Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Τον χόρεψε πεντοζάλη !

Σε ανώμαλη προσγείωση ανάγκασε ο Εργοτέλης τον Ολυμπιακό στο Παγκρήτιο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας διασύρθηκαν με 0-5 (!) από τους κρητικούς που γιόρτασαν τα 80 χρόνια ζωής τους με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο. Το παιχνίδι μπορεί να ήταν φιλικό αλλά οι παίκτες του Κετσπάγια φαίνεται πως αντιμετώπισαν την αναμέτρηση ως αγγαρεία. Αναμφισβήτητα η απουσία βασικών στελεχών έπαιξε ρόλο αλλά η αποκαρδιωτική εμφάνιση των ερυθρολεύκων δεν δικαιολογείται, με την έλλειψη βάθους στον πάγκο να είναι εμφανέστατη. Οαση στην ερυθρόλευκη... έρημο μπορεί να θεωρηθεί η επιστροφή μετά από 10 μήνες του Στολτίδη, που έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει, την ώρα που ο Ντάρμπισαϊρ ακολούθησε την κακή εικόνα της ομάδας. Οι παίκτες του Καραγεωργίου από την άλλη, χωρίς να είναι εντυπωσιακοί, ήταν αποτελεσματικοί και με τέρματα των Φραγκουλάκη, Λεάλ, Μπέτο, Μπούντιμιρ και Καρέλη έδωσαν πανηγυρική νότα στους εορτασμούς. Με αποδοκιμασίες των ερυθρολεύκων φιλάθλων συνοδεύτηκε το τελευταίο σφύριγμα του Κουκουλάκη.

Εκλεψε την παράσταση με Φραγκουλάκη, Λεάλ
Στον Ιεροκλή Στολτίδη ήταν στραμμένα τα βλέμματα με την έναρξη της αναμέτρησης στο Παγκρήτιο αλλά οι παίκτες του Εργοτέλη, με δύο τέρματα στο α' 45λεπτο, κατάφεραν να του κλέψουν την... παράσταση. Η απουσία όλων των σέντερ μπακ ανάγκασε τον Κετσπάγια να παρατάξει τον Ολυμπιακό με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ραούλ Μπράβο και Μαρέσκα (!) και μία λάθος συνεννόηση μεταξύ των δύο παικτών ήταν αρκετή για τον Φραγκουλάκη που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και μόλις στο 4' άνοιξε το σκορ.

Ο "Ιέρο", όπως ήταν φυσιολογικό, ήταν επηρεασμένος από την μεγάλη αγωνιστική του αποχή. Για μισή ώρα αγωνίστηκε στην φυσική του θέση, προλαβαίνοντας να δώσει και μία ασίστ στον Λεονάρντο, την οποία δεν αξιοποίησε ο βραζιλιάνος στο 30', ενώ στην συνέχεια οπισθοχώρησε σε ρόλο στόπερ, καθώς τραυματίστηκε ο Μπράβο. Ο Ολυμπιακός πάντως, ήταν ασόβαρος και ο Εργοτέλης που αντιμετώπισε με σαφώς μεγαλύτερη διάθεση τον αγώνα, εκμεταλλεύτηκε για δεύτερη φορά την αστάθεια της ερυθρόλευκης αμυντικής λειτουργίας και στις καθυστερήσει διπλασίασε τα τέρματά του με τον Λεάλ να πλασάρει ψύχραιμα τον Πάρντο.

Μέσα κι ο "Ντάρμπι" αλλά κατέρρευσε ο Ολυμπιακός
Με την έναρξη της επανάληψης, το κλίμα έγινε ακόμα πιο βαρύ για τον Ολυμπιακό (ακούστηκαν και διαμαρτυρίες από τους φιλάθλους), αφού ο Μπέτο με απευθείας εκτέλεση φάουλ και αφού η μπάλα αναπήδησε στο χορτάρι, έδωσε διαστάσεις θριάμβου, γράφοντας στο 51' το 3-0. Κάπου εκεί πέρασε στον αγώνα και ο Ντάρμπισαϊρ, με τον Κετσπάγια να γυρίζει το σχήμα σε 4-4-2. Δύο λεπτά αργότερα, ο Στολτίδης λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, με τον Ρουμπάκη όμως να απαντάει άμεσα στην ευκαιρία αυτή.

Η άμυνα των ερυθρολεύκων όμως τελούσε υπό κατάρευση και οι κρητικοί, χωρίς να δείχνουν οίκτο, έδωσαν συνέχεια στο επιθετικό τους κρεσέντο. Ο Μπούντιμιρ ήταν ο τέταρτος που πρόσθεσε το όνομά του στην λίστα των σκόρερ, καθώς στο 61' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Από εκεί και πέρα, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με την μορφή του αγώνα να μην αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Την επανεμφάνισή του έκανε κι ο Ογκουνσότο, που πήρε συγχωροχάρτι από την διοίκηση και τέθηκε στην διάθεση του Καραγεωργίου.

Το κερασάκι στην τούρτα ο Καρέλης
Οι ερυθρόλευκοι εξακολούθησαν να είναι τραγικοί και οι παίκτες του Εργοτέλη να επιδιώκουν να σημείωσαν κι άλλα τέρματα. Τελικά τα κατάφεραν λίγο πριν την λήξη, όταν ο Καρέλης παραβίασε την εστία του Κόβατς και διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Χαρακτηριστικό ότι οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι που έσπευσαν στο Παγκρήτιο αποδοκίμασαν τους παίκτες με την λήξη της αναμέτρησης.

Εργοτέλης: Δασκαλάκης (65' Αθανασίου), Κορδονούρης, Σασιασβίλι (46' Γιαλούσης), Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης (65' Ορφανός), Ρομάνο, Μπέτο (78' Σαρρής), Ζούνιορ, Φραγκουλάκης, Λεάλ (65' Μπερτόσα), Μπούντιμιρ (62' Ογκουνσότο)

Ολυμπιακός: Πάρντο (71' Κόβατς), Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο (37' Λεντέσμα), Ντουντού, Λεονάρντο, Ντομί, Όσκαρ (52' Ντάρμπισαϊρ), Πάντος, Μαρέσκα (74' Ρουγκάλας), Στολτίδης, Ντιόγκο (78' Νικλητσιώτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: