Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Για το "ύποπτο" Ολυμπιακός-Βέροια 3-0!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το "ύποπτο" παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέροια 3-0...
Διαβάζω πολλά και διάφορα για το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0, που είχε γίνει πριν 2,5 χρόνια! Πως στήθηκε δηλαδή εκείνο το παιχνίδι κλπ, κλπ.
Εγώ να δεχθώ ότι τα πράγματα έγιναν έτσι όπως τα βεβαίωσαν ο τότε προπονητής της Βέροιας Καλαϊτζίδης κι ο νυν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, και τότε της Βέροιας, Γεωργέας. Να δεχθώ δηλαδή ότι πήγε ο γενικός αρχηγός της Βέροιας στο ημίχρονο και είπε στην ομάδα του να κάτσει να χάσει στο β΄ημίχρονο από τον Ολυμπιακό και δη με over, με πάνω από δύο γκολ. Κι ότι προφανέστατα το ζήτησε για στοιχηματικούς λόγους.
Εάν έγινε κάτι τέτοιο, ασφαλώς και πρέπει να ερευνηθεί και πολύ καλώς ερευνείται από τους αρμόδιους φορείς. Κι αν είναι αλήθεια να υποστεί και τις συνέπειες αυτός που το έκανε, όπως κι αυτός που τον έβαλε να το κάνει. Κι η Βέροια κι ο τότε πρόεδρος της αν ευθύνονται.
Απλά έχω κι ένα άλλο ερώτημα: οι παίκτες της Βέροιας έκατσαν να χάσουν; Ρε παιδί μου τους το ζήτησε αυτός ο Λαναρής, οι ίδιοι το έκαναν; Γιατί άλλο να ζητάει κάτι κάποιος κι άλλο να το κάνουν αυτοί από τους οποίους το ζητάει.
Εγώ λοιπόν έκατσα και είδα τα καλύτερα στιγμιότυπα του παιχνιδιού, πέντε λεπτά, όπως τα έπαιξε τότε η Νόβα. Και πήγα στο β΄ ημίχρονο, το επίμαχο.
Ξεκινάει το παιχνίδι και στο 50’ πάνω στην γραμμή ο Καφές διώχνει την μπάλα σε σουτ του Μήτρογλου, με τον γκολκίπερ εξουδετερωμένο. Μιλάμε για τον ορισμό της σωτήριας επέμβασης.
Στο 53’ γίνεται το 1-0 με κεφαλιά του Μήτρογλου στο δεύτερο δοκάρι με έξοχη σέντρα του Πίνο, που είχε μπει αλλαγή κι άλλαξε όλο το παιχνίδι.
Στο 56’ κάνει σουτ ο Χολέμπας, η μπάλα βρίσκει σε αμυντικό κι ο γκολκίπερ της Βέροιας Τζόνατας ενώ κατευθύνονταν δεξιά, πετάγεται στην άλλη γωνία και διώχνει σωτήρια την μπάλα.
Στο 64’ φεύγει ο Τζιμπούρ, σουτάρει από θέση γκολ, νέα σωτήρια επέμβαση του τερματοφύλακα.
Στο 70’ σε επίθεση της Βέροιας ο Γκιγέρμο πιάνει μία σουτάρα από 30 μέτρα κι η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ κι ακούγεται το «ωωω» της εξέδρας κι από την τηλεοπτική μετάδοση.
Στο 75’ σουτ του Μήτρογλου από θέση γκολ, νέα σωτήρια επέμβαση του γκολκίπερ.
Φτάνουμε στο 84’ και το…στημένο ματς είναι ακόμη στο 1-0. Πως γίνεται το 2-0; Με ένα πέναλτι για το οποίο τα περισσότερα σάϊτ εκείνο το βράδυ έγραψαν ότι ήταν αυστηρό η, αμφισβητούμενο, ότι περισσότερο το κέρδισε ο Τοροσίδης, παρά το έκανε ο Αμαραντίδης.
Κι έγινε και το 3-0 στο 91’ με νέα φοβερή σέντρα του Πίνο και κεφαλιά-οβίδα του Πάντελιτς.
Από αυτά που έγιναν στο β΄ ημίχρονο και που μπορείτε να τα δείτε εδώ (http://www.dailymotion.com/video/xwixoo_ oλυμπιακός-βέροια-3-0-hl_sport), προκύπτει ότι έκατσαν κι έχασαν οι παίκτες της Βέροιας; Με επέμβαση επί της γραμμής σε σίγουρο γκολ; Με τρεις έξοχες αποκρούσεις του γκολκίπερ; Με το 2-0 με αυστηρό πέναλτι; Και το 3-0 στο 91’; Δεν απαντάω, ρωτάω.
Αυτό που είδα εγώ είναι ότι το ματς το καθόρισε και το καθάρισε ο Πίνο! Μπήκε ο τρελός Κολομβιανός στο ημίχρονο, στο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό και το πήρε μόνος του το ματς. Απλά, όμορφα και ποδοσφαιρικά. Τώρα, αν κάποιος παίκτης της Βέροιας βγει και παραδεχθεί ότι έκατσε κι έχασε, ασφαλώς και πάω πάσο.
Παρεμπιπτόντως, ένα ερώτημα: ο προπονητής Καλαϊτζίδης, που βεβαίωσε τώρα, δύο χρόνια μετά, ότι ζήτησε ο γενικός αρχηγός «αυτό κι αυτό», γιατί δεν παραιτήθηκε κι έμεινε στη Βέροια ως το τέλος της σεζόν;…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: