Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Μουρίνιο: «Serie A, το πιο δύσκολο»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cd550c5de9f3e234300d119d83a92ffa_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Μπορεί ο Ζοσέ Μουρίνιο να έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι θέλει να επιστρέψει στην Αγγλία, αλλά παραδέχεται ότι η Serie A είναι πιο δύσκολο πρωτάθλημα από την Premier League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ιντερ παραχώρησε συνέντευξη στην αγγλική τηλεόραση και αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν στα πρωταθλήματα των δύο χωρών.

«Πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο να δουλεύεις στην Αγγλία. Τα πράγματα εκεί είναι διαφορετικά, καθώς στην Ιταλία πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος για οτιδήποτε και θια πρέπει να βρεις τον τρόπο για να χειριστείς σωστά τα πάντα. Θα πρέπει να βρεις τον τρόπο για να χειρίζεσαι σωστά το κάθε θέμα σε ό,τι αφορά τα συναισθήματα και την ψυχολογία. Στην Ιταλία οι ποδοσφαιριστές είναι πιο ελεύθεροι στο να εκφράσουν μια άποψη. Στην Αγγλία ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι πιο υψηλός, αλλά στην Ιταλία είναι πιο δύσκολο να παίξεις ποδόσφαιρο», τόνισε αρχικά ο Μουρίνιο και στη συνέχεια εξήγησε τι ακριβώς εννοεί, εστιάζοντας στον τομέα τακτική, στον οποίο το ιταλικό πρωτάθλημα απέχει... έτη φωτός από τις άλλες χώρες.

«Κάθε ομάδα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη στον τομέα της τακτικής. Έλεγα συνεχώς τα προηγούμενα χρόνια ότι οι κορυφαίες αγγλικές ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, ή και καλύτερες, από τις κορυφαίες ιταλικές και αυτό φάνηκε και από τα αποτελέσματα στο Champions League. Ως πρωτάθλημα, όμως, η Serie A είναι πιο δύσκολη, πιο δυνατή από την Premier League. Οι μικρότερες ιταλικές ομάδες είναι καλύτερες από ό,τι οι μικρότερες αγγλικές. Για μια από τις πρώτες ομάδες της Ιταλίας είναι πιο δύσκολο να κερδίσει ένα θεωρητικά εύκολο ματς, σε σχέση με μια από τις πρώτες της Αγγλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: