Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΕΠΟ: «Φυσιολογική η ήττα με 14-1»!!

Μετά από… ενδελεχή έρευνα της ΕΠΟ, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα που διενήργησε επιτροπή της ομοσπονδίας για την καταγγελία για την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας της ΕΠΣ Φθιώτιδας σε αγώνα για το Regions Cup. Υπενθυμίζεται πως η ομάδα που αντιπροσώπευσε την Ελλάδα ηττήθηκε στον τελευταίο -και κρίσιμο- αγώνα του ομίλου με 14-1 από την αντίστοιχη της Γερμανίας, η οποία χρειαζόταν νίκη με διαφορά 13 γκολ για να προκριθεί. Αναλυτικά τα σχόλια της επιτροπής, την οποία συγκρότησαν οι κ. Γκιρτζίκης, Καραμελίδης, Κουρίδης είναι τα εξής:
«1. Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί των ΜΜΕ ότι «κάθισαν και έφαγαν τόσα γκολ μόνο και μόνο για να μην περάσουν οι Ισπανοί και να περάσουν οι Γερμανοί» δεν ευσταθούν, αφού οι Γερμανοί και με μόνον διαφορά οκτώ (8) τερμάτων προκρίνονταν για την επόμενη φάση.
2. Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί των ΜΜΕ ότι «διαμαρτυρήθηκε η Ισπανική ομάδα και ζήτησε έρευνα από την UEFA» είναι ψευδή, αφού ουδεμία τέτοια αντίδραση ουδέποτε υπήρξε.
3. Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί των ΜΜΕ περί «στημένου παιχνιδιού ή προσυνεννοημένου παιχνιδιού» δεν ευσταθούν, αφού όπως καταφαίνεται από σχετικό έγγραφο της UEFA ο συγκεκριμένος αγώνας δεν συμπεριλαμβανόταν σε αγώνες στοιχήματος σε κανένα μέρος του κόσμου.
4. Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί του τύπου «γιατί δεν έφευγαν στη μέση του αγώνα, για να υπάρξει τόσο βαρύ αποτέλεσμα», είναι ανεπίτρεπτα, αφού αφενός η ομάδα της Φθιώτιδας εκπροσωπούσε την Ελλάδα και θα υπήρχαν βαρύτατες ποινές από μέρους της UEFA, αφετέρου η τυχόν εγκατάλειψη του αγώνα θα έδινε αφορμές για άλλα σχόλια, του τύπου «εγκατέλειψαν τον αγώνα για να μην περάσουνε οι Γερμανοί και να περάσουνε οι Ισπανοί}.
5. Με την παρέλευση χρονικού διαστήματος από τον αγώνα και την αποκάλυψη διαφόρων λεπτομερειών, τα σχόλια για «στημένο παιχνίδι ή προσυνεννοημένο παιχνίδι», άλλαξαν σε «ξεφτίλα» και «ντροπιαστικό αποτέλεσμα».
6. Ο παρατηρητής και ο διαιτητής του αγώνα ουδέν το «μεμπτό» ή «αξιοπρόσεκτο» κατά τη διάρκεια του αγώνα παρατήρησαν. Η ίδια παρατήρηση δίδεται και από τον υπεύθυνο της UEFA για τον εν λόγω αγώνα.
7. Είναι γεγονός και πραγματικότητα τα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα (κοπιαστικό ταξίδι, τραυματισμοί, ασθένειες, 3 αγώνες σε 5 ημέρες κτλ.).
8. Από την παρατήρηση του αγώνα είναι προφανής η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων. Τα τέρματα που πέτυχαν οι Γερμανοί ήταν απόλυτα καθαρά και αποτέλεσμα της διαφοράς δυναμικότητας και της φυσικής κατάστασης της αντίπαλης ομάδας.
9. Οσο και αν δεν γίνεται αποδεκτό το βαρύ αποτέλεσμα του αγώνα, στην πραγματικότητα όποιος παρακολουθήσει το βιντεοσκοπημένο παιχνίδι, εύκολα θα αντιληφθεί ότι θα μπορούσαν να είχαν επιτευχθεί και άλλα τέρματα από τη Γερμανική ομάδα.
10. Η συνέχιση για μεγάλο χρονικό διάστημα των δυσμενών σχολίων μερίδας των ΜΜΕ στη Φθιώτιδα, αφενός μεν βλάπτει αδικαιολόγητα την τιμή και υπόληψη ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, που ναι μεν υπήρξαν αδύναμοι στο να αντιμετωπίσουν μια ομάδα σαν τη Γερμανική, αλλά όμως από πουθενά δεν διαφαίνεται η πρόθεσή τους στο να «βοηθήσουν» έστω και κατ’ ελάχιστα τη Γερμανική ομάδα σε διαμόρφωση σκορ. Αφετέρου η συνέχιση, διατήρηση και επίθεση κατά της ΕΠΣ μερίδας των ΜΜΕ της Φθιώτιδας, μάλλον θα πρέπει να ανάγεται σε άλλους λόγους και όχι αυτό κάθε αυτό στον επίμαχο αγώνα».
Το συμπέρασμα-πόρισμα της Επιτροπής είναι το εξής:
«Από όλο το ανωτέρω υλικό, τα επιμέρους στοιχεία του και τις παρατηρήσεις, είναι από δύσκολο έως απίθανο να πιθανολογηθεί η υποψία περί στημένου παιχνιδιού ή προσυνεννοημένου παιχνιδιού μέσω μειωμένης απόδοσης. Αντίθετα, θεωρούμε ότι αν και το σκορ του αγώνα υπήρξε βαρύ, ήταν φυσιολογικό κάτω από τις συνθήκες με τις οποίες επετεύχθη».
Κατόπιν τούτου, ο κ. Κουτρουμάνος ανακατέλαβε τη θέση του στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο.. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας είχε αναστείλει την ιδιότητά του ως μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα. Το πόρισμα της επιτροπής θα διαβιβαστεί στον γ.γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: