Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Κρατούμενος στην Ολλανδία ο Αγκάλι


Οι παίκτες του Λεβαδειακού πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Λάρισας Κρατούμενος στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ παραμένει από τις 27 Δεκεμβρίου ο επιθετικός του Λεβαδειακού, Βίκτορ Αγκάλι. Η ΠΑΕ εξέδωσε σήμερα μία καυστική ανακοίνωση, όπου παραθέτει το χρονικό των γεγονότων και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, ενώ καταφέρεται με σκληρές εκφράσεις εναντίον των ολλανδικών Αρχών.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Στο ’μστερνταμ συνεχίζει να βρίσκεται ο Βίκτορ Αγκάλι, κρατούμενος στο αεροδρόμιο από τις 27 Δεκεμβρίου 2009. Το πρόβλημα ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, όταν κατά την επιστροφή του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή από τις ολιγοήμερες διακοπές των Χριστουγέννων στην πατρίδα του, οι Ολλανδικές αρχές "ανακάλυψαν" αμφιβολίες που αφορούσαν στη γνησιότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων του.

Η ΠΑΕ Λεβαδειακός κινητοποιήθηκε αμέσως και με διαβήματα στο Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε να λυθεί γρήγορα το πρόβλημα. Πραγματικά, υπήρξε άμεση επέμβαση των Προξενικών Αρχών της Ελλάδας στην Ολλανδία, που όμως δεν είχε αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, διότι οι Ολλανδικές Αρχές, επικαλούμενες τις αργίες των ημερών, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για την απελευθέρωση του ποδοσφαιριστή.

Η ΠΑΕ Λεβαδειακός συνεχίζει τις ενέργειες προκειμένου να πάρει τέλος η απίστευτη ταλαιπωρία του Αγκάλι, και εκφράζει την απορία της, πώς είναι δυνατόν, το 2010, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μην έχει εμπεδώσει ότι οι αποικιοκρατικές αντιλήψεις έχουν εδώ και πολλά χρόνια απορριφθεί από το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου».

Στο μεταξύ, στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας βρίσκεται από σήμερα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Λεβαδειακού, ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι. Ο παίκτης, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ, θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Κομπότη, και θα υπογράψει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: