Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Μοιράζει «βραχιόλια» ο Ανακριτής!!

Έχει παραχοντρύνει αυτή η ιστορία της «εγκληματικής οργάνωσης» στο πρωτάθλημα. Θα σου πω εγώ πως έχει το έργο τούτη τη στιγμή και δεν πέφτω έξω. Ούτε ο ίδιος ο ανακριτής ξέρει τι θα γίνει! Όπως το λέω. Και δεν μπορεί να ξέρει, εννοώ να προβλέψει ο δικαστής σε ποιους θα κόψει κοστούμι, όταν η υπόθεση είναι και υπόθεση είναι και υπό εξέλιξη και κλιμακώνεται από τις «αντιδράσεις» των εμπλεκομένων.
Κατανοητό ότι αυτοί που είναι ένοχοι, που ενοχοποιούνται δεν θα σηκώσουν υψηλά τα χέρια. Όχι μόνον θα φροντίσουν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους, αλλά και να κατηγορήσουν, να ρίξουν «λάσπη» σ' όσους τους έχουν μπλέξει.
Είναι αδύνατο εκεί που έχει φθάσει η δουλειά, μάλιστα με τη δημοσιότητα που έχουν πάρει οι κατηγορίες του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, για συγκεκριμένα πρόσωπα, να πέσει στα... μαλακά η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτό είναι σίγουρο. Παίζει ακόμα και το άλλο. Παράπτωμα που αρχικά είχε κριθεί πλημμέλημα, με βάση τη δικογραφία σήμερα, όπως έχει «εμπλουτιστεί», ίσως να μετατραπεί σε κακούργημα.
Δεν αποκλείονται οι προφυλακίσεις, λοιπόν. Τις επιτρέπει το νομικό μας σύστημα. Ο δικαστής να ασκήσει διώξεις στηριζόμενος σε καταθέσεις μαρτύρων, ακόμα κι αν υπονομεύσουν την αξιοπιστία τους οι θιγόμενοι απ' αυτούς.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ το Ολυμπιακός - Βέροια 3-0 κάνει ο apodytiriakias.gr

Σύμπτωση θα πεις. Τα δύο στημένα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη με Βέροια και Ατρόμητο τελείωσαν 3-0. Το ότι είχαν το ίδιο σκορ είναι το λιγώτερο. Η ζημιά, η χοντρή ζημιά είναι ότι ο ανακριτής που ψάχνει να βρει την εγκληματική οργάνωση στο πρωτάθλημα έβγαλε φόρα παρτίδα το Ολυμπιακός-Βέροια και το Ολυμπιακός-Ατρόμητος, στηριζόμενος σε μαρτυρίες και ονόμασε κατηγορούμενους τους μεγαλομέτοχους των δύο ομάδων, Αρβανιτίδη και Σπανό. Αναμένονται εξελίξεις φοβερές και τρομερές αν λάβεις υπ' όψιν τις αποκαλύψεις που ευθύς θα διαβάσεις στη συνέχεια.
Κανείς δεν αναφέρει ότι το «περιβόητο» ματς Ολυμπιακού-Βέροια 3-0 τον Ιανούαριο 2013 δεν είναι «δουλειά» αποκλειστικά τον ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη, αλλά ξεκίνησε από τον συνάδελφο του Κορέα, ο οποίος αντικαταστάθηκε όταν πήρε προαγωγή. Ο Ανδρεάδης παρέλαβε το φάκελλο, όπου αναφέρεται κάπου το όνομα «Μαρινάκης». Άλλη παράλειψη(;) αυτή...
Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Λίγο ενδιαφέρει αυτό, όμως. Οι μαρτυρίες είναι αρκετές. Αν, λοιπον, κριθούν ότι ενοχοποιούν κάποιους, τότε αυτοί οι κάποιοι πιθανότατα να υποστούν περιοριστικούς όρους από τον δικαστή. Π.χ. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Να προφυλακιστούν. Να παρουσιάζονται στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Ακόμα και άλλους περιορισμούς που θα αποφασίσει ο ανακριτής, όπως απαγόρευσε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.
Κάποιος, λοιπόν, υποστηρίζει ότι άκουσε τον Αρβανιτίδη, τον μεγαλομέτοχο της Βέροιας να λέει ότι «ο Μαρινάκης είναι ενήμερος» για το πως θα χάσει η ομάδα του από τον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει ότι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού μπορεί να αντιδράσει και να στραφεί εναντίον όποιου τον συκοφαντεί.
Το ίδιο θα κάνει και ο Αρβανιτίδης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη είναι ύποπτο το ματς Ολυμπιακού-Βέροια διότι υπάρχει καταγγελία ότι ο γενικός αρχηγός της φιλοξενούμενης ομάδας Γιώργος Λαναρής στο ημίχρονο που ήταν 0-0 μπήκε στα αποδυτήρια και είπε σε προπονητή και παίκτες να χάσουν τουλάχιστον με τρία γκολ. Σχετικά κατέθεσε, λέγεται κάτω από πίεση, ο τότε παίκτης της Βέροιας Νίκος Γεωργέας ενώ, άλλη λεπτομέρεια αυτή, αρνήθηκε να καταθέσει ο Παντελής Καφές.
Γεωργέας και Καφές είχαν ζητήσει να αντικατασταθούν από τον προπονητή τους Δημήτρη Καλαϊτζίδη που επιβεβαίωσε το γεγονός πως ο Λαναρής τους ζήτησε να χάσουν.
Από πλευράς Αρβανιτίδη θα υποστηριχθεί ότι τα είπε αυτά ο Καλαϊτζίδης όταν ο μεγαλομέτοχος της Βέροιας ήθελε να εμπλακεί στον Άρη. Για να του κόψει το δρόμο και να πάρει τον Άρη ο αδελφός του Καλαϊτζίδη, ο εξ Αμερικής επιχειρηματίας Κάλας. Εύκολα κανείς να θεωρήσει «συναυτουργό» τον Καλαϊτζίδη αφού ήταν ο προπονητής της ομάδας που έχασε σε στημένο παιχνίδι.
Ποια είναι η σημασία. Όλα παίζουν. Μετράει πως θα κρίνει τη μαρτυρία Καλαϊτζίδη ο δικαστής. Πώς θα την αξιολογήσει. Και ο Ατρόμητος θα υποστηρίξει ότι ο Τάκης Φύσσας είπε αυτά που είπε για το ματς Ολυμπικός-Ατρόμητος 3-0 μόνον μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι. Ο Σπανός θα μηνύσει τον Φύσσα, όπως και ο Αρβανιτίδης τον Καλαϊτζίδη. Απ' όλα αυτά λίγο θα επηρεαστεί ο Ανδρεάδης.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: