Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Νίκος Αραμπατζής-"Δεν σταμάτησα να πιστεύω στον εαυτό μου"

http://www.sport.gr/files/news/2010-01-02/1262454524_arabatzis_250x.jpgΛένε ότι η ζωή κάνει κύκλους. Εκεί που κινδυνεύεις να μείνεις εκτός παιχνιδιού, ξαφνικά κάτι συμβαίνει και γίνεσαι... ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Είτε λόγω συγκυριών, είτε λόγω πείσματος. Στην περίπτωση του Νίκου Αραμπατζή, στις 3 Ιουνίου 2009 το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε την είδηση του δανεισμού του στην Ομόνοια, με την υποσημείωση ότι ο ΠΑΟΚ αναζητούσε έναν βασικό δεξιό οπισθοφύλακα. Περίπου έναν μήνα αργότερα, ο σερραίος ποδοσφαιριστής παρουσιάστηκε κανονικά στην πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ. Και με το τέλος του πρώτου γύρου αγωνίστηκε ως βασικός στους έντεκα από τους δεκαπέντε αγώνες.

Πρόσφατα, ο Φερνάντο Σάντος εξήγησε την απόλυτη αλλαγή του ρόλου του 25χρονου αθλητή. "Είναι δικό του επίτευγμα", είπε, λίγα λεπτά μετά το γκολ που σημείωσε στο Παγκρήτιο Στάδιο, απέναντι στον Εργοτέλη. Γενικότερα, το δεύτερο εξάμηνο του 2009 ήταν εκπληκτικό για τον Αραμπατζή. Πέραν της αναβάθμισης του ρόλου του στον Δικέφαλο, έγινε πατέρας και πλέον βρίσκεται στον ποδοσφαιρικό... Παράδεισο.

Τούτη τη φορά βέβαια, η μητέρα του δεν του έκανε δώρο ποδοσφαιρικά παπούτσια, όπως είχε κάνει όταν ήταν σε ηλικία 10 ετών και όπως είπε "είναι πραγματικά το δώρο που μου έχει μείνει στο μυαλό". Εκείνα τα χρόνια ήταν εξάλλου διαφορετικά, όπως και αυτά της εφηβείας. Για την ακρίβεια, τότε ξεκινούσε από την γενέτειρά του με προορισμό το γήπεδο της Τούμπας και την Θύρα 4 ούτως ώστε να παρακολουθήσει τους αγώνες του ΠΑΟΚ. Ουδέποτε έκρυψε εξάλλου τα έντονα συναισθήματά του για τον Δικέφαλο.

Κάτι ανάλογο έγινε και το περασμένο καλοκαίρι. Έχοντας στην πλάτη του έναν σοβαρό τραυματισμό που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί σε περισσότερα από 11 παιχνίδια (σε σύνολο 36), είχε διαπιστώσει ότι η θέση του στο ρόστερ της ομάδας ήταν επισφαλής. "Το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Κι εγώ, το καλοκαίρι δεν περίμενα ότι στο τέλος του πρώτου γύρου θα είχα αγωνιστεί σε έντεκα αγώνες. Ήταν βέβαια και θέμα συγκυριών. Υπήρξαν πολλά προβλήματα τραυματισμών", είπε αρχικά. Στην πραγματικότητα, ήταν ένα βήμα πριν την πόρτα της εξόδου από τον ΠΑΟΚ, καθώς του είχε ζητηθεί να δώσει την συγκατάθεσή του για τον δανεισμό του.

"Εχω δρόμο για να φτάσω στο ζενίθ"
"Είναι αλήθεια ότι συζητήσαμε για τον δανεισμό μου. Από τη μία πλευρά υπήρχε η σκέψη του να πάω να πάρω πολλά παιχνίδια σε μια ομάδα και κατ' αυτόν τον τρόπο να βρω τα πατήματά μου. Μετά από πολύ σκέψη, αποφάσισα να μείνω στον ΠΑΟΚ και να παλέψω για μια θέση στην ομάδα. Ξέρω ότι πήρα ένα μεγάλο ρίσκο. Διότι, θα μπορούσα να μην είχα αγωνιστεί καθόλου. Αισθάνομαι δικαιωμένος, αλλά μην φανταστείς ότι νιώθω ότι έκανα κάτι σπουδαίο. Προσπαθώ σε κάθε προπόνηση, θέλω να βελτιωθώ και ξέρω ότι θα πρέπει να είμαι πολύ καλύτερος στην συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Θέλω να πω ότι δεν θεωρώ ότι έφτασα στο ζενίθ. Έχω πολύ δρόμο ακόμη", συμπλήρωσε.

"Ημουν ανήσυχος αλλά πίστευα στον εαυτό μου"
Στην πορεία της αγωνιστικής περιόδου, ουσιαστικά διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες και απέβαλλε την ανησυχία που κυριαρχούσε μέσα του, ένα ολόκληρο καλοκαίρι. "Εντάξει, λογικό ήταν να ήμουν ανήσυχος. Όταν ένας παίκτης δεν έχει αγωνιστεί σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο λόγω τραυματισμού και τίθεται θέμα φυγής του από την ομάδα, δεν μπορεί να νιώθει ήρεμος. Υπήρχε αμφιβολία για το μέλλον, αλλά ειλικρινά, ποτέ δεν σταμάτησα να πιστεύω ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Ίσως αυτό οδήγησε στο τωρινό αποτέλεσμα". Μετά από ένα σημείο εξάλλου, έπαψε να υφίσταται η εκτίμηση περί συγκυριών. Με την έννοια ότι, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ ξεπέρασε τους διαδοχικούς τραυματισμούς, επέστρεψε στην ενεργό δράση, αλλά όχι στην 11αδα του ΠΑΟΚ.

"Ο Σάντος απαιτεί από τον κάθε παίκτη να τελειοποιηθεί"
"Είναι θέμα απόφασης του προπονητή. Είναι σαφές ότι φέτος, ο προπονητής μου θέλει από τα μπακ να είναι πιο επιθετικά και προφανώς πετυχαίνω αυτό που ζητάει από εμένα. Είναι αλήθεια πάντως ότι με βοηθάει πολύ η παρουσία του Βιτόλο. Είναι εξαιρετικός στον ανασταλτικό τομέα και παίζει κυρίως στην δεξιά πλευρά. Για έναν ακραίο αμυντικό, είναι πολύ σημαντικό να νιώθει την ασφάλεια ότι, όταν προωθείται, υπάρχει κάποιος για να τον καλύψει. Αυτό συμβαίνει με τον Βιτόλο". Όσο για τη συνεργασία του με τον Φερνάντο Σάντος. Ο πορτογάλος προπονητής δεν είναι μόνο τελειομανής. "Είναι και πολύ αυστηρός. Σου ζητάει συγκεκριμένα πράγματα και δεν του αρέσει να μην τα κάνεις. Θα σου πει τα παράπονά του κατευθείαν. Είναι επαγγελματίας στην δουλειά του και απαιτεί από τον κάθε παίκτη να τελειοποιηθεί. Κατ' αυτόν τον τρόπο όμως, έχεις κι εσύ περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό σου", είπε.

"Χαράκωσε την ψυχολογία μας ο αποκλεισμός από την Ευρώπη"
Ενας πρόχειρος απολογισμός της αγωνιστικής περιόδου, επανέφερε πάντως στη μνήμη μια δυσάρεστη στιγμή. Δείχνοντας ότι ακόμη δεν έχει ξεχαστεί ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Europa League. "Ήταν άσχημο. Θέλαμε πολύ να προχωρήσουμε στην Ευρώπη και το χειρότερο είναι η σκέψη ότι ήταν μέσα στις δυνατότητές μας. Ήμασταν πολύ καλύτερη ομάδα. Αυτός ο αποκλεισμός χαράκωσε την ψυχολογία μας. Είναι αλήθεια ότι μας επηρέασε", είπε, δείχνοντας ότι αν ήταν στο χέρι του, θα γυρνούσε την μηχανή του χρόνου, περίπου 4-5 μήνες πίσω. "Κάποια στιγμή όμως συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να το ξεχάσουμε. Μετά είχαμε τους διαδοχικούς τραυματισμούς. Με το τέλος του πρώτου γύρου συγκεντρώσαμε όμως 28 βαθμούς και θεωρώ ότι εφόσον δεν αντιμετωπίσουμε κι άλλα προβλήματα υγείας, ο δεύτερος γύρος θα είναι πολύ καλύτερος για όλους μας".

"Θέμα συγκυριών η μη αποτελεσματικότητα στα ντέρμπι"
Υπάρχει βέβαια κι ένα ακόμη μελανό σημείο. Η αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι με τις άλλοτε ομάδες του ΠΟΚ. "Μετά από ένα σημείο είναι και ατυχία. Καταρχάς, δεν τίθεται ψυχολογικό πρόβλημα. Αν υπήρχε δεν θα κάναμε το παιχνίδι που κάναμε με τον Ολυμπιακό. Στο 1-1 είχαμε δοκάρι με τον Φιλομένο κι ενώ ο αντίπαλός μας δεν είχε κάνει ούτε μια ευκαιρία, με εξαίρεση μια κεφαλιά από στημένη φάση, έβαλε γκολ στο 90'. Θέλω να πω ότι είναι περισσότερο θέμα συγκυριών. Και μας στεναχωρεί αυτό το γεγονός. Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει λογική εξήγηση", είπε. Πηγη Sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: