Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Αυτό είναι το πιο μεγάλο λάθος των Γιαννακόπουλων!!

Επικός Αλέφαντος στον sportdog και για ...μπάσκετ! Ποιον αποθεώνει για την πρόκριση του Ολυμπιακού και γιατί; Μεγάλη ανάλυση για τα ματς του Champions League! Τα πάντα όλα...Τρομερό ήταν το μπάσκετ. Μεγάλη ματσάρα. Μεγάλο πάθος. Και η Μπαρτσελόνα μεγάλη ομάδα, άθλο πέτυχε ο Ολυμπιακός. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, στους Αγγελόπουλους που έχουν βάλει πολλά λεφτά όλα αυτά τα χρόνια, μα πάνω απ΄ όλα στον Σφαιρόπουλο! Εγώ ως προπονητής μιλάω.

Το να νικήσει ο Ολυμπιακός τρεις φορές συνεχόμενες την Μπαρτσελόνα και να την αποκλείσει με ντεζαβαντάζ έδρας, είναι μεγάλη επιτυχία του Σφαιρόπουλου. Ένας προπονητής που κλήθηκε να πέσει στα βαθιά, ανέλαβε τον Ολυμπιακό και τον άλλαξε!

Τη σφραγίδα του προπονητή κοιτάω. Ο Σφαιρόπουλος κάνει αυτά που μου αρέσουν και στο ποδόσφαιρο, σέβεται τους χώρους, κλείνει τους χώρους, ξεκινάει πρώτα απ΄ όλα από την άμυνα. Δε διασύρεται, κατεβάζει χαμηλά τα σκορ, η ομάδα είναι σταθερή, σφικτή, πειθαρχημένη, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη τρομεροί σε αυτή τη σειρά των ματς, και ο Μάντζαρης καταπληκτικός στο τελευταίο ματς.

Ο Σπανούλης ήταν το πιο μεγάλο λάθος των Γιαννακόπουλων που τον άφησαν να φύγει, και όχι μόνο έφυγε αλλά πήγε στον Ολυμπιακό.

Δεν βλέπω μεγαθήριο στο φάιναλ φορ που να φοβάται ο Ολυμπιακός. Όλα μπορούν να συμβούν.

Πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ τώρα. Τα έχασα με τον προπονητή της Πόρτο. Ο Εργοτέλης να πήγαινε στην Μπάγερν να παίξει, ίσως να μην έτρωγε 5 γκολ στο ημίχρονο! Μιλάμε για δραματική κατάσταση. Δεν υπήρχε ούτε αρχή ούτε τέλος. Η Μπάγερν έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, άλλαξε τα στόπερ που είχαν κάνει τα μεγάλα λάθη στο πρώτο ματς. Στα χαφ ήταν πολύ καλός ο Αλόνσο και έκανε το τρικ ο Γκουαρντιόλα να τον φέρνει προς τα πίσω όταν αμυνόταν η Μπάγερν και να γίνεται σαν τρίτος στόπερ.

Με 4-4-2, με μπροστά Λεβαντόφσκι-Μίλερ και πίσω τους τον Γκέτσε. Όταν αμυνόταν η Μπάγερν, ο Αλόνσο γύρναγε σαν τρίτος στόπερ και ο Γκέτσε γύρναγε κοντά στους Λαμ και Αλκάνταρα με αποτέλεσμα να γίνεται ο σχηματισμός σαν 3-5-2.

Είδα και τον Μαρκάνο στην Πόρτο, αργός παίκτης είτε σαν μπακ είτε σαν στόπερ, τον διαλύσανε.

Η Ρεάλ είχε μεγάλες ελλείψεις απέναντι στην Ατλέτικο, αλλά σε αυτό το ματς έδωσε ρεσιτάλ ο Αντσελότι. Πρώτη φορά με εντυπωσίασε τόσο πολύ ο Αντσελότι. Είχε μεγάλες ελλείψεις τους Μπενζεμά, Μπέιλ, Μόντριτς, Μαρσέλο και ανακάτεψε την τράπουλα. Καθοριστική του κίνηση ήταν να βάλει τον Ράμος στα χαφ. Ο Ράμος έχει πάρει μεγάλη βελτίωση, ήταν το κλειδί για τη νίκη. Μέχρι αυτό το ματς φέτος η Ρεάλ δεν μπορούσε να νικήσει την Ατλέτικο σε 6 ματς.

Μπροστά έβαλε τον Ρονάλντο με τον Τσιτσαρίτο, στόπερ είχε τον Πέπε με τον Γάλλο τον Βαράν ο οποίος από τα πρώτα ματς που τον είχα δει έλεγα ότι θα χαλάσει κόσμο ο μικρός. Ο Ράμος είχε ρόλο κλειδί, έπαιζε μέσα δεξιά στα χαφ και πιο μπροστά του έβαλε τον Ίσκο. Όταν χρειαζόταν ο Ράμος γύρναγε να βοηθήσει σαν τρίτος στόπερ, αλλά κάλυπτε και τον Καρβαχάλ όταν έφευγε μπροστά, έβγαινε και κρυφός στην περιοχή της Ατλέτικο για να διεκδικεί τις κεφαλιές επειδή ο Τσιτσαρίτο είναι κοντός!

Οι κυνηγοί του Σιμεόνε δεν τράβηξαν καθόλου. Ούτε ο Μάντζουκιτς, ούτε ο Γκριεζμάν. Το λάθος ήταν ότι η Ατλέτικο τραβήχτηκε πάρα πολύ πίσω, τα χαφ και οι αμυντικοί πολύ κοντά στη μεγάλη περιοχή, γύριζαν και οι επιθετικοί πολύ και έβλεπες την Ατλέτικο να κάνει άμυνα στα 30 μέτρα. Αδυνατούσε έτσι να βγάλει αντεπιθέσεις αφού έπρεπε να καλύψει 70 μέτρα, ήρθε και η αποβολή, τελειώσανε.

Για την Μπαρτσελόνα δεν θα πω τίποτα, τα έχω αναλύσει πριν το πρώτο ματς και μετά το πρώτο ματς, για πλάκα την πέρασε την Παρί του Μπλαν ο οποίος δεν υπάρχει ως προπονητής.

Στα ημιτελικά υπάρχουν τώρα τρεις ομάδες που παίζουν ωραία μπάλα και μία ομάδα χαλύβδινη! Οι τρεις ομάδες είναι η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Μπάγερν, και η χαλύβδινη είναι η Γιουβέντους. Με ένα 5-3-2 πήγε η Γιουβέντους στη Μονακό και πήρε την πρόκριση. Με κάποιες γεροντάρες μέσα αλλά σκυλιά! Σκυλιά του πολέμου.

Μπουφόν τερματοφύλακας, Λίχτσταϊνερ δεξί μπακ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι τρεις στόπερ και Εβρά αριστερό μπακ. Πίρλο μεσαίος στα χαφ. Βιντάλ να καλύπτει και τον Εβρά, και από την άλλη Μαρκίζιο. Μπροστά Τέβες και Μοράτα. Πολύ δύσκολα τρώει γκολ αυτή η ομάδα.

Διέσωσε το γόητρο του ιταλικού ποδοσφαίρου η Γιουβέντους, μια τεράστια σχολή η ιταλική που τα τελευταία χρόνια έτρωγε όλο καρπαζιές στην Ευρώπη. Μεγάλη πτώση το άλλοτε κραταιό ποδόσφαιρο που κάποτε μάζευε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Μεγάλη πτώση, είδα το Ίντερ-Μίλαν αυτές τις μέρες, ήταν για κλάματα. Ποτέ δεν έχω ξαναδεί σε τέτοια άθλια κατάσταση αυτές τις δυο ομάδες. Μόνο η Γιουβέντους διασώζει το ιταλικό ποδόσφαιρο. 
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: