Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός καταγγέλλει

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/04e356552cec8bf476fc0bf1f195c062_L.jpg?1262542784?1262542784?1262542784

Οι διαιτητικές αποφάσεις στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου προκάλεσαν οργή στις τάξεις του Πανσερραϊκού, καθώς με ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για διακωμώδηση του αθλήματος.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανσερραϊκού που καταγγέλει τον διαιτητή και τους βοηθούς του στην αναμέτρηση του Βόλου, ενώ ευχαριστεί τον Αχιλλέα Μπέο για την φιλοξενία στον Πέτρο Θεοδωρίδη.

«Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός καταγγέλλει το διαιτητή και τους βοηθούς της αναμέτρησης Ολυμπιακός Βόλου – Πανσερραϊκός για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους προς το άθλημα και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Ο εν λόγω διαιτητής με τη διαγωγή του, τα άδικα σφυρίγματα, τις άδικες κίτρινες κάρτες που οδήγησαν σε αποβολές, διακωμώδησε το ελληνικό ποδόσφαιρο και «εκτέλεσε» την ομάδα μας. «Κλείνοντας» τα μάτια σε χέρι της αντίπαλης ομάδας στη φάση του πρώτου γκολ, τιμωρώντας τις δίκαιες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών μας με κάρτες, αποβάλλοντας τον προπονητή μας και καταλογίζοντας ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, ο εν λόγω διαιτητής κατάφερε να εκνευρίσει την ομάδα μας, η οποία αν και υστερούσε αριθμητικά υπερτερούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Καλούμε την ΚΕΔ να αντιδράσει άμεσα καθώς τέτοιες διαιτησίες «αμαυρώνουν» το ελληνικό ποδόσφαιρο και απομακρύνουν ακόμη περισσότερο τους φιλάθλους από τα ελληνικά γήπεδα. Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός δεσμεύεται να καταγγείλει τον εν λόγω διαιτητή στα αρμόδια όργανα και στην αθλητική δικαιοσύνη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του προς την ομάδα μας.

Υ.Σ. Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός και ο πρόεδρος της, Πέτρος Θεοδωρίδης ευχαριστούν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου για την άψογη φιλοξενία».

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Σοκαρισμένος ο Φέργκιουσον

Σοκαρισμένος δήλωσε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ από τη Λιντς. «Είμαι σοκαρισμένος από την εμφάνιση, επειδή είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτή την αναμέτρηση», τόνισε ο Σκωτσέζος τεχνικός. «Όμως, ποτέ δεν το δείξαμε αυτό μέσα στο γήπεδο. Οι πάσες μας και η εν γένει παρουσία μας ήταν κακή. Η Λιντς ήταν πιο ψυχωμένη. Εκπλήξεις γίνονται πάντα, αλλά δεν περίμενα να συμβεί σήμερα. Δεν ξεκινήσαμε σωστά, δεχτήκαμε το γκολ και οι αντίπαλοί μας κράτησαν το αποτέλεσμα ως το τέλος. Τώρα έχουμε τον ημιτελικό με τη Σίτι την Τετάρτη για το Λιγκ Καπ, ματς στο οποίο πολλοί από τους παίκτες που αγωνίστηκαν σήμερα δε θ’ αγωνιστούν», κατέληξε ο προπονητής των «κόκκινων διάβολων».

Τρίποντο... ανάσα για τη Σανταντέρ


Οι παίκτες της Σανταντέρ πανηγυρίζουν Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό, πέτυχε την Κυριακή το βράδυ η Σανταντέρ, καθώς σε αγώνα για την 16η ημέρα του ισπανικού πρωταθλήματος, επικράτησε 2-0 της Τενερίφης. Παράλληλα, η Κορούνια απέσπασε "λευκή" ισοπαλία από την Σαραγόσα.

Η Χετάφε νίκησε 1-0 την Βαγιαδολίδ και βελτίωσε την θέση της στην βαθμολογία. Τέλος, η Χιχόν παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην Μάλαγα, ενώ η Αλμερία επικράτησε 1-0 της Χερέθ και επέστρεψε στις επιτυχίες.

Τα αποτελέσματα
  • Σπόρτινγκ Χιχόν-Μάλαγα 2-2
    (45ο Γκρεγκορι, 69ο Κανέγια - 10ο Ντούντα, 60ο Ουέλινγκτον)

  • Χετάφε-Βαγιαδολίδ 1-0
    (84ο Κασκέρο)

  • Σανταντέρ-Τενερίφη 2-0
    (72ο Κόλσα, 75ο Τσίσκο)

  • Αλμερία-Χερέθ 1-0
    (89ο Ορτίθ)

  • Σαραγόσα-Λα Κορούνια 0-0
  • ΑΕΚ-Ολυμπιακός: 91-96

    http://www.sport24.gr/ast/cov/ch/chili_aek_b.jpgΤο δίδυμο Τσίλντρες-Κλέιζα βοήθησε τον Ολυμπιακό να επικρατήσει εκτός έδρας της "τρίποντης" ΑΕΚ (96-91)Tα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-23, 40-45, 63-71, 91-96

    ΑΕΚ (Κώστας Φλεβαράκης): Γκριν 26 (4), Νικολαΐδης 20 (5), ΜακΓκραθ 17 (4), Λαμόντε 6, Παπαντωνίου, Μελς 2, Καλλινικίδης 3 (1), Τουντζιαράκης 4, Φράνσις 13.

    Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπέβερλι 3, Τεόντοσιτς 17 (2), Τσίλντρες 28 (1), Βούισιτς 6, Μπουρούσης, Χαλπερίν 6, Κλέιζα 25 (1), Μαυροκεφαλίδης 3 (1), Βσαιλόπουλος, Σχορτσιανίτης 8.

    Δώνης: "Να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας"

    http://www.sport24.gr/ast/cov/do/donis_2009_12_18_14_47_21_b.jpg"Πρέπει να εκμεταλλευτείς το γήπεδο σου αν θες να κυνηγήσεις κάτι παραπάνω", υπογράμμισε ο Γιώργος Δώνης σε δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ατρόμητου.Ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε επίσης στο επερχόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας μετά το ρεπό των Χριστουγέννων.

    Αρχικά είπε: "Καταρχήν με την ευκαιρία του ερχομού του νέου έτους θέλω να στείλω τις ευχές όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ατρόμητου στον κόσμο της ομάδας για υγεία που είναι το υπέρτατο αγαθό και ευτυχία. Όλοι οι αθλητές να είναι υγιείς και φυσικά και οι δικοί μας για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας.

    Στο αγωνιστικό κομμάτι το πιο σημαντικό είναι ότι μετά το ρεπό των Χριστουγέννων οι παίκτες επέστρεψαν σε αρκετά καλή κατάσταση κάτι που σημαίνει ότι έδειξαν επαγγελματισμό και ότι είναι συγκεντρωμένοι για την συνέχεια που μας περιμένει
    ".

    Ο Δώνης στη συνέχεια αναφέρθηκε στον προσεχή αντίπαλο της ομάδας, τον Άρη: "Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με ποιότητα, ένα σύνολο που έχει καλούς παίκτες, που είναι πολύ επικίνδυνο και μιλάει για υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα. Κατά την άποψη μου και οι δύο ομάδες θα προσφέρουν κάτι πολύ καλό από πλευράς θεάματος στον κόσμο".

    Τέλος μίλησε για το δεύτερο γύρο πρωταθλήματος που έχει μπροστά του ο Ατρόμητος: "Αυτό που μπορεί να πει κανείς είναι ότι για να αισθανθείς ασφάλεια και να κυνηγήσεις το κάτι παραπάνω στη βαθμολογία πρέπει να εκμεταλλευτείς το γήπεδο σου, κάτι που ισχύει για όλες βέβαια τις ομάδες. Το πιο σημαντικό ρόλο τον παίζει λοιπόν η έδρα και ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο αντίπαλος εμείς, όπως και στο παιχνίδι με τον Άρη που είναι μέσα στην έδρα μας, θα προσπαθήσουμε να είμαστε πολύ καλοί στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίσουμε".

    Πανιώνιος-Παναθηναϊκός: 76-80

    http://www.sport24.gr/ast/cov/ek/ekovic_b.jpgΜεγάλη νίκη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου με 80-76 πήρε ο Παναθηναϊκός που παρέμεινε στην κορυφή κι έκανε σημαντικό βήμα για την πρωτιά, περνώντας με επιτυχία από εκεί που ο Ολυμπιακός είχε χάσει.Tα δεκάλεπτα: 20-16, 40-42, 61-64,

    Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

    Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 12 (2), Μπράιαντ 10 (1), Ζορόσκι 5 (1), Παπανικολάου 21 (4), Ευθίμοφ, Χαριτόπουλος 4, Καλαμπόκης 5 (1), Έρτσεγκ 8, Γιάνκοβιτς, Αθηναίου, Έλντερ 11 (1)

    Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 18 (4), Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 9, Φώτσης 9 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 4, Γιασικεβίτσιους 13 (2), Πέκοβιτς 19, Καλάθης

    Επεισόδια στο Ελληνικό και «ντου» στα δημοσιογραφικά

    Επεισόδια στο Ελληνικό και «ντου» στα δημοσιογραφικά (ΦΩΤΟ)

    Σημαντική καθυστέρηση υπήρξε στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα μπάσκετ της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, λόγω επεισοδίων που έγιναν στο Ελληνικό.

    Συγκεκριμένα ένα λεπτό πριν το φινάλε του δεύτερο δεκαλέπτου οι φίλοι της Ένωσης άρχισαν να πετάνε αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους διαιτητές. Το παιχνίδι τελικά ξεκίνησε μετά από ολιγόλεπτη διακοπή και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε κανονικά.

    Στην ανάπαυλα όμως μερίδα οπαδών της ΑΕΚ κινήθηκαν προς τα δημοσιογραφικά και επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν δραματικές με αρκετούς δημοσιογράφους να γρονθοκοπούνται. Επίθεση δέχθηκε και ο διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος.

    Τελικά μετά από αρκετή ώρα και με μεγάλη καθυστέρηση επενέβη η Αστυνομία και με την συμβολή των ανθρώπων της ΑΕΚ τα πράγματα ηρέμησαν

    Ντικούδης: Προσοχή στη Ζαντάρ




    Ντικούδης: Προσοχή στη Ζαντάρ

    Ο Άρης θα αντιμετωπίσει τη Ζαντάρ το βράδυ της Τρίτης. Με νίκη θα κερδίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup και αν η Σιαουλιάι επικρατήσει της Χαποέλ στη Λιθουανία θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου.

    Ο Δήμος Ντικούδης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του συλλόγου τόνισε: «πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Εάν τα καταφέρουμε, θα μπούμε στους '16' του θεσμού από τώρα, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου. Παράλληλα, θα παραμείνουμε στην πρώτη θέση του γκρουπ, η κατάκτηση της οποίας θα αποτελέσει τον δεύτερο στόχο μας.

    Η Ζαντάρ είναι μια επικίνδυνη ομάδα, που έχει ταλαντούχους παίκτες. Της αρέσει να οδηγεί τους αγώνες σε μεγάλα σκορ. Έχει πολύ καλούς σουτέρ, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εφαρμόσουμε το δικό μας ρυθμό.

    Αν είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε. Το είχαμε πετύχει στο γήπεδό τους στην Κροατία και μπορούμε να το επαναλάβουμε στην έδρα μας, έχοντας την συμπαράσταση των οπαδών μας.»


    Όσον αφορά τις απουσίες των Κακιούζη, Μπάρλου ο Ντικούδης τόνισε: «όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, λόγω των τραυματισμών που έχουμε στις θέσεις των ψηλών, ώστε να μην έχουμε προβλήματα στα ριμπάουντ και στο μαρκάρισμα των αντιπάλων μέσα στη ρακέτα. Όποτε υπάρχουν απουσίες, πρέπει όλοι οι υπόλοιποι παίκτες να κάνουν ό,τι χρειαστεί, ακόμα και σε τομείς στους οποίους δεν είναι συνηθισμένοι, ώστε να καλυφθούν τα κενά.»

    Βαθιά ανάσα για τα Τρίκαλα 70-67 τον Ηλυσιακό

    Βαθιά ανάσα για τα Τρίκαλα 70-67 τον Ηλυσιακό

    Νίκη-ανάσα για τα Τρίκαλα με 70-67 κόντρα στον μαχητικό Ηλυσιακό, ο οποίος απείλησε με ανατροπή τους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά.

    «Πεντάσφαιρη» και άνετη η Τσέλσι




    «Πεντάσφαιρη» και άνετη η Τσέλσι

    Δύο γκολ απότον Ντάνιελ Στάριτζ στην άνετη νίκη της Τσέλσι επί της Γουότφορντ...

    Το πάθημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Λιντς έγινε μάθημα για την Τσέλσι του Κάρλο Αντσελότι…

    Οι «μπλε» επιβεβαίωσαν τον ρόλο του φαβορί στο ματς με την Γουότφορντ την οποία διέσυραν με 5-0 στο «Ολντ Τράφορντ» και πανηγύρισαν μια άνετη πρόκριση στον τέταρτο γύρο του F.A Cup. Μετά από 22 λεπτά παιχνιδιού το σκορ είχε φτάσει ήδη στο 3-0, με τέρματα των Στάριτζ, Μαλουντά και ένα αυτογκόλ του Τζον Γιούστας που έβαλε άτσαλα το πόδι του σε προσπάθεια του Τζο Κόουλ. Λάμπαρντ και Στάριτζ «υπέγραψαν» στο δεύτερο ημίχρονο την επικράτηση των Λονδρέζων που περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στην φάση των «32», με προφανή σκοπό να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι.

    Στο «Μπράμαλ Λέιν», Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Κ.Π.Ρ αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1 και η πρόκριση θα κριθεί στην ρεβάνς του «Λόφτους Ρόουντ» ενώ η αναμέτρηση της Νοτς Κάουντι με την Φόρεστ Γκριν αναβλήθηκε.

    Κολοσσος-Μαρούσι 73-79


    http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_HU81b61T3S.jpg

    Με… MVP τον Κώστα Καϊμακόγλου, το Μαρούσι, πέρασε αλώβητο από το «Βενετόκλειο» της Ρόδου, επικρατώντας του Κολοσσού με 79-73, για την 10η αγωνιστική της Α1 των ανδρών.

    Μουρίνιο: «Serie A, το πιο δύσκολο»

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cd550c5de9f3e234300d119d83a92ffa_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Μπορεί ο Ζοσέ Μουρίνιο να έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι θέλει να επιστρέψει στην Αγγλία, αλλά παραδέχεται ότι η Serie A είναι πιο δύσκολο πρωτάθλημα από την Premier League.

    Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ιντερ παραχώρησε συνέντευξη στην αγγλική τηλεόραση και αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν στα πρωταθλήματα των δύο χωρών.

    «Πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο να δουλεύεις στην Αγγλία. Τα πράγματα εκεί είναι διαφορετικά, καθώς στην Ιταλία πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος για οτιδήποτε και θια πρέπει να βρεις τον τρόπο για να χειριστείς σωστά τα πάντα. Θα πρέπει να βρεις τον τρόπο για να χειρίζεσαι σωστά το κάθε θέμα σε ό,τι αφορά τα συναισθήματα και την ψυχολογία. Στην Ιταλία οι ποδοσφαιριστές είναι πιο ελεύθεροι στο να εκφράσουν μια άποψη. Στην Αγγλία ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι πιο υψηλός, αλλά στην Ιταλία είναι πιο δύσκολο να παίξεις ποδόσφαιρο», τόνισε αρχικά ο Μουρίνιο και στη συνέχεια εξήγησε τι ακριβώς εννοεί, εστιάζοντας στον τομέα τακτική, στον οποίο το ιταλικό πρωτάθλημα απέχει... έτη φωτός από τις άλλες χώρες.

    «Κάθε ομάδα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη στον τομέα της τακτικής. Έλεγα συνεχώς τα προηγούμενα χρόνια ότι οι κορυφαίες αγγλικές ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, ή και καλύτερες, από τις κορυφαίες ιταλικές και αυτό φάνηκε και από τα αποτελέσματα στο Champions League. Ως πρωτάθλημα, όμως, η Serie A είναι πιο δύσκολη, πιο δυνατή από την Premier League. Οι μικρότερες ιταλικές ομάδες είναι καλύτερες από ό,τι οι μικρότερες αγγλικές. Για μια από τις πρώτες ομάδες της Ιταλίας είναι πιο δύσκολο να κερδίσει ένα θεωρητικά εύκολο ματς, σε σχέση με μια από τις πρώτες της Αγγλίας».

    Ενδιαφέρον της Φρανφκούρτης για "Μούσλι"


    Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα “bild” ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα της Άιντραχτ Φρανφκούρτης.

    Οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι η Άιντραχτ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Βόσνιου, αλλά στην λίστα της υπάρχουν και άλλα ονόματα επιθετικών . Για την ακρίβεια, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2011, καθώς επίσης και πως το ύψος της ρήτρας είναι 3.000.000 ευρώ και πως η γερμανική ομάδα θα εξετάσει ενδεχόμενο απόκτησης του το καλοκαίρι. Ένας ακόμα υποψήφιος στην μεταγραφική λίστα του γερμανικού συλλόγου είναι και ο Τούρκος Χαλίλ Άλτιντοπ που αγωνίζεται στην Σάλκε.

    Φερνάντο Σάντος-Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατό πιο καλά, αν είναι δυνατά καλύτερα και από πέρυσι.

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2968af7a69c7ae576229754bc6e3f88b_L.jpg?1262529772?1262529772?1262529772

    Το σκεπτικό του ΠΑΟΚ σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν ή θα γίνουν, ανέλυσε ο Φερνάντο Σάντος σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει του δευτέρου γύρου.

    Ο Πορτογάλος τεχνικός μλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή "ΣΚΑΪ Γκολ" αρχικά έκανε ένα μίνι απολογισμό για τον πρώτο γύρο μίλησε ακόμη για την επικείμενη επιστροφή Ζαγοράκη, το νέο συμβόλαιο συνεργασίας του με την ΠΑΕ και ποια ήταν η ευχή του για τη νέα χρονιά. Αναλυτικά:

    -Ποια είναι η αποτίμησή σας για την πορεία του ΠΑΟΚ στον α΄ γύρο του Πρωταθλήματος;

    -«Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο α΄ γύρος ήταν εξαιρετικός για τον ΠΑΟΚ. Μπορούμε, όμως, να πούμε ότι ήταν ένας καλός γύρος, αν αναλογιστούμε και τους διάφορους αρνητικούς παράγοντες, που αντιμετωπίσαμε καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν, ο πολύ μικρός χρόνος προετοιμασίας το καλοκαίρι, το γεγονός ότι είχαμε τραυματισμούς σημαντικών ποδοσφαιριστών όπως ο Μουσλίμοβιτς, ο Φιλομένο ή ο Κοντρέρας και φυσικά η αργοπορημένη ενσωμάτωση στην ομάδα του Βιεϊρίνια και του Βιτόλο. Επαναλαμβάνω, εξαιρετική σεζόν δεν μπορούμε να πούμε ότι κάναμε μέχρι τώρα, ωστόσο θα μπορούσαμε να έχουμε πέντε με έξι βαθμούς παραπάνω. Σε κάποια παιχνίδια δικαιούμασταν να τους πάρουμε, σε άλλα τους χάσαμε από δικά μας λάθη.

    Συνοψίζοντας, κάνουμε μία καλή σεζόν μέχρι τώρα και περιμένουμε περισσότερα στο β΄ γύρο που ακολουθεί.

    Άλλωστε, στα τελευταία ματς η ομάδα έχει αποκτήσει το ρυθμό της, βγάζει καλά αποτελέσματα και όχι μόνο, στον αγωνιστικό χώρο και γι΄ αυτό ευελπιστούμε ότι ο β΄ γύρος θα είναι καλύτερος από τον α΄ και θα πετύχουμε τους στόχους μας».

    Γνωρίζοντας το ιδιότυπο σύστημα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, μήπως ο προγραμματισμός που έχετε κάνει είναι η ομάδα να φορμάρεται όσο πλησιάζουμε στα πλέι-οφ;

    -«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κοιτάμε το μακροπρόθεσμο μέλλον. Όταν και εφόσον έρθουν τα πλέι-οφ, δηλαδή. Πάντα έχουμε το στόχο να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ως τελευταίο, με το μυαλό μας μόνο στη νίκη. Και μετά, όταν έχει περάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, να κοιτάμε το επόμενο. Ποτέ δεν επιδιώκουμε να έχει η ομάδα φόρμα σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Θέλουμε να βρίσκεται συνεχώς σε καλή αγωνιστική κατάσταση».

    -Αν ζητούσαμε από έναν οπαδό του ΠΑΟΚ μία ευχή για το 2010 θα μας έλεγε: Έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο. Είναι μία ρεαλιστική ευχή για τη νέα χρονιά;

    -«Αυτή είναι ευχή όχι μόνο των οπαδών, αλλά και του προπονητή, των παικτών και της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Αυτό θέλουμε και αυτό ευχόμαστε όλοι μας. Είναι μία καθολική ευχή και θα δώσουμε ό,τι μπορούμε για να την πετύχουμε. Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατό πιο καλά, αν είναι δυνατά καλύτερα και από πέρυσι.

    Πάντως, μιας και μιλάμε για τους οπαδούς μας, νομίζω ότι όλοι εκτιμούν τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις καθημερινά και τους αγώνες. Προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι για να φέρουμε τον ΠΑΟΚ στη θέση που του αξίζει».

    -Ο νέος χρόνος θα φέρει και νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ για σας;

    -«Νομίζω ότι έχουμε μιλήσει αρκετά γι' αυτό το ζήτημα. Πάντα υπάρχει το κατάλληλο τάιμινγκ για να συζητήσουμε ξανά το θέμα. Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ' όλα με γνώμονα αυτό, ό,τι κι αν γίνει, θα είναι για το καλό του ΠΑΟΚ».

    -Το σχόλιό σας για την ενδεχόμενη επιστροφή Ζαγοράκη στην ΠΑΕ;

    -«Δεν μου αρμόζει να πω κάτι επ ' αυτού. Είναι θέμα διοίκησης Εγώ είχα και έχω καλή επαγγελματική και προσωπική σχέση τόσο με τον Ζαγοράκη, όσο και με τον Βρύζα, τους δύο προέδρους. Δεν έχω εγώ δικαίωμα να αποφασίσω. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει για το καλό του ΠΑΟΚ. Σημασία, άλλωστε έχει να ανέβει ακόμη περισσότερο ο ΠΑΟΚ».

    -Διανύουμε μεταγραφική περίοδο. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Κριστιάνο, δοκίμασε τον Οκβουνβάνε. Που θα κλείσει τελικά ο κύκλος των μεταγραφών του Γενάρη;

    -«Είναι δύσκολη περίοδος αυτή του Γενάρη, με πάρα πολλές ιδιαιτερότητες. Οι ελεύθεροι παίκτες που κυκλοφορούν είναι άπραγοι για μεγάλο διάστημα, οπότε είναι ρίσκο να κάνεις μία τέτοιου είδους μεταγραφή. Και οι υπόλοιποι που ανήκουν σε συλλόγους, αν δεν τους θέλουν οι ομάδες τους δύσκολα θα κάνουν για τη δική σου ομάδα. Έχουμε κάνει ήδη μία μεταγραφή και το σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνουμε μεταγραφές για να λέμε ότι γεμίσαμε το ρόστερ. Αν βρούμε περιπτώσεις παικτών πάνω σ΄ αυτά που ζητάμε τότε θα κάνουμε μεταγραφές, αλλιώς όχι.

    Η απόκτηση του Κριστιάνο είναι σημαντική για τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο για το υπόλοιπο της σεζόν ,αλλά και το για μέλλον της ομάδας. Ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά που ψάχνουμε. Δυστυχώς, ως τώρα δεν έκανε τις προπονήσεις που θέλαμε. Έχασε δέκα μέρες, και αυτό θα φαίνεται και στις επόμενες προπονήσεις. Χρειάζεται χρόνο να βρει τα πατήματά του, αφού ήταν ένα μήνα εκτός δράσης».

    -Ποιον παίκτη της Σούπερ Λίγκας θεωρείτε ως τώρα MVP του Πρωταθλήματος;

    -«Το πιο σημαντικό είναι ποιος θα αναδειχθεί MVP στο τέλος. Όποιον και να επιλέξεις τώρα στα μισά θα είναι... τζάμπα MVP. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μία αρχή: Αν είσαι στα μισά και μείνεις στα μισά δεν έκανες τίποτα...»

    -Κλείνοντας, θα θέλαμε μια ευχή για τη νέα χρονιά:

    -«Σε όλο τον κόσμο εύχομαι πάνω απ' όλα υγεία και ειρήνη. Για τον ΠΑΟΚ, ειδικότερα, επιτυχίες που θα σημαίνουν και ευτυχία για τον υπέροχο κόσμο του».

    «Μιλάει με ΠΑΟ ο Ταυλαρίδης»

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/626102158797cc9b925d2704efcf2389_L.jpg?1262531073?1262531073?1262531073

    Ο Στάθης Ταυλαρίδης έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό, χωρίς ωστόσο να αποτελεί λύση πρώτης γραμμής, αλλά σύμφωνα με τους Γάλλους ο Νιόπλιας μίλησε με τον παίκτη και του εξέφρασε το «πράσινο» ενδιαφέρον.


    Σύμφωνα με την «Progress» κατά την διάρκεια των γιορτών άνθρωποι του «τριφυλλιού» και μεταξύ άλλων ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Νιόπλιας, τα είπε με τον Στάθη Ταυλαρίδη, με τον κεντρικό αμυντικό της Σεντ Ετιέν πάντα σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο να δηλώνει θετικός στην επιστροφή του στα πάτρια εδάφη.

    Από κει και πέρα, αξίζει να σημειώσουμε πως ο παίκτης, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι, έχει προταθεί στο «τριφύλλι» αλλά δεν βρίσκεται ψηλά στην λίστα για τον... killer της άμυνας.

    Tα σενάρια για... Πάτο

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/eeee8862369a7ab4dd7d7f590d62ff0a_L.jpg?1262529891?1262529891?1262529891

    Η Ρεάλ Μαδρίτης «ντου» για Πατο

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/970e1c9d7c0f896974a99a98f87a0cd9_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Έτοιμη για ακόμα ένα μεταγραφικό «ντου» είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και φυσικά θα σπάσει ξανά τα ταμεία της. Ιταλικά σενάρια κάνουν λόγο πως είναι διατεθειμένη να προσφέρει 63 εκ. ευρώ στη Μίλαν για τον Πάτο.


    Μπορεί οι «ροσονέρι» να αρνούνταν να μπουν σε συζητήσεις με την Ρεάλ για τον Αλεσάντρε Πάτο, ωστόσο ιταλικά σενάρια θέλουν τους Μαδριλένους να σπάνε τα ταμεία τους και να είναι έτοιμοι να προσφέρουν στη Μίλαν 63 εκ. ευρώ για τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Το ίδιο άλλωστε είχε συμβεί και με τον Κακά, με τους Ιταλούς να μην μπορούν να αρνηθούν μια τόσο μεγάλη προσφορά

    Στο Μεξικό ο Νέρι Καστίγιο?

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/797596a65db633b46bdeacf839b5df42_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Μπορεί τα σενάρια για επιστροφή του Νέρι Καστίγιο στον Ολυμπιακό να συνεχίζονται, ωστόσο οι Ουκρανοί είναι σίγουροι πως ο παίκτης θα συνεχίσει την καριέρα του στο Μεξικό και την Αμέρικα.


    Εβδομάδα εξελίξεων στη Σαχτάρ για το θέμα του Νέρι Καστίγιο. Ο Μεξικάνος επιθετικός μπορεί να επιθυμεί επιστροφή στην Ελλάδα, ωστόσο στην πατρίδα του αναμένεται να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Η Αμέρικα έχει κάνει ήδη κρούση στον Ουκρανικό σύλλογο και αισιοδοξεί πως θα καταφέρει να τον εντάξει στο δυναμικό της.

    Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε ΑΕΠ


    Ο Χρύσης πέτυχε το χρυσό γκολ του ΑΠΟΕΛ Ο ΑΠΟΕΛ πήγε στην Πάφο με μισή ομάδα, αλλά τελικά χάρις σε ένα γκολ του Χρύση Μιχαήλ νίκησε με 1-0 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. �Διπλά� και τα άλλα δυο παιχνίδια που έγιναν το μεσημέρι, με την ΑΠΕΠ να νικάει 2-1 τη Νέα Σαλαμίνα και τον Απόλλωνα 2-1 τον Ερμή.

    Τα αποτελέσματα:

  • Νέα Σαλαμίνα - ΑΠΕΠ 1-2
    1-0 64' Τσιταϊσβίλι
    1-1 79' Γουίλεμσεν
    1-2 90+4' Γκέλσον

  • ΑΕΠ - ΑΠΟΕΛ 0-1
    0-1 70' Μιχαήλ
    Ερμής - Απόλλων 1-2
    0-1 26' Ατόρνο
    0-2 64' Αγκόγκο
    1-2 78' πεν. Ζοεάνο
  • Ισόπαλο το ντέρμπι μίσους στη Σκωτία


    Ο Μακάλοχ πανηγυρίζει Πάθος, ένταση, ευκαιρίες και γκολ είχε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Σέλτικ και τη Ρέιντζερς με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1, με τέρματα που σημειώθηκαν σε διάστημα δυο λεπτών. Ο Γιώργος Σαμαράς ξεκίνησε και τελείωσε το ματς, χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία...

    Στο 79ο ο ΜακΓκίντι με διαδοχικές προσποιήσεις άδειασε τόσο τον Πάπατς όσο και τον Γουιτάκερ, έβγαλε σέντρα και ο ΜακΝτόναλντ που είχε μπει ως αλλαγή με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Δεν πέρασαν παρά δυο λεπτά και η Ρέιντζερς ισοφάρισε 1-1. Ο Ντέιβις εκτέλεσε κόρνερ και ο ΜακΚάλοχ με κεφαλιά έβαλε ένα παλικαρίσιο γκολ.

    Στο 85ο ο Γιώργος Σαμαράς βρέθηκε σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, χόρεψε έναν αμυντικό της Ρέιντζερς, έπιασε ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό πλασέ και ο ΜακΓκρέγκορ έκανε την επέμβαση του αγώνα, για να μην πούμε της σεζόν, αποσοβώντας τον κίνδυνο. Ετσι, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας...

    Ξένο σώμα ο Ντιέ


    Ο αμυντικός μέσος του Ηρακλή, Σερζ Ντιέ Ξένο σώμα χαρακτήρισε ο Κωφίδης τον Ντιέ και ο Ιβοριανός επέστρεψε από την πατρίδα για να ξεκινήσει προπονήσεις απομονωμένος από τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας.

    Ο Σάββας Κωφίδης τον κάλεσε στο γραφείο του και του είπε ότι θα προπονείται με ατομικό πρόγραμμα, που θα επιμελείται ο γυμναστής της ομάδας, Μπάμπης Μαυρίδης. Ο Ντιέ συναντήθηκε με τον γενικό αρχηγό, Μανώλη Τουμπόγλου, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι υποχρεωμένος, σε συνεργασία με την διοίκηση, να προχωρήσει τις διαδικασίες για νέα κλήση του σε απολογία.

    Ο Ντιέ δεν είναι, πλέον, στα πλάνα του Κωφίδη και αναμένεται να γίνουν κινήσεις αποδέσμευσης από τον Ηρακλή.

    Κοντα στον ΠΑΟΚ ο Χαριστέας;


    Σύμφωνα με πληροφορίες των αθλητικών ψιθύρων μεταγραφικό COLPO GROSSO ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ.Διακαής πόθος Ζαγοράκη-Βρύζα ο διεθνής επιθετικός που τον γνωρίζουν και οι δύο έχοντας φιλικές σχέσεις λόγω της κοινής τους θητείας στη Εθνική.Ο Χαριστέας είχε ήδη κάποιες συζητήσεις με τον Άρη που δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

    Αποτελέσματα Β' Εθνικής


    Δόξα Δράμας- Εθνικός Αστέρας: (1-0 ημ.) (2-2 τελικό) ΟΦΗ- Αιγάλεω: (0-0 ημ.) (2-0 τελικό) Ηλιούπολη- Εθνικός: (0-1 ημ.) (0-2 τελικό) Διαγόρας- Αναγ. Καρδίτσας: (1-0 ημ.) (1-0 τελικό) Αγροτικός Αστέρας- Θρασύβουλος: (0-0 ημ.) (0-0 τελικό) Ολυμπιακός Βόλου- Πανσερραϊκός: (1-0 ημ.) (2-0 τελικό) Καλαμάτα- Ιωνικός: (1-0 ημ.) (1-0 τελικό) Παναιτωλικός- Κέρκυρα: (4/1, 15:00 CONN-X) Πιερικός- Ρόδος: (4/1, 18:00 ΕΤ3)

    Αποτελέσματα Γ' Εθνικης


    Νότιος Όμιλος Πλατανιάς - Παναχαϊκή 1-1(54' Τσαρτσίδης – 77' Κυβελίδης)Ζάκυνθος - ΠΑΟ Ρουφ 1-0(55' Μαρίνος(πεν.)Σαρωνικός - Αγία Παρασκευή 0-1(36' Μπούμπας)Χαϊδάρι - Ολυμπιακός Χερσονήσου 0-2(43' Τζανετής, 53' Τεπετός)Καλλιθέα – Ατσαλένιος 4-0 (61' Μαρουκάκης, 70', 75' Κατσαρός, 79' Παπαναστασίου)Αίας Σαλαμίνας – Κόρινθος 2-2(9' Πιτσίολο – 62' Νικολόπουλος, 68' Δημητριάδης)Βύζας Μεγάρων – Παναιγιάλειος 3-2(53' Στρατάκης, 60' Ζαχαρόπουλος, 93' Λισγάρας – 13' Νικολόπουλος, 26' Γκάτσης)Κεραυνός Κερατέας – Ασπρόπυργος 0-0 Βόρειος Όμιλος ΠΑΟΝΕ – Βισαλτιακός 0-1(48' Αλεξανδρίδης)Οδυσσέας Αναγέννησης - Πυρσός Γρεβενών 0-1(93' Παπουλής)Εορδαϊκός - Θερμαϊκός (3-0 α.α)Νίκη Βόλου - Εθνικός Φιλιππιάδας 2-0(6' Μωυσιάδης, 45' Μοράλες)Μακεδονικός - Δόξα Κρανούλας 0-0Αναγέννηση Γιαννιτσών – Τρίκαλα 0-0Φωκικός – Βέροια 0-0

    Άρης Πιο κοντά σε Μάσεϊ


    Κοντά στην απόκτηση του Τζερεμάια Μάσεϊ φαίνεται πως βρίσκεται πλέον ο Άρης. Ο έμπειρος άσος, αναμένεται να είναι και τυπικά ελεύθερος την Δευτέρα από την Ρεάλ Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να είναι με το στυλό στο χέρι, έτσι ώστε να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη και στην ομάδα που τον βοήθησε να φτιάξει το όνομά του.
    Για να οριστικοποιηθεί η επιστροφή του Μάσεϊ στον Άρη όμως, θα πρέπει οι «κίτρινοι» να αδειάσουν μια θέση κοινοτικού. Η λύση εδώ θα έρθει και πάλι από την Ρεάλ, η οποία θα κινηθεί για την απόκτηση του Άντριου Μπετς, προκειμένου να καλύψει το κενό που της παρουσιάστηκε στους ψηλούς, μετά τον τραυματισμό του Βαν ντε Σπίγκελ. Ο Άγγλος από την πλευρά του περιμένει τις εξελίξεις, με τον Άρη να… ολοκληρώνει το παζλ του με την απόκτηση του Λάμποβιτς, έτσι ώστε να έχει έναν ακόμη παίκτη στην ρακέτα του.

    H Λιντς απέκλεισε την ManUtd στο "Ολντ Τράφορντ"


    Η Λιντς κέρδισε με 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" και την απέκλεισε από την συνέχεια του FA Cup.

    Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Ζερμέιν Μπέκφορντ στο 19' με πλασέ έπειτα από εξαιρετική μακρινή μπαλιά του Νέιλ Κίλκενι. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν μπόρεσε να αντιδράσει παρά το ότι έπαιζε με το βασικό της επιθετικό δίδυμο, τους Ρούνεϊ και Μπερμπάτοφ, έτσι αποχαιρέτησε τον θεσμό στην φάση των "64". ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ.: Κούσζτσζακ, Γκάρι Νέβιλ, Μπράουν, Έβανς, Φάμπιο Ντα Σίλβα, Άντερσον (69' Όουεν), Γκίμπσον, Ομπερτάν (57' Γκιγκς), Γουέλμπεκ (57' Βαλένσια), Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ.ΛΙΝΤΣ: Άνκεργκρεν, Κρόουι, Κίσνορμπο, Νέιλορ, Ντόιλ, Κίλκενι, Χόουσον (77' Σνόντγκρας), Τζόνσον, Χιούτζις, Μπέκφορντ, Μπέσιο (88' Μίκαλικ).

    Πρώτη προπόνηση του Τζόνσον


    Ο Τζόνσον με τη φόρμα του Αρη Ο Εντι Τζόνσον φόρεσε τη φόρμα του Αρη και πραγματοποίησε την Κυριακή την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Ο Αμερικανός βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου και αφού γνωρίστηκε με τους νέους του συμπαίκτες γυμνάστηκε κανονικά.

    Τη Δευτέρα οι "κίτρινοι" θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση της Τρίτης με τον Ατρόμητο και αμέσως μετά ο Κούπερ θα ανακοινώσει τους παίκτες που θα πάρει μαζί του στην Αθήνα για τον πρώτο αγώνα για το 2010.

    Ο Αργεντινός δεν υπολογίζει στον Νταρίο Φερνάντες, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί εδώ και λίγες βδομάδες.

    ΣΤΟΙΧΗΜΑ GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ


    GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ



    Καλησπέρα σε όλους τους φίλους των αθλητικών ψιθύρων.Ας αρχίσουμε με μια ανασκόπηση της χθεσινής ημέρας.Ένα over δεν μας βγήκε αυτό της ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ όπου χάθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες.Το διπλό της ΣΙΤΥ βγήκε,ο άσος της ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ και το over της ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ στο τέλος του αγώνα.


    Αυτά με τα χτεσινά πάμε στα σημερινά να δούμε με ποιούς αγώνες θα ασχοληθούμε.Ξεκινάμε με Ισπανία και τον αγώνα ΣΑΡΑΓΟΣΑ-ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ.Προβλέπω σφιχτό αγώνα με λίγα γκολ και θα πάω με το under.Συνεχίζουμε με τον αγώνα της ΑΛΜΕΡΙΑ-ΧΕΡΕΘ.Η ΑΛΜΕΡΙΑ πάει με καινούριο προπονητή και θα έχει να αντιμετοπίσει την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος.Είναι ευκαιρία για την ΑΛΜΕΡΙΑ να κερδίσει και να αρχίσει καλά την χρονιά.Επόμενος αγώνας είναι ένα μικρό σημείο το διπλό της ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ που μετά απο το στραβοπάτημα της ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ θα θέλει να το εκμεταλευτεί.Θα πάμε καθαρά με το διπλό.Τελευταίος αγώνας που θα ασχοληθόυμε είναι το ΧΕΤΑΦΕ-ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ.Η ΧΕΤΑΦΕ προέρχεται απο το μεγάλο διπλό μέσα στην ΣΕΒΙΛΛΗ.Στα τελευταία έξι εντός έχει μόλις μία ήττα.Η αντίπαλος της έχει μια μόλις νίκη στα τελευταία έξι εκτός και δύσκολα θα καταφέρει να πάρει βαθμό.Θα πάμε με τον άσο της ΧΕΤΑΦΕ ελπίζοντας να μας δικαιώσουν.Αυτές είναι και οι σημερινές μας επιλογές.


    ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Αυτός κάθεται κι η τύχη του δουλεύει ...πισώπλατα!

    «Κράτα τα νεύρα σου Ζλάταν»

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/004181cdfa5272eb2832d06f2db91270_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Ο Πεπ Γκουαρντιόαλ συνέστησε στον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς να είναι πιο ήρεμος στον αγωνιστικό χώρο καθώς δέχεται απερίσκεπτες κίτρινες κάρτες και δεν θα αργήσουν να γίνουν κόκκινες.

    Ο Σουηδός επιθετικός «κιτρινίστηκε» και κόντρα στη Βιγιαρεάλ με τον Ισπανό τεχνικό να αναφέρει για τον παίκτη του: «Είναι παίκτης με ταμπεραμέντο, αλλά πρέπει να είναι προσεκτικός γιατί σίγουρα θα καταλήξουμε να παίζουμε με παίκτη λιγότερο την επόμενη φορά. Ο Ιμπραϊμοβιτς πρέπει να είναι δυνατός και ξέρει πως να είναι γιατί είναι σπουδαίος παίκτης. Πρέπει όμως να μάθει να ηρεμεί μετά τις διαιτητικές αποφάσεις».

    Θέλει Τραπατόνι η Τουρκία

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/406785ebc7c1b4145d3bac0b69374e6a_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η παραίτηση του Φατίχ Τερίμ από τον πάγκο της εθνικής Τουρκίας φέρνει προ των πυλών της ομάδας, τον Ιταλό τεχνικό Τζιοβάνι Τραπατόνι.

    Έπειτα από τις δύο αρνητικές απαντήσεις, των Γκους Χίντινγκ και Γιοακίμ Λεβ, που έλαβαν οι ιθύνοντες της εθνικής ομάδας της Τουρκίας, αναγκάζει τους Ασιάτες στο να εστιάσουν τη προσοχή τους στο πρόσωπο του Τζιοβάνι Τραπατόνι.

    Μάλιστα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η «Fanatic» οι άνθρωποι της ομοσπονδίας έχουν προσεγγίσει ήδη τον Ιταλό κόουτς στον οποίο και έδωσαν διορία για να απαντήσει τις προσεχείς ημέρες.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Συμφωνία με Μαρσέιγ για Μπεν Αρφά

    Η Μαρσέιγ φαίνεται ότι έχει δώσει το «πράσινο φως» για την μεταγραφή του Μπεν Αρφά στον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες τα βρήκαν και αυτό που απομένει πλέον είναι το «ναι» και του παίκτη ώστε να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα».

    Νίκος Αραμπατζής-"Δεν σταμάτησα να πιστεύω στον εαυτό μου"

    http://www.sport.gr/files/news/2010-01-02/1262454524_arabatzis_250x.jpgΛένε ότι η ζωή κάνει κύκλους. Εκεί που κινδυνεύεις να μείνεις εκτός παιχνιδιού, ξαφνικά κάτι συμβαίνει και γίνεσαι... ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Είτε λόγω συγκυριών, είτε λόγω πείσματος. Στην περίπτωση του Νίκου Αραμπατζή, στις 3 Ιουνίου 2009 το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε την είδηση του δανεισμού του στην Ομόνοια, με την υποσημείωση ότι ο ΠΑΟΚ αναζητούσε έναν βασικό δεξιό οπισθοφύλακα. Περίπου έναν μήνα αργότερα, ο σερραίος ποδοσφαιριστής παρουσιάστηκε κανονικά στην πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ. Και με το τέλος του πρώτου γύρου αγωνίστηκε ως βασικός στους έντεκα από τους δεκαπέντε αγώνες.

    Πρόσφατα, ο Φερνάντο Σάντος εξήγησε την απόλυτη αλλαγή του ρόλου του 25χρονου αθλητή. "Είναι δικό του επίτευγμα", είπε, λίγα λεπτά μετά το γκολ που σημείωσε στο Παγκρήτιο Στάδιο, απέναντι στον Εργοτέλη. Γενικότερα, το δεύτερο εξάμηνο του 2009 ήταν εκπληκτικό για τον Αραμπατζή. Πέραν της αναβάθμισης του ρόλου του στον Δικέφαλο, έγινε πατέρας και πλέον βρίσκεται στον ποδοσφαιρικό... Παράδεισο.

    Τούτη τη φορά βέβαια, η μητέρα του δεν του έκανε δώρο ποδοσφαιρικά παπούτσια, όπως είχε κάνει όταν ήταν σε ηλικία 10 ετών και όπως είπε "είναι πραγματικά το δώρο που μου έχει μείνει στο μυαλό". Εκείνα τα χρόνια ήταν εξάλλου διαφορετικά, όπως και αυτά της εφηβείας. Για την ακρίβεια, τότε ξεκινούσε από την γενέτειρά του με προορισμό το γήπεδο της Τούμπας και την Θύρα 4 ούτως ώστε να παρακολουθήσει τους αγώνες του ΠΑΟΚ. Ουδέποτε έκρυψε εξάλλου τα έντονα συναισθήματά του για τον Δικέφαλο.

    Κάτι ανάλογο έγινε και το περασμένο καλοκαίρι. Έχοντας στην πλάτη του έναν σοβαρό τραυματισμό που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί σε περισσότερα από 11 παιχνίδια (σε σύνολο 36), είχε διαπιστώσει ότι η θέση του στο ρόστερ της ομάδας ήταν επισφαλής. "Το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Κι εγώ, το καλοκαίρι δεν περίμενα ότι στο τέλος του πρώτου γύρου θα είχα αγωνιστεί σε έντεκα αγώνες. Ήταν βέβαια και θέμα συγκυριών. Υπήρξαν πολλά προβλήματα τραυματισμών", είπε αρχικά. Στην πραγματικότητα, ήταν ένα βήμα πριν την πόρτα της εξόδου από τον ΠΑΟΚ, καθώς του είχε ζητηθεί να δώσει την συγκατάθεσή του για τον δανεισμό του.

    "Εχω δρόμο για να φτάσω στο ζενίθ"
    "Είναι αλήθεια ότι συζητήσαμε για τον δανεισμό μου. Από τη μία πλευρά υπήρχε η σκέψη του να πάω να πάρω πολλά παιχνίδια σε μια ομάδα και κατ' αυτόν τον τρόπο να βρω τα πατήματά μου. Μετά από πολύ σκέψη, αποφάσισα να μείνω στον ΠΑΟΚ και να παλέψω για μια θέση στην ομάδα. Ξέρω ότι πήρα ένα μεγάλο ρίσκο. Διότι, θα μπορούσα να μην είχα αγωνιστεί καθόλου. Αισθάνομαι δικαιωμένος, αλλά μην φανταστείς ότι νιώθω ότι έκανα κάτι σπουδαίο. Προσπαθώ σε κάθε προπόνηση, θέλω να βελτιωθώ και ξέρω ότι θα πρέπει να είμαι πολύ καλύτερος στην συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Θέλω να πω ότι δεν θεωρώ ότι έφτασα στο ζενίθ. Έχω πολύ δρόμο ακόμη", συμπλήρωσε.

    "Ημουν ανήσυχος αλλά πίστευα στον εαυτό μου"
    Στην πορεία της αγωνιστικής περιόδου, ουσιαστικά διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες και απέβαλλε την ανησυχία που κυριαρχούσε μέσα του, ένα ολόκληρο καλοκαίρι. "Εντάξει, λογικό ήταν να ήμουν ανήσυχος. Όταν ένας παίκτης δεν έχει αγωνιστεί σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο λόγω τραυματισμού και τίθεται θέμα φυγής του από την ομάδα, δεν μπορεί να νιώθει ήρεμος. Υπήρχε αμφιβολία για το μέλλον, αλλά ειλικρινά, ποτέ δεν σταμάτησα να πιστεύω ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Ίσως αυτό οδήγησε στο τωρινό αποτέλεσμα". Μετά από ένα σημείο εξάλλου, έπαψε να υφίσταται η εκτίμηση περί συγκυριών. Με την έννοια ότι, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ ξεπέρασε τους διαδοχικούς τραυματισμούς, επέστρεψε στην ενεργό δράση, αλλά όχι στην 11αδα του ΠΑΟΚ.

    "Ο Σάντος απαιτεί από τον κάθε παίκτη να τελειοποιηθεί"
    "Είναι θέμα απόφασης του προπονητή. Είναι σαφές ότι φέτος, ο προπονητής μου θέλει από τα μπακ να είναι πιο επιθετικά και προφανώς πετυχαίνω αυτό που ζητάει από εμένα. Είναι αλήθεια πάντως ότι με βοηθάει πολύ η παρουσία του Βιτόλο. Είναι εξαιρετικός στον ανασταλτικό τομέα και παίζει κυρίως στην δεξιά πλευρά. Για έναν ακραίο αμυντικό, είναι πολύ σημαντικό να νιώθει την ασφάλεια ότι, όταν προωθείται, υπάρχει κάποιος για να τον καλύψει. Αυτό συμβαίνει με τον Βιτόλο". Όσο για τη συνεργασία του με τον Φερνάντο Σάντος. Ο πορτογάλος προπονητής δεν είναι μόνο τελειομανής. "Είναι και πολύ αυστηρός. Σου ζητάει συγκεκριμένα πράγματα και δεν του αρέσει να μην τα κάνεις. Θα σου πει τα παράπονά του κατευθείαν. Είναι επαγγελματίας στην δουλειά του και απαιτεί από τον κάθε παίκτη να τελειοποιηθεί. Κατ' αυτόν τον τρόπο όμως, έχεις κι εσύ περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό σου", είπε.

    "Χαράκωσε την ψυχολογία μας ο αποκλεισμός από την Ευρώπη"
    Ενας πρόχειρος απολογισμός της αγωνιστικής περιόδου, επανέφερε πάντως στη μνήμη μια δυσάρεστη στιγμή. Δείχνοντας ότι ακόμη δεν έχει ξεχαστεί ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Europa League. "Ήταν άσχημο. Θέλαμε πολύ να προχωρήσουμε στην Ευρώπη και το χειρότερο είναι η σκέψη ότι ήταν μέσα στις δυνατότητές μας. Ήμασταν πολύ καλύτερη ομάδα. Αυτός ο αποκλεισμός χαράκωσε την ψυχολογία μας. Είναι αλήθεια ότι μας επηρέασε", είπε, δείχνοντας ότι αν ήταν στο χέρι του, θα γυρνούσε την μηχανή του χρόνου, περίπου 4-5 μήνες πίσω. "Κάποια στιγμή όμως συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να το ξεχάσουμε. Μετά είχαμε τους διαδοχικούς τραυματισμούς. Με το τέλος του πρώτου γύρου συγκεντρώσαμε όμως 28 βαθμούς και θεωρώ ότι εφόσον δεν αντιμετωπίσουμε κι άλλα προβλήματα υγείας, ο δεύτερος γύρος θα είναι πολύ καλύτερος για όλους μας".

    "Θέμα συγκυριών η μη αποτελεσματικότητα στα ντέρμπι"
    Υπάρχει βέβαια κι ένα ακόμη μελανό σημείο. Η αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι με τις άλλοτε ομάδες του ΠΟΚ. "Μετά από ένα σημείο είναι και ατυχία. Καταρχάς, δεν τίθεται ψυχολογικό πρόβλημα. Αν υπήρχε δεν θα κάναμε το παιχνίδι που κάναμε με τον Ολυμπιακό. Στο 1-1 είχαμε δοκάρι με τον Φιλομένο κι ενώ ο αντίπαλός μας δεν είχε κάνει ούτε μια ευκαιρία, με εξαίρεση μια κεφαλιά από στημένη φάση, έβαλε γκολ στο 90'. Θέλω να πω ότι είναι περισσότερο θέμα συγκυριών. Και μας στεναχωρεί αυτό το γεγονός. Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει λογική εξήγηση", είπε. Πηγη Sport.gr

    Αρης- Αντού έρχεται…

    Ο Γκρασιάν φεύγει, ο Αντού έρχεται…

    Πολύ κοντά στην απόκτηση του Φρέντι Αντού βρίσκεται ο Άρης, με μορφή δανεισμού από τη Μπενφίκα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία.

    Ο 20χρονος διεθνής φορ από την Αμερική αγωνίζεται ήδη δανεικός στην Μπελενένσες, παρόλα αυτά δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής. Οι «κίτρινοι» φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε όλα τους «αετούς» και το μόνο που μένει είναι να αδειάσει μία θέση ξένου.

    Εκτός από την Μπενφίκα και την Μπελενένσες, έχει αγωνιστεί και στη Μονακό, ενώ είχε δοκιμαστεί το 2006 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η περίπτωσή του, όμως, δεν είχε προχωρήσει λόγω του ότι δεν μπορούσε να εξασφαλίσει άδεια εργασίας.

    Την ίδια περίοδο, πάντως, ο Τύπος της Αμερικής μιλούσε για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή που θα άφηνε εποχή, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει επαληθεύσει 100% τις προσδοκίες.

    Ποδόσφαιρο - Γ' Εθνική-Δοκιμασία Παναχαϊκής στα Χανιά


    Θέλουν να πανηγυρίσουν και πάλι στην Παναχαϊκή  Η πρώτη αγωνιστική για το 2009 -και 16η για το Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής- επιφυλάσσει δύσκολη αποστολή για την Παναχαϊκή. Η ομάδα της Πάτρας, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά στα Χανιά σε ένα ματς, στο οποίο οι δύο αντίπαλοι θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους.

    Ο δεύτερος Βύζας, που υποδέχεται τον Παναιγιάλειο, προσδοκά σε... στραβοπάτημα των Αχαιών ώστε να τους φτάσει στην κορυφή.

    Ενδιαφέρον ματς θα γίνει και στο Ηράκλειο μεταξύ του Ατσαλένιου και της Καλλιθέας, η οποία θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Στάθη Σταθόπουλο.

    Το πρόγραμμα
    (ώρα έναρξης 15.00)
    Πλατανιάς - Παναχαϊκή
    Κεραυνός Κερατέας - Ασπρόπυργος
    Ζάκυνθος - ΠΑΟ Ρουφ
    Σαρωνικός - Αγία Παρασκευή
    Χαϊδάρι - Ολυμπιακός Χερσονήσου
    Καλλιθέα - Ατσαλένιος
    Αίας Σαλαμίνας - Κόρινθος
    Βύζας - Παναιγιάλειος
    Ρεπό έχει ο Παναργειακός

    Ποδόσφαιρο - Γ' Εθνική-Ευκαιρία να πλησιάσουν την Επανωμή


    Φάση από τον αγώνα Μακεδονικός - Εορδαϊκός Την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά τους από την πρωτοπόρο Αναγέννηση Επανωμής, η οποία έχει ρεπό, θα έχουν οι διώκτες της στη 16η αγωνιστική για το Πρωτάθλημα του βορείου ομίλου της Γ' Εθνικής. Ο Εορδαϊκός θα υποδεχθεί τον Θερμαϊκό, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ενώ τα Τρίκαλα θα έχουν δύσκολο έργο στα Γιαννιτσά απέναντι στην τοπική Αναγέννηση.

    Στο... κόλπο της ανόδου θέλει να μπει και η Βέροια αλλά για να τα καταφέρει, θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από την Αμφισσα, όπου θα τεθεί απέναντι στον Φωκικό.

    Το ίδιο ισχύει και για τον Μακεδονικό, που θα φιλοξενήσει τη Δόξα Κρανούλας.

    Το πρόγραμμα
    (ώρα έναρξης 15.00)
    ΠΑΟΝΕ - Βισαλτιακός
    Αναγέννηση Γιαννιτσών - Τρίκαλα
    Οδυσσέας Αναγέννησης - Πυρσός Γρεβενών
    Εορδαϊκός - Θερμαϊκός
    Φωκικός - Βέροια
    Νίκη Βόλου - Εθμικός Φιλιππιάδας
    Μακεδονικός - Δόξα Κρανούλας
    Ρεπό έχει η Αναγέννηση Επανωμής

    Ο Τεν Κάτε στα δικαστήρια το «τριφύλλι»?

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/470474d4cc85475bbaa15cd9404def24_L.jpg?1262442736?1262442736?1262442736

    Παναθηναϊκός και Τεν Κάτε δεν τα έχουν βρει στην αποζημίωση, ο Ολλανδός δεν δέχεται τον συμβιβασμό της ΠΑΕ και σύμφωνα με πληροφορίες είναι διατεθειμένος να πάει στα δικαστήρια!


    Φαίνεται πως το διαζύγιο ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Χενκ Τεν Κάτε μόνο... βελούδινο δεν θα είναι. Και αυγό γιατί μετά την λύση της συνεργασίας στις 8 του Δεκέμβρη οι δύο πλευρές δεν έχουν βγάλει άκρη με την αποζημίωση!

    Η «πράσινη» ΠΑΕ προτείνει συμβιβασμό, όμως, ο Ολλανδός προπονητής θέλει όλα τα χρήματα που προκύπτουν από το συμβόλαιο που είχε υπογράψει. Ο 55χρονος προπονητής έχει να λαμβάνει περίπου 3εκ ευρώ για το κλειστό διετές και δεν είναι πρόθυμος να μπει σε συζητήσεις.

    Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες , ο Τεν Κάτε, όπως έλεγε στο περιβάλλον του, είναι διατεθειμένος να πάει το «τριφύλλι» στα δικαστήρια για να διεκδικήσει εκεί τα χρήματα που του αναλογούν.

    Λεάντρο Γκρατσιάν-Μιλάει με Ιντεπεντιέντε

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e4d2ff55dffec61252540378999c3eb5_L.jpg?1262501360?1262501360?1262501360

    Ο Λεάντρο Γκρατσιάν να μην έχει καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων του Άρη, και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τον δρόμο του Αμπρέου και να αποχωρήσει τον Ιανουάριο με προορισμό την Ιντεπεντιέντε.

    Ο τεχνικός της Ιντεπεντιέντε, Αμέρικο Γκαγιέγο, έχει ζητήσει την απόκτηση ενός δεκαριού που θα κάνει την διαφορά και ο μέσος του Άρη, είναι ο εκλεκτός. Ο Γκαγιέγο έχει ζητήσει την απόκτηση του Γκρατσιάν, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να γνωρίζει για το ενδιαφέρον αυτό, ένα ενδιαφέρον που δεν τον αφήνει αδιάφορο.

    Ο Αργεντινός μέσος ήρθε με πολλά όνειρα στην Θεσσαλονίκη, αλλά μετά από έξι μήνες δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί και να αποδώσει τα αναμενόμενα. Επίσης, ο ερχομός του Έκτορ Ραούλ Κούπερ έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, αφού στο σύστημα που χρησιμοποιεί (4-4-2) δεν χωράει τον πρώην άσο της Μπόκα Τζούνιορς.

    Όπως αναφέρουν στην Αργεντινή, τις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, ο εκπρόσωπός του θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους ανθρώπους του Άρη ώστε να λυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Γκρατσιάν ο οποίος αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού από την Μπόκα Τζούνιορς, έχει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «χεϊνέζες» μέχρι το 2011 και για να μετακομίσει στην Ιντεπεντιέντε, θα πρέπει να τα βρουν οι δύο ομάδες.

    Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή η Ιντεπεντιέντε είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τον τερματοφύλακα Ιλάριο Ναβάρο στην Μπόκα, η οποία ψάχνει για πορτιέρο, ώστε να την πείσει να παραχωρήσει τον Γκρατσιάν. Ο ίδιο ο παίκτης γνωρίζει για το ενδιαφέρον αυτό και δεν λέει όχι σε ενδεχόμενη μεταγραφή, αφού ξέρει πολύ καλά ότι θα παίζει βασικός.

    Χωρίς σχόλια...

    Β ΕΘΝΙΚΗ:ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ-ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ












    Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

    "Ποδαρικό" στο 2010 θα κάνουν την Κυριακή οι ομάδες της Β' Εθνικής.

    Το πρόγραμμα (ώρα έναρξης 15.00)

    Δόξα Δράμας - Εθνικός Αστέρας
    ΟΦΗ - Αιγάλεω
    Καλαμάτα - Ιωνικός
    Ηλιούπολη - Εθνικός
    Ολυμπιακός Βόλου - Πανσερραϊκός
    Διαγόρας - Αναγέννηση Καρδίτσας

    Αγροτικός Αστέρας - Θρασύβουλος

    Στη Μποταφόγκο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αμπρέου


    Στη Μποταφόγκο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αμπρέου

    Στη Μποταφόγκο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σεμπαστιάν Αμπρέου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Τύπο της Βραζιλίας ο μάνατζερ του παίκτη.

    «Ο Αμπρέου υπέγραψε για δύο χρόνια και την επόμενη εβδομάδα θα είναι στο Ρίο Ντε Τζανέιρο», ήταν τα λόγια του Ζεράρντο Αρίας για τον 33χρονο πελάτη του, που επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας μετά από 12 χρόνια (είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της Γκρέμιο το 1998).

    Κώστας Μπότος-Πιέζει ο Παναθηναϊκός για Ηρακλή ή Λάρισα

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ef925e902ba69090fb1c28215b32ed69_L.jpg?1262451103?1262451103?1262451103

    Η Ανόρθωση απέσυρε το ενδιαφέρον της για τον Σίλβα Κλέιτον και ο μάνατζερ του, Κώστας Μπότος, πετάει το μπαλάκι στον Παναθηναϊκό! «Ο Παναθηναϊκός χάλασε το deal».


    Η Ανόρθωση μετά τον Βαγγέλη Μάντζιο επιχείρησε να πάρει... πακέτο στην Μεγαλόνησο και τον Σίλβα Κλέιτον. Ωστόσο το μεσημέρι του Σαββάτου η «κυρία» ανακοίνωσε πως απέσυρε το ενδιαφέρον της για τον Βραζιλιάνο άσο και έτσι το... σίριαλ με την αποχώρηση του «Κλέι» συνεχίζεται.

    Ο Κώστας Μπότος, τόνισε πως οι «πράσινοι» με το... ζόρι θέλουν να δώσουν τον παίκτη είτε στην Λάρισα είτε στον Ηρακλή.

    «Μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι που πραγματικά δεν τιμούν κανέναν τουλάχιστον πρέπει να κυριαρχήσει η λογική. Με το ζόρι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όσο και να πιέζει ο Παναθηναϊκός να πάμε στην Ηρακλή ή την Λάρισα ή σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα εμείς θέλουμε να βγούμε από την ναφθαλίνη που μας έβαλε ο Παναθηναϊκός. Όχι η ποδοσφαιρική αξία του Κλέιτον.

    Να δώσουμε την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό από την στιγμή που αδικούμαστε να μας αξιοποιήσει. Πηγαίνοντας σε μια ομάδα που να κάνει πρωταθλητισμό. Όπως έκανε στην περίπτωση του Μάντζιου» είπε αρχικά και συνέχισε: « Γιατί ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός δεν αποδέχθηκε τους όρους της Ανόρθωσης που ήταν ίδιοι με τον Μάντζιο. Δανεισμός μέχρι το τέλος χρονιάς με οψιόν αγοράς. Πληρώνοντας το συμβόλαιο του παίκτη που ανέρχεται στα 200.000 ευρώ συν τα μπόνους. Από δω και πέρα, πρέπει να διεκδικήσουμε θέση ενδεκάδας. Και να μας πει κάποιος γιατί αδικούμαστε τόσο πολύ. Να μας εξηγήσει ο προπονητής ή η διοίκηση γιατί μας αδικεί. Πρέπει να μας δουν με αξιοκρατικά κριτήρια».

    Τέλος και όσον αφορά το πειθαρχικό παράπτωμα του Κλέιτον που ήταν υπεύθυνο για να ξαναμπεί ο παίκτης στo... ψυγείο ξανά, ο Μπότος είπε: «Και ο Λέτο έκανε να έρθει δύο μέρες από την Αργεντινή αλλά όλοι λένε για τον Κλέιτον. Πήρε το πρόστιμο δίκαια και όλα καλά».

    Πρόκριση για Πόρτο

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/13508d13388455c45716a677d4934cda_L.jpg?1262492791?1262492791?1262492791

    Η Πόρτο ήταν η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Οι δράκοι επικράτησαν της Ολιβεϊρένσε με 2-0 και θα αγωνιστούν στον επόμενο γύρο με την Μπελενένσες.

    Οι πρωταθλητές είχαν εύκολο έργο με την ομάδα της δεύτερης κατηγορίας και νίκησαν χάρη σε τέρματα των Μεϊρέλες (44') και Ρολάντο (65').

    Τα ζευγάρια της επόμενης φάσης των:

    Μπελενένσες-Πόρτο

    Ρίο Άβε-Γκιμαράες

    Τσάβες-Μπέιρα Μαρ

    Α. Ντε Λορντέλο-Ναβάλ

    Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάφρα

    Καμάτσα-Πινιαλνοβένσε

    Νασιονάλ-Πάκος Φερέιρα

    Φρεαμούντε-Μπράγκα

    Παίκτης αξίας και όχι ό,τι νάναι

    http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/paoklogo.jpg

    Με την είσοδο του καινούργιου χρόνου, οι αναζητήσεις στον ΠΑΟΚ κλιμακώνονται, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ορατά και άμεσα καθώς δεν διευκολύνονται από την οικονομική άνεση της ομάδας. Ο Τζέσι Οκβουνβάνε που επέστρεψε από την Πέμπτη στο Βέλγιο, δεν θα απασχολήσει τον Δικέφαλο παρά μόνο σαν έσχατη περίπτωση ανάγκης για την κάλυψη της θέσης του επιθετικού.
    Όμως αυτό που θέλουν στον ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να το αποκτήσουν με την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει. Τα έσοδα μετά τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ, περιορίστηκαν και ότι αποθεματικό υπήρχε δόθηκε στην κατασκευή του αθλητικού κέντρου στη Νέα Μεσημβρία. Ετσι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, έχει ενημερωθεί για να αναζητήσει στόχους μικρής οικονομικής εμβέλειας αλλά αυτοί που υπάρχουν στην Πορτογαλία είναι παίκτες που δεν κάνουν την διαφορά. Και κυρίως δεν υπάρχουν ελεύθεροι παίκτες για να αναζητήσει μέσα από αυτούς την επόμενη λύση.

    Ο Μπιζέρα

    Ακόμα δεν επέστρεψε ο Τζο Μπιζέρα που παραμένει καθηλωμένος στην πατρίδα του την Ουρουγουάη λόγω προσωπικών εκκρεμοτήτων που δεν του επιτρέπουν την επιστροφή του στην Ελλάδα. Οσο δεν λύνει ο λατίνος αμυντικός το συμβόλαιο του με την ομάδα τόσο περιορίζεται η αναζήτηση δεύτερου ξένου μετά τον Κριστιάνο, αλλά και τόσο δυσχεραίνει η διάθεση χρηματικού ποσού για ένα ακόμα συμβόλαιο.
    Ο Σάντος βλέποντας την σταδιακή επιστροφή του Λούσιο Φιλομένο στους ομαδικούς ρυθμούς, αισθάνεται πως θα βρει λύσεις για το πρόβλημα του γκολ αλλά δεν μπορεί να περιμένει μόνο από τις υπάρχουσες προοπτικές της ομάδας.
    Οι αναζητήσεις θα παραμείνουν στον επιθετικό που θα χρειαστεί για τον δεύτερο γύρο η ομάδα, ώστε να συμπληρωθεί μια τριάδα ικανών παικτών, που θα μπορούσε να βγάλει την ομάδα από αδιέξοδο στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.

    Ο Σαβίνι

    Στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει ως το τέλος της περιόδου ο Μίρκο Σαβίνι, έστω και αν δεν είναι από τις βασικές επιλογές της ομάδας. Μπορεί ο Ιταλός να είναι σχετικά απογοητευμένος που δεν κατάφερε σε όλο τον πρώτο γύρο να πάρει θέση βασικού, αλλά δεν μπορεί να βρει και καλή λύση στην Ιταλία για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, οπότε θα κάνει μια νέα προσπάθεια να κερδίσει θέση ενδεκάδας στην ομάδα. Αλλωστε πίσω από τον Λίνο είναι ο μόνος αριστερός μπακ και αυτό τον αναγκάζει να είναι πάντα σε κατάσταση ετοιμότητας.
    Σε ότι αφορά την περίπτωση του Εντίνιο, ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την Βαλένθια, δεν είναι ελεύθερος να έρθει πολύ περισσότερο που και ο ΠΑΟΚ δεν του κατέθεσε πρόταση. Η περίπτωση του είναι απομακρυσμένη προς το παρόν για τον Δικέφαλο, λόγω οικονομικών κυρίως..Πηγη Μετροσπορ

    Η συμφωνία με τον Λαντάνι

    http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/remos2-200x210.jpg&w=200&h=210&zc=1

    Σε νέα μονοπάτια βαδίζει πλέον η ΠΑΕ Ηρακλής, χωρίς όμως κανένας να μπορεί να γνωρίζει ξεκάθαρα, που θα βγάλει αυτή η ιστορία. Το μέλλον ακόμη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αισιόδοξο. Ο Αντώνης Ρέμος με τη γραπτή του δήλωση ανακοίνωσε πάντως προσυμφωνία με τον Ισραηλινό επιχειρηματία, Ερέζ Λαντάνι και περιμένει πλέον να βάλει χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, για να πάρει έτσι και ενεργό ρόλο στην ομάδα. Το όνομα του Λαντάνι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, όπως επίσης και οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες (μόνο μια εταιρία με τρακτέρ στο Βέλγιο υπάρχει). Παρόλα αυτά, ο Ρέμος θεωρεί ότι είναι η «σανίδα σωτήριας του», αλλά συνάμα και του Ηρακλή…

    Συνεχείς συναντήσεις

    Όπως τουλάχιστον προκύπτει, ο Ερέζ Λαντάνι έχει έρθει και στην Θεσσαλονίκη και βρέθηκε στη Μίκρα, αλλά και στο Καυτανζόγλειο, όπου παρακολούθησε μάλιστα αγώνα της ομάδας! Όπως μεταφέρεται, αυτό έγινε με άκρα μυστικότητα, προκειμένου ο ισραηλινός επιχειρηματίας να είναι πλήρως ενημερωμένος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Συνολικά, οι δυο πλευρές έχουν συναντηθεί περίπου είκοσι φορές σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχουν καταλήξει σε προσυμφωνία. Αυτό που γίνεται γνωστό, είναι ότι ο Λαντάνι θα πρέπει μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου να βάλει στα ταμεία της ΠΑΕ ένα ποσό, που θα αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μόλις συμβεί αυτό, τότε θα ενεργοποιηθεί το προσύμφωνο που υπάρχει και θα πάρει ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σε μετοχές της ΠΑΕ περίπου στο 50%. Μέχρι το τέλος της περιόδου θα καταβάλλει περίπου μισό εκατομμύριο επιπλέον και αυτή θα είναι η υποχρέωση του. Παράλληλα, έχει αποδεχτεί την αποπληρωμή της ρύθμισης που υπάρχει προς την Εφορία και αυτό θα γίνει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Αυτός είναι και ο πιο σημαντικός όρος που έχει θέσει ο Αντώνης Ρέμος για να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε συμφωνία.
    Πάντως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει τονίσει ότι αυτή η επιλογή ήταν μονόδρομος για να προχωρήσει ο Ηρακλής και δεν είχε καμία καλύτερη επιλογή από τις υπόλοιπες προτάσεις που συζήτησε για να παραχωρήσει την ομάδα. «Περίμενε και θα δεις τι θα βάλω στον Ηρακλή», έχει πει ο Λαντάνι στον Ρέμο δείχνοντας τη διάθεση του να ασχοληθεί με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αυτά όμως στην θεωρία γιατί θα πρέπει να περιμένουμε και στην πράξη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες που υπάρχουν, ειδικότερα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα. Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρίσκεται ίσως τις επόμενες μέρες και πιθανότατα θα υπογράψει και επίσημα πλέον την συμφωνία.

    Δεν ζήτησε ποτέ μετοχές ο Μυτιληναίος

    Σε καμία περίπτωση ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δεν ζήτησε να πάρει μετοχές για τα δυο εκατομμύρια ευρώ που έδωσε για την πληρωμή της Εφορίας. Η αλήθεια είναι, ότι επιχειρήθηκε μια τέτοια προσπάθεια, αλλά ήταν εν άγνοια του και μόλις ενημερώθηκε έκοψε κάθε τέτοια προσπάθεια για πολλούς λόγους. Άλλωστε, υπάρχει συμφωνητικό με τον Αντώνη Ρέμου, όπου αναφέρεται ότι η καταβολή των χρημάτων έγινε αποκλειστικά για την πληρωμή της Εφορίας. Τι συνέβη όμως με τα 2 εκ. ευρώ; Τα χρήματα που κατέβαλλε ο Μυτιληναίος διά μέσω της ΠΑΕ Ηρακλής, για να εξοφληθεί ένα μέρος ύψους 2 εκ. ευρώ προς την Εφορία, εμφανιζόταν στην καρτέλα του προέδρου ως ταμειακή διευκόλυνση, ότι δηλαδή η ΠΑΕ χρωστάει στον Ρέμο 2 εκ. ευρώ και για να μη φαίνεται αυτό, έγινε η μετοχοποίηση. Πάντως, απορίας άξιο είναι γιατί αυτή τη διευκρίνιση δεν την έκανε ποτέ ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δήμος Πολύκαρπος, στη γενική συνέλευση. Αφέθηκε να εννοηθεί μάλιστα ότι η μετοχοποίηση έγινε υπέρ του Ευάγγελου Μυτιληναίου… Πηγη Μετροσπορ

    Στη Θεσσαλονίκη ο Έντι Τζόνσον


    Ο Εντι τζόνσον... Στην Ελλάδα βρίσκεται από το Σάββατο ο Εντι Τζόνσον για λογαριασμό του Αρη. Ο Αμερικανός επιθετικός, ο οποίος αποκτήθηκε από τους «κίτρινους» με δανεισμό έως το τέλος της σεζόν από τη Φούλαμ, αφίχθη στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και το παιδί του.

    «Ευχαριστώ τον Αρη για την ευκαιρία που μου δίνει να αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φιλοδοξώ να πετύχω πολλά με την ομάδα, γιατί όχι ακόμη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ποδοσφαιριστής.

    "Χ" στο ντεμπούτο του Ούριν στην ΑΕΛ


    Οι παίκτες του Παραλιμνίου πανηγυρίζουν Μπορεί ο Νιρ Κλίνγκερ να αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΛ, αλλά και αυτός που πήρε τη θέση του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Ντούσαν Ούριν τζούνιορ, δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό. Στο ντεμπούτο του έφερε 2-2 με τον Εθνικό Αχνας, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει τους παίκτες.

    Ετσι η ομάδα της Λεμεσού έμεινε στη 6η θέση της βαθμολογίας, μια θέση πίσω από τον ΑΠΟΠ/Κινύρας, ο οποίος μπήκε με το αριστερό στο 2010. Κι αυτό διότι γνώρισε την ήττα με 3-1 από την ΕΝΠ στο δεύτερο παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος.

    Τα αποτελέσματα
    ΕΝΠ - ΑΠΟΠ/Κινύρας 3-1
    1-0 4' Τρικόφσκι
    2-0 40' πεν. Τρικόφσκι
    2-1 62' Γκονζάλες
    3-1 68' Μέρτακας

    ΑΕΛ - Εθνικός Αχνας 2-2
    1-0 20' Σερτζιάο
    1-1 36' Μπέλιτς
    2-1 51' Ρούγκα
    2-2 86' Πιντσέλι

    Ισόπαλη η Λίβερπουλ με τη Ρέντινγκ


    Φάση από το παιχνίδι Ρέντινγκ-Λίβερπουλ Η πρώτη έκπληξη στον τρίτο γύρο ήρθε με την ισοπαλία (1-1) της Λίβερπουλ με την Ρέντινγκ. Το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την έδρα του συλλόγου της τσάμπιονσιπ και έτσι οι δύο ομάδες θα λύσου τις διαφορές τους στον επαναληπτικό που θα γίνει στο Ανφιλντ.

    Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 24' με τον Τσερτς, αλλά ο 12 λεπτά αργότερα ο Τζέραρντ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Σωτήρης Κυργιάκος ήταν στην αποστολή, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον Ισπανό τεχνικό.

    Γκέλα της Μπαρτσελόνα από τον Βαλβέρδε


    Φάση από το παίχνίδι Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ Η Βιγιαρεάλ υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα στην πρώτη εντός έδρας βαθμολογική της απώλεια στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Καμπ Νου» από τους Καταλανούς, που δεν κατάφεραν να αρχίσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους μέσα στο 2010. Μάλιστα, αν η Ρεάλ καταφέρει αύριο να πάρει το «τρίποντο» στην Παμπλόνα, απέναντι στην Οσασούνα, θα πιάσει τους «μπλαουγκράνα» στην κορυφή της βαθμολογίας.

    Νωρίτερα, μία κεφαλιά του Ζίγκιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε στη Βαλένθια τη νίκη με 1-0 επί της Εσπανιόλ στο «Μεστάγια» και την ανέβασε στην τρίτη θέση της κατάταξης.

    Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανέβηκε πέντε βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη μετά τη σπουδαία εντός έδρας νίκη της με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή επί της Σεβίλλης. Ηρωας ο Λόπες που σκόραε στις καθυστερήσεις.

    Τα αποτελέσματα
    Βαλένθια-Εσπανιόλ 1-0
    (90ό Ζίγκιτς)

    Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ 1-1
    (7ο Πέδρο - 50ό Φούστερ)

    Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη 2-1
    (48ο Ντραγκουτίνοβιτς, 90ό Λόπες - 44ο Ρενάτο)

    Κρατούμενος στην Ολλανδία ο Αγκάλι


    Οι παίκτες του Λεβαδειακού πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Λάρισας Κρατούμενος στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ παραμένει από τις 27 Δεκεμβρίου ο επιθετικός του Λεβαδειακού, Βίκτορ Αγκάλι. Η ΠΑΕ εξέδωσε σήμερα μία καυστική ανακοίνωση, όπου παραθέτει το χρονικό των γεγονότων και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, ενώ καταφέρεται με σκληρές εκφράσεις εναντίον των ολλανδικών Αρχών.

    Η ανακοίνωση αναφέρει: «Στο ’μστερνταμ συνεχίζει να βρίσκεται ο Βίκτορ Αγκάλι, κρατούμενος στο αεροδρόμιο από τις 27 Δεκεμβρίου 2009. Το πρόβλημα ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, όταν κατά την επιστροφή του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή από τις ολιγοήμερες διακοπές των Χριστουγέννων στην πατρίδα του, οι Ολλανδικές αρχές "ανακάλυψαν" αμφιβολίες που αφορούσαν στη γνησιότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων του.

    Η ΠΑΕ Λεβαδειακός κινητοποιήθηκε αμέσως και με διαβήματα στο Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε να λυθεί γρήγορα το πρόβλημα. Πραγματικά, υπήρξε άμεση επέμβαση των Προξενικών Αρχών της Ελλάδας στην Ολλανδία, που όμως δεν είχε αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, διότι οι Ολλανδικές Αρχές, επικαλούμενες τις αργίες των ημερών, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για την απελευθέρωση του ποδοσφαιριστή.

    Η ΠΑΕ Λεβαδειακός συνεχίζει τις ενέργειες προκειμένου να πάρει τέλος η απίστευτη ταλαιπωρία του Αγκάλι, και εκφράζει την απορία της, πώς είναι δυνατόν, το 2010, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μην έχει εμπεδώσει ότι οι αποικιοκρατικές αντιλήψεις έχουν εδώ και πολλά χρόνια απορριφθεί από το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου».

    Στο μεταξύ, στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας βρίσκεται από σήμερα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Λεβαδειακού, ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι. Ο παίκτης, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ, θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Κομπότη, και θα υπογράψει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο.

    Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό

    Για σήμερα θα δώσω 6 παιχνίδια από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε όποια θέλετε.
    Σαντατέρ - Τενερίφη 1
    Μαγιόρκα - Ατλέτικο Μπιλμπάο 1
    Σπορτινγκ Λισαβώνας - Μπράγα 1
    Σαραγόσα - Λα Κορούνια Χ
    Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - ΚΠΡ 1
    Καλαμάτα - Ιωνικός 1


    Σας εύχομαι καλό ταμείο
    Μετά τιμής,
    Στέλιος Γελαστός

    4 στα 5

    Χθες έδωσα 5 σημεία
    Βαλένθια - Εσπανιόλ Χ
    Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίλλη 1
    Άστον Βίλα - Μπλάκμπερν 1
    Γουίγκαν - Χαλ 1
    Λέστερ - Σουόνσι 1

    εκ τον οποίων χάλασε μόνο το Χ της Εσπανιόλ στο 93' !
    Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα προγνωστικά μας τόσο εγώ όσο και ο Χρήστος Ακριτόπουλος...
    Σε καλή μεριά όσοι παίξατε τους 4 αυτούς αγώνες.
    Μετά τιμής,
    Στέλιος Γελαστός