Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Εντυπωσίασαν στο Βαλκανικό

Το 40ο Βαλκανικό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στ στάδιο του Σχηματαρίου, "Ευάγγελος Δεπάστας" διεξήχθη έχοντας μεγάλη επιτυχία και σπουδαίες επιδόσεις από ελληνικής πλευράς.

Η Λορέλα Μάνου με 3.90 μέτρα στο επί κοντώ, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου με 49.07 μέτρα στη δισκοβολία και ο Γεράσιμος Θεοδώρου με 17.54 μέτρα στη σφαιροβολία χάρισαν το χρυσό μετάλλιο στη χώρα μας. Τη 2η θέση στο μήκος κατέλαβε ο Νίκος Καψής και την 3η στο ύψος ο Γιώργος Σπυρόπουλος.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Λορέλα Μάνου: "Ευχαριστώ τον κόσμο για την συμπαράσταση και το χειροκρότημα. Ο δυνατός αέρας εμπόδιζε τις καλές προσπάθειες. Μέσα στη χρονιά μετείχα και στο Ευρωπαϊκό της κατηγορίας στο Νόβισαντ και τώρα στο Βαλκανικό. Η χρονιά μου ολοκληρώθηκε και πλέον αυτό που θέλω είναι η ξεκούραση".

Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου: "Στο ευρωπαϊκό του Νόβισαντ ήμουν 9η και τώρα έκανα ένα καλό Βαλκανικό πρωτάθλημα με το χρυσό μετάλλιο. Είμαι ευχαριστημένη για την πορεία μου μέσα στη χρονιά».

Γεράσιμος Θεοδώρου: "Η αλήθεια είναι ότι έχουμε καλούς ρίπτες στη χώρα μας και γι΄ αυτό έχουμε καλά αποτελέσματα στους αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω και την προπονήτιά μου Βάσω Παναγιωτοπούλου για την βοήθειά της".

Νίκος Καψής: "Ήταν δύσκολος ο αγώνας και είχε κόντρα άνεμο. Εδωσα τον καλύτερο εαυτό μου παρά το γεγονός ότι είμαστε στο τέλος της χρονιάς και ταλαιπωρήθηκα το προηγούμενο διάστημα από έναν τραυματισμό στη φτέρνα".

"Δεν δικαιολογώ το Σισέ" λέει ο Τεν Κάτε

Το περιστατικό με τον Σισέ, όπως ήταν φυσικό, είχε κυρίαρχο ρόλο στην συνέντευξη Τύπου του Τεν Κάτε. Ο ολλανδός τεχνικός, δεν δικαιολόγησε τον ποδοσφαιριστή του, αντιθέτως επέκρινε την ενέργειά του (σ.σ. επέστρεψε στην εξέδρα ένα μπουκάλι που του πέταξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου), λέγοντας πως ένας παίκτης της εμβέλειας του Σισέ δεν θα πρέπει να παρασύρεται και να κάνει κάτι τέτοιο. Παράλληλα, ο Τεν Κάτε παραδέχθηκε ότι η ομάδα του είχε κάκιστη απόδοση και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αντίπαλό του.

"Σε καμία περίπτωση δεν τον δικαιολογώ. Ένας παίκτης, ο οποίος ανήκει στον Παναθηναϊκό, είναι επαγγελματίας και της εμβέλειας του Σισέ δεν θα πρέπει να ενεργεί έτσι ασχέτως αν τον βρίζουν. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι οι φίλαθλοι ανέκαθεν εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο. Βέβαια απ’ ότι μου είπε ο ίδιος, μετέφερε δύο φορές στον Δαλούκα το γεγονός (ότι του πέταξαν μπουκάλια), αλλά δεν του έδωσε σημασία. Ήταν απλά ένα ξέσπασμα", είπε ο Τεν Κάτε για τον Σισέ.

Οσο για την εικόνα της ομάδας του "τριφυλλιού", ο ολλανδός τεχνικός επισήμανε: "Είχαμε κάκιστη απόδοση σήμερα. Εξαιρώ βέβαια τον Λέτο που είχε μια αρκετά καλή παρουσία, όπως επίσης και τους νέους από τις Ακαδημίες. Η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό που περίμενα"!

Στη συνέχεια ο Τεν Κάτε πρόσθεσε: "Αλλιώς ένας ποδοσφαιριστής παίζει στα επίσημα παιχνίδια ή σε φιλικά με ευρωπαϊκές ομάδες και αλλιώς σε ένα φιλικό με μια η υποδεέστερη ομάδα, χωρίς να θέλω να προσβάλω τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος έπαιξε πολύ καλά και έχει ένα καλό σύνολο".

Σχολιάζοντας τη συνέχεια, είπε: "Πρώτα κοιτάμε το επόμενο ματς με τον Πανθρακικό και μετά την ευρωπαϊκό παιχνίδι (σ.σ. με Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ), στο οποίο θα είμαστε έτοιμοι".

Πήρε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Εγραψε ιστορία το χάντμπολ του ΠΑΟΚ! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρά το γεγονός ότι παραχώρησε ισοπαλία στην Ζαπορίζιε με 30-30 προκρίθηκε στην ισοβαθμία ως πρώτος του 2ου προκριματικού ομίλου λόγω της καλύτερης επίθεσης.Αξίζει να τονιστεί ότι στο παρελθόν έχουν προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι Πανελλήνιος, Φίλιππος Βέροιας, Αθηναϊκός και ΑΣΕ Δούκας. Στόχος του ΠΑΟΚ στην παρθενική του παρουσία στη διοργάνωση είναι μία όσο το δυνατόν καλύτερη και αξιοπρεπής πορεία, χωρίς το θετικό αποτέλεσμα να είναι αυτοσκοπός.

Ιστορική συγνώμη από Θεοδωράκη στους Κρητικούς !

Τα 80 χρόνια ιστορίας του γιορτάζει αυτές τις ημέρες ο σύλλογος του Εργοτέλη και ο Μίκης Θεοδωράκης θέλησε με επιστολή του να ζητήσει συγνώμη από τους Κρητικούς για διάλυση της ομάδας, άθελα του. Συγκεκριμένα, στις 6 Αυγούστου του 1966, ο γνωστός μουσκικοσυνθέτης είχε δώσει συναυλία στο «Μαρτινέγκο», τη φυσική έδρα του Εργοτέλη με την προσέλευση του κόσμου να είναι απίστευτη.Το ύφος της συναυλίας όμως δεν ταίριαζε με την… πολιτική ατμόσφαιρα της εποχής και έτσι η Χούντα αποφάσισε να διαλύσει την ομάδα ως τιμωρία!

Αναλυτικά, η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση έμαθα για την πρωτοβουλία σας, τη χαιρετίζω και σας συγχαίρω για αυτήν. Εκ των υστέρων θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους φίλους του Εργοτέλη, που έστω και άθελά μου τους δημιούργησα τόσα προβλήματα εξ αιτίας εκείνης της συναυλίας μου στο Ηράκλειο. Παρά το ότι πέρασαν τόσα χρόνια από τότε, στη σκέψη μου παραμένει ολοζώντανη εκείνη η μοναδική μέρα με τον τόσο ενθουσιασμό, το τόσο πάθος και πλήθος, που θυμάμαι πως δεν είχα χώρο να διευθύνω την ορχήστρα και τους τραγουδιστές. Άλλωστε, δεν υπάρχει λόγος να το κάνω, δεδομένου ότι τραγουδούσαν όλοι μαζί τόσο δυνατά και τόσο ωραία, που δικαίως η εξουσία και τα όργανα της τάξεως αφήνιασαν και στη συνέχεια ξέσπασαν στον Εργοτέλη. Όμως ο Εργοτέλης δεν είναι απλά ένα σωματείο, αλλά μια ιδέα, που δεν υπάρχει τρόπος να την εμποδίσει κανείς να υπάρχει, να ακτινοβολεί, να εμπνέει και να νικά τον χρόνο. Απόδειξη η έκδοση, αυτή που ετοιμάζετε για τα 80 του χρόνια και που ελπίζω να την αγκαλιάσουν ιδιαίτερα οι νέοι της Κρήτης και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των μεγάλων, που για αυτούς η αθλητική ιδέα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την πνευματική, την ηθική και την πατριωτική αγωγή, με στόχο να υψώνουμε συνεχώς και να ανανεώνουμε τον πανάρχαιο πολιτισμό μας. Οσο για την τιμητική διάκριση που αποφασίσετε να μου απονείμετε, δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω και παρακαλώ τον αγαπητό μου φίλο Γιάννη Κουγιουμτζάκη να την παραλάβει εκ μέρους μου. Με όλες μου τις ευχές και την αγάπη, Μίκης Θεοδωράκης».

H Γαλλία απέκλεισε την Τουρκία με 3-0

Παρουσία 5.000 Τούρκων η Γαλλία κατάφερε να πιάσει εκπληκτική απόδοση και να νικήσει την Τουρκία 3-0 (25-16, 25-21, 25-23) σε 68 λεπτά στο τελευταίο ματς του Α΄ ομίλου.Με τη νίκη αυτή η Γαλλία πέρασε ως 2η στον Α΄ όμιλο πίσω από την Πολωνία και μπροστά από την 3η Γερμανία. Ο Σαμικά δεν αγωνίστηκε στο 3ο σετ.

Οι πόντοι της Γαλλίας προήλθαν: 4 άσοι, 50 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 13 λάθη αντιπάλων και της Τουρκία: 2, 35, 12, 11.

ΓΑΛΛΙΑ (Μπλέιν): Μπαζίν 2π., Ρουζιέρ 18, Αντιγκά 3, Σαμικά 12 (11/20), Τολάρ 8, Κιεφέρ 11 / Ενό (λ. - 89% υπ.), Τούγια 7, Τακανίκο 1.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Πολιντόρι): Τόκογλου 6π., Τάνικ 7, Εκσί 1, Ντούνγκε 4, Αϊβαζόγλου 2, Καγίρ 12 / Γεσιλμπουντάκ (λ. - 62% υποδοχή), Κεκσίν 6, Μπατούρ 9, Πεζούκ 2, Ονέρ.

Τον χόρεψε πεντοζάλη !

Σε ανώμαλη προσγείωση ανάγκασε ο Εργοτέλης τον Ολυμπιακό στο Παγκρήτιο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας διασύρθηκαν με 0-5 (!) από τους κρητικούς που γιόρτασαν τα 80 χρόνια ζωής τους με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο. Το παιχνίδι μπορεί να ήταν φιλικό αλλά οι παίκτες του Κετσπάγια φαίνεται πως αντιμετώπισαν την αναμέτρηση ως αγγαρεία. Αναμφισβήτητα η απουσία βασικών στελεχών έπαιξε ρόλο αλλά η αποκαρδιωτική εμφάνιση των ερυθρολεύκων δεν δικαιολογείται, με την έλλειψη βάθους στον πάγκο να είναι εμφανέστατη. Οαση στην ερυθρόλευκη... έρημο μπορεί να θεωρηθεί η επιστροφή μετά από 10 μήνες του Στολτίδη, που έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει, την ώρα που ο Ντάρμπισαϊρ ακολούθησε την κακή εικόνα της ομάδας. Οι παίκτες του Καραγεωργίου από την άλλη, χωρίς να είναι εντυπωσιακοί, ήταν αποτελεσματικοί και με τέρματα των Φραγκουλάκη, Λεάλ, Μπέτο, Μπούντιμιρ και Καρέλη έδωσαν πανηγυρική νότα στους εορτασμούς. Με αποδοκιμασίες των ερυθρολεύκων φιλάθλων συνοδεύτηκε το τελευταίο σφύριγμα του Κουκουλάκη.

Εκλεψε την παράσταση με Φραγκουλάκη, Λεάλ
Στον Ιεροκλή Στολτίδη ήταν στραμμένα τα βλέμματα με την έναρξη της αναμέτρησης στο Παγκρήτιο αλλά οι παίκτες του Εργοτέλη, με δύο τέρματα στο α' 45λεπτο, κατάφεραν να του κλέψουν την... παράσταση. Η απουσία όλων των σέντερ μπακ ανάγκασε τον Κετσπάγια να παρατάξει τον Ολυμπιακό με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ραούλ Μπράβο και Μαρέσκα (!) και μία λάθος συνεννόηση μεταξύ των δύο παικτών ήταν αρκετή για τον Φραγκουλάκη που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και μόλις στο 4' άνοιξε το σκορ.

Ο "Ιέρο", όπως ήταν φυσιολογικό, ήταν επηρεασμένος από την μεγάλη αγωνιστική του αποχή. Για μισή ώρα αγωνίστηκε στην φυσική του θέση, προλαβαίνοντας να δώσει και μία ασίστ στον Λεονάρντο, την οποία δεν αξιοποίησε ο βραζιλιάνος στο 30', ενώ στην συνέχεια οπισθοχώρησε σε ρόλο στόπερ, καθώς τραυματίστηκε ο Μπράβο. Ο Ολυμπιακός πάντως, ήταν ασόβαρος και ο Εργοτέλης που αντιμετώπισε με σαφώς μεγαλύτερη διάθεση τον αγώνα, εκμεταλλεύτηκε για δεύτερη φορά την αστάθεια της ερυθρόλευκης αμυντικής λειτουργίας και στις καθυστερήσει διπλασίασε τα τέρματά του με τον Λεάλ να πλασάρει ψύχραιμα τον Πάρντο.

Μέσα κι ο "Ντάρμπι" αλλά κατέρρευσε ο Ολυμπιακός
Με την έναρξη της επανάληψης, το κλίμα έγινε ακόμα πιο βαρύ για τον Ολυμπιακό (ακούστηκαν και διαμαρτυρίες από τους φιλάθλους), αφού ο Μπέτο με απευθείας εκτέλεση φάουλ και αφού η μπάλα αναπήδησε στο χορτάρι, έδωσε διαστάσεις θριάμβου, γράφοντας στο 51' το 3-0. Κάπου εκεί πέρασε στον αγώνα και ο Ντάρμπισαϊρ, με τον Κετσπάγια να γυρίζει το σχήμα σε 4-4-2. Δύο λεπτά αργότερα, ο Στολτίδης λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, με τον Ρουμπάκη όμως να απαντάει άμεσα στην ευκαιρία αυτή.

Η άμυνα των ερυθρολεύκων όμως τελούσε υπό κατάρευση και οι κρητικοί, χωρίς να δείχνουν οίκτο, έδωσαν συνέχεια στο επιθετικό τους κρεσέντο. Ο Μπούντιμιρ ήταν ο τέταρτος που πρόσθεσε το όνομά του στην λίστα των σκόρερ, καθώς στο 61' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Από εκεί και πέρα, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με την μορφή του αγώνα να μην αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Την επανεμφάνισή του έκανε κι ο Ογκουνσότο, που πήρε συγχωροχάρτι από την διοίκηση και τέθηκε στην διάθεση του Καραγεωργίου.

Το κερασάκι στην τούρτα ο Καρέλης
Οι ερυθρόλευκοι εξακολούθησαν να είναι τραγικοί και οι παίκτες του Εργοτέλη να επιδιώκουν να σημείωσαν κι άλλα τέρματα. Τελικά τα κατάφεραν λίγο πριν την λήξη, όταν ο Καρέλης παραβίασε την εστία του Κόβατς και διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Χαρακτηριστικό ότι οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι που έσπευσαν στο Παγκρήτιο αποδοκίμασαν τους παίκτες με την λήξη της αναμέτρησης.

Εργοτέλης: Δασκαλάκης (65' Αθανασίου), Κορδονούρης, Σασιασβίλι (46' Γιαλούσης), Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης (65' Ορφανός), Ρομάνο, Μπέτο (78' Σαρρής), Ζούνιορ, Φραγκουλάκης, Λεάλ (65' Μπερτόσα), Μπούντιμιρ (62' Ογκουνσότο)

Ολυμπιακός: Πάρντο (71' Κόβατς), Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο (37' Λεντέσμα), Ντουντού, Λεονάρντο, Ντομί, Όσκαρ (52' Ντάρμπισαϊρ), Πάντος, Μαρέσκα (74' Ρουγκάλας), Στολτίδης, Ντιόγκο (78' Νικλητσιώτης)

Ολυμπιακός Βόλου ΠΑΟ 2-1

Για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι μέσα σε τέσσερις μέρες, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κακός, άκεφος, νευρικός και με τους περισσότερους παίκτες του να βλέπουν σαν αγγαρεία το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος σε αντίθεση με την Κέρκυρα που ηττήθηκε με 1-0 την περασμένη Τετάρτη, έδειξε πως δεν αστειεύεται, κερδίζοντας με 2-1 τους "πράσινους" στο ΕΑΚ Βόλου, παρουσία 5.500 φιλάθλων, μεταξύ των οποίων και 500 οπαδών της ομάδας του Τεν Κάτε και υπό έντονη βροχόπτωση.

Το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη, που αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, μετά τη νίκη επί του Αρη μεσοβδόμαδα με 4-3, πρόσθεσε ακόμα μια επιτυχία στο ενεργητικό της επικρατώντας και του Παναθηναϊκού, που προβλημάτισε εκ νέου, παρά το γεγονός ότι είχε στη σύνθεσή του όλα τα μεγάλα αστέρια (Σισέ, Λέτο) εκτός βέβαια από τους διεθνείς του παίκτες...

Πως κατέβηκε στο γήπεδο
Ο Τεν Κάτε παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Καρνέζης, δεξί μπακ ξεκίνησε ο Μαρίνος και αριστερό ο Κάσας, όπως ακριβώς και στο προηγούμενο φιλικό με την Κέρκυρα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Μπιέρσμιρ και Σαριέγκι, με τον Καντέ αμυντικό χαφ (!) και δίπλα του τον Γκάμπριελ. Δεξί "φτερό" ξεκίνησε ο Χριστοδουλόπουλος, αριστερό ο Λέτο, ενώ ο Ρουκάβινα έπαιξε πίσω από τον Σισέ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Η δυσλειτουργία της αμυντικής γραμμής, έκανε τον Τεν Κάτε να προβεί σε εσωτερική αλλαγή λίγο μετά το 1-0, οπισθοχωρώντας τον Καντέ σε θέση στόπερ και παιρνώντας αμυντικό χαφ τον... Μπιέρσμιρ! Φιλικό είναι, πειράματα γίνονται...

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους "πράσινους" με τον Σισέ να κάνει το δυνατό σουτ και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Κολίτσι να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Εννια λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λέτο να κάνει το συρτό σουτ, όμως και πάλι ο αλβανός τερματοφύλακας ενήργησε σωστά.

Λάθη στην άμυνα και... 1-0
Παρά την υπεροχή των "πρασίνων", ο Ολυμπιακός Βόλου στην πρώτη του καλή φάση ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Ροτζέριο, ο οποίος στο 26ο λεπτό, εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Κοτίτσα και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους οπαδούς της βολιώτικης ομάδας.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογική ώθηση στους "ερυθρόλευκους" της Μαγνησίας, οι οποίοι κυνήγησαν και ένα δεύτερο τέρμα εκμεταλλευόμενοι τα κενά στα μετόπισθεν των "πρασίνων". Ετσι, στο 34' έφτασαν κοντά στο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Αμπράμοβιτς να κάνει το σουτ και να αναγκάζει τον Καρνέζη σε εντυπωσιακή απόκρουση με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ στο 34'. Με το 1-0 πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Διαφοροποιήσεις στην 11άδα, ισοφάριση και... μικροένταση
Ο Τεν Κάτε με την έναρξη της επανάληψης προχώρησε σε δυο αλλαγές στην ενδεκάδα του, αποσύροντας τους Κάσας και Ρουκάβινα, περνώντας στις θέσεις τους τον Γεωργόπουλο, που πέρασε στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Πετρόπουλο, ο οποίος πήγε στην κορυφή της επίθεσης, ο Σισέ τραβήχθηκε δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος έγινε δεκάρι.

Οι αλλαγές αυτές διαφοροποίησαν προς το καλύτερο το αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού, ο οποίος πίεσε τους γηπεδούχους και έφτασε στην ισοφάριση στο 68ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Μαρίνος έβγαλε μπαλιά στον Σισέ, αυτός έφυγε... σφαίρα από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο επερχόμενος Πετρόπουλος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτια "γράφοντας" το 1-1 για τους "πράσινους".

Εκείνη τη στιγμή, οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των παικτών του "τριφυλλιού" πέταξαν ένα μπουκάλι στον Σισέ, με συνέπεια ο γάλλος να αντιδράσει λανθασμένα επιστρέφοντάς το πίσω και προς στιγμή να "ανάψουν τα αίματα". Ο Τεν Κάτε για να ηρεμήσει τον Σισέ, αλλά και την εξέδρα των βολιτωτών απέσυρε τον Σισέ, περνώντας στη θέση του τον νεαρό Βλάχο.

Δικαιώθηκε η επιμονή του Βόλου
Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε με τις δυο ομάδες να κυνηγούν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Στο 82' ο Μπουλούτ έβγαλε σε θέση βολής τον Χανιώτη, που πλάσαρε τον Καρνέζη και προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Μπιέρσμιρ σαν από μηχανής θεός πετάχθηκε και έσωσε τον Παναθηναϊκό, που στην κόντρα επίθεση έχασε ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κολίτσι.

Τελικά, ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιώθηκε για την επιμονή του και πήρε τη νίκη, χάρη σε γκολ του Χανιώτη στο 86', ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από ασταθή απόκρουση του Καρνέζη σε σουτ του Καρλόπουλου κάνοντας έτσι το τελικό 2-1 για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη, που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της και σίγουρα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, που ξεκινάει την προσεχή Κυριακή (13/9).

Ολυμπιακός Βόλου: Κολίτση, Κοτίτσας (56' Ψυχογιός), Κακαράς (46' Μπουλούτ), Σωτήρχος (72' Λιόλιος), Αρβανίτης, Αλβάρες, Πλιάγκας (46' Χανιώτης), Ροτζέριο, Μόνχε, Ούμπιντες (56' Καρλόπουλος), Αμπράμοβιτς (46' Καμπάνταης).

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μαρίνος, Κάσας (46' Γεωργόπουλος), Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ, Καντέ, Γκάμπριελ, Χριστοδουλόπουλος (85' Μίχας), Ρουκάβινα (46' Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ (68' Βλάχος).

Νίκησε 3-1 τη Σλοβενία με τη δεύτερη ομάδα η Εθνική

Έστω και πιο δύσκολα από ό,τι περίμενε, η Ελλάδα επικράτησε της Σλοβενίας με 3-1 σετ και προκρίθηκε ως πρώτη στη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Τουρκία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αν και αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές, τις στιγμές που έπαιξε σοβαρά, έδειξε ότι ήταν μία κλάση πάνω από τον αντίπαλό του. Οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη πήραν δύσκολα τα δύο πρώτα σετ με 34-32 και 26-24, έχασαν το τρίτο με 25-23 αν και προηγούταν με 18-11(!), ωστόσο σοβαρεύτηκαν στο τέλος, πήραν το τέταρτο με 25-21 και έτσι ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση της διοργάνωσης με το απόλυτο. Από τους κορυφαίους της ελληνικής ομάδας ήταν για άλλη μια φορά ο Δημήτρης Τζούριτς που πήρε 8 πόντους από μπλοκ κάνοντας ρεκόρ διοργάνωσης. Σκέπασε το φιλέ και κέρδισε πολλές μονομαχίες. Ρεσιτάλ έδωσε από τον πάγκο ο ομοσπονδιακός τεχνικός με τις έγκυρες αλλαγές του.Με νέα πρόσωπα στο παιχνίδι κόντρα στην Σλοβενία η Εθνική μας ξεκίνησε με πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς, κάτι που είχε προαναγγείλει άλλωστε ο Δημήτρης Καζάζης μετά τη νίκη κόντρα στην Σλοβακία, με την οποία «σφραγίστηκε» και η πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι διεθνείς μας δεν ξεκίνησαν πολύ καλά, γεγονός που εκμεαταλλεύτηκαν οι Σλοβένοι, οι οποίοι όχι μόνο έμειναν κοντά στο σκορ στο πρώτο σετ, αλλά κατάφεραν μάλιστα νε ξεφύγουν και με τέσσερις πόντους στο 18-14. Εκεί όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντέδρασε, πλησίασε στο σκορ, ισοφάρισε σε 24-24 και μετά από ένα πραγματικό… θρίλερ, πήρε το πρώτο σετ με 34-32.

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν ίδια και στο δεύτερο σετ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο (6-6, 16-17 και 21 -21) και την Ελλάδα να κάνει πολλά λάθη στην υποδοχή και στις επιθέσεις της. Ωστόσο, στο φινάλε σοβαρεύτηκε και όντας πιο τυχερή έκανε το 2-0 παίρνοντας το σετ με 26-24.

Αυτοκτόνησε…

Στο τρίτο σετ οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι γρήγορα. Απέκτησαν από πολύ νωρίς μία διαφορά ασφαλείας, ενώ στηριζόμενοι κυρίως στο μπλοκ και στην εξαιρετική υποδοχή, προηγήθηκαν με 18-11. Η μεγάλη αυτή διαφορά όμως, λειτούργησε αρνητικά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού οι διεθνείς χαλάρωσαν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα η Σλοβενία όχι μόνο να ισοφαρίσει σε 19-19, αλλά και να πάρει το σετ με 25-23.

Ξύπνησε και καθάρισε

Το σετ των Σλοβένων και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε, αφύπνισε τους διεθνείς, οι οποίοι μπήκαν στο τέταρτο με αποφασισμένοι να τελειώσουν το ματς. Ωστόσο, οι Σλοβένοι αποδείχθηκαν σκληρός αντίπαλος, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο (6-6, 12-12 και 18-18). Στο σημείο αυτό όμως, η Ελλάδα πάτησε γκάζι και καθάρισε το σετ με 25-21.

Τα σετ: 34-32, 26-24, 23-25, 25-21.

***Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν: 6 άσοι, 45 επιθέσεις, 18 μπλοκ, 39 λάθη αντιπάλων και της Σλοβενίας: 11, 47, 19, 25. Διαιτητές: Αντερσον (Ρωσία), Λαμπάστα (Τσεχία).

ΕΛΛΑΔΑ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 9π. (5/19, 2 άσοι), Τζούριτς 13 (5/9, 8 μπλοκ), Αρμενάκης 22 (20/34, 2 άσοι), Κουρνέτας, Ανδρεάδης 4 (2/2), Λάππας 12 (9/22, 3 μπλοκ) / Στεφάνου (λ. - 71% υποδοχή), Παπαδημητρίου (λ.), Προύσαλης, Καριπίδης 1, Ρουμελιώτης 2 (1 άσος), Πανταλέων 6 (2/6, 3 μπλοκ, 1 άσος).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Χρίμπαρ): Πάγιενικ 10π. (7/14), Βίντιτς 10 (4/11), Σκετ 10 (8/25), Ούρναουτ 17 (11/27, 6 μπλοκ), Βίνισιτς 5, Κούτουριτς 14 (11/26, 3 άσοι) / Σκορς (λ. - 58% υποδοχή), Γκασπαρίνι 11 (5/23, 6 άσοι), Σμουτς, Πλέσκο.

Φραστικό επεισόδιο Καζλάουσκας με Σκοπιανό δημοσιογράφο

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Σκοπιανοί. Πρώτα ήταν οι φανέλες με την ονομασία «Μακεδονία» τις οποίες ανέβασαν στο σαϊτ τους και κατόπιν υποσχέθηκαν στο προέδρο της Fiba-europe Γιώργο Βασιλακόπουλο ότι τη Δευτέρα στην πρεμιέρα των αγώνων θα τις αλλάξουν και την Κυριακή είχαμε επεισόδιο δημοσιογράφου με τον Καζλάουσκας για την ονομασία.Συγκεκριμένα Σκοπιανός ρεπόρτερ ζήτησε από τον Γιόνας Καζλάουσκας να του κάνει δηλώσεις ενόψει της αναμέτρησης με την Ελλάδα στην πρεμιέρα του Α΄ ομίλου στο Πόζναν. Ο δημοσιογράφος αναφερόταν με τη λέξη "Μακεδονία" στη χώρα του σε κάθε ερώτηση, αλλά ο Λιθουανός ατάραχος απαντούσε αποκαλώντας την πρώτη αντίπαλο της Ελλάδας ως FYROM.
Ξαφνικά, μετά από λίγες ερωτήσεις, ο απαράδεκτος δημοσιογράφος από τα Σκόπια χωρίς καν να περιμένει να ολοκληρώσει την απάντησή του ο Γιόνας Καζλάουσκας οπως υπαγορεύει η δεοντολογία, θύμωσε έκλεισε το δημοσιογραφικό μαγνητόφωνο και απομακρύνθηκε βρίζοντας! Πάλι καλά που δεν τον έδειρε!

Καλά τα νέα για Σνάιντερ

Καλά ήταν τα νέα για την Ιντερ σχετικά με τον τραυματισμό του Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Οι εξετάσεις του ολλανδού μεσοεπιθετικού έδειξαν ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει μεγάλη ανησυχία και ότι δεν θα μείνει για αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ο 25χρονος τραυματίστηκε στη φιλική νίκη της εθνικής Ολλανδίας επί της Ιαπωνίας το Σάββατο (05/09) και οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούσαν για σοβαρό τραυματισμό και μεγάλη απουσία από την ενεργό δράση. Ωστόσο, οι νέες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη την Κυριακή (06/09) έδειξαν κάποιοι μυϊκό πρόβλημα, γεγονός που ανακούφισε τους "νερατζούρι".

Περισσότερα για την κατάσταση του παίκτη θα γίνουν γνωστά τη Δευτέρα (07/09). Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα απουσιάσει από το εκτός έδρας παιχνίδι της εθνικής Ολλανδίας κόντρα στη Σκωτία την Τετάρτη (09/09), ενώ είναι πολύ πιθανό αν απουσιάσει και από το δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος της Ιντερ κόντρα στην Πάρμα.

Το θετικό για την ομάδα του Μιλάνου είναι ότι μπορεί να βρίσκεται στη διάθεση του Ζοζέ Μουρίνιο για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για το Champions League.

Ποινή σε Λοέμπ, η νίκη στον Χίρβονεν!

Δραματική ανατροπή στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι! Ο Σεμπαστιέν Λοέμπ έχασε τη νίκη του στην Αυστραλία, καθώς δέχτηκε εκ των υστέρων μια ποινή ενός λεπτού από τους αγωνοδίκες, οι οποίοι βρήκαν παρανομίες στο anti-roll bar του Citroen C4 WRC του.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε τη νίκη στον Μίκο Χίρβονεν, ο οποίος πλέον αύξησε στους πέντε βαθμούς την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα έναντι του γάλλου αντιπάλου του, αντί να την δει να μειώνεται στον έναν.

Ποινή ενός λεπτού για τον ίδιο ακριβώς λόγο με τον Λοέμπ δέχτηκαν και άλλοι δύο οδηγοί της Citroen, οι Ντάνι Σόρντο και Σεμπαστιάν Οζιέ.

Το αποτελέσμα ήταν και ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με το άλλο Ford να κερδίσει μία θέση στην τελική κατάταξη, ανεβαίνοντας τέταρτος από πέμπτος.

Ο υποβιβασμός του Λοέμπ από την πρώτη στην δεύτερη θέση του Ράλι Αυστραλίας, δίνει ξεκάθαρο πλεονέκτημα στον Χίρβονεν όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου.

Κι αυτό γιατί ο φινλανδός μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής, αν απλά τερματίσει ακριβώς πίσω από τον αντίπαλό του στους δύο εναπομείναντες αγώνες της σεζόν, σε Καταλονία και Μ. Βρετανία.

Πολλά όμως θα κριθούν στο ισπανικό, ασφάλτινο ράλι τον επόμενο μήνα, σε μια επιφάνεια όπου τα Citroen έχουν ξεκάθαρα το πάνω χέρι σε σχέση με τα Ford.

Αν εκεί οι Λοέμπ και Σόρντο επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και κάνουν το 1-2 μπροστά από τον Χίρβονεν, τότε οι δύο διεκδικητές του τίτλου θα πάνε με διαφορά ενός μόνο βαθμού μεταξύ τους για το μεγάλο φινάλε στα δάση της Ουαλίας.

Ο Ρόσι ξαναχτύπησε

Η φιγούρα του γαϊδαράκου που συνόδευσε την προσπάθεια του Βαλεντίνο Ρόσι στο Μιζάνο, έφερε τελικά γούρι στον ιταλό, ο οποίος πανηγύρισε για δεύτερη σερί χρονιά τη νίκη στον εντός έδρας αγώνα του και αύξησε στους 30 βαθμούς την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Χόρχε Λορένθο με την άλλη εργοστασιακή Yamaha. Ο ισπανός δεν κατάφερε να πιέσει τον team mate του για τη νίκη, αλλά έκανε τον καλύτερο δυνατό περιορισμό της ζημιάς, παραμένοντας ζωντανός στη μάχη του τίτλου με τέσσερις αγώνες να απομένουν για τη λήξη της σεζόν.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ντάνι Πεντρόσα με Honda, ενώ ο ομόσταβλός του Αντρέα Ντοβιτσιόζο επικράτησε σε μια συναρπαστική μονομαχία ως τον τελευταίο γύρο με τον Λόρις Καπιρόσι (Suzuki) για την τέταρτη θέση.

Κάλλιο γαϊδουρόδενε...
"Οταν βρέθηκα στο γρασίδι στην Ινδιανάπολις σκέφτηκα ότι ήμουν σαν γάιδαρος. Από εκεί μας ήρθε η ιδέα για το συγκεκριμένο ντιζάιν", έλεγε ο Ρόσι πριν τον αγώνα, για την επιλογή να τρέξει στο Μιζάνο με το συμπαθές τετράποδο από την σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων Shrek, ζωγραφισμένο στο πάνω μέρος του κράνους του.

Ενας Βαλεντίνο Ρόσι που όχι μόνο εξακολουθεί να φαντάζει άτρωτος ακόμα μετά από ατυχίες, αλλά το διασκεδάζει κιόλας!

Ανέβηκε, λοιπόν, στο πόντιουμ φορώντας δύο μεγάλα αυτιά πάνω από το αγωνιστικό καπελάκι του, και υπό τους ήχους του "Fratelli d' Italia" γιόρτασε την έκτη του φετινή νίκη μαζί με την κίτρινη λαοθάλασσα που είχε πνίξει τον τόπο από κάτω.

Τυπικός Ντάνι
Είναι τόσες πολλές οι φορές που ο Πεντρόσα έχει καταφέρει να στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή των αγώνων, που το συγκεκριμένο ποντάρισμα δεν πρέπει να προσφέρεται πια για στοιχηματισμό.

Ετσι έγινε και στο GP Σαν Μαρίνο. Ο ισπανός πετάχτηκε μπροστά στην εκκίνηση, ενώ και ο Τόνι Ελίας έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα, αφήνοντας πίσω του τις δύο Yamaha.

Ο αναβάτης της Gresini κράτησε την δεύτερη θέση για τέσσερις γύρους, αλλά στη συνέχεια υπέκυψε στην πίεση των Ρόσι και Λορένθο, οι οποίοι ανοίχτηκαν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Πεντρόσα.

Σε δικό του ρυθμό ο Vale
Στον γυρο 8 ο Ρόσι έκανε την κίνηση που του εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό τη νίκη. Εκμεταλλεύτηκε μια μικρή απροσεξία του Πεντρόσα και τέθηκε επικεφαλής, ρίχνοντας το γάντι στον Λορένθο να τον μιμηθεί.

Ομως ο ισπανός δεν κατάφερε να μιμηθεί άμεσα τον team mate του και παρέμεινε για αρκετούς γύρους κολλημένος στην ουρά της Honda, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Ρόσι να χτίσει μια μικρή, αλλά καλή διαφορά μπροστά.

Και μέχρι ο Λορένθο να καταφέρει να περάσει τον Πεντρόσα, στον 14ο γύρο, ο Doctor όχι μόνο είχε έναν αέρα 1.5" στην κορυφή, αλλά είχε πιάσει τρομερό ρυθμό που ήταν αδύνατο να τον ακολουθήσει ο ομόσταβλός του.

Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε τον Ρόσι να πανηγυρίζει μια πειστική νίκη μπροστά από τον Λορένθο και τον Πεντρόσα να τερματίζει σε μια μακρινή τρίτη θέση.

Ατυχος ο Χέιντεν
Πίσω τους οι Ντοβιτσιόζο και Καπιρόσι έδωσαν ένα αρκετά καλό σόου στη μάχη για την τέταρτη θέση. Ο Capirex κατάφερε να περάσει μπροστά στον 25ο γύρο, αλλά φτάνοντας στον τελευταίο γύρο ο Ντόβι τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα και αναδείχτηκε νικητής σε αυτή την ενδοιταλική κόντρα.

Ο Ελίας δεν κατάφερε να χτίσει πάνω στην καλή του εκκίνηση και περιορίστηκε στην έκτη θέση, ενώ ο Μίκα Κάλιο έσωσε την τιμή της Ducati μπροστά στην κόκκινη κερκίδα με τους τιφόζι, τερματίζοντας έβδομος.

Κατά τα άλλα η μέρα δεν εξελίχτηκε καλά για την ιταλική ομάδα, που είδε τον Νίκι Χέιντεν να εγκαταλείπει μόλις στην πρώτη στροφή της κούρσας ύστερα από σύγκρουση με τον Κόλιν Εντουαρντς, ο οποίος με την σειρά του είχε βρεθεί στο έδαφος χτυπημένος από τον Αλεξ ντε Αντζελις.

Ζιλμπέρτο: «Έπαιζα μπάλα ξυπόλητος στις πέτρες!»

Η ζωή του Ζιλμπέρτο Σίλβα θα μπορούσε να γίνει άνετα βιβλίο. Ξεκινώντας στα 13 του χρόνια ως ταπετσέρης, έφθασε σήμερα να έχει κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο και να είναι αρχηγός της «σελεσάο». Και αφού πρόλαβε στα παιδικά του χρόνια να παίξει μπάλα ξυπόλυτος στις αλάνες της πόλης, Λαγκόα ντα Πράτα.Αυτός, ο Μέσι και ο Ριμπερί

Η αποκάλυψη του Ζιλμπέρτο έγινε σε μία άκρως συγκινητική συνέντευξη που παραχώρησε ο άσος του Παναθηναϊκού στην εφημερίδα «Independent», η οποία τον επέλεξε μαζί με άλλους δυο μεγάλους άσους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τον Μέσι και τον Ριμπερί να μιλήσει για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, την Ουσίνα Λουσιάνα (την πόλη που μεγάλωσε και δεν υπάρχει πια) τη μετακόμιση της οικογένειάς του και τα δύσκολα παιδικά χρόνια στη φτώχια μέχρι να έρθει τελικά η καταξίωση.

Η πόλη που δεν υπάρχει πια!

Η αφήγηση του Ζιλμπέρτο ξεκινάει ως εξής: «Η Ουσίνα Λουσιάνα, η πόλη που μεγάλωσα, δεν υπάρχει πια. Είναι λυπηρό. Το μόνο που έχει απομείνει είναι το εργοστάσιο ζάχαρης που εργαζόταν ο πατέρας μου, 200 χιλ. από το Μπέλο Οριζόντε. Κατά τη δεκαετία του 80’ ξέσπασε μια απεργία στο εργοστάσιο με σκοπό την αύξηση των μισθών. Ωστόσο, η απεργία δεν είχε οργανωθεί καλά κι ο έλεγχος χάθηκε. Ακολούθησαν μάχες με την αστυνομία και πολλοί εργάτες απολύθηκαν, ανάμεσά τους και ο πατέρας μου. Έτσι με πολλούς ακόμη ανθρώπους αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε».

Τα χρόνια της ξενιτιάς και οι αλάνες

Στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος εξιστορεί: «Τότε πήγαμε στην πόλη Λαγκόα ντα Πράτα που βρισκόταν 5 χιλ. μακριά. Από τη στιγμή που φύγαμε άρχισαν να κατεδαφίζουν τα σπίτια τα οποία είχαμε ζήσει. Ωστόσο, στο χωριό ήμασταν περικυκλωμένοι από συγγενείς και φίλους. Ήταν πολύ όμορφα. Δεν ήμασταν άνετα αλλά εκεί είχα όλα τα άλλα. Παίζαμε ποδόσφαιρο όλη την ώρα όταν ήμασταν παιδιά. Ήταν κι άλλα χωριά εκεί τα οποία χτίστηκαν από τους ανθρώπους που απολύθηκαν από το εργοστάσιο της ζάχαρης. Σε κάθε χωριό υπήρχε μια αλάνα. Δεν υπήρχε χόρτο αλλά μπορούσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ήμασταν πάντοτε ξυπόλυτοι. Αν φορούσαμε τα παπούτσια μας για να παίξουμε ποδόσφαιρο τότε δεν είχαμε άλλα για να πάμε σχολείο».

«Ξυπόλητος στις πέτρες»

«Θυμάμαι αυτές τις σκληρές πλαστικές μπάλες που ήταν δύσκολο να τις χτυπήσεις. Στον δρόμο η επιφάνεια δεν ήταν ομαλή και καλυπτόταν από πέτρες. Και εμείς δεν φορούσαμε τίποτα. Μάθαμε να προσαρμοζόμαστε σε κάθε έδαφος και στον τρόπο που αναπηδούσε η κάθε μπάλα. Νομίζω ότι αυτό έκανε τη διαφορά στον τρόπου που μάθαμε να παίζουμε».

Η άρρωστη μητέρα και το εργοτάξιο

«Εκεί στη Λαγκόα Ντα Πράτα υπήρχε μια μικρή ακαδημία ποδοσφαίρου στην οποία ο ιδιοκτήτης με κάλεσε να συμμετάσχω. Στα 13 μου μπήκα σε μια τοπική ομάδα τη Λαγκόα και δούλευα ταπετσέρης. Αλλά στη συνέχεια είχαμε κάποια προβλήματα στο σπίτι, ήταν άρρωστη η μητέρα μου και αποφάσισα να σταματήσω το ποδόσφαιρο για αν εργάζομαι πλήρως έτσι ώστε να συνεισφέρω στο σπίτι για την αφορά φαμράκων. Όταν είπα στον ιδιοκτήτη της ακαδημίας ότι πρέπει να σταματήσω για βρω δουλειά, με βοήθησε να εργαστώ σε ένα εργοτάξιο. Ήταν πολύ δύσκολη δουλειά και από την πρώτη μέρα κουράστηκα».

Στα 16 άρχισε η δουλειά…

«Μου άρεσε να πιστεύουν ότι θα μπορούσα να γίνω ποδοσφαιριστής. Η Αμέρικα Μινέιρο μίλησε για μένα και για ένα άλλο παιδί που έπαιζε στην ομάδα. ''Γιατί να μην έρθει να δοκιμαστεί;''. Τότε ήμουν 16 και ο φίλος μου ένα χρόνο μεγαλύτερος. Πήγαμε μαζί στο Μπέλο Οριζόντε για να μας δοκιμάσουν. Εγώ πέρασα, αλλά εκείνος όχι. Αυτό ήταν. Μπήκα στο Under-16. Τα βρήκα σκούρα. Έπρεπε να φύγω από το σπίτι. Η μητέρα μου ήταν καλύτερα αλλά έπρεπε να πάω σε ένα ξονοδοχείο μαζί με τους συμπαίκτες μου. Οι προπονήσεις ήταν πολύ σκληρές και διπλές καθημερινά. Ο προπονητής μας Έντσο Γκαούτσο ήταν πολύ σκληρός και μας φώναζε πολύ. Στα 16 η απλή χαρά του παιχνιδιού είχε τελειώσει για μένα και είχε αρχίσει η δουλειά.

«Ήμουν τυχερός»

Έπειτα από 4,5 χρόνια στην Αμέρικα Μινέιρο κατέληξα και πάλι στην Λαγκόα ντα Πράτα, που δούλεψα σε εργοστάσιο. Τελικά επέστρεψα και τα πράγματα εξελίχθηκαν τόσο γρήγορα όσο ένα αεροπλάνο που απογειώνεται.

Όταν κοιτάζω πίσω στο παρελθόν, σκέφτομαι από πού ξεκίνησα και πού βρίσκομαι τώρα. Πώς θα μπορούσα να φανταστώ τι θα μου συνέβαινε; Πώς θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα κατακτήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο; Πώς μπορώ να τα εξηγήσω όλα αυτά τώρα; Είχα ανθρώπους που με έβαλαν στο σωστό δρόμο. Ήμουν τυχερός. Πήρα τη δεύτερη ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκα».

Ξανά πατέρας ο Σισέ

Πέμπτο μέλος αναμένεται να αποκτήσει σε λίγο καιρό η οικογένεια του Τζιμπρίλ Σισέ! Σύμφωνα με την ουαλική ιστοσελίδα «walesonline.co.uk», η γυναίκα του επιθετικού του Παναθηναϊκού, Τζουντ, είναι έγκυος και περιμένει το τρίτο τους παιδί.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη ο Γάλλος άσος του Παναθηναϊκού έχει ακόμη δύο παιδιά, τον Λίαμ (14ων ετών) και την Ιλόνα (7 ετών).

Nτιαλό μέχρι το 2012

O Moχτάρ Ντιαλό έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του τους ανθρώπους του Πανθρακικού, οι οποίοι έσπευσαν να ανανεώσουν το συμβόλαιό του.

Ο αφρικανός άσος είχε συμβόλαιο με τους θρακιώτες έως το καλοκαίρι του 2010, αλλά αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε για επέκταση της συνεργασίας μέχρι το 2012.

Η διοίκηση της ομάδας θέλει να φτιάξει έναν ικανό κορμό παικτών και ό,τι έκανε στην περίπτωση του Ντιαλό αναμένεται να κάνει σύντομα και σε άλλους παίκτες που ικανοποιούν με την απόδοση και τη συμπεριφορά τους.

Κοιτάζει αλ-Λου

Η απόκτηση του Τάιρον Λου ήταν ο μεγάλος στόχος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για φέτος το καλοκαίρι, αλλά ο αμερικανός άσος αποφάσισε τελικά πως δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι.

Ο Λου, με την απόκτηση του οποίου ο ΠΑΟΚ ήθελε να "ζεστάνει" τον κόσμο του, απέρριψε την πρόταση του Δικεφάλου και αποφάσισε να παραμείνει στο ΝΒΑ. Επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι είτε οι Μέμφις Γκρίζλις είτε οι Μαϊάμι Χιτ.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναζητά πλέον άλλον πλέι μέικερ, με τον Ουίλιαμ Εϊβερι να είναι ένας από τους βασικούς υποψήφιους.

O N. Πατέρας πήρε πάνω του το θέμα Σαλπιγγίδη

Τρία «όχι» έχει εισπράξει ο Κώστας Αντωνίου στην προσπάθειά του να πείσει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό.Ολο αυτό το διάστημα, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού» ενημέρωνε λεπτομερώς τον Νίκο Πατέρα για την εξέλιξη της υπόθεσης του Ελληνα διεθνή επιθετικού και κάπου εκεί ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ αποφάσισε να πάρει το θέμα πάνω του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εξέδρα», ο Πατέρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον «Σάλπι» και του εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, κίνηση που ικανοποίησε τον παίκτη και δεν αποκλείεται να κάμψει τις αντιστάσεις του 28χρονου άσου και να υπογράψει τελικά νέο συμβόλαιο με το «τριφύλλι».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να βελτιώσει κι άλλο την πρότασή του στον Σαλπιγγίδη (800.000 ευρώ πάγιες αποδοχές, συν μπόνους συμμετοχών και νικών), προκειμένου να τον πείσουν να πει το πολυπόθητο «ναι»…

Απάντησε αρνητικά ο Παλατσίδης

Κρούση στον Τζο Παλατσίδη έγινε χθες από την διοίκηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς για να αναλάβει εκ νέου τις τύχες της ομάδας. Ο πρώην τεχνικός όμως των «κοκκινόμαυρων» απάντησε αρνητικά στους ανθρώπους τους Απόλλωνα τονίζοντας ότι τον τιμάει η πρόταση, όμως θα ήθελε να προπονεί ομάδα της Β΄ ή Γ΄ Εθνικής. Όπως είπε ο Τζο Παλατσίδης στις αρχές του καλοκαιριού ανέλαβε τον πάγκο του συλλόγου με την προοπτική ότι θα είναι στην Β΄ Εθνική και θα έμενε ακόμα και στην Γ΄, όμως στην Δ΄ Εθνική δεν θέλει να είναι προπονητής του Απόλλωνα. Ευχαρίστησε τηλεφωνικά τον πρόεδρο του συλλόγου της Καλαμαριάς, Απόστολο Παπαδόπουλο και τον ευχαρίστησε για την πρόταση. Επίσης η λύση του Στράτου Βουτσακέλη δεν υπάρχει εδώ και λίγες μέρες, αφού ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε τον Ιωνικό, ενώ στο τραπέζει έπεσε και το όνομα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Πάντως η πιο πιθανή λύση είναι να παραμείνει στην ομάδα τεχνικός ο Χρήστος Φράγκος που είναι προπονητής στην ερασιτεχνική ομάδα. Αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο για τον πάγκο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, αφού ο Χρήστος Φράγκος γνωρίζει τους παίκτες που θα αποτελέσουν το ρόστερ στο πρωτάθλημα. Επίσης στα υπόψιν είναι και ο Βασίλης Τραϊανόπουλος που ήταν προπονητής την περσινή περίοδο στην δεύτερη ομάδα του Απόλλωνα, ενώ είχε οριστεί από την διοίκηση των αδερφών Σολομωνίδη ως υπεύθυνο σκάτουτερ. Υπάρχει το σενάριο να αναλάβουν μαζί οι Χρήστος Φράγκος και Βασίλης Τραϊανόπουλος και τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει η πρόταση αυτή. Πρόθεση της διοίκησης των «Ποντίων» είναι τεχνικός της ομάδας να αναλάβει ένας μέσα από την οικογένεια του Απόλλωνα που γνωρίζει τον σύλλογο, έχει αγωνιστεί και τον «πονάει». Πάντως ο χρόνος πιέζει, αφού για την έναρξη του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής απομένουν ακόμα δυο εβδομάδες και οι άνθρωποι της διοίκησης θα πρέπει να τρέξουν όλα τα αγωνιστικά θέματα.

Επικοινωνία με ΠΑΟΚ και Άρη

Συνάντηση είχαν χθες το πρωί στα γραφεία του συλλόγου ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Απόστολος Παπαδόπουλος με τον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη που θα αναλάβει έφορος του τμήματος ποδοσφαίρου, ενώ το παρών έδωσαν ακόμα ο Αχιλλέας Ασλανίδης που είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Απόστολου Παπαδόπουλο και είναι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, αλλά και ο Παναγιώτης Κουρτίδης που είχε διετελέσει μέλος της διοίκησης του πρωτοδικείου το τελευταίο διάστημα και επιθυμεί να συμετάσχει και τώρα στην διοίκηση των «κοκκινόμαυρων». Έτσι χθες συζητήθηκαν όλα τα θέματα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, αγωνιστικά και λειτουργικά με κύριο θέμα αυτό του προπονητή, αλλά και για την οργάνωση του τμήματος του ποδοσφαίρου. Ακόμα υπήρχε επικοινωνία με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και του Άρη για την απόκτηση παικτών ως δανεικούς με την διοίκηση του Απόλλωνα να παίρνουν την υπόσχεση από τους δυο συλλόγους πως θα κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν την ομάδα της Καλαμαριάς. Τέλος αποφασίστηκε αύριο να πραγματοποιηθούν δοκιμές στο γήπεδο της Καλαμαριάς και όποιος ελεύθερος ποδοσφαιριστής μπορεί να δώσει το παρών.

Εβγαλε τα μάτια της...

Το παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας στην Ελβετία, σίγουρα δεν ήταν το πιο κρίσιμο στον όμιλο, ήταν όμως ένα από τα πλέον σημαντικά στην προσπάθεια της να βρεθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ, για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Η νίκη δεν ήρθε, ούτε καν η ισοπαλία, τίποτα όμως δεν έχει χαθεί οριστικά, καθώς με τρεις νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια, είναι σίγουρα δεύτερη, κερδίζοντας ένα εισιτήριο για τα μπαράζ. Το θέμα είναι βέβαια, ότι θα μπορούσε από μόνη της να έχει αποφύγει αυτήν τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει, αν δεν είχε "κλοτσήσει" τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε 11 μήνες πριν, όταν οι παίκτες του Ρεχάγκελ είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν μια και καλή την υπόθεση πρόκριση, υποδεχόμενοι την Ελβετία στο Φάληρο. Εκεί όπου η ήττα σοκ με 1-2 ξανάβαλε στο παιχνίδι τους ελβετούς, οι οποίοι είχαν ήδη αρχίσει να συμβιβάζονται με την ιδέα ότι θα δουν το επόμενο Μουντιάλ... από την τηλεόραση!

Η ήττα αυτή δεν ήταν σε καμία περίπτωση καταστροφική, ήταν όμως ιδανική για να βγάλει από τον σωστό δρόμο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Πέντε μήνες αργότερα, στο "Ραμάτ Γκαν" του Ισραήλ, η εθνική μας πήρε κεφάλι στο σκορ στο παιχνίδι με το Ισραήλ και αν και ισοφαρίστηκε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, είχε όλα τα φόντα και τις κλασικές ευκαιρίες να φύγει από με τους τρεις βαθμούς της νίκης, που θα την διατηρούσαν σε απόσταση ασφαλείας (έστω και μικρής) από τους διώκτες της.

Για να φτάσουμε στο παιχνίδι της Βασιλείας, εκεί όπου από τα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Αμανατίδη και να φορτώσει με άγχος τους ελβετούς. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ενώ το γκολ δεν ήρθε ούτε στις επόμενες δύο καλές ευκαιρίες που δημιούργησε με τον Αμανατίδη και πάλι και τον Σπυρόπουλο. Του τελευταίου μάλιστα ήταν όλα τα λεφτά, καθώς αν ο Μπενάλιο και το οριζόντιο δοκάρι του δεν σταματούσαν το σουτ του αριστεροπόδαρου μπακ του Παναθηναϊκού, τώρα ήμασταν σε διαδικασία σφράγισης διαβατηρίων για Νότιο Αφρική.

Αντίθετα, οι ελβετοί έφτασαν στο (εύκολο) γκολ στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία του αγώνα και όσο κι αν η αποβολή του Βύντρα έπαιξε τον δικό της (σημαντικό) ρόλο, τίποτα δεν δικαιολογεί ότι σε αυτόν τον όμιλο η εθνική έκανε μόνη της τα εύκολα δύσκολα. Στην επίθεση, γιατί στην άμυνα φρόντισε να κάνει το αντίθετο, καθώς σχεδόν σε κάθε σοβαρή επίθεση των αντιπάλων, ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου της υποδεικνύει ότι θα πρέπει να βιαστεί για την ισοφάριση. Τουλάχιστον...

Το σενάριο είναι ένα: Νίκες και μόνο νίκες

Αναμφισβήτητα, το ανεπιτυχές αποτέλεσμα στο "Σεντ Γιάκομπ" είναι αρνητικό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως καταστροφικό. Κι αυτό γιατί η Εθνική μας ομάδα έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι ακόμα και με την πλάτη στον τοίχο είναι ικανή να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Και τώρα είναι σε δύσκολη θέση, όχι όμως στο καναβάτσο.

Απομένουν τρεις αγώνες μέχρι το φινάλε και ο στόχος είναι ένας και μοναδικός, ούτως ώστε να διατηρήσουμε τις ελπίδες πρόκρισης για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Νίκες και μόνο νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια (με Μολδαβία εκτός, με Λετονία εντός και με Λουξεμβούργο εντός). Κάτι που πιστεύει απόλυτα και ο Αγγελος Χαριστέας που λίγο μετά την ήττα από τους Ελβετούς δήλωσε πως "το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πλέον είναι το "3 στα 3" από εδώ και στο εξής".

Στην περίπτωση που το 3χ3 γίνει πραγματικότητα, η Εθνική μας θα τερματίσει σίγουρα 2η και θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει το εισιτήριο που οδηγεί στη Νότιο Αφρική, μέσω των αγώνων μπαράζ. Και αν ρίξουμε μία ματιά στους υπόλοιπους πιθανούς δεύτερους, δεν θα πρέπει να μας πιάσει υστερία. Οχι πως δεν υπάρχουν σπουδαίοι πιθανοί αντίπαλοι (πχ Γαλλία, Ρωσία, Κροατία), αλλά υπάρχουν και ομάδες θεωρητικά στα μέτρα μας (Β. Ιρλανδία, Σουηδία, Ουγγαρία, Βοσνία, Σκωτία).

Αν μάλιστα επιτευχτεί το πιθανολογούμενο 3χ3, η Εθνική μας ενδεχομένως και να τερματίσει στην κορυφή. Αρκεί τα αποτελέσματα αυτά να συνδυαστούν με ήττα της Ελβετίας, καθώς τα μεταξύ μας παιχνίδια (σε πιθανή ισοβαθμία) δεν υπολογίζονται, αλλά μετράει η διαφορά των τερμάτων. Και με τρεις δικές μας νίκες και ήττα των ελβετών, θα υπερτερούμε σίγουρα. Αν δεν καταφέρουμε ωστόσο να κάνουμε τρεις νίκες, τότε οι πιθανότητες δεν θα είναι με το μέρος μας και η 2η συμμετοχή μας σε Παγκόσμιο Κύπελλο θα μείνει όνειρο.

Από την στιγμή όμως που υπάρχει στόχος εφικτός, τότε οφείλουμε να τον κυνηγήσουμε και το επόμενο καλοκαίρι να δώσουμε το παρών στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή.

«Ζωντανή» η Κολομβία

«Ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έμεινε η Κολομβία που νίκησε στο Μεντεγίν τον Ισημερινό με 2-0.
Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 82’ ο Μαρτίνες, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκουτιέρες διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι είχαν πάντως αριθμητικό πλεονέκτημα από το 49’ λόγω αποβολής του Παλάσιος. Οι δύο ομάδες πλέον ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση με 20 βαθμούς.

Την ίδια ώρα, απρόσμενη ήττα στη Λίμα από το Περού με 1-0 γνώρισε η Ουρουγουάη κι έτσι «ψαλιδίστηκαν» οι ελπίδες της για πρόκριση.

Ο Ρενζίφο στο 86’ χάρισε τη νίκη στους ουραγούς της ζώνης της Λατινικής Αμερικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Γκοντίν από πλευράς φιλοξενουμένων.

"Η ευθύνη είναι δική μου"

Την ευθύνη της ήττας από την Βραζιλία στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 ανέλαβε ο τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής, Χουάν Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος ξεκαθάρισε, όμως, πως η ομάδα του θα συνεχίσει να παλεύει για ένα εισιτήριο στη Νότιο Αφρική.

"Η ευθύνη είναι δική μου. Δεν θα έστελνα ποτέ έναν παίκτη μου στη... φυλακή", τόνισε ο Μαραντόνα και αναφέρθηκε στη συνέχεια των προκριματικών: "Θα δουλέψω σκληρά για τη συνέχεια. Σαν τρελός. Αυτή η ήττα δεν θα με λυγίσει".

Οι ελπίδες της Αργεντινής για πρόκριση στο Μουντιάλ έχουν μειωθεί σημαντικά, αλλά ο Ντιέγκο όσο ζει ελπίζει: "Είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε την ήττα από τη Βραζιλιά. Δεν θα παραπονεθώ για τους παίκτες μου. Η συνέχεια στα προκριματικά είναι δύσκολη και περίπλοκη. Θα πάμε τώρα στην Παραγουάη για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης".

Τους χόρεψε σάμπα !

Η Βραζιλία έχει πάρει για τα καλά τον... αέρα της Αργεντινής και φροντίζει να το πιστοποιεί σε κάθε ευκαιρία. Η Σελεσάο πέρασε με το εντυπωσιακό 3-1 από το Ροζάριο, τσέκαρε το εισιτήριο της για το Μουντιάλ του 2010 και έβαλε τους αργεντινούς για τα καλά σε περιπέτειες.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα κινδυνεύει να χάσει την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, ενώ δεν μπορεί να αισθάνεται σιγουριά ούτε και για την 5η θέση που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω μπαράζ. Στον αντίποδα, η Βραζιλία εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα στον όμιλο, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση.

Οι βραζιλιάνοι δεν επηρεάστηκαν από την καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της Αργεντινής στο "κλουβί" του Ροζάριο. Από το ημίωρο κιόλας κατάφεραν να βάλουν γερές βάσεις νίκης, καθώς βρέθηκαν μπροστά με 2-0. Το σκορ άνοιξε ο Λουιζάο στο 24`, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Λουίς Φαμπιάνο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, δίνοντάς της σαφές προβάδισμα.

Οι αργεντινοί μπήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή στην επανάληψη, ωστόσο ο Λουίς Φαμπιάνο ήταν αυτός που τους χάλασε τα σχέδια. Αρχικά, η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα κατάφερε να μειώσει στο 65` με τον Ντάτολο, ωστόσο ο επιθετικός της Σεβίλλης τής έβαλε μια και καλή την ταφόπαλακα, κάνοντας το 3-1 μόλις δύο λεπτά αργότερα. Αυτή ήταν η 7η νίκη της Βραζιλίας επί της Αργεντινής στα τελευταία 12 ματς μεταξύ των δύο ομάδων! Σε όλο το 90άλεπτο αγωνίστηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού.

Ότο : "Στόχος η 2η θέση"

Ρεαλιστής εμφανίστηκε ο Οτο Ρεχάγκελ στη συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τους στόχους της εθνικής μετά την ήττα από την Ελβετία. Ο γερμανός τεχνικός επισήμανε ότι στόχος πλέον είναι η κατάληψη της δεύτερης θέσης, ενώ υπογράμμισε ότι το παιχνίδι κρίθηκε στην αποβολή του Βύντρα. Ο Χίτσφελντ από την μεριά του παραδέχτηκε ότι ήταν αυστηρή η αποβολή του έλληνα αμυντικού.

"Η κατάσταση έχει ως εξής… είμαστε δεύτεροι στον όμιλο. Στόχος μας από δω και πέρα είναι να καταλάβουμε τη δεύτερη θέση. Το παιχνίδι κρίθηκε στο 40’ με την κόκκινη κάρτα του Βύντρα που μας άφησε με δέκα παίκτες.

Είναι πολύ δύσκολο σε τέτοιου είδους αγώνα να νικήσεις τον αντίπαλο όταν αγωνίζεσαι με δέκα παίκτες και αυτός με έντεκα. Οι διαιτητές θα πρέπει να διευθύνουν τα παιχνίδια και όχι να τα κρίνουν", επισήμανε ο Ρεχάγκελ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μολδαβία (9/9):

"Πλέον το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε εκεί και να νικήσουμε", κατέληξε ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας.

"Σκληρή απόφαση για τους έλληνες"

Ο προπονητής της Ελβετίας, Οτμαρ Χίτσφελντ, παραδέχτηκε ότι η αποβολή του Λουκά Βύντρα ήταν αυστηρή, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η αποβολή ήταν μια σκληρή απόφαση για τους έλληνες.

Η Ελλάδα ήταν μια επικίνδυνη ομάδα. Μετά το εικοσάλεπτο ανεβήκαμε αλλά δεν κάναμε φάσεις. Πήρα ρίσκο να βάλω επιθετικούς, ειδικά μετά το δοκάρι και δεν ήταν έκπληξη που σκοράραμε με στημένη φάση. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον πάγκο της Ελβετίας".

"'Aδικη η αποβολή του Βύντρα"


Για αδικία στη φάση της αποβολής του Λουκά Βύντρα έκανε λόγο ο Νίκος Σπυρόπουλος στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της εθνικής μας με τους ελβετούς στην Βασιλεία. Ο κορυφαίος, ίσως, παίκτης της "γαλανόλευκης" ανέφερε χαρακτηριστικά για την φάση που κόστισε στην Ελλάδα, πως: "Η αποβολή του Βύντρα ήταν πέρα για πέρα άδικη. Συμβαίνουν βέβαια αυτά στο ποδόσφαιρο".

Οσον αφορά, πλέον τις ελπίδες για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Αφρικής, ο αριστεροπόδαρος μπακ του Παναθηναϊκού, δεν έδειξε τόσο αισιόδοξος, λέγοντας: Μετά την ήττα αυτή, η πρώτη θέση είναι απίθανη".