Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Παίκτης αξίας και όχι ό,τι νάναι

http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/paoklogo.jpg

Με την είσοδο του καινούργιου χρόνου, οι αναζητήσεις στον ΠΑΟΚ κλιμακώνονται, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ορατά και άμεσα καθώς δεν διευκολύνονται από την οικονομική άνεση της ομάδας. Ο Τζέσι Οκβουνβάνε που επέστρεψε από την Πέμπτη στο Βέλγιο, δεν θα απασχολήσει τον Δικέφαλο παρά μόνο σαν έσχατη περίπτωση ανάγκης για την κάλυψη της θέσης του επιθετικού.
Όμως αυτό που θέλουν στον ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να το αποκτήσουν με την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει. Τα έσοδα μετά τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ, περιορίστηκαν και ότι αποθεματικό υπήρχε δόθηκε στην κατασκευή του αθλητικού κέντρου στη Νέα Μεσημβρία. Ετσι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, έχει ενημερωθεί για να αναζητήσει στόχους μικρής οικονομικής εμβέλειας αλλά αυτοί που υπάρχουν στην Πορτογαλία είναι παίκτες που δεν κάνουν την διαφορά. Και κυρίως δεν υπάρχουν ελεύθεροι παίκτες για να αναζητήσει μέσα από αυτούς την επόμενη λύση.

Ο Μπιζέρα

Ακόμα δεν επέστρεψε ο Τζο Μπιζέρα που παραμένει καθηλωμένος στην πατρίδα του την Ουρουγουάη λόγω προσωπικών εκκρεμοτήτων που δεν του επιτρέπουν την επιστροφή του στην Ελλάδα. Οσο δεν λύνει ο λατίνος αμυντικός το συμβόλαιο του με την ομάδα τόσο περιορίζεται η αναζήτηση δεύτερου ξένου μετά τον Κριστιάνο, αλλά και τόσο δυσχεραίνει η διάθεση χρηματικού ποσού για ένα ακόμα συμβόλαιο.
Ο Σάντος βλέποντας την σταδιακή επιστροφή του Λούσιο Φιλομένο στους ομαδικούς ρυθμούς, αισθάνεται πως θα βρει λύσεις για το πρόβλημα του γκολ αλλά δεν μπορεί να περιμένει μόνο από τις υπάρχουσες προοπτικές της ομάδας.
Οι αναζητήσεις θα παραμείνουν στον επιθετικό που θα χρειαστεί για τον δεύτερο γύρο η ομάδα, ώστε να συμπληρωθεί μια τριάδα ικανών παικτών, που θα μπορούσε να βγάλει την ομάδα από αδιέξοδο στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.

Ο Σαβίνι

Στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει ως το τέλος της περιόδου ο Μίρκο Σαβίνι, έστω και αν δεν είναι από τις βασικές επιλογές της ομάδας. Μπορεί ο Ιταλός να είναι σχετικά απογοητευμένος που δεν κατάφερε σε όλο τον πρώτο γύρο να πάρει θέση βασικού, αλλά δεν μπορεί να βρει και καλή λύση στην Ιταλία για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, οπότε θα κάνει μια νέα προσπάθεια να κερδίσει θέση ενδεκάδας στην ομάδα. Αλλωστε πίσω από τον Λίνο είναι ο μόνος αριστερός μπακ και αυτό τον αναγκάζει να είναι πάντα σε κατάσταση ετοιμότητας.
Σε ότι αφορά την περίπτωση του Εντίνιο, ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την Βαλένθια, δεν είναι ελεύθερος να έρθει πολύ περισσότερο που και ο ΠΑΟΚ δεν του κατέθεσε πρόταση. Η περίπτωση του είναι απομακρυσμένη προς το παρόν για τον Δικέφαλο, λόγω οικονομικών κυρίως..Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: