεγάλη ομάδα. Όλα αυτά, βέβαια, εφ’ όσον πληρούν τις προϋποθέσεις και μπορούν να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα».

Για τη νέα χρονιά υπογράμμισε: «Ο Άρης με την Ιστορία, την οργάνωσή του και τη δύναμη του κόσμου του, θα πρέπει να έχει υψηλούς στόχους, να παίζει επιθετικά. Να παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο και με αυτοματισμούς και δεν εννοώ να παίζουμε με 4 σέντερ φορ. Δεν αρμόζει στον Άρη να παίζει κλεφτοπόλεμο ή παιχνίδι αντεπίθεσης. Πρέπει να μεταφέρουμε το παιχνίδι στα 3/4 του αντιπάλου και όχι να παίζουμε εμείς στα 3/4 του γηπέδου. Το γρήγορο παιχνίδι θα μας κάνει να μεταφέρουμε το παιχνίδι στην περιοχή. Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε την καλή πορεία που έκανε η ομάδα στην Ευρώπη. Στο Πρωτάθλημα, έχουμε έναν βαθμό λιγότερο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Βεβαίως, δεν είναι επιτυχία το ότι δεν θα παίζει στην Ευρώπη του χρόνου, αλλά τουλάχιστον στο τέλος η ομάδα μάζεψε βαθμούς. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την επιτυχία που έκανε ο Άρης στην Ευρώπη».

Τέλος μίλησε και για τον κόσμο της ομάδας λέγοντας: «Εγώ θέλω να στείλω το μήνυμα ότι νιώθω υποχρεωμένος απέναντι σε αυτήν την εκτίμηση που δείχνει ο κόσμος προς το πρόσωπό μου. Δεν είναι εύκολο για έναν Έλληνα προπονητή να βρίσκεται στον Άρη, από τον οποίο έχουν περάσει πολλοί ξένοι προπονητές. Νιώθω υποχρεωμένος απέναντί στους Αρειανούς. Όπου κι αν πάω, στα Γιάννενα, στην Αθήνα, συναντώ Αρειανούς. Εγώ θέλω να πω ότι τη νέα χρονιά θα τα δώσουμε όλα. Θέλω να εκφράζουμε τους φίλους της ομάδας, να τους ικανοποιεί αυτό που βλέπουν και μετά από το κάθε παιχνίδι του Άρη να πηγαίνουν ευτυχισμένοι στο σπίτι τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: