Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Ρόσι ξαναχτύπησε

Η φιγούρα του γαϊδαράκου που συνόδευσε την προσπάθεια του Βαλεντίνο Ρόσι στο Μιζάνο, έφερε τελικά γούρι στον ιταλό, ο οποίος πανηγύρισε για δεύτερη σερί χρονιά τη νίκη στον εντός έδρας αγώνα του και αύξησε στους 30 βαθμούς την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Χόρχε Λορένθο με την άλλη εργοστασιακή Yamaha. Ο ισπανός δεν κατάφερε να πιέσει τον team mate του για τη νίκη, αλλά έκανε τον καλύτερο δυνατό περιορισμό της ζημιάς, παραμένοντας ζωντανός στη μάχη του τίτλου με τέσσερις αγώνες να απομένουν για τη λήξη της σεζόν.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ντάνι Πεντρόσα με Honda, ενώ ο ομόσταβλός του Αντρέα Ντοβιτσιόζο επικράτησε σε μια συναρπαστική μονομαχία ως τον τελευταίο γύρο με τον Λόρις Καπιρόσι (Suzuki) για την τέταρτη θέση.

Κάλλιο γαϊδουρόδενε...
"Οταν βρέθηκα στο γρασίδι στην Ινδιανάπολις σκέφτηκα ότι ήμουν σαν γάιδαρος. Από εκεί μας ήρθε η ιδέα για το συγκεκριμένο ντιζάιν", έλεγε ο Ρόσι πριν τον αγώνα, για την επιλογή να τρέξει στο Μιζάνο με το συμπαθές τετράποδο από την σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων Shrek, ζωγραφισμένο στο πάνω μέρος του κράνους του.

Ενας Βαλεντίνο Ρόσι που όχι μόνο εξακολουθεί να φαντάζει άτρωτος ακόμα μετά από ατυχίες, αλλά το διασκεδάζει κιόλας!

Ανέβηκε, λοιπόν, στο πόντιουμ φορώντας δύο μεγάλα αυτιά πάνω από το αγωνιστικό καπελάκι του, και υπό τους ήχους του "Fratelli d' Italia" γιόρτασε την έκτη του φετινή νίκη μαζί με την κίτρινη λαοθάλασσα που είχε πνίξει τον τόπο από κάτω.

Τυπικός Ντάνι
Είναι τόσες πολλές οι φορές που ο Πεντρόσα έχει καταφέρει να στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή των αγώνων, που το συγκεκριμένο ποντάρισμα δεν πρέπει να προσφέρεται πια για στοιχηματισμό.

Ετσι έγινε και στο GP Σαν Μαρίνο. Ο ισπανός πετάχτηκε μπροστά στην εκκίνηση, ενώ και ο Τόνι Ελίας έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα, αφήνοντας πίσω του τις δύο Yamaha.

Ο αναβάτης της Gresini κράτησε την δεύτερη θέση για τέσσερις γύρους, αλλά στη συνέχεια υπέκυψε στην πίεση των Ρόσι και Λορένθο, οι οποίοι ανοίχτηκαν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Πεντρόσα.

Σε δικό του ρυθμό ο Vale
Στον γυρο 8 ο Ρόσι έκανε την κίνηση που του εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό τη νίκη. Εκμεταλλεύτηκε μια μικρή απροσεξία του Πεντρόσα και τέθηκε επικεφαλής, ρίχνοντας το γάντι στον Λορένθο να τον μιμηθεί.

Ομως ο ισπανός δεν κατάφερε να μιμηθεί άμεσα τον team mate του και παρέμεινε για αρκετούς γύρους κολλημένος στην ουρά της Honda, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Ρόσι να χτίσει μια μικρή, αλλά καλή διαφορά μπροστά.

Και μέχρι ο Λορένθο να καταφέρει να περάσει τον Πεντρόσα, στον 14ο γύρο, ο Doctor όχι μόνο είχε έναν αέρα 1.5" στην κορυφή, αλλά είχε πιάσει τρομερό ρυθμό που ήταν αδύνατο να τον ακολουθήσει ο ομόσταβλός του.

Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε τον Ρόσι να πανηγυρίζει μια πειστική νίκη μπροστά από τον Λορένθο και τον Πεντρόσα να τερματίζει σε μια μακρινή τρίτη θέση.

Ατυχος ο Χέιντεν
Πίσω τους οι Ντοβιτσιόζο και Καπιρόσι έδωσαν ένα αρκετά καλό σόου στη μάχη για την τέταρτη θέση. Ο Capirex κατάφερε να περάσει μπροστά στον 25ο γύρο, αλλά φτάνοντας στον τελευταίο γύρο ο Ντόβι τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα και αναδείχτηκε νικητής σε αυτή την ενδοιταλική κόντρα.

Ο Ελίας δεν κατάφερε να χτίσει πάνω στην καλή του εκκίνηση και περιορίστηκε στην έκτη θέση, ενώ ο Μίκα Κάλιο έσωσε την τιμή της Ducati μπροστά στην κόκκινη κερκίδα με τους τιφόζι, τερματίζοντας έβδομος.

Κατά τα άλλα η μέρα δεν εξελίχτηκε καλά για την ιταλική ομάδα, που είδε τον Νίκι Χέιντεν να εγκαταλείπει μόλις στην πρώτη στροφή της κούρσας ύστερα από σύγκρουση με τον Κόλιν Εντουαρντς, ο οποίος με την σειρά του είχε βρεθεί στο έδαφος χτυπημένος από τον Αλεξ ντε Αντζελις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: