Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Ολυμπιακός Βόλου ΠΑΟ 2-1

Για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι μέσα σε τέσσερις μέρες, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κακός, άκεφος, νευρικός και με τους περισσότερους παίκτες του να βλέπουν σαν αγγαρεία το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος σε αντίθεση με την Κέρκυρα που ηττήθηκε με 1-0 την περασμένη Τετάρτη, έδειξε πως δεν αστειεύεται, κερδίζοντας με 2-1 τους "πράσινους" στο ΕΑΚ Βόλου, παρουσία 5.500 φιλάθλων, μεταξύ των οποίων και 500 οπαδών της ομάδας του Τεν Κάτε και υπό έντονη βροχόπτωση.

Το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη, που αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, μετά τη νίκη επί του Αρη μεσοβδόμαδα με 4-3, πρόσθεσε ακόμα μια επιτυχία στο ενεργητικό της επικρατώντας και του Παναθηναϊκού, που προβλημάτισε εκ νέου, παρά το γεγονός ότι είχε στη σύνθεσή του όλα τα μεγάλα αστέρια (Σισέ, Λέτο) εκτός βέβαια από τους διεθνείς του παίκτες...

Πως κατέβηκε στο γήπεδο
Ο Τεν Κάτε παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Καρνέζης, δεξί μπακ ξεκίνησε ο Μαρίνος και αριστερό ο Κάσας, όπως ακριβώς και στο προηγούμενο φιλικό με την Κέρκυρα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Μπιέρσμιρ και Σαριέγκι, με τον Καντέ αμυντικό χαφ (!) και δίπλα του τον Γκάμπριελ. Δεξί "φτερό" ξεκίνησε ο Χριστοδουλόπουλος, αριστερό ο Λέτο, ενώ ο Ρουκάβινα έπαιξε πίσω από τον Σισέ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Η δυσλειτουργία της αμυντικής γραμμής, έκανε τον Τεν Κάτε να προβεί σε εσωτερική αλλαγή λίγο μετά το 1-0, οπισθοχωρώντας τον Καντέ σε θέση στόπερ και παιρνώντας αμυντικό χαφ τον... Μπιέρσμιρ! Φιλικό είναι, πειράματα γίνονται...

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους "πράσινους" με τον Σισέ να κάνει το δυνατό σουτ και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Κολίτσι να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Εννια λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λέτο να κάνει το συρτό σουτ, όμως και πάλι ο αλβανός τερματοφύλακας ενήργησε σωστά.

Λάθη στην άμυνα και... 1-0
Παρά την υπεροχή των "πρασίνων", ο Ολυμπιακός Βόλου στην πρώτη του καλή φάση ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Ροτζέριο, ο οποίος στο 26ο λεπτό, εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Κοτίτσα και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους οπαδούς της βολιώτικης ομάδας.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογική ώθηση στους "ερυθρόλευκους" της Μαγνησίας, οι οποίοι κυνήγησαν και ένα δεύτερο τέρμα εκμεταλλευόμενοι τα κενά στα μετόπισθεν των "πρασίνων". Ετσι, στο 34' έφτασαν κοντά στο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Αμπράμοβιτς να κάνει το σουτ και να αναγκάζει τον Καρνέζη σε εντυπωσιακή απόκρουση με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ στο 34'. Με το 1-0 πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Διαφοροποιήσεις στην 11άδα, ισοφάριση και... μικροένταση
Ο Τεν Κάτε με την έναρξη της επανάληψης προχώρησε σε δυο αλλαγές στην ενδεκάδα του, αποσύροντας τους Κάσας και Ρουκάβινα, περνώντας στις θέσεις τους τον Γεωργόπουλο, που πέρασε στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Πετρόπουλο, ο οποίος πήγε στην κορυφή της επίθεσης, ο Σισέ τραβήχθηκε δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος έγινε δεκάρι.

Οι αλλαγές αυτές διαφοροποίησαν προς το καλύτερο το αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού, ο οποίος πίεσε τους γηπεδούχους και έφτασε στην ισοφάριση στο 68ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Μαρίνος έβγαλε μπαλιά στον Σισέ, αυτός έφυγε... σφαίρα από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο επερχόμενος Πετρόπουλος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτια "γράφοντας" το 1-1 για τους "πράσινους".

Εκείνη τη στιγμή, οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των παικτών του "τριφυλλιού" πέταξαν ένα μπουκάλι στον Σισέ, με συνέπεια ο γάλλος να αντιδράσει λανθασμένα επιστρέφοντάς το πίσω και προς στιγμή να "ανάψουν τα αίματα". Ο Τεν Κάτε για να ηρεμήσει τον Σισέ, αλλά και την εξέδρα των βολιτωτών απέσυρε τον Σισέ, περνώντας στη θέση του τον νεαρό Βλάχο.

Δικαιώθηκε η επιμονή του Βόλου
Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε με τις δυο ομάδες να κυνηγούν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Στο 82' ο Μπουλούτ έβγαλε σε θέση βολής τον Χανιώτη, που πλάσαρε τον Καρνέζη και προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Μπιέρσμιρ σαν από μηχανής θεός πετάχθηκε και έσωσε τον Παναθηναϊκό, που στην κόντρα επίθεση έχασε ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κολίτσι.

Τελικά, ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιώθηκε για την επιμονή του και πήρε τη νίκη, χάρη σε γκολ του Χανιώτη στο 86', ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από ασταθή απόκρουση του Καρνέζη σε σουτ του Καρλόπουλου κάνοντας έτσι το τελικό 2-1 για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη, που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της και σίγουρα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, που ξεκινάει την προσεχή Κυριακή (13/9).

Ολυμπιακός Βόλου: Κολίτση, Κοτίτσας (56' Ψυχογιός), Κακαράς (46' Μπουλούτ), Σωτήρχος (72' Λιόλιος), Αρβανίτης, Αλβάρες, Πλιάγκας (46' Χανιώτης), Ροτζέριο, Μόνχε, Ούμπιντες (56' Καρλόπουλος), Αμπράμοβιτς (46' Καμπάνταης).

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μαρίνος, Κάσας (46' Γεωργόπουλος), Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ, Καντέ, Γκάμπριελ, Χριστοδουλόπουλος (85' Μίχας), Ρουκάβινα (46' Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ (68' Βλάχος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: