Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Ποινή σε Λοέμπ, η νίκη στον Χίρβονεν!

Δραματική ανατροπή στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι! Ο Σεμπαστιέν Λοέμπ έχασε τη νίκη του στην Αυστραλία, καθώς δέχτηκε εκ των υστέρων μια ποινή ενός λεπτού από τους αγωνοδίκες, οι οποίοι βρήκαν παρανομίες στο anti-roll bar του Citroen C4 WRC του.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε τη νίκη στον Μίκο Χίρβονεν, ο οποίος πλέον αύξησε στους πέντε βαθμούς την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα έναντι του γάλλου αντιπάλου του, αντί να την δει να μειώνεται στον έναν.

Ποινή ενός λεπτού για τον ίδιο ακριβώς λόγο με τον Λοέμπ δέχτηκαν και άλλοι δύο οδηγοί της Citroen, οι Ντάνι Σόρντο και Σεμπαστιάν Οζιέ.

Το αποτελέσμα ήταν και ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με το άλλο Ford να κερδίσει μία θέση στην τελική κατάταξη, ανεβαίνοντας τέταρτος από πέμπτος.

Ο υποβιβασμός του Λοέμπ από την πρώτη στην δεύτερη θέση του Ράλι Αυστραλίας, δίνει ξεκάθαρο πλεονέκτημα στον Χίρβονεν όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου.

Κι αυτό γιατί ο φινλανδός μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής, αν απλά τερματίσει ακριβώς πίσω από τον αντίπαλό του στους δύο εναπομείναντες αγώνες της σεζόν, σε Καταλονία και Μ. Βρετανία.

Πολλά όμως θα κριθούν στο ισπανικό, ασφάλτινο ράλι τον επόμενο μήνα, σε μια επιφάνεια όπου τα Citroen έχουν ξεκάθαρα το πάνω χέρι σε σχέση με τα Ford.

Αν εκεί οι Λοέμπ και Σόρντο επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και κάνουν το 1-2 μπροστά από τον Χίρβονεν, τότε οι δύο διεκδικητές του τίτλου θα πάνε με διαφορά ενός μόνο βαθμού μεταξύ τους για το μεγάλο φινάλε στα δάση της Ουαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: