Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ελεύθεροι και προσιτοί τεχνικοί διευθυντές!!

Ο ΠΑΟΚ αναζητά τεχνικό διευθυντή και το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε πέντε ικανές περιπτώσεις που θα μπορούσαν να «χτίσουν» τον δικέφαλο του αύριο.
Η αναζήτηση τεχνικού διευθυντή από τον Ιάκωβου Αγγελίδη εντείνετε καθώς βασικός στόχος της διοίκησης του ΠΑΟΚ είναι να βρεθεί ο κατάλληλος για μια θέση την οποία τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο είχε για χρόνια ο Ζήσης Βρύζας.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ όπως έχουμε αναφέρει στο gazzetta.gr θέλει αυτή η υπόθεση να κλείσει άμεσα προκειμένου να τρέψουν άμεσα και τα υπόλοιπα θέματα. Όπως είναι του προπονητή, αλλά και τα μεταγραφικά θέματα . Αυτή την στιγμή υπάρχουν στην ποδοσφαιρικά πιάτσα πολλοί τεχνικοί διευθυντές οι οποίοι είναι ελεύθεροι ή θα ολοκληρώσουν την συνεργασία τους το καλοκαίρι. Εμείς επιλέξαμε πέντε ονόματα κοντά στα οικονομικά δεδομένα και στα στάνταρ που βάζουν στην Τούμπα. Το κοινό στοιχείο όλων είναι η δυναμική ηλικία, η εμπειρία, ο απόλυτος επαγγελματισμός και η συμμετοχή στο «χτίσιμο» ομάδων με ποιοτικά στάνταρ.
Αυτοί είναι ο Ισλανδός Αρναρ Γκρέταρσον, οι Βέλγοι Ζαν Φρανσουά Ντε Σάρτ και Γκίντερ Γιάκομπ, ο Δανός Φράνκ Άρνεσεν, και ο Ουκρανός Εουγκέν Κρασνίκοφ.
ΑΡΝΑΡ ΓΚΡΕΤΑΡΣΟΝ
Ο 43χρονος Ισλανδός ξεκίνησε την καριέρα του στη Μπρέινταμπλικ όπου έμεινε 9χρόνια έχοντας 139 συμμετοχές και 27 γκολ. Στην συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ για 3χρονια σημειώνοντας 67 συμμετοχές πετυχαίνοντας 2 γκολ. Το 2000 πήρε μεταγραφή στην Λόκερεν και μέχρι το 2006 είχε 157 συμμετοχές και 36 γκολ. Ο Γκρέταρσον τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην μεγάλη του αγάπη την Μπρέινταμπλικ Ο Ισλανδός το 2009 σταμάτησε την ενεργό δράση και ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στην ομάδα της Ισλανδίας. Την διετία 2010-12 μετακόμισε στην ΑΕΚ ως Διευθυντής ποδοσφαίρου, στην συνέχεια στην Μπρίζ, ενώ το 2014 επέστρεψε και πάλι ως μάνατζερ στην Μπρέινταμπλικ.
ΖΑΝ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΝΤΕ ΣΑΡΤ
Ο 53χρονος Βέλγος έκανε καριέρα στην Άντερλεχτ και στην Σταντάρ Λιέγης. Το 1999 ανέλαβε προπονητής της Κ21 του Βελγίου αναδεικνύοντας τεράστια ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το 2010 έγινε βοηθός προπονητή στην Σταντάρ Λιέγης και από το 2011 μέχρι το 2014 ήταν τεχνικός της διευθυντής. Στην θητεία του έχασε το πρωτάθλημα πέρυσι από την Άντερλεχτ στα πλέι οφ με διαφορά δύο βαθμών, παρότι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος η ομάδα της Λιέγης ήταν πρώτη. Ειδικεύεται στην δόμηση ομάδας με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.
ΓΚΙΝΤΕΡ ΓΙΑΚΟΜΠ
Ο 47χρονος Βέλγος συνδύασε την ποδοσφαιρική του καριέρα με την Μαλίν, στην οποία θήτευσε και ως προπονητής. Το 2011 ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της Γκενκ με την οποία πήρε το κύπελλο Βελγίου το 2013. Δόμησε μία αξιόπιστη και ανταγωνιστική ομάδα, με συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε σύγκριση με τους υπόλοιπους δεν έχει το ίδιο βεληνεκές ονόματος, εντούτοις, θεωρείται στο Βέλγιο σοβαρός και υπεύθυνος στην δουλειά του. Η τετραετία του ως τεχνικού διευθυντή στην Γκενκ θεωρήθηκε επιτυχημένη. Στις 13 Γενάρη του 2015 αποχώρησε λόγω διαφωνιών με την διοίκηση.
ΦΡΑΝΚ ΑΡΝΕΝΣΕΝ
Ο 58χρονος Δανός έχει πολύ βιογραφικό, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως τεχνικός διευθυντής. Έ χει θητεύσει ως τεχνικός διευθυντής στις Αϊντχόβεν, Τότεναμ, Τσέλσι, Αμβούργο και Μέταλιστ, αλλά πριν προλάβει να προσαρμοστεί στο Χάρκοβο έφυγε το περασμένο καλοκαίρι, λόγω των ταραχών στην Ουκρανία. Είναι μία λύση που κοστίζει, αλλά φαίνεται ιδανικός απ’ όλες τις απόψεις. Το όνομά του είχε γραφτεί στα διεθνή ΜΜΕ, πριν από αρκετό καιρό, ως υποψηφίου να αναλάβει πόστο στον ΠΑΟΚ.
ΕΟΥΓΚΕΝ ΚΡΑΣΝΙΚΟΦ
Ο 40χρονος Ουκρανός έκανε όνομα στην Ευρώπη, με την Μέταλιστ, η οποία έπαιξε και αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά αυτός της έδωσε υπόσταση και την «έχτισε» φέρνοντας μεταξύ άλλων και πολλούς λατινοαμερικάνους στην ομάδα του Χάρκοβο, οι οποίοι μετά από λίγα χρόνια πολλαπλασίασαν την αξία τους. Έγινε γνωστός για τις πολύ εύστοχες μεταγραφικές κινήσεις του, ιδίως στην Λατινική Αμερική. Από μία μέτρια ομάδα του Ουκρανικού ποδοσφαίρου έκανε την Μέταλιστ πρωταγωνίστρια και την έβαλε στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Όταν τιμωρήθηκε η Μέταλιστ με αποκλεισμό από την Ευρώπη αποχώρησε.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι εργάτες που έγιναν... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!!

Στις 24/4 του 1902 η Νιούτον Χιθ έγινε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται τα πρώτα βήματα της ομάδας των εργατών των σιδηροδρόμων και το πέρασμα στη νέα εποχή!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτέλεσε την ομάδα που απογείωσε σε πρωτόγνωρα επίπεδα για το ποδόσφαιρο το marketing, δημιουργώντας οπαδούς και εν δυνάμει αγοραστικό κοινό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Πιθανότατα, οι εργάτες από το Νιούτον Χιθ που έβαζαν τα θεμέλια του μεγάλου συλλόγου που σαν σήμερα, στις 24/04 του έγινε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν φαντάζονταν τέτοια εξέλιξη.

Το παιχνίδι των εργατών

Το Νιούτον Χιθ είναι μια βιομηχανική περιοχή στην πόλη του Μάντσεστερ, περίπου 5 χιλιόμετρα από το κέντρο. Ιστορικά, ήταν αγροτική περιοχή, ωστόσο μετά την Βιομηχανική Επανάσταση δημιουργήθηκε ένα διαφορετικό περιβάλλον, το οποίο άλλαξε και τον χαρακτήρα της περιοχής, προκαλώντας την ραγδαία ανάπτυξη όλου του Μάντσεστερ. Από τον σιδηρόδρομο του Λάνκασαϊρ και του Γιόρκσαϊρ, το τρίτο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Βόρεια Αγγλία, προηλθε ο σύλλογος που στις μέρες αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς ομάδες του κόσμου.
Το 1878, ένα γκρουπ εργαζομένων μάζεψαν υπογραφές, ζητώντας από τους εργοδότες τους να τους βοηθήσουν στην ίδρυση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα και η ομάδα πήρε το όνομα Νιούτον Χιθ, με την πρόσθεση του ακρωνύμιου LYR (Lancashire and Yorkshire Railway), προκειμένου να διαφοροποιηθεί από την ήδη υπάρχουσα Νιούτον Χιθ Λόκο. Το πράσινο και το χρυσό αποτέλεσαν από την αρχή τα χρώματα της ομάδας, ενώ οι εκτός έδρας εμφανίσεις ήταν ολόλευκες με μαύρες κάλτσες.

Πρόεδρος ανέλαβε ο Φρέντερι Άτοκ από το Λίβερπουλ, ο οποίος ήταν αρχιμηχανικός στην σιδηροδρομική εταιρεία. Από το 1878 μέχρι το 1893, έδρα των Heathens ήταν το «Νορθ Ρόουντ», ένα γηπεδάκι το οποίο αρχικά αποτελούταν μόνο από τον αγωνιστικό χώρο και υπολογιζόταν ότι περίπου 12.000 θεατές μπορούσαν να συγκεντρωθούν τριγύρω. Φυσικά, το γηπεδάκι βρισκόταν δίπλα από τον σιδηρόδρομο. Το πρώτο καταγεγραμμένο ματς έλαβε χώρα το 1878 απέναντι σε μια ομάδα αναπληρωματικών της Μπόλτον, που νίκησαν τη νεοσύστατη Νιούτον Χιθ με 6-0. Γενικότερα, στην πρώτη πενταετία της ύπαρξής του, ο πρόγονος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιζε με αρκετές ομάδες που είχαν δημιουργήσει εργάτες, για να ξεφεύγουν για λίγο από τη σκληρή δουλειά παίζοντας μπαλίτσα. Επίσης, από νωρίς ξεκίνησε και η ιδιαίτερη σχέση με τους Σκωτσέζους. Παίκτες όπως ο Μπομπ Ντόναλντσον και ο Τζο Κάσιντι πήραν στις πλάτες τους την ομάδα στα πρώτα της χρόνια. Φυσικά, η σχέση αυτή διατηρήθηκε και στη συνέχεια...

Η διάδοση

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του συλλόγου καταγράφτηκε το 1883, στο Κύπελλο του Λάνκασαϊρ. Έχασε με 7-2 από τοην Μπλάκμπερν Ολίμπικ, που είχε κατακτήσει το FA Cup την προηγούμενη χρονιά. Έχοντας συμμετάσχει σε κάποιες διοργανώσεις όπως το District Senior Cup, η Νιούτον Χιθ πήρε μέρος για πρώτη φορά τη σεζόν 1886/87 στο ιστορικό FA Cup. Η πρώτη εμπειρία δεν ήταν καλή, αφού αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τους Φλίτγουντ Ρέιντζερς. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 2-2, αλλά ο αρχηγός Τζακ Πάουελ αρνήθηκε να παίξει παράταση και έτσι οι Heathens αποβλήθηκαν από τη διοργάνωση!

Τη σεζόν 1887/88, η Νιούτον Χιθ άλλαξε τα χρώματά της. Ερυθρόλευκη φανέλα, μπλε σορτς και κάλτσες, με την εκτός να παραμένει λευκή με μπλε σορτσάκι. Το καλοκαίρι του 1988 έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη Combination League, ένα εναλλακτικό πρωτάθλημα της ήδη υπάρχουσας Football League, στην οποία δεν μπορούσε να γίνει δεκτή. Τελείωσαν τη σεζόν ως πρωταθλητές και την επόμενη σεζόν ο Άλφρεντ Χάρολντ Άλμπατ έγινε ο πρώτος full time προπονητής της. Το πράγμα είχε αρχίζει και σοβάρευε και το 1891 έγινε μια ακόμα προσπάθεια ένταξης στη Football League, η οποία δεν στέφθηκε με επιτυχία. Συνέχισαν στην Combination League και την ίδια χρονιά, έγιναν μάρτυρες σε ένα ιστορικό ποδοσφαιρικό γεγονός. Στο ματς με την Μπλάκπουλ για το Κύπελλο, ο Αλφ Φάρμαν έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει με πέναλτι! Όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρωνόταν στο γηπεδάκι της ομάδας και την Πρωτοχρονιά του 1892, έδωσαν το παρών 12.000 οπαδοί στον αγώνα με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μέλος της Football League

Το 1892/93, η Νιούτον Χιθ κατάφερε να μπει στην Football League, η οποία πραγματοποίησε επέκταση. Τερμάτισε στην τελευταία θέση και χρειάστηκε να παίξει δύο ματς με την Μπέρμιγχαμ Σίτι, κάτι σαν τα δικά μας μπαράζ. Αφού νίκησε, συνέχισε στην πρώτη κατηγορία. Το χρυσό και το πράσινο επέστρεψε στις εμφανίσεις, αλλά δεν την έσωσε. Τερμάτισε εκ νέου τελευταία και χρειάστηκε να παίξει μπαράζ με μια ομάδα που στο μέλλον θα γινόταν ο μεγαλύτερος της αντίπαλος. Την Λίβερπουλ! Αυτή τη φορά ηττήθηκε και υποβιβάστηκε. Δεν κατάφερε να κερδίσει αμέσως την άνοδο, αλλά ο κόσμος συνέχιζε να βρίσκεται στο πλευρό της, φτάνοντας  και τις 18000 σε ένα ματς κοντά στα Χριστούγεννα!
 Από το 1893 η Νιούτον Χιθ μετακόμισε στο Μπανκ Στριτ, στο γειτονικό Κλέιτον. Αρχικά δεν υπήρχαν κερκίδες, αλλά με την μετακόμιση της ομάδας δημιουργήθηκαν δύο, μία κατά μήκος του γηπέδου και μία πίσω από την μία εστία.  Το 1895, ολοκληρώθηκε η κατασκευή και των υπόλοιπων. Τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς πάντως, η Νιούτον Χιθ συνέτριψε 14-0 την Γουόλσολ Τάουν Σουίφτς, την τωρινή Γουόλσολ. Μόνο που οι γηπεδούχοι έκαναν παράπονά για τον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν την επανάληψη του παιχνιδιού! Υπήρχαν από τότε οι συγκεκριμένες τακτικές...

Το αδιέξοδο και η νέα εποχή

Τα πράγματα πάντως δεν πήγαιναν πολύ καλά. Με εξαίρεση μια ακόμα χρονιά που έφτασε στα μπαράζ ανόδου αλλά αποκλείστηκε από τη Σάντερλαντ και την κατάκτηση του Λάνκασαϊρ Καπ το 1898, η Νιούτον Χιθ είχε προβλήματα τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Η σεζόν 1901/02 ξεκίνησε με μεγάλη αβεβαιότητα και μάλιστα ο πρόεδρος Γουίλιαμ Χίλεϊ πήγε το σύλλογο στο δικαστήριο, επειδή του χρωστούσε 250 λίρες! Το χρέος έφτανε στις 3000 λίρες, ποσό πολύ μεγάλο για την εποχή και από τη στιγμή που αδυνατούσε να δώσει στον Χίλεϊ τα χρήματα, χρεοκόπησε. Και τότε, ανέλαβε δράση ο αρχηγός, Χάρι Σάφορντ. με δική του πρωτοβουλία πλησίασε επιχειρηματίες από την περιοχή, μεταξύ τον οποίων ήταν και ο Τζον Χένρι Ντέιβις. Συγκεντρώθηκαν 2000 λίρες από τους επιχειρηματίες, οι οποίες βοήθησαν την ομάδα να σωθεί και ο Ντέιβις αποφάσισε όχι μόνο να επενδύσει, αλλά και να γίνει πρόεδρος, ζητώντας ένα μικρό επιτόκιο ως αντάλλαγμα για τα χρήματα που θα έβαζε. Μάλιστα, ο θρύλος θέλει τον Ντέιβις να συναντά τον Σάφορντ και να μαθαίνει για την κατάσταση της ομάδας όταν βρήκε τυχαία τον σκύλο που είχε χάσει ο αρχηγός!
Ο σύλλογος αποφάσισε να αλλάξει όνομα για να γιορτάσει την νέα του εποχή και για να σηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημα, έχοντας αλλάξει αρκετές φορές ήδη τα χρώματά του. Έπεσαν στο τραπέζι κι άλλα ονόματα, όπως το «Μάντσεστερ Σέντραλ» και το «Μάντσεστερ Σέλτικ», αλλά απορρίφθηκαν. Εκείνο που έγινε αποδεκτό στις 24 Απριλίου του 1902, ήταν το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  Το κόκκινο-άσπρο-μαύρο καθιερώθηκε στις φανέλες και μέχρι το 1922, όταν και υιοθετήθηκε ένα κόκκινο V σε άσπρες φανέλες, οι αλλαγές ήταν ελάχιστες. Οι οπαδοί θυμήθηκαν τις ρίζες τους και το χρυσό-πράσινο, κατά τις αντιδράσεις τους για τη διοίκηση των Γκλέιζερ, αντιδρώντας σε αλλαγές που αισθάνονταν ότι αλλοιώνουν την ταυτότητα της αγαπημένους τους ομάδας. Το σηματάκι με το διάβολο πάντως ανακαλύφθηκε πολλά χρόνια αργότερα, στη δεκαετία του 60', εμπνευσμένο από το παρατσούκλι «Κόκκινοι Διάβολοι» που είχε ήδη διαδοθεί. Στο επίσημο έμβλημα του συλλόγου μπήκε το 1970.
Η ουσία ήταν ότι οι κινήσεις του αρχηγού και η ενεργοποίηση του Ντέιβις όχι απλά έσωσαν το κλαμπ των εργατών του σιδηρόδρομου, αλλά έβαλαν τα θεμέλια για την μεγάλη ομάδα που ήταν στο πεπρωμένο της να πρωταγωνιστήσει...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Απλά respect και... 5%!!

Ο Ηρακλής Αντύπας ακόμη ακούει τις ξένες περιγραφές για την επιτυχία του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα και μοιράζεται μαζί σας τα συναισθήματά του.
Η μεγαλύτερη απόλαυση, μετά από μεγάλες επιτυχίες του Θρύλου είναι να ακούμε τις ξένες περιγραφές. Αμέτρητες φορές έχουμε δει τα βίντεο στο Youtube με το νικητήριο καλάθι στη Κωνσταντινούπολη. Αγαπημένη μας περιγραφή του Ιταλού σπίκερ, με την ατάκα «mamma mia che storia». Τώρα σε περίοπτη θέση θα μπει και ο Ισπανός τη στιγμή που βλέπει την μπάλα να φεύγει από τα χέρια του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Γιώργου Πρίντεζη. Τρίποντο μαχαιριά ήταν για τους Ισπανούς και για αυτό ο σπίκερ φώναξε «Ay…».
Για τους Ισπανούς μπορεί να ήταν μαχαιριά, για τους φίλους του Ολυμπιακού ήταν το δεύτερο πιο απολαυστικό καλάθι που έχουν ζήσει από αυτή την ομαδάρα. Όλοι γίναμε σαν τον Ρούντι, τον συμπαθέστατο σκύλο στη διαφήμιση της Wind. «Ο Ρούντι βρίσκεται στο ταβάνι» και δε νομίζουμε ότι υπήρξε φίλος του Ολυμπιακού που δεν εκτοξεύτηκε τη στιγμή που είδε τη μπάλα, να καταλήγει στο καλάθι.
Σε ένα ακόμα θρίλερ, σε ένα ακόμα μεγάλο ματς οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι διαθέτουν καρύδια, Cojones που λένε και οι Ισπανοί. Αυτή η ομάδα δε λυγίζει και θα πάει στη Μαδρίτη με στόχο να κάνει έναν ακόμα άθλο. Πάλι αουτσάιντερ είναι, πάλι θα βρει μπροστά του την ΤΣΣΚΑ. Στα δύο προηγούμενα φάιναλ φορ την λύγισε. Την πρώτη φορά στον τελικό, την δεύτερη στον ημιτελικό. Μακάρι να τριτώσει το… καλό και ο Θρύλος να φτάσει και πάλι στον τελικό. Σίγουρα πάντως, αρκετοί παίκτες των Ρώσων θα προτιμούσαν για αντίπαλο την Μπαρτσελόνα από το να
 βρουν μπροστά τους, τους Έλληνες…
Όπως γράψαμε από αυτή εδώ τη γωνιά και μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στο πρώτο παιχνίδι, με την άμυνα που παίζουν οι Πειραιώτες δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν και πάντα θα έχουν πιθανότητες…
Κι επειδή τα γούρια, τα ακολουθούμε πιστά (όσοι ακούτε τις βραδινές εκπομπές στον Σπορ ΦΜ θα ξέρετε ότι ξεπερνάμε τα όρια της γραφικότητας...), ο Ολυμπιακός έχει 5% πιθανότητες για να σηκώσει την κούπα! Όπως ακριβώς έλεγε, ο μέγιστος Σούτος, πριν και κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων με την Μπαρτσελόνα. Με 5% θα πορευτούμε και στις 15 Μαΐου και μακάρι να λέμε τα ίδια και δύο μέρες αργότερα…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Μπέργκ και ο Σαραβάκος!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τις ανοησίες που ειπώθηκαν στην διάρκεια της χρονιάς για τις ιώσεις του Μπέργκ, αλλά και για την συνέντευξη που πήρε από τον Δημήτρη Σαραβάκο
Με αφορμή την ελαφρά πνευμονία, που ταλαιπωρεί τον Μάρκους Μπέργκ και αναμένεται να χάσει τα τρία τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος και θα κάνει αγώνα για να είναι έτοιμος στα play off θέλω να γράψω για την ελαφρότητα και την ανοησία, που αντιμετώπισαν κάποιοι αυτή την ταλαιπωρία του Μπέργκ. Την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστό, ότι ο Μπέργκ δεν πήγε στην προπόνηση επειδή είχε ίωση έβγαλαν το συμπέρασμα που τους… βόλευε: «Διπλωματική ασθένεια, είναι τσαντισμένος επειδή έγινε αλλαγή στο ματς με τον Πανθρακικό» είπαν.
Μία ημέρα  μετά ο Μπέργκ -δυστυχώς- μπήκε στο νοσοκομείο, αλλά οι τύποι αυτοί δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη. Είναι η γνωστή νοοτροπία. Σου λέει θα πω κάτι, για να δημιουργήσω θέμα, θα τσιμπήσει πολύς κόσμος , θα δημιουργηθεί αναστάτωση, την δουλειά μου την έκανα. Εγώ αυτό σήμερα το γράφω, για να φιλτράρουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού τι τους σερβίρουν και ποιοι τους τα σερβίρουν. Γιατί οι ίδιοι τύποι όταν πάλι δεν έπαιζε ο Μπέργκ σε κάποια παιχνίδια μέσα στην χρονιά, διότι ήταν εξαντλημένος από την ίωση έβγαζαν το συμπέρασμα που τους βόλευε. Τότε ήταν σε εξέλιξη οι συζητήσεις του Παναθηναϊκού με τον Μπέργκ για την επέκταση του συμβολαίου του, υπήρχε επί της ουσίας συμφωνία και αυτοί έλεγαν: «Ποια ίωση; Παραμύθια. Δεν τα βρίσκουν στα λεφτά και δεν παίζει».
Οι τύποι αυτοί αυτά έλεγαν τότε και επηρέαζαν και κόσμο του Παναθηναϊκού. Όταν έφαγαν την τάπα με την ανανέωση του συμβολαίου φυσικά και πάλι δεν ζήτησαν συγγνώμη. Αυτά για να ξέρετε να φιλτράρετε αυτά που ακούτε και σας σερβίρουν. Τώρα για τον Μάρκους ας ευχηθούμε όλοι το παιδί να είναι καλά το συντομότερο και να πάει να κάνει κανένα ευχέλαιο , διότι έχει φάει πολύ μούτζα από την αρχή της χρονιάς.
Και κλείνω με δύο λόγια για τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Δημήτρη Σαραβάκο. Τον παίκτη-σύμβολο, παίκτη-σημαία του Παναθηναϊκού για πάντα. Μας έκανε την τιμή και εμένα προσωπικά και παραχώρησε μία συνέντευξη στην «Πράσινη». Θα δημοσιευτεί αύριο.
Εχει πει απίστευτα πράγματα , έχει μιλήσει για όλα και για την καριέρα του και για το σήμερα και αύριο του Παναθηναϊκού. Ομολογώ ότι είναι μία από τις καλύτερες συνεντεύξεις, που έχουμε πάρει όλα τα χρόνια και θα συζητηθεί. Θα λυθούν πολλές απορίες που έχετε. Για αυτό μην την χάσετε αύριο την συνέντευξη του Μητσάρα….

*Πηγή: gazzetta.gr*

Legend stories: The treble of Manchester United!!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλείνει 113 χρόνια ζωής και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για το ιστορικό treble του 1999.
«Is this their moment? Beckham into Sheringham… and Solskjaer has won it! Manchester United have reached the Promised Land! The two substitutes have scored the two goals in stoppage time. And nobody will ever, win a european cup final, more dramatically than this…». Η φωνή του Αγγλου σχολιαστή είναι πραγματικά ανατριαχιαστική όπως περιγράφει το φινάλε του πιο δραματικού τελικού Champions League όλων των εποχών.




Οι Κόκκινοι Διάβολοι μπήκαν στις καθυστερήσεις του μυθικού αγώνα του 1999 πίσω στο σκορ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά σε μία ιστορική εξέλιξη με γκολ των Σέριγχαμ και Σόλσκιερ στο 91’ και το 92’ κατέκτησαν την πιο απίστευτη κούπα πιθανότατα για όσο θα υπάρχει αυτή η διοργάνωση. Ο τεράστιος τίτλος έκλεισε την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι ο λόγος για τον οποίο ο Αλεξ Φέργκιουσον είναι Σερ, αφού ακολούθησε τις κούπες σε  Premier League (ένα πόντο πάνω από την Αρσεναλ) και FA Cup (2-0 την Νιούκαστλ). Οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι μέχρι σήμερα η μοναδική αγγλική ομάδα που έχει κάνει treble.
Γιαμ Σταμ και Ντουάιτ Γιορκ ήταν οι δύο μεγαλύτερες αφίξεις στο Old Trafford, ενώ επίσης αποκτήθηκε ο Σουηδός εξτρέμ Γιέσπερ Μπλόμκβιστ. Ο θρυλικός τερματοφύλακας, Πέτερ Σμάιχελ είχε κάνει γνωστό ότι θα αποχωρήσει όταν η χρονιά ολοκληρωθεί. Στο τέλος του παραμυθιού, οι Κόκκινοι Διάβολοι έγιναν το πιο πλούσιο κλαμπ και το μεγαλύτερο brand του κόσμου…
FA Cup
Στο Κύπελλο Αγγλίας, η Γιουνάιτεντ κλήρώθηκε με την Μίντλεσμπρο στον 3ο γύρο και τη νίκησε 3-1 αν και είχε βρεθεί να χάνει στο ημίχρονο. Στον 4ο έπαιξε με την Λίβερπουλ και είχαμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο. Ο Μάικλ Οουεν έδωσε το προβάδισμα το προβάδισμα στο τρίτο λεπτό στους Merseysiders, οι οποίοι το κράτησαν μέχρι το 88’ όταν ο Ντουάιτ Γιορκ έκανε το 1-1 έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπέκαμ και κεφαλιά του Αντι Κόουλ. Στις καθυστερήσεις, ο Σόλσκιερ χάρισε τη νίκη 2-1 και την πρόκριση στην Γιουνάιτεντ. Αφού επικράτησε 1-0 της Φούλαμ στον 5ο γύρο, το 2-0 σε βάρος της Τσέλσι στον επαναληπτικό του Stamford Bridge στον 6ο, σήμαινε την παρουσία στον ημιτελικό με αντίπαλο την Αρσεναλ.
Ο αγώνας τελείωσε χωρίς γκολ ύστερα από 120 λεπτά -γκολ του Ρόι Κιν ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ όπως φάνηκε στα replay- και οι δύο αντίπαλοι συναντήθηκαν ξανά στον τελευταίο επαναληπτικό σε ημιτελικά FA Cup αφού από την επόμενη χρονιά ο νικητής έβγαινε από τη διαδικασία των πέναλτι. Ο Μπέκαμ σκόραρε νωρίς, όμως ο Ντένις Μπέρκαμπ ισοφάρισε στο 70’ για την Αρσεναλ και τρία λεπτά αργότερα ο Κιν είδε κόκκινη κάρτα. Στις καθυστερήσεις, ο Φιλ Νέβιλ έκανε πέναλτι όμως ο Σμάιχερ απέκρουσε την εκτέλεση του Μπέρκαμπ και έφερε τον αγώνα στην παράταση. Στο 110’ ο Ράιαν Γκιγκς πέτυχε το κορυφαίο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης με εκπληκτική προσπάθεια από αριστερά στην οποία πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και τίναξε τα δίχτυα με βολέ από πλάγια. Η Γιουνάιτεντ άντεξε στα επόμενα λεπτά και στον τελικό νίκησε 2-0 την Νιούκαστλ χάρη σε γκολ των Πολ Σκόουλς και Τέντι Σέριγχαμ.



Premier League
Εκείνη τη σεζόν, η Γιουνάιτεντ υπέστη τρεις ήττες στο αγγλικό πρωτάθλημα. Από την Αρσεναλ στο Highbury, στην έδρα της Σέφιλντ Γουένσντεϊ και στο Old Trafford από την Μίντλεσμπρο. Ομως μετά την τελευταία τον Δεκέμβριο, πήγε μέχρι το τέλος χωρίς να χάνει άλλο παιχνίδι στην Premier League και σε αυτό το διάστημα πέτυχε κάποιες εντυπωσιακές νίκες, όπως το 8-1 σε βάρος της Νότιγχαμ Φόρεστ, ματς στο οποίο ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ πέτυχε 4 γκολ σε 12 λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο.
Η ομάδα του Φέργκιουσον νίκησε επίσης στην Νιούκαστλ και έφερε ισοπαλία σε Λιντς και Λίβερπουλ και στην έδρα της πήρε σημαντικά τρίποντα με Εβερτον, Αστον Βίλα και Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Επίσης επιβλήθηκε των Αρσεναλ και Σαουθάμπτον και στο τέλος της χρονιάς κράτησε διαφορά ενός βαθμού από τους Gunners με νίκη κόντρα στην Τότεναμ. Πολλοί τότε μάλλον περίμεναν τους Σπερς να μην προσπαθήσει καν να κόψει βαθμούς λόγω της αντιπαλότητάς της με την Αρσεναλ, όμως αντίθετα άνοιξε το σκορ νωρίς και πάλεψε, όμως με γκολ των Μπέκαμ και Αντι Κόουλ η Γιουνάιτεντ πήρε το πρωτάθλημα.



Champions League
Στο Champions League εκείνης της σεζόν η Γιουνάιτεντ βρέθηκε στον όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Μπρόντμπι. Προκρίθηκε ύστερα από δύο νίκες κόντρα στην Μπρόντμπι και τέσσερις ισοπαλίες με τους δυνατούς της αντιπάλους. Στα νοκ άουτ κληρώθηκε με την Ιντερ την οποία νίκησε 2-0 στο Old Trafford με δύο γκολ του Γιορκ και στο San Siro πήρε ισοπαλία 1-1 με τον Σκόουλς να σκοράρει. Τα ημιτελικά ήταν γεγονός. Εκεί οι Κόκκινοι Διάβολοι αντιμετώπισαν μία ακόμα ιταλική ομάδα, την Γιουβέντους. Το 1-1 του πρώτου ματς στην Αγγλία τους ανάγκαζε να νικήσουν στο Delle Alpi ή να πάρουν ισοπαλία με 2-2 και πάνω για να φτάσουν στον τελικό. Αν και οι Μπιανκονέρι προηγήθηκαν 2-0 από νωρίς η Γιουνάιτεντ έκανε τρομερή ανατροπή και με 2-3 πέτυχε την πρώτη της νίκη επί ιταλικού εδάφους για να κλείσει εισιτήριο για τον τελικό της Βαρκελώνης. Στις 26 Μαΐου του 1999 έγινε στο Camp Nou ο τελικός που θα μνημονεύεται για όσο θα υπάρχει ποδόσφαιρο. 
Κιν και Σκόουλς ήταν τιμωρημένοι μετά τις κίτρινες με την Γιουβέντους, με τους Μπλόμκβιστ και Μπατ να παίρνουν τις θέσεις τους στο κέντρο. Μόλις στο 6’ ο Μάριο Μπάσλερ σκόραρε με εκτέλεση φάουλ για να δώσει το προβάδισμα στους Βαυαρούς. Η Μπάγερν είχε δύο δοκάρια, ο Σμάιχελ είχε πολλή δουλειά, όμως το σκορ ήταν ακόμα 1-0. Ο Φέργκιουσον στο 67’ έβαλε τον Σέριγχαμ αντί του Μπλόμκβιστ και τον Σόλσκιερ στη θέση του Κόουλ. Οι αλλαγές βοήθησαν την Γιουνάιτεντ να κόψει τον ρυθμό των Γερμανών και όταν ήρθαν οι καθυστερήσεις συνέβη το πιο εκπληκτικό comeback στην ιστορία του αθλητισμού. 
Με τον Σμάιχελ να έχει ανέβει, ο Μπέκαμ εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα της Μπάγερν προσπάθησε να διώξει αλλά ο Γκιγκς έκανε το σουτ και και ο Σέριγχαμ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ο παράδεισος και η κόλαση δεν είναι πολύ μακριά κάποιες φορές. Οι Αγγλοι κέρδισαν νέο κόρνερ, ο Μπέκαμ το χτύπησε και αυτό, ο Σέριγχαμ πήρε την κεφαλιά και ο Σόλσκιερ έγραψε το 2-1 και ιστορία στον πιο θεατρικό τελικό που έχουν δει ποτέ τα σπορ. Ανάμεσα στους σοκαρισμένους Βαυαρούς που δεν είχαν προλάβει να καταλάβουν τι συνέβη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κατακτήσει το Champions League και ένα ιστορικό treble σε μία από τις πιο μυθικές στιγμές στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης. Σμάιχελ και Φέργκιουσον σήκωσαν στον καταλανικό ουρανό το τεράστιο τρόπαιο.




Ο Φέργκιουσον έγινε Ιπποτης για τις υπηρεσίες του στο ποδόσφαιρο σαν προπονητής της ομάδας που κατέκτησε το treble με το Σερ Αλεξ να τον ακολουθεί μέχρι σήμερα και η Γιουνάιτεντ η πρώτη ομάδα ever που φτάνει στο μεγάλο επίτευγμα χωρίς να έχει κανέναν τίτλο την προηγούμενη σεζόν. Εκείνη η Γιουνάιτεντ ήταν η καλύτερη όλων των εποχών και μία από τις καλύτερες στην ιστορία του ποδοσφαίρου…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Για το "ύποπτο" Ολυμπιακός-Βέροια 3-0!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το "ύποπτο" παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέροια 3-0...
Διαβάζω πολλά και διάφορα για το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0, που είχε γίνει πριν 2,5 χρόνια! Πως στήθηκε δηλαδή εκείνο το παιχνίδι κλπ, κλπ.
Εγώ να δεχθώ ότι τα πράγματα έγιναν έτσι όπως τα βεβαίωσαν ο τότε προπονητής της Βέροιας Καλαϊτζίδης κι ο νυν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, και τότε της Βέροιας, Γεωργέας. Να δεχθώ δηλαδή ότι πήγε ο γενικός αρχηγός της Βέροιας στο ημίχρονο και είπε στην ομάδα του να κάτσει να χάσει στο β΄ημίχρονο από τον Ολυμπιακό και δη με over, με πάνω από δύο γκολ. Κι ότι προφανέστατα το ζήτησε για στοιχηματικούς λόγους.
Εάν έγινε κάτι τέτοιο, ασφαλώς και πρέπει να ερευνηθεί και πολύ καλώς ερευνείται από τους αρμόδιους φορείς. Κι αν είναι αλήθεια να υποστεί και τις συνέπειες αυτός που το έκανε, όπως κι αυτός που τον έβαλε να το κάνει. Κι η Βέροια κι ο τότε πρόεδρος της αν ευθύνονται.
Απλά έχω κι ένα άλλο ερώτημα: οι παίκτες της Βέροιας έκατσαν να χάσουν; Ρε παιδί μου τους το ζήτησε αυτός ο Λαναρής, οι ίδιοι το έκαναν; Γιατί άλλο να ζητάει κάτι κάποιος κι άλλο να το κάνουν αυτοί από τους οποίους το ζητάει.
Εγώ λοιπόν έκατσα και είδα τα καλύτερα στιγμιότυπα του παιχνιδιού, πέντε λεπτά, όπως τα έπαιξε τότε η Νόβα. Και πήγα στο β΄ ημίχρονο, το επίμαχο.
Ξεκινάει το παιχνίδι και στο 50’ πάνω στην γραμμή ο Καφές διώχνει την μπάλα σε σουτ του Μήτρογλου, με τον γκολκίπερ εξουδετερωμένο. Μιλάμε για τον ορισμό της σωτήριας επέμβασης.
Στο 53’ γίνεται το 1-0 με κεφαλιά του Μήτρογλου στο δεύτερο δοκάρι με έξοχη σέντρα του Πίνο, που είχε μπει αλλαγή κι άλλαξε όλο το παιχνίδι.
Στο 56’ κάνει σουτ ο Χολέμπας, η μπάλα βρίσκει σε αμυντικό κι ο γκολκίπερ της Βέροιας Τζόνατας ενώ κατευθύνονταν δεξιά, πετάγεται στην άλλη γωνία και διώχνει σωτήρια την μπάλα.
Στο 64’ φεύγει ο Τζιμπούρ, σουτάρει από θέση γκολ, νέα σωτήρια επέμβαση του τερματοφύλακα.
Στο 70’ σε επίθεση της Βέροιας ο Γκιγέρμο πιάνει μία σουτάρα από 30 μέτρα κι η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ κι ακούγεται το «ωωω» της εξέδρας κι από την τηλεοπτική μετάδοση.
Στο 75’ σουτ του Μήτρογλου από θέση γκολ, νέα σωτήρια επέμβαση του γκολκίπερ.
Φτάνουμε στο 84’ και το…στημένο ματς είναι ακόμη στο 1-0. Πως γίνεται το 2-0; Με ένα πέναλτι για το οποίο τα περισσότερα σάϊτ εκείνο το βράδυ έγραψαν ότι ήταν αυστηρό η, αμφισβητούμενο, ότι περισσότερο το κέρδισε ο Τοροσίδης, παρά το έκανε ο Αμαραντίδης.
Κι έγινε και το 3-0 στο 91’ με νέα φοβερή σέντρα του Πίνο και κεφαλιά-οβίδα του Πάντελιτς.
Από αυτά που έγιναν στο β΄ ημίχρονο και που μπορείτε να τα δείτε εδώ (http://www.dailymotion.com/video/xwixoo_ oλυμπιακός-βέροια-3-0-hl_sport), προκύπτει ότι έκατσαν κι έχασαν οι παίκτες της Βέροιας; Με επέμβαση επί της γραμμής σε σίγουρο γκολ; Με τρεις έξοχες αποκρούσεις του γκολκίπερ; Με το 2-0 με αυστηρό πέναλτι; Και το 3-0 στο 91’; Δεν απαντάω, ρωτάω.
Αυτό που είδα εγώ είναι ότι το ματς το καθόρισε και το καθάρισε ο Πίνο! Μπήκε ο τρελός Κολομβιανός στο ημίχρονο, στο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό και το πήρε μόνος του το ματς. Απλά, όμορφα και ποδοσφαιρικά. Τώρα, αν κάποιος παίκτης της Βέροιας βγει και παραδεχθεί ότι έκατσε κι έχασε, ασφαλώς και πάω πάσο.
Παρεμπιπτόντως, ένα ερώτημα: ο προπονητής Καλαϊτζίδης, που βεβαίωσε τώρα, δύο χρόνια μετά, ότι ζήτησε ο γενικός αρχηγός «αυτό κι αυτό», γιατί δεν παραιτήθηκε κι έμεινε στη Βέροια ως το τέλος της σεζόν;…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι δύο δρόμοι μιας εκκαθάρισης!!

Οταν ο Αρης στις αρχές Αυγούστου μετά από ατελείωτες διαδικασίες, συζητήσεις, συνελεύσεις και διαφωνίες, έπαιρνε την απόφαση να οδηγηθεί στη Γ’ Εθνική, όλοι ταύτισαν τον εθελούσιο υποβιβασμό με την ευκαιρία αναγέννησης της ομάδας και της «καθαρής» επιστροφής στα «μεγάλα σαλόνια». Περίπου εννέα μήνες μετά, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Από τον διπλό στόχο της γρήγορης επίτευξης της ανόδου στη Β’ Εθνική και της εκκαθάρισης, κανείς δεν έχει επιτευχθεί. Κι αν για την άνοδο είναι πλέον καθαρά ζήτημα μερικών αγωνιστικών να μάθουμε αν ο Αρης καταφέρει να προβιβαστεί, για την υπόθεση της εκκαθάρισης, είναι ελάχιστα αυτά, για τα οποία μπορεί κάποιος να τοποθετηθεί με σαφήνεια. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι δεδομένο πως καθυστέρησαν πολύ ακόμη και να κινήσουν την έναρξη της διαδικασίας. Επί ηγεσίας Γαλανού στο ποδοσφαιρικό τμήμα, η συνεχής αναβλητικότητα, σε συνδυασμό με την άρνηση του τότε προέδρου του Ερασιτέχνη, Παναγιώτη Ζουμπουρίδη, να βάλει την υπογραφή του στην πτώχευση της ΠΑΕ, επέφερε μεγάλη καθυστέρηση.

Η αλλαγή διοίκησης και η ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος από την οικογένεια Καλαϊτζίδη, πήγε τα πράγματα ακόμη πιο πίσω. Επρεπε να φτάσουμε στις 15 Ιανουαρίου προκειμένου να ανάψει επιτέλους το «πράσινο φως» για την έναρξη της διαδικασίας λύσης της ΠΑΕ. Η γενική συνέλευση, με τη σύμφωνη γνώμη των προέδρων του Ερασιτέχνη (Τάσος Οικονόμου), της Κοινωνίας Μελών (Αγγελός Μυσιρλής) και της ΠΑΕ (Λάκης Κλεώπας), αποφάσισε αυτό που θεωρείτο… αυτονόητο. Ορίστηκαν οι εκκαθαριστές (Λάκης Κλεώπας – Αντώνης Σενέμης) και υπήρξε συμφωνία με τρεις δικηγόρους (Χριστοφορίδης, Κοκκώνης, Γρόλλιος) προκειμένου να αναλάβουν το νομικό κομμάτι της διαδικασίας. Από αυτούς, ο πρώτος έχει αποχωρήσει, ενώ η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, έχει κατ’ επιλογή αποφασίσει να μη δημοσιοποιεί όλες τις κινήσεις της, ούτως ώστε να μην προκαλέσει την ανεπιθύμητη αφύπνιση, όλων όσων έχουν έννομο συμφέρον να προσβάλλουν τη διαδικασία. Η επιλογή αυτή, βέβαια, έχει βάλει τον κόσμο στην… πρίζα, αφού ουδείς επιθυμεί να δει την ομάδα να προβιβάζεται και να βρίσκεται αντιμέτωπη με τα παλιά της χρέη ή να αντιμετωπίζει άλλους κινδύνους.

Σύμφωνα, πάντως, με διοικητικούς κύκλους «η εκκαθάριση βρίσκεται σε καλύτερο στάδιο σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό» και υπάρχει η αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί το φοροτεχνικό κομμάτι της διαδικασίας, που έχει αναλάβει το γραφείο του Στάθη Ρούσσου.  Η «Μ» μπήκε στη διαδικασία να αναζητήσει τα νομικά προηγούμενα που έχουν δημιουργήσει ΑΕΚ, Αγροτικός Αστέρας και ΑΕΛ, φροντίζοντας σήμερα να παρουσιάζει τους δύο δρόμους, που μπορούν να ακολουθήσουν οι «κιτρινόμαυροι» σε περίπτωση βεβαίως που κερδίσουν την άνοδο στη Β’ Εθνική. Καταγράφει τους κινδύνους που ενέχει ο κάθε δρόμος, «μπλέκει» την υπό ψήφιση κατάργηση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ και παρουσιάζει όλα τα δεδομένα.

1ο ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

Λίγο-πολύ μιλάμε για το δρόμο που ακολούθησε η ΑΕΚ, η οποία, σε αντίθεση με τον Αρη κίνησε τις διαδικασίες από πολύ νωρίς, σχεδόν δηλαδή ταυτόχρονα, με την οριστικοποίησή του υποβιβασμού της στη Β’ Εθνική κατηγορία. Η «Ενωση» μπόρεσε να «καθαρίσει» γρήγορα με το φοροτεχνικό κομμάτι και στη συνέχεια, με ένα «διαβασμένο» νομικό επιτελείο πέτυχε πολλές δικαστικές νίκες, που της επέτρεψαν να οριστικοποιήσει την εκκαθάριση, προτού κερδίσει αγωνιστικά την άνοδο. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε πανέτοιμη, αφού πέραν όλης της μελέτης που ήταν εμφανές πως έχει κάνει πάνω στο φοροτεχνικό και νομικό κομμάτι, υπήρχε η «ασφάλεια» της παρουσίας ενός οικονομικού κολοσσού όπως ο Μελισσανίδης, που επέτρεπε να λύνεται κάθε πρόβλημα, εν τη γενέσει του. Εκτός όλων των άλλων η ΑΕΚ πέτυχε την οριστική διαγραφή της από τα ελληνικά μητρώα εταιριών και διέλυσε κάθε προσπάθεια παλιών πιστωτών να αναβιώσουν την παλιά ΠΑΕ.

Η ΑΕΚ προβιβάστηκε «πεντακάθαρη» στη Β’ Εθνική και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη νέα αγωνιστική περίοδο θα παίζει στη Σούπερ Λίγκα. Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν έχει απαλλαγεί πλήρως από κινδύνους. Κι αυτό διότι αν τη νέα χρονιά, πετύχει την έξοδο της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις -πράγμα που μόνο απίθανο δε μπορεί να θεωρηθεί- ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που λέγεται FIFA και UEFA. Οι διεθνείς ομοσπονδίες υπάρχει ενδεχόμενο να σταθούν στην ύπαρξη του ίδιου σήματος, ζητώντας από την ΑΕΚ να ρυθμίσει όλες τις οφειλές της σε ξένους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

2ο ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

Πρόκειται για το δρόμο που εν πολλοίς ακολούθησαν τόσο η ΑΕΛ, όσο και ο Αγροτικός Αστέρας. Οι δύο ομάδες κέρδισαν την άνοδό τους στην επόμενη κατηγορία, επέλεξαν να μην ολοκληρώσουν τη διαδικασία της εκκαθάρισης. Αντ’ αυτού προχώρησαν στη σύσταση νέας ΠΑΕ, αφού πρώτα οι γενικές συνελεύσεις των ερασιτεχνικών σωματείων τους, αποφάσισαν τη μη αναβίωση της παλιάς. Φυσικά, για να συμβεί αυτό υπήρξε εκμετάλλευση ενός νομικού κενού ή καλύτερα, ενός νομικού «παραθύρου» που δίνει αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, όμως, οι δύο ομάδες (στην προκειμένη περίπτωση μόνο η ΑΕΛ) ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα, σε περίπτωση προβιβασμού στη Σούπερ Λίγκα. Κι αυτό διότι η ΕΠΟ που προσφέρει πλέον άδειες, κατόπιν των επιταγών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, θεωρείται ανέφικτο να τις αδειοδοτήσει.

Συν τοις άλλοις και οι δύο ομάδες, στο ενδεχόμενο εξόδου τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο που περιγράφεται για την ΑΕΚ. Αυτόν δηλαδή της προσφυγής πρώην ποδοσφαιριστών (ή πιστωτών τους γενικότερα) στα ευρωπαϊκά δικαιοδοτικά όργανα, προκειμένου να διεκδικήσουν το δίκιο τους και να κερδίσουν τα δεδουλευμένα τους, ανεξάρτητα από τι λέει η ΕΠΟ. Πάντως, αν ο Αρης ακολουθήσει το δρόμο της ΑΕΛ και του Αγροτικού Αστέρα, ενδέχεται να βρει… μπροστά του τον υπό ψήφιση νόμο του Σταύρου Κοντονή, που καταργεί το αυτοδιοίκητο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα μπορέσουν να «εκμεταλλευτούν» τα ελληνικά… στραβά μάτια, αλλά, νομικά, θα βρεθούν «αντιμέτωποι» με το Υπουργείο Ανάπτυξης που θα αναλάβει όλες αυτές τις υποθέσεις εκκαθάρισης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της υπόθεσης.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Ο Μίτσελ είναι απατεώνας, μου είπε να πάω να γ@@@@ώ»! (pic)

Σάλο στην Ισπανία έχει ήδη προκαλέσει προδημοσιεύση ενός βιβλίου στο οποίο ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, στρέφεται εναντίον Ραούλ, Φίγκο, Κασίγιας, Ντελ Μπόσκε, αλλά και του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού.
 
Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο διάσημος δημοσιογράφος Χοσέ Αντόνιο Αμπεγιάν, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν διετέλεσε αθλητικός διευθυντής στην ομάδα επί προεδρίας Ραμόν Καλδερόν και Φλορεντίνο Πέρεθ. Στο βιβλίο καταγράφονται άγνωστα περιστατικά, αλλά και ιδιαίτερα αποκαλυπτικές συνομιλίες του σημερινού προέδρου της «βασίλισσας», στον οποίο αποδίδονται ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για πρώην παίκτες και προπονητές.

Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο:



Για τον Μίτσελ: 
Το 2009 άρχισε η δεύτερη θητεία του Πέρεθ στην προεδρία της Ρεάλ. Ο Αμπεγιάν τον ρώτησε τότε αν υπολογίζει την «πεντάδα του Γύπα» σε αυτό το νέο πρότζεκτ. «Αυτοί οι τύποι είναι απίστευτοι. Μου επιτρέπεις να σου πω την αλήθεια; Ο Μίτσελ και ο Μπουντραχένιο πιστεύουν πως θα τους τα «σκάει» η Ρεάλ μέχρι να πεθάνουν. Και οι άλλοι τρεις το ίδιο: ο Σαντσίς και ο Βάθκεθ. Δεν τους ενδιέφερε τίποτα. Αρκεί να βγάζουν 100 εκατομμύρια το χρόνο από τη Ρεάλ. Πρώτα ήρθε ο Μπουντραχένιο, που μου ζήτησε 100 εκατομμύρια. Μετά ήρθε ο Μίτσελ και του είπα να του δώσω 50 εκατομμύρια και μου απάντησε να πάω να γ@@@@ώ. Και μου λέει ''είναι δυνατόν να πάρω 50 εκατομμύρια;''. Ο Μίτσελ είναι ένας τύπος που δεν έχει κάνει τίποτα για τη Ρεάλ και σαν προπονητής μας υποβίβασε κιόλας. Είναι απατεώνας, αλλά έχει την προστασία του Ντε Λα Μορένα (σ.σ δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Cadena Ser)».

Για τον Ντελ Μπόσκε και τον Κασίγιας 
«Ο Ντελ Μπόσκε δεν κάνει για προπονητής και ο Κασίγιας δεν κάνει για τη Ρεάλ. Εγώ τα λέω και σε κάποιους ακούγεται άσχημα. Δεν έχω καμία εμμονή με τον Ντελ Μπόσκε, ειλικρινά, αλλά αυτός δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Τους καλούς προπονητές, όπως και τους καλούς παίκτες τους θέλουν πολλές ομάδες. Ο Ντελ Μπόσκε δεν είχε καμία ομάδα, διότι απλά δεν είναι προπονητής. Δεν διαθέτει κανένα προσόν: ούτε γυμναστική δεν ξέρει, πόσο μάλλον στρατηγική ή πως να ηγηθεί μιας ομάδας».

Για τους Φίγκο και Ραούλ 
«Όλα τα άσχημα στη Ρεάλ άρχισαν την εποχή εκείνη, κυρίως μετά την άφιξη του Φίγκο. Έγινε κολλητός με τον Ραούλ και οι δύο τους έκαναν ό,τι ήθελαν στα αποδυτήρια. Αυτοί έκαναν κουμάντο, είναι ξεκάθαρο.Ο Φίγκο χαλούσε τα αποδυτήρια, είναι ένας μ@@@@@ς, όπως και ο Ραούλ. Ο Βιθέντε δεν είχε κανέναν λόγο».

Πηγή: sdna.gr

«Μόνο στην θύρα των φιλοξενούμενων οπαδοί του Ηρακλή»

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ξάνθη δήλωσε πως μόνο στην θύρα των φιλοξενούμενων θα επιτραπεί να μπουν οπαδοί των κυανολεύκων, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να φρενάρει την μαζική παρουσία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στη σύσκεψη που έγινε με την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ για τα μέτρα τάξης, ομόϕωνα αποϕασίσθηκε και συμϕωνήθηκε ότι η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ θα παραλάβει 1.150 εισιτήρια, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ϕιλάθλων της.

Πέραν τούτου, η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

Κανένα άλλο εισιτήριο δεν πρόκειται να διατεθεί σε μεμονωμένο ϕίλαθλο του ΗΡΑΚΛΗ για την οποιαδήποτε ΘΥΡΑ του γηπέδου.

Όλα αυτά για την ομαλή και ασϕαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Το ίδιο ακριβώς έπραξε η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ και οι ϕίλαθλοι της στον πρώτο αγώνα, όπου ϕίλαθλοι και  Διοίκηση της Ξάνθης, ϕιλοξενήθηκαν σε πέταλο του γηπέδου του ΗΡΑΚΛΗ.

Αυτά προς ενημέρωση των ϕιλάθλων του ΗΡΑΚΛΗ και των ϕιλάθλων της τοπικής μας ομάδας.

Σε καμία άλλη ΘΥΡΑ του γηπέδου, πλην του πετάλου, ΔΕΝ θα επιτρέπεται η είσοδος σε ϕίλαθλο του ΗΡΑΚΛΗ.

Σημείωση:

Για να μην παραπληροϕορείται το ϕίλαθλο κοινό των δύο ομάδων, επισυνάπτουμε σε αυτήν την ανακοίνωση, τα πρακτικά της Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 22/04/2015 Στη σύσκεψη αυτή παρέστησαν οι παρακάτω:

α. Οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης:

– Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΓΙΩΡΗΣ Πασχάλης, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης,

– Ανθυπαστυνόμος ΒΙΔΟΥΡΑΣ Πέτρος, του Γραϕείου Αστυνόμευσης – Ασϕάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης,

β. Ο εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ, κ. ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ Νικόλαος,

γ. Ο εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ, κ. ΣΑΡΛΗΣ Μόσχος,

δ. Ο εκπρόσωπος της Δ.Ε.Α.Β., κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος,

ε. Ο υπεύθυνος ασϕαλείας της Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ, κ. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ Εμμανουήλ,

στ. Ο εκπρόσωπος της Ε.Π.Ο. δεν προσήλθε στην παρούσα σύσκεψη.

Στην ανωτέρω σύσκεψη χρέη Γραμματέα εκτέλεσε ο Ανθυπαστυνόμος ΒΙΔΟΥΡΑΣ Πέτρος, του Γραϕείου Αστυνόμευσης – Ασϕάλειας της Δ.Α. Ξάνθης.

3. Η Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ δια του εκπροσώπου της κ. ΣΑΡΛΗ, αιτήθηκε τη χορήγηση δύο χιλιάδων (2.000) εισιτηρίων για την κερκίδα Δ’ του γηπέδου, για να διατεθούν αποκλειστικά με δική της ευθύνη στους ϕιλάθλους της οι οποίοι θα προσέλθουν στο γήπεδο.

Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ δια του εκπροσώπου της κ. ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ Νικολάου αποδέχθηκε να χορηγηθούν εισιτήρια στη ϕιλοξενούμενη ομάδα. Μετά από συζήτηση όλων των εμπλεκομένων αποϕασίσθηκε να διατεθούν χίλια εκατόν πενήντα (1.150) εισιτήρια στη ϕιλοξενούμενη ομάδα για να διατεθούν στους ϕιλάθλους της.

Ο εκπρόσωπος της Δ.Ε.Α.Β. εξέϕρασε την άποψη ότι αϕού οι δύο εκπρόσωποι των Π.Α.Ε. είναι σύμϕωνοι για τη χορήγηση εισιτηρίων στους ϕιλοξενουμένους ϕιλάθλους, και αυτός είναι σύμϕωνος αρκεί η Ελληνική Αστυνομία να εγγυηθεί την ομαλή τέλεση του αγώνα και την τήρηση της τάξης εντός και εκτός γηπέδου.

Η Αστυνομική Αρχή δια του εκπροσώπου της Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης εισηγήθηκε να μην χορηγηθούν εισιτήρια στη ϕιλοξενούμενη ομάδα για σοβαρούς λόγους δημόσιας τάξης και ασϕάλειας.

4. Κατόπιν των ανωτέρω  προεκτεθέντων:
α. Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ (γηπεδούχος) να εκδώσει και θεωρήσει συνολικά έξι χιλιάδες τετρακόσια πενήντα εισιτήρια (6.450).

Συγκεκριμένα να διατεθούν από την Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ τα πέντε χιλιάδες τριακόσια (5.300) εισιτήρια : στις κερκίδες Α’, Β’, Γ’ δύο χιλιάδες τριακόσια πενήντα (2.350) εισιτήρια, στις κερκίδεςΑ1’, Β1’, Γ1’ δύο χιλιάδες εννιακόσια πενήντα (2.950) εισιτήρια και από την Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ τα χίλια εκατόν πενήντα (1.150) εισιτήρια για τη ΘΥΡΑ Δ’ των ϕιλοξενουμένων ϕιλάθλων, παρά την αρνητική εισήγηση της Αστυνομικής Αρχής.

β. Στο Δ.Σ. της Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ θα χορηγηθεί αριθμός προσκλήσεων σύμϕωνα με τα ισχύοντα από τη διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου και να ϕιλοξενηθούν αντίστοιχα από τη γηπεδούχο ομάδα.

γ. Οι ϕίλαθλοι της Π.Α.Ε SKODA ΞΑΝΘΗ να εισέλθουν από τις θύρες Α’, Β’, Γ’, Α1’, Β1’ & Γ1 και να καταλάβουν θέσεις στις αντίστοιχες κερκίδες και οι ϕίλαθλοι της Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ να εισέλθουν από την ανοιχτή θύρα της κερκίδας Δ’. Ο έλεγχος των εισιτηρίων θα διενεργείτε με ταυτόχρονη επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητα ή Διαβατηρίου των προσερχόμενων ϕιλάθλων.

Νικολούδης: «Το χρειάζεται περισσότερο ο Ηρακλής» (audio)

Στο Metropolis 95,5 καιτην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος άσος του Ηρακλή, Τάκης Νικολούδης και μίλησε για τον κυριακάτικο αγώνα με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Football League.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι της Κυριακής: «Το χρειάζεται περισσότερο ο Ηρακλής. Η τελευταία αγωνιστική ήταν κακή από πλευράς αποτελέσματος και αν ο Ηρακλής κερδίσει θα έχει κλειδώσει η δυάδα. Δύσκολα άλλη ομάδα πλην του Ηρακλή να κάνει 5 νίκες. Συμπαθώ την και την ΑΕΚ αλλά θέλω να το πάρει ο Ηρακλής.

Για το υπόλοιπο της σεζόν: «Πρώτος στόχος του Ηρακλή για να γίνει ξανά μεγάλος, είναι η άνοδος, είτε ως πρώτος είτε ως δεύτερος και όχι το Κύπελλο. Επίσης μέσα σε δύο τρία χρόνια, να χτίσει μια πολύ καλή ομάδα καθώς έχει νέους και ικανούς ποδοσφαιριστές και πιστεύω πως η επόμενη σεζόν θα είναι πολύ καλή όχι μόνο από πλευράς αποτελεσμάτων αλλά και απόδοσης.

Ηρακλής ή ΑΕΚ την Κυριακή: «Ηρακλάρα. Δεν το συζητάμε. Έχει περισσότερο ανάγκη τη νίκη και για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους και αν τα καταφέρει θα τελειώσει με την υπόθεση άνοδος».

Ακούστε όσα είπε ο Τάκης Νικολούδης στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Πιλάβιος: «Ολέθριο το Grexit, συμφωνώ με τους τακτικούς δικαστές»

Στο Metropolis 95,5 κια την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και μίλησε για την υπόθεση του Grexit.

Ακόμη μίλησε για τις Πειθαρχικές Επιτροπές της ΕΠΟ, ενώ τοποθετήθηκε και στον υποβιβασμό του Ηρακλή το 2011.

Αναλυτικά όσα είπε: 


Για την υπόθεση του Grexit: «Ετσι φαίνεται προς τα εκεί πάμε. Εχει γίνει και σε άλλες χωρίς και στο παρά πέντε επικράτησε η λογική. Αν η Ομοσπονδία ήταν τέλεια, θα υπήρχε αυτός ο νόμος; Οι διατάξεις του νόμου κάνουν καλό; Εγώ θεωρώ πως εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Ο νόμος πρέπει να ‘ναι καλός για να ‘ ναι λειτουργικός. Στη δική μου θητεία δεν είχα τέτοιες προστριβές με την Πολιτική ηγεσία. Πρέπει πάντα να υπάρχει μία συνεννόηση».


Για τις Πειθαρχικές Επιτροπές, είπε:
 «Νομίζω πως υπάρχει διάταξη που λέει δεν μπορεί ένας τακτικός δικαστής να συμμετέχει σε μικτή επιτροπή. Θα πρέπει να είναι αμιγώς δικαστική επιτροπή. Εγώ θεωρώ πως μία μέση λύση είναι να είναι μικτό σύστημα με μειοψηφία των δικηγόρων και πλειοψηφία των τακτικών δικαστών».


Είπε ακόμα… «Δεν γίνεται να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή. Θα είναι ολέθριο λάθος να βγούμε από την Ευρώπη, με το περίφημο Grexit. Η ευχή μου είναι να το αποφύγουμε».


Για την επίσκεψη του Ινφαντίνο στην Ελλάδα, την Τρίτη: «Η ΟΥΕΦΑ έχει κάνει μεγάλη υπέρβαση που δέχτηκε στην Νιόν τον Υφυπουργό μόνο του, χωρίς εκπρόσωπο της ΕΠΟ. Η ΟΥΕΦΑ έχει άλλους κανόνες. Πάντα πρέπει να υπάρχει εκπρόσωπος της εκάστοτε Ομοσπονδίας, γι’ αυτό και στη συνάντηση της Τρίτης, ο κ. Ινφαντίνο, θα έχει μαζί του στην Ολομέλεια της Βουλής και εκπρόσωπο της ΕΠΟ».


Για το θέμα του Ηρακλή: «Αν μία Επιτροπή της Ομοσπονδίας έκανε λάθος ας το κρίνει όποιος το κρίνει. Εγώ προσωπικά με το θέμα του Ηρακλή και με την επανατοποθέτηση των τριών ομάδα στην Β’ Εθνική, θεωρώ πως ήταν κάτι ευνοϊκό. Δεν ξέρω αν γνωρίζει ο κόσμος γιατί έπεσε στην Δ’ Εθνική. Δεν είχε καταθέσει φάκελο. Στην Β’ έπεσε με Επιτροπή της Ιδιότητας των μεταγραφών, όχι με του Πιλάβιου».


Σε ερώτηση για τις άλλες πλαστές ενημερότητες των ομάδων: «Προκλήθηκα για να βγάλω το χαρτί της πλαστής του Ηρακλή. Υπάρχει και βίντεο γι’ αυτό, μέσα από τη Βουλή. Εχουν περάσει πολλά χρόνια και οι οπαδοί του Ηρακλή πρέπει να δουν τι έχει κάνει η Ομοσπονδία και να κρίνουν. Ας μη κρίνουν από μία μεμονωμένη στιγμή».


Σε ερώτηση για το άρθρο της πλαστογραφίας με το οποίο δικάστηκε ο Ηρακλής και το οποίο ως ποινή περιλάμβανε χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση βαθμών και όχι υποβιβασμό, είπε: «Δεν το γνωρίζω αυτό. Αυτό που μου το λέτε δεν το γνωρίζω. Εχουν περάσει πολλά χρόνια. Εγώ έκανα τη δουλειά μου. Δηλαδή να γυρίσω τέσσερα χρόνια πίσω και να πω αν είναι σωστή ή λάθος η επιτροπή μου; Δεν είναι σωστό».


Για τους Ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς: «Επιμένω στην άποψή μου πρέπει να γίνεται αλλαγή στους Ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, πρέπει να αλλάζουν. Να γίνεται rotation»

Αναλυτικά όσα είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Ανθουλάκης: «Ας κερδίσει ο καλύτερος» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Καβάλας Σίμος Ανθουλάκης ο οποίος μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μεταξύ της Καβάλας και του πρωτοπόρου Πανσερραϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της Καβάλας:

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το παιχνίδι, λόγω της βαθμολογικής σημασίας, υπάρχει πολύ κινητικότητα στην πόλη της Καβάλας και πιστεύω σε ένα γεμάτο "Ανθή Καραγιάννη". Μακάρι να κυλήσουν όλα ήρεμα και ας κερδίσει ο καλύτερος και ελπίζω αυτός να είναι η ομάδα μας».

Για τον Άρη: «Ο Άρης βέβαια και θέλει να κερδίσουμε εμείς για να ελπίζει με δική του νίκη στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος»


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style



*Πηγή: metrosport.gr*

Λεώνης: «Φαβορί για το νταμπλ ο ΠΑΟΚ» (audio)

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αλέκος Λεώνης, πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ και προπονητής της χρυσής και αξέχαστης ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή. Ο 55χρονος πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για τους τελικούς, για την ομάδα του Κυπελλούχου ΠΑΟΚ και για την «ασύγκριτη» όπως την χαρακτήρισε ομάδα του Ηρακλή τη χρυσή δεκαετία του 2000.

Για τους τελικούς της Α1 βόλεϊ: «Φαβορί για το Πρωτάθλημα και συνάμα για το νταμπλ είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτό το είπα τον Ιανουάριο με τις προσθήκες Χιμένεθ και Ραγκέλ, προσθήκες που δεν αξιολόγησε σωστά ο Ολυμπιακός. Οι συγκεκριμένες μεταγραφές έδωσαν το πλεονέκτημα στην ομάδα του ΠΑΟΚ»

Η τακτική ανάλυση των τελικών, μέσα από τα μάτια του Λεώνη: «Μέσα στο παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος, σέρβις μπλοκ και άμυνα δίνουν το πρωτάθλημα στον «Δικέφαλο του Βορρά», απέναντι σε μία κοντή ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός, που στηρίζεται μόνο στην επίθεση».

Για καταξίωση του ΠΑΟΚ στο άθλημα του βόλεϊ: «Νομίζω ότι για να καταξιωθεί κάποιος σε ένα χώρο πρέπει να έχει διάρκεια, όπως τον Ηρακλή που για δέκα χρόνια είχε διάρκεια. Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και να μείνει κοντά στο άθλημα και στην προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση Ανδρέου».

Για την σύγκριση του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή του 2000: «Δεν υπάρχει καμία σύγκριση, άλλες εποχές τότε, άλλες τώρα. Το επίπεδο του βόλεϊ στην Ελλάδα έπεσε πάρα πολύ. Βέβαια δεν μειώνω την προσπάθεια του ΠΑΟΚ.

«Με την επιστροφή του Ηρακλή στην Α1 ελπίζω να δούμε δύο ομάδες που θα πρωταγωνιστούν, για το καλό της πόλης»!


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Τελειώνει ο Μάρτενς από την Σερκλ Μπριζ!!

Απίθανο φαντάζει το ενδεχόμενο να συνεχίσει να αγωνίζεται ο Μάαρτεν Μάρτενς στην Σερκλ Μπριζ και την επόμενη σεζόν. σύμφωνα με όσα 

Οπως αναφέρει η βελγική ιστοσελίδα voetbalnieuws.be., η Σερκλ εφόσον ηττηθεί αυτό το σαββατοκύριακο από την Λιρς θα υποβιβαστεί, κάτι που σημαίνει πως η ρήτρα της υποχρεωτικής αγοράς του δεν θα ενεργοποιηθεί. Ακόμη όμως και να σωθεί η Σερκλ, ο Βέλγος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ δε θα συνεχίσει σε αυτήν και μετά το καλοκαίρι.

«Είχε έρθει από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπόρεσε να πείσει στο σύντομο περασμά του από την ομάδα της Μπριζ», τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμίζεται ότι ο Μάρτενς δεν θα επιστρέψει στον Δικέφαλο, και πως το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να ψάξει για για τη νέα του ποδοσφαιρική «στέγη» ενόψει της επόμενης σεζόν.
*Πηγή: metrosport.gr*

Σενάριο Πετρέσκου ελέω Νομπόα!!

Το όνομα του Νταν Πετρέσκου που βγήκε ως υποψήφιου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι και μετά, προέκυψε για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί είναι γνωστός στον Σαββίδη, λόγω της παρουσίας του στην Ντιναμό Μόσχας και κατά δεύτερο και κυριότερο ελέω της συνεργασίας του στην ρωσική ομάδα με τον Κριστιάν Νομπόα.

Πιθανόν ο Βρύζας να είχε κάνει προεργασία πάνω στην περίπτωση του 47χρονου Ρουμάνου, όμως, τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά τώρα. 

*Πηγή: metrosport.gr*

Ο Χιμένες στον Arena FM!!

Στο στούντιο του Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βολεϊμπολίστας του ΠΑΟΚ, Χαβιέρ Ερνέστο Σκουλ Χιμένες.
Ο διεθνής Κουβανός μίλησε μεταξύ άλλων για τον κόσμο του «Δικεφάλου», την ατμόσφαιρα στο «PAOK Sports Arena», το πάθος που βγάζει στο γήπεδο αλλά και για το οικογενειακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το πώς αισθάνεται στην Ελλάδα: «Είμαι πάρα πολύ καλά στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη. Οι φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ με έχουν αγκαλιάσει θερμά, είναι ικανοποιημένος από όλα όσα βλέπω και παίζουμε μαζί με τους οπαδούς μας. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ».
Για το γεγονός πως χτύπησε το τύμπανο μαζί με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ: «Αισθάνθηκα μεγάλη εφορία εκείνη την στιγμή και μετά το τέλος του αγώνα πήρα το τύμπανο και το χτύπησα. Αυτό άρεσε πολύ στον κόσμο και πανηγυρίσαμε μαζί».
Για το ότι πανηγυρίζει κάθε πόντο με πάθος: «Αυτό το έχω μάθει από πάρα πολύ μικρός. Θέλω όταν παίζω να χαίρομαι, να απολαμβάνω κάθε παιχνίδι αλλά και να μεταφέρω την ενέργεια μου και στους συμπαίκτες μου. Μου αρέσει και διασκεδάζω να παίζω βόλεϊ».
Για όσους λένε πως είναι ο νέος Σάντσεζ:«Μακάρι να μπορούσα να είμαι ο νέος Σάντσεζ. Έχει κερδίσει πάρα πολλά μετάλλια με την εθνική ομάδα της Κούβας και θα ήθελα να τον ακολουθήσω».
Για το γεγονός πως κατάφερε με τους συμπαίκτες του να φέρουν 8.000 κόσμο στο γήπεδο: «Είναι το καλύτερο βραβείο που μπορούμε να πάρουμε αυτός ο κόσμος. Δουλεύουμε πολύ σαν ομάδα και όλος αυτός ο κόσμος μας κάνεις χαρούμενους. Αισθανόμαστε χαρά και εκτίμηση βλέποντας όλους αυτούς του φιλάθλους».
Για το πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός: «Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ όλο τον χρόνο. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα με καλά αποτελέσματα σε όλη την χρονιά. Έχει πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα και έχει και πολύ μεγάλο μέσο όρο ύψους».
Για το πώς ένιωσε όταν πήρε το τύμπανο με τον κόσμο: «Αισθάνθηκα μια ανείπωτη ευτυχία και δεν υπάρχουν λόγια για την συμπαράσταση που έχουμε από τον κόσμο. Έχω μείνει άφωνος από τους φιλάθλους μας».
Για τα τραγούδια στο Παλατάκι: «Έχω μάθει μερικά από αυτά που ακούγονται στο γήπεδο. Ξέρω πολύ καλά το “κύπελλο, κύπελλο ΠΑΟΚάρα φέρε μας το κύπελλο” το οποίο τραγουδούσαν οι φίλαθλοι μας στον τελικό του κυπέλλου».
 Για τις συζητήσεις τριών μηνών που έγιναν για να κλείσει η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ: «Ήταν πάρα πολύ μεγάλη έκπληξη το ότι κατάφερα να βγω εκτός Κούβας. Αυτό είναι αποτέλεσμα ενός νέου νόμου που ψηφίστηκε και είμαι ο πρώτος Κουβανός που βγήκε εκτός της χώρας. Το ότι επιλέχθηκα να βγω έξω ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη και για εμένα. Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ έμαθα τον Δεκέμβριο».
Για το αν νιώθει δικαιωμένος που ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με αυτά που βλέπω στον ΠΑΟΚ αλλά και με την υποδοχή που δέχτηκα. Νιώθω ευγνωμοσύνη που παίζω έξω».
Για το συμβόλαιο του και το μέλλον του: «Το συμβόλαιο μου είναι μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής. Μετά είναι η ώρα της εθνικής Κούβας».
Για το αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει μετά στον ΠΑΟΚ: «Αυτό είναι καθαρά θέμα της ομοσπονδίας της χώρας».
Για το αν ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα: «Παλεύουμε για αυτόν τον στόχο και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».
Για την ανάγκη που έχει η Θεσσαλονίκη από τίτλους: «Είμαι τρεις μήνες εδώ πέρα και ήδη αισθάνομαι Θεσσαλονικιός. Θέλω να πάρουμε τον τίτλο».
Για τον Γιάννη Καλμαζίδη: «Αισθάνομαι ευγνώμων απέναντι στον κ. Καλμαζίδη. Έχω εξαιρετική εντύπωση για αυτόν καθώς μου έχει δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη μέσα στο γήπεδο όπως και σε όλους τους παίκτες. Ο κόσμος και οι παίκτες νιώθουμε σιγουριά και τον εμπιστευόμαστε σε όλα».
Για το παιχνίδι στην Αθήνα: «Θα κάνουμε το καλύτερο μας στην Αθήνα. Η έδρα παίζει τον τελευταίο λόγο σε αυτά τα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να φύγουμε με την νίκη».
Για τον διαφορετικό χαρακτήρα που βγάζει εντός και εκτός γηπέδου: «Όταν παίζω αγώνα νιώθω την αδρεναλίνη και η όλη συμπεριφορά μου είναι διαφορετική. Στην κοινωνική μου ζωή είμαι πιο ήρεμος και εκφράζω διαφορετικά τα συναισθήματα μου».
Για την χημεία του με τους Γκόμεζ και Κουρνέτα: «Δεν ξεχωρίζω κανέναν. Είμαστε μια ομάδα και μια οικογένεια».
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Ευχαριστώ τον Arena FM  για την ευκαιρία που μου έδωσε να έρθω πιο κοντά στο κόσμο. Θέλω να έχουμε μαζί μας τον κόσμο μέχρι το τέλος και όλοι μαζί να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Μια οικογένεια ο Ηρακλής»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο επίτιμος πρόεδρος του Ηρακλή, Νίκος Ατματζίδης και μίλησε για την κατάσταση στους «κυανόλευκους».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την ομάδα του Ηρακλή:
«Η ομάδα είναι πολύ καλή και έχει ισάξιους αναπληρωματικούς. Πιστεύω πως θα πάμε πολύ καλά και πιστεύω στην δύναμη, την αγάπη και την μεγάλη δυναμική της ομάδας μας».
Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ:
«Έχουν καλή ομάδα οι αντίπαλοι όμως έχουμε και εμείς καλούς παίκτες και θα κάνουμε ότι πρέπει. Όλα τα παιχνίδια είναι καθοριστικά και πρέπει να παίξουμε για να κερδίσουμε. Αν κερδίσει ο Ηρακλής αυτό το παιχνίδι βάζει το ένα πόδι στην Σούπερ Λιγκ».
Για το αν έχει μιλήσει με τον Παπαθανασάκη:
«Δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του αλλά είμαστε μια οικογένεια όλοι και κάποια στιγμή θα βρεθούμε».
Για το κλίμα στην ομάδα:
« Όλα τα παιδιά είναι αγαπημένα και μια οικογένεια. Μπορείς όταν γίνεται μια αλλαγή να καταλάβεις τι συμβαίνει μεταξύ τους».
Για την φετινή χρονιά:
«Κανείς δεν περίμενε να πάει τόσο καλά η ομάδα. Έχουμε πολλά νέα και άπειρα παιδιά όμως έπεσαν σε πολύ καλό προπονητή που εκμεταλλεύτηκε όλες τις προϋποθέσεις που υπήρχαν. Πολλοί λίγες ομάδες δέχτηκαν τόσο λίγα γκολ σε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα».
Για το Ηρακλής – Λάρισα:
«Η διαιτησία μας έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι και δεν το πήρα με καλό μάτι. Ίσως εκνευρίστηκε ο ποδοσφαιριστής και για αυτό εκτέλεσε έτσι σε αυτή την φάση. Δεν ήταν πέναλτι και καλά έκανε και το έχασε. Είναι κρίμα να βρίσκεται μια ομάδα σε αυτή την θέση. Εμείς θέλουμε καθαρή διαιτησία και ο διαιτητής δεν έπαιξε για τον Ηρακλή αλλά για Τρίτη ομάδα».
Για τους επτά βαθμούς που έχει ο Ηρακλής στο ξεκίνημα των πλέι – οφ:
«Οι επτά βαθμοί δεν είναι τίποτα αν δεν παίζει η ομάδα. Πρέπει να κάνουμε καλές εμφανίσεις. Εγώ την είδα καλά την ομάδα».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Κρίνεται το πρωτάθλημα στο Καβάλα – Πανσεραικός»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος βετεράνων του Άρη, Γιάννης Βένος και μίλησε για την σημασία του Καβάλα – Πανσεραικός.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το τελευταίο παιχνίδι των βετεράνων:
«Παίξαμε χθες στο Πευκοδάσος του Πολυκάστρου σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο σε ένα μικρό χωριό. Ο χώρος είναι ωραίος, οι άνθρωποι πολύ φιλόξενοι και παίξαμε επειδή γιόρταζε η εκκλησία του χωριού. Χθες, ήρθε και ο παππούς που είχε εμφανιστεί στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και έδειξε πόσο φανατικός είναι. Οι άνθρωποι που έχουν περάσει ένα όριο ηλικίας και είναι κοντά στον Άρη αξίζουν να τους τιμούμε. Φαίνεται πόσο μεγάλη αγάπη έχουν αυτοί οι άνθρωποι».
Για την μάχη του Άρη:
«Πολλά αν όχι όλα κρίνονται από το ματς της Καβάλας με τον Πανσεραικό. Ίσως από αυτό το παιχνίδι κρίνεται το πρωτάθλημα. Η Καβάλα θα είναι παθιασμένη και θα θέλει και η ίδια να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ο Άρης θέλει να χάσει βαθμούς ο Πανσερραϊκός και από εκεί και πέρα έχει το πρωτάθλημα στο πόδια του. Μετά θα έρθει η Καβάλα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έχουμε τις προϋποθέσεις να την κερδίσουμε».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Θα κριθεί στις λεπτομέρειες ο τίτλος»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Θανάσης Μουστακίδης και μίλησε για τους τελικούς του πρωταθλήματος της volleyleauge μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:
«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αξίζει συγχαρητήρια και δεν περίμενα τέτοια εικόνα. Η συμπεριφορά τους ήταν άψογη και τίμησαν και τους αθλητές τους. Κανείς αθλητής δεν θέλει να παίζει σε άδεια γήπεδα. Αυτή η ομάδα φέτος έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο».
Για τον πρώτο τελικό μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού:
«Ήταν ένα ντέρμπι με καλές και κακές στιγμές. Παίχτηκε καλό και κακό βόλεϊ και ήταν ένα ματς γεμάτο. Ακολουθεί ένα ματς ακόμα και για εμένα το πρωτάθλημα θα κριθεί την επόμενη και την μεθεπόμενη αγωνιστική. Αυτά τα δύο ματς θα κρίνουν και το πρωτάθλημα».
Για τους παίκτες που ξεχώρισε από τον ΠΑΟΚ:
«Αγωνιστικά ο Γκόμεζ ήταν εκπληκτικός, πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Κουρνέτας και θέλω να σταθώ και στον Σαφράνοβιτς που είναι το κλειδί της φετινής πορείας του ΠΑΟΚ. Είναι μια φυσιογνωμία που αλλάζει το παιχνίδι».
Για τον Ολυμπιακό:
 «Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό βόλεϊ όμως κατά διαστήματα δεν ήταν καλός. Ίσως θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να προσπαθήσει και με άλλους παίκτες. Και οι δύο ομάδες έχουν περιθώρια βελτίωσης. Το προβάδισμα το έχει ο ΠΑΟΚ λόγω έδρας αλλά και επειδή έχει έναν Γκόμεζ σε τρομερή κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα όμως καθώς και ο Ολυμπιακός αλλά και ο ΠΑΟΚ έχουν αθλητές που έχουν πάρει πρωταθλήματα. Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί στην λεπτομέρεια».
Για την ψυχολογία του πρωταθλητή:
«Για να είσαι πρωταθλητής πρέπει να παίζεις σε δύσκολες συνθήκες, με άγχος και κούραση. Το να είναι κάποιος καλός στην προπόνηση δεν λέει κάτι. Επίσης, το κάθε παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό».
Για την δίψα του κόσμου του ΠΑΟΚ:
«Ήταν ρεκόρ και αξίζει συγχαρητήρια ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Βοήθησε πολύ το μεγάλο γήπεδο αλλά και η ομάδα του ΠΑΟΚ που είναι πολυπληθής. Υπάρχει μεγάλη δίψα για τίτλο και βοήθησε πάρα πολύ και το κύπελλο που κατακτήθηκε. Εύχομαι ένα μέρος του κόσμου να μείνει στο άθλημα».
Για το φετινό πρωτάθλημα:
«Δεν θα το έλεγα καλό πρωτάθλημα. Είναι ένα αναξιόπιστο πρωτάθλημα και έχει αλλοιωθεί πάρα πολύ. Υπάρχουν ομάδες που ξεκίνησαν πιο αργά, έφευγαν παίκτες και συνέχεια έπαιζαν με διαφορετικό τρόπο. Ακόμα και από εμάς έφυγαν δυο παίκτες. Πήγαμε και παίξαμε στη Σύρο και στην Λαμία χωρίς πασαδόρο και είναι και αυτό αλλοίωση. Υπήρχαν ομάδες και παίκτες απλήρωτοι στο πρωτάθλημα και όλα αυτά είναι παράγοντες που επηρεάζουν».
Για τον Βασίλη Κουρνέτα:
«Ο Βασίλης κάνει εκπληκτικό πρωτάθλημα και του δίνω συγχαρητήρια. Έχει ένα προσωπικό στοίχημα και θέλει να αποδείξει πως κακώς έφυγε από τον Ολυμπιακό».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Μας έδωσε ενέργεια ο κόσμος»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλαμαζίδης και μίλησε για την νίκη του «Δικεφάλου» επί του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό αλλά και στην συνέχεια της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Πετύχαμε μια σημαντική νίκη αλλά πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι και να δούμε το επόμενο. Έχει δρόμο ακόμα».
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ:
«Η κούραση από τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό μας επιβάρυνε και είμαστε κουρασμένοι όπως και ο Ολυμπιακός. Όταν υπάρχει η κούραση και η ένταση βλέπουμε κάποιες μεταπτώσεις. Υπάρχει πολύ μεγάλη ψυχολογική ένταση και το κάθε παιχνίδι από αυτά είναι σαν τελικός. Θέλει ενέργεια και είναι λογικό να κουραστείς».
Για το γεγονός πως θα πάνε στα λουτρά οι παίκτες:
«Θα πάμε λίγο να χαλαρώσουμε για να φύγει το σφίξιμο και η ένταση. Πρέπει να χαλαρώσουν τα παιδιά».
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:
«Μας βοηθάει πάρα πολύ, μας εμψυχώνει και μας δίνει ενέργεια ο κόσμος. Όταν μας πιέζει ο αντίπαλος θέλουμε μια ένεση από τον κόσμο και μας την δίνει».
Για τις προσωπικότητες των Γκόμεζ- Χιμένζ:
«Είμαι επαγγελματίες αλλά όχι ψυχροί. Τους ενδιαφέρει η ομάδα και δεν βλέπουν μόνο το οικονομικό. Δίνουν το 100% για την ομάδα. Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο παίκτες αλλά όλοι συμβάλλουν ακόμα και τα παιδιά που δεν παίζουν πολύ. Είμαστε μια ομάδα που παίζουν όλοι».
Για τον Βασίλη Κουρνέτα:
«Ο Βασίλης είναι από τους κορυφαίους βολεϊμπολίστες στην Ελλάδα με άπειρες συμμετοχές στην Εθνική και πολλούς τίτλους».
Για το παιχνίδι στην Αθήνα:
«Θα είναι πολύ δύσκολο και εμείς προσπαθούμε να απομονώσουμε κάθε παιχνίδι και κάθε σετ. Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού. Ίσως υπάρχει πίεση στον αντίπαλο και θα δούμε πως θα αντιδράσει. Θεωρώ πως θα παίξουμε καλύτερα ως ομάδα και υπήρχαν κάποια διαστήματα που δεν με άφησαν ευχαριστημένο. Αυτό είναι λογικό όταν υπάρχει τόσο ένταση και πίεση και είδαμε μεταπτώσεις και από τις δύο οάδες.  Ελπίζω να μπορέσουμε να έχουμε πιο σταθερή απόδοση».
Για το γεγονός πως μαζεύτηκαν πολλές σπουδαίες προσωπικότητες στο γήπεδο:
«Ο στόχος μας είναι να φέρουμε κόσμο στο γήπεδο και παιδιά που θα ασχοληθούν με το άθλημα μας».
Για τις ακαδημίες της ομάδας:
«Θεωρώ και προσπαθώ να το περάσω στον πρόεδρο πως δεν είναι δυνατόν η μεγαλύτερη ομάδα στην Βόρεια Ελλάδα να μην έχει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στις ακαδημίες».
Για το αν έχει ανανεώσει στον ΠΑΟΚ:
«Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα με τον κ. Ανδρέου. Ας τελειώσει το πρωτάθλημα γιατί έχουμε πολλά πράγματα που είμαστε ακόμα πίσω. Πολλά πράγματα πρέπει να οργανωθούν καλύτερα αλλά υπάρχει διάθεση. Είναι δύσκολο να φτάσεις ψηλά αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι να διατηρηθείς στην κορυφή».
*Πηγή: arenafm.gr*

Μίλησε με τη Γιουνάιτεντ ο Ντεπάι!!

Δίχως να ενημερώσει τους ανθρώπους της Αϊντχόφεν, ο Μέμφις Ντεπάι μίλησε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αποκαλύπτει η «Daily Mail»!  
Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός που συνεργάστηκε με τον Λουίς Φαν Χάαλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, φαίνεται να δελεάζεται από την παρουσία του πρώην ομοσπονδιακού κόουτς στους «κόκκινους διαβόλους» και θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στην Πρέμιερ Λιγκ.
Η επαφή των δύο πλευρών έγινε την Τετάρτη κάτω απ' τη μύτη του προπονητή της PSV, Φιλίπ Κοκού, ωστόσο, αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ντεπάι δεν θα συνεχίσει και του χρόνου στην Eredivisie.
Η Γιουνάιτεντ δείχνει πρόθυμη να διαθέσει 25 εκατ.λίρες για να κάνει τον ποδοσφαιριστή δικό της.
*Πηγή: England365.gr*

Ο χαβαλές του Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου!! (vid)

Σε πολύ καλό mood ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο «Cobham», ενόψει του ντέρμπι της Τσέλσι με την Άρσεναλ. Ο Πορτογάλος έκανε πλάκα με τον αργοπορημένο υπεύθυνο επικοινωνίας των «μπλε», προειδοποιώντας πως θα έφευγε όταν θα τον έβλεπε να μπαίνει στην αίθουσα.  
Ο «special one» μίλησε στους δημοσιογράφους και τους είπε ότι μόλις έφθανε ο Στιβ, θα αποχωρούσε και όλοι μαζί περίμεναν, με έναν εκ των εκπροσώπων του Τύπου να «σπάει» την ησυχία και να προκαλεί το γέλιο όλων όταν «πέταξε» την ατάκα: «Συμβαίνει κάτι κακό Ζοσέ;».
Ο Μουρίνιο γέλασε και μόλις έβγαλε το κινητό του για να πάρει τηλέφωνο τον υπεύθυνο επικοινωνίας, αυτός εμφανίστηκε, για να σηκωθεί ο Πορτογάλος και να κάνει κίνηση προς την έξοδο!
«Α, κατάλαβα τι έγινε...» είπε ο Στιβ χαμογελαστός, για να ακολουθήσουν οι ερωτήσεις...
Δείτε το αστείο περιστατικό:





*Πηγή: England365.gr*

«Ο Μπολάσι πωλείται μεταξύ 40 και 60 εκ.»

Πρόθυμος να προβεί στην πώληση του Γιανίκ Μπολάσι εμφανίστηκε ο Άλαν Πάρντιου, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η πρόταση που θα κατατεθεί για τον παίκτη θα κυμαίνεται από 40 μέχρι και 60 εκ. λίρες.  
Ξεκάθαρος αναφορικά με την τιμή στην οποία θα πει το «ναι» για την πώληση του Γιανίκ Μπολάσι την καλοκαιρική μεταγραφική περίοδο, ήταν ο Άλαν Πάρντιου.
Ο τεχνικός των «αετών» σημείωσε πως δεν είναι αρνητικός στην πώληση του ταλαντούχου ακραίου, αρκεί το ποσό που θα μπει στα ταμεία της ομάδας να κυμαίνεται μεταξύ των 40 και των 60 εκ. λιρών.
«Θα πουλήσω τον Μπολάσι, εάν κάποιος θέλει αν μου δώσει από 40 έως 60 εκ. λίρες, κάπου εκεί, θα ήταν καλά. Θα τα πάρω και θα χτίσω την ομάδα γύρω από αυτά τα χρήματα. Κάθε παίκτης έχει μία τιμή, προφανώς», ανέφερε ο Πάρντιου.
*Πηγή: England365.gr*

Μείωση μισθών στη Χαλ αν υποβιβαστεί!

Στο μισό θα «πέσουν» οι μισθοί των ποδοσφαιριστών της Χαλ αν δεν καταφέρουν να κρατήσουν την ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ, όπως γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου ο Στιβ Μπρους. 
Υπερέχοντας στην ισοβαθμία με τη Λέστερ και ούσα ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, η Χαλ καλείται να κάνει υπερπροσπάθεια με δύσκολο πρόγραμμα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος για να κρατηθεί ζωντανή.
Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της επιβίωσης, τότε αυτό θα έχει αντίκτυπο στις τσέπες των παικτών, με τον Μπρους να τονίζει: «Προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε οικονομικές δυσκολίες σε περίπτωση που πέσουμε στην Τσάμπιονσιπ, οι ποδοφαιριστές θα δεχθούν μείωση 40-50% στους μισθούς τους».
*Πηγή: England365.gr*

Το Σάββατο η απόφαση για Ντιέγκο Κόστα!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα αποφασίσει το Σάββατο για τη συμμετοχή ή όχι του Ντιέγκο Κόστα στο ντέρμπι την Άρσεναλ, το απόγευμα της Κυριακής στο «Έμιρεϊτς».  
Από τη στιγμή που ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είναι έτοιμος και διαθέσιμος, δεν προκύπτει μεγάλο πρόβλημα για τους «μπλε», όμως, υπάρχουν πιθανότητες για την επιστροφή του Ντιέγκο Κόστα στα πλάνα του Μουρίνιο.
Η απόφαση θα παρθεί το Σάββατο, όπως ανέφερε ο «special one» στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακάτικης αναμέτρησης, τονίζοντας παράλληλα πως ο Λοΐκ Ρεμί παραμένει αμφίβολος.
«Αν ο Ντιέγκο δεν είναι έτοιμος για το ματς, τότε σίγουρα θα παίξει στο επόμενο με τη Λέστερ» είπε ο Πορτογάλος. 
*Πηγή: England365.gr*

Πρόταση για Ιγιαραμέντι η Λίβερπουλ!

Ένα άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό έχει προσφέρει η Λίβερπουλ στη Ρεάλ Μαδρίτης για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Ασιέρ Ιγιαραμέντι, όπως αναφέρει η «Marca». Κοντά στα 32 εκ. ευρώ φέρεται να ζητάει η «Βασίλισσα».
Την «πόρτα» της Ρεάλ Μαδρίτης για την αγορά του Ασιέρ Ιγιαραμέντι, χτύπησε με κάθε επισημότητα η Λίβερπουλ, σύμφωνα με την «Marca».
Η ισπανική εφημερίδα με έδρα την Μαδρίτη, αναφέρει πως οι «κόκκινοι» έχουν καταθέσει πρόταση (άγνωστο το ποσό) για τον 25χρονο άσο, με τους «μερένχες» να απαιτούν για την αποδέσμευσή του 32 εκ. ευρώ.
Το συμβόλαιο του παίκτη με τους Πρωταθλητές Ευρώπης λήγει το 2019, ωστόσο η αποχώρησή του το ερχόμενο καλοκαίρι είναι πολύ πιθανή μιας και οι ευκαιρίες που έχει πάρει από τον Κάρλο Αντσελότι είναι ελάχιστες.
*Πηγή: England365.gr*

Μιλάει με Καρβάλιο η Άρσεναλ!!

Σε ανοιχτές συζητήσεις με τον αμυντικό της Σπόρτινγκ Λισαβώνας, Γουίλιαμ Καρβάλιο, βρίσκεται σύμφωνα με την «O Jogo» η Άρσεναλ, η οποία έχει συμφωνήσει με τα «λιοντάρια» για την αγορά του παίκτη έναντι 30 εκ. ευρώ!
Πολύ κοντά στην πρώτη της μεταγραφή ενόψει καλοκαιριού βρίσκεται η Άρσεναλ.
Βάσει των όσων υποστηρίζει η «O Jogo», η Άρσεναλ έχει δώσει τα χέρια με την Σπόρτινγκ Λισαβώνας για την απόκτηση του Γουίλιαμ Καρβάλιο έναντι του ποσού των 30 εκ. ευρώ και πλέον βρίσκεται σε προσωπικές συζητήσεις με τον παίκτη.
Σε περίπτωση που οι «κανονιέρηδες» καταφέρουν να συμφωνήσουν με τον 23χρονο στους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του, τότε θα απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
*Πηγή: England365.gr*

Καμία τιμωρία στον Τζόνσον!!

Στη διάθεση του Ντικ Άντβοκατ για το προσεχές παιχνίδι της Σάντερλαντ με τη Στόουκ τίθεται ο Άνταμ Τζόνσον, τον οποίο οι «μαυρόγατες» δεν τιμωρούν έπειτα από τις τρεις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για την υπόθεση με την αποπλάνηση 15χρονου κοριτσιού. 
Ο Άγγλος εξτρέμ της Σάντερλαντ συνελήφθη στις 2 Μαρτίου, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και την Πέμπτη του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη σχέση του με τη νεαρή κοπέλα, ενώ κατηγορείται και για ποινικό αδίκημα. Η δίκη του θα γίνει στις 20 Μαΐου.
Η Σάντερλαντ, αν και συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και θέλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά τη μηδενική ανοχή στο περιστατικό, ανακοίνωσε ότι ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει κανονικά στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν πάει Κίνα το καλοκαίρι η Λίβερπουλ!!

Οι συζητήσεις δεν κατέληξαν σε «γάμο» και η Λίβερπουλ δεν θα ταξιδέψει τελικά στην Κίνα για φιλικό προετοιμασίας το φετινό καλοκαίρι.  
Η διοίκηση των «κόκκινων» σκόπευε να στείλει την ομάδα στο Macau ώσε να δουν από κοντά τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου και οι Κινέζοι φίλαθλοι, όμως δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.
Εναλλακτική επιλογή για τη Λίβερπουλ είναι πλέον είτε η Ταϊλάνδη είτε το Βιετνάμ που θα προστεθεί στην περιοδεία της ομάδας σε Άπω Ανατολή και Αυστραλία.
*Πηγή: England365.gr*

Χέντερσον: «Στη θέση του Στέρλινγκ θα υπέγραφα»

Λίγες ώρες μετά την πολυετή επέκταση της συνεργασίας του με τη Λίβεπρουλ, ο Τζόρνταν Χέντερσον παρότρυνε τον Ραχίμ Στέρλινγκ να κάνει το ίδιο και να «δεθεί» μία και καλή με τους «κόκκινους».
Ο Τζόρνταν Χέντερσον θα παραμείνει στο «Άνφιλντ» για τουλάχιστον πέντε ακόμα χρόνια, την ώρα που το μέλλον του Ραχίμ Στέρλινγκ παραμένει αβέβαιο ενόψει της νέας σεζόν.
Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο εκ των αρχηγών των «κόκκινων», μιλώντας στη «Liverpool Echo», έδωσε τη δική του συμβουλή στον νεαρό άσο.
«Πρέπει απλά να κάνει οτιδήποτε θεωρεί εκείνος πως είναι το καλύτερο, αλλά εάν του έδινα μία συμβουλή θα του έλεγα ''Αυτή είναι η Λίβερπουλ''. Νομίζω πως εδώ είναι το καλύτερο μέρος για εκείνον», δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Τζέκο η Ντόρτμουντ!!

Ο στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι, Έντιν Τζέκο, είναι ο «εκλεκτός» του Τόμας Τούχελ, αντικαταστάτη τον Γιούργκεν Κλοπ στην τεχνική ηγεσία της Μπορούσια Ντόρτμουντ από το ερχόμενο καλοκαίρι, για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης των Βεστφαλών, σύμφωνα με τη «Bild»!
Μπορεί ο Τόμας Τούχελ να πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι την 1 Ιουλίου μέχρι να αποτελέσει και επίσημα προπονητής της Μπρούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο η δουλειά του έχει ξεκινήσει από τώρα.
Ο μεταγραφικός σχεδιασμός για τον πρώην τεχνικό της Μάιντζ βρίσκεται στα «σκαριά», με τη «Bild» να αναφέρει πως ο Έντιν Τζέκο της Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί την προσωπική επιλογή του Γερμανού κόουτς για την επιθετική γραμμή της ομάδας του.
Σύμφωνα πάντα με την γερμανική εφημερίδα, ο Βόσνιος φορ προτίθενται να δεχθεί μία γενναία μείωση των ετήσιων αποδοχών του, σε περίπτωση που λάβει εγγυήσεις για τον χρόνο συμμετοχής του στη Βεστφαλία.
*Πηγή: England365.gr*

Εκτός από Τουρέ... και Γιόβετιτς η Ίντερ!!

Το ενδιαφέρον της Ίντερ για τον Γιάγια Τουρέ είναι δεδομένο. Οι «νερατζούρι» ωστόσο φέρεται να έχουν στο «στόχαστρό» τους και τον Στέβαν Γιόβετιτς, τον οποίο και θέλουν να αποκτήσουν ως δανεικό από τους «πολίτες», με προοπτική αγοράς του στο μέλλον.
Σε παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι έχει ρίξει η Ίντερ απ' ότι φαίνεται όλο της το βάρος ενόψει καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.
Μετά λοιπόν τον Γιάγια Τουρέ, ο οποίος αποτελεί τον «διακαή πόθο» του Ρομπέρτο Μαντσίνι, οι «νερατζούρι» φαίνεται να ελπίζουν και στην απόκτηση του Στέβαν Γιόβετιτς.
Ο Μαυροβούνιος στράικερ έχει πραγματοποιήσει μόλις 39 εμφανίσεις μετά τη μεταγραφή του από τη Φιορεντίνα στη Σίτι το 2013 και η επιστροφή του στην Ιταλία «ηχεί» καλά στα αυτιά του.
Η Ίντερ αποσκοπεί στον δανεισμό του 25χρονου, έχοντας ωστόσο την προοπτική αγοράς του στο μέλλον έναντι 15 εκ. λιρών. Με τα σημερινά δεδομένα ωστόσο, οι «πολίτες» δεν φαίνεται να ελκύονται από την συγκεκριμένη προοπτική.
*Πηγή: England365.gr*

Λονδρέζικο ενδιαφέρον για Πέδρο!!

Τις πιθανότητες που έχει για την απόκτηση του Πέδρο από τη Μπαρτσελόνα μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, φέρεται να «ζυγίζει» η Τσέλσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Marca»! Τάσεις φυγής από το «Καμπ Νόου» για τον 27χρονο φορ.
Διόλου απίθανη μπορεί να χαρακτηριστεί μία κίνηση της Τσέλσι για την ένταξη του Πέδρο στο ρόστερ της το ερχόμενο καλοκαίρι.
Όπως αναφέρει η «Marca», η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Ισπανού άσου, την ώρα που η ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Ο Πορτογάλος θεωρεί πως ο 27χρονος έχει τα χαρακτηριστικά που τον ενδιαφέρουν, όπως η πίεση από ψηλά και η γενικότερη συμπεριφορά του στο γήπεδο. Παράλληλα, πρόκειται για έναν αξιόπιστο σκόρερ που «έχει» το γκολ.
Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Ίντερ έχουν εμπλακεί στο παρελθόν με το όνομα του Ισπανού, την ώρα που τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η απόφασή του να αποχωρήσει από τη Βαρκελώνη μετά το τέλος της σεζόν, είναι ειλημμένη.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Ερνάντες η Γουέστ Χαμ!!

Έτοιμη για ριζικές αλλαγές είναι το ερχόμενο καλοκαίρι η Γουέστ Χαμ και μέρος αυτών φαίνεται να είναι και η απόκτηση του Χαβιέ Ερνάντες από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 7 εκ. λιρών, όπως αναφέρει η «Daily Mail»!
Το «μπαμ» με την απόκτηση του Χαβιέ Ερνάντες θέλει να κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι η Γουέστ Χαμ.
Σύμφωνα με τη «Daily Mail», τα «σφυριά» προτίθενται να καταθέσουν ένα ποσό της τάξεως των 7 εκ. λιρών στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την αγορά του, δεδομένης και της λήξης της συνεργασίας του με τους «κόκκινους διαβόλους» σε περίπου έναν χρόνο.
Αυτή τη στιγμή, ο Μεξικανός αγωνίζεται ως δανεικός από τη Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ Μαδρίτης και παρά το γεγονός ότι πέτυχε το γκολ της πρόκρισης για τους «μερένχες» στο ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν αναμένεται να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή από τη «Βασίλισσα».
*Πηγή: England365.gr*

Τιμούνται από την PFA οι Τζέραρντ-Λάμπαρντ!!

Λίγο πριν την «μετανάστευσή» τους στην Αμερική και το MLS, Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ θα τιμηθούν από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών για την προσφορά τους στο αγγλικό ποδόσφαιρο, στο πλαίσιο σχετικής τελετής που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή.
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όλα όσα έχουν πετύχει με της ομάδες τους σε εγχώριο, αλλά και διεθνές επίπεδο με τις ομάδες που αγωνίστηκαν, θέλει να πει η PFA στους Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ.
Οι δύο Άγγλοι άσοι αναμένεται να τιμηθούν από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης που διοργανώνει και αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.
Μετά λοιπόν το τέλος της τρέχουσας σεζόν, οι δύο παίκτες θα έχουν έτοιμες τις βαλίτσες τους με προορισμό τις ΗΠΑ και το πρωτάθλημα του MLS. Ο μεν Τζέραρντ θα φορέσει τη φανέλα των LA Galaxy, ενώ ο πρώην άσος των Γουέστ Χαμ, Τσέλσι και νυν της Μάντσεστερ Σίτι, θα αγωνιστεί για την θυγατρική ομάδα των «πολιτών», New York City.
Σαν δίδυμο, Τζέραρντ και Λάμπαρντ έχουν σηκώσει 19 σπουδαία τρόπαια, εκ των οποίων δυο Τσάμπιονς Λιγκ και δυο ΟΥΕΦΑ/Γιουρόπα Λιγκ, την ώρα που έχουν συμπληρώσει πάνω από 220 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος.
*Πηγή: England365.gr*