Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Πιλάβιος: «Ολέθριο το Grexit, συμφωνώ με τους τακτικούς δικαστές»

Στο Metropolis 95,5 κια την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και μίλησε για την υπόθεση του Grexit.

Ακόμη μίλησε για τις Πειθαρχικές Επιτροπές της ΕΠΟ, ενώ τοποθετήθηκε και στον υποβιβασμό του Ηρακλή το 2011.

Αναλυτικά όσα είπε: 


Για την υπόθεση του Grexit: «Ετσι φαίνεται προς τα εκεί πάμε. Εχει γίνει και σε άλλες χωρίς και στο παρά πέντε επικράτησε η λογική. Αν η Ομοσπονδία ήταν τέλεια, θα υπήρχε αυτός ο νόμος; Οι διατάξεις του νόμου κάνουν καλό; Εγώ θεωρώ πως εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Ο νόμος πρέπει να ‘ναι καλός για να ‘ ναι λειτουργικός. Στη δική μου θητεία δεν είχα τέτοιες προστριβές με την Πολιτική ηγεσία. Πρέπει πάντα να υπάρχει μία συνεννόηση».


Για τις Πειθαρχικές Επιτροπές, είπε:
 «Νομίζω πως υπάρχει διάταξη που λέει δεν μπορεί ένας τακτικός δικαστής να συμμετέχει σε μικτή επιτροπή. Θα πρέπει να είναι αμιγώς δικαστική επιτροπή. Εγώ θεωρώ πως μία μέση λύση είναι να είναι μικτό σύστημα με μειοψηφία των δικηγόρων και πλειοψηφία των τακτικών δικαστών».


Είπε ακόμα… «Δεν γίνεται να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή. Θα είναι ολέθριο λάθος να βγούμε από την Ευρώπη, με το περίφημο Grexit. Η ευχή μου είναι να το αποφύγουμε».


Για την επίσκεψη του Ινφαντίνο στην Ελλάδα, την Τρίτη: «Η ΟΥΕΦΑ έχει κάνει μεγάλη υπέρβαση που δέχτηκε στην Νιόν τον Υφυπουργό μόνο του, χωρίς εκπρόσωπο της ΕΠΟ. Η ΟΥΕΦΑ έχει άλλους κανόνες. Πάντα πρέπει να υπάρχει εκπρόσωπος της εκάστοτε Ομοσπονδίας, γι’ αυτό και στη συνάντηση της Τρίτης, ο κ. Ινφαντίνο, θα έχει μαζί του στην Ολομέλεια της Βουλής και εκπρόσωπο της ΕΠΟ».


Για το θέμα του Ηρακλή: «Αν μία Επιτροπή της Ομοσπονδίας έκανε λάθος ας το κρίνει όποιος το κρίνει. Εγώ προσωπικά με το θέμα του Ηρακλή και με την επανατοποθέτηση των τριών ομάδα στην Β’ Εθνική, θεωρώ πως ήταν κάτι ευνοϊκό. Δεν ξέρω αν γνωρίζει ο κόσμος γιατί έπεσε στην Δ’ Εθνική. Δεν είχε καταθέσει φάκελο. Στην Β’ έπεσε με Επιτροπή της Ιδιότητας των μεταγραφών, όχι με του Πιλάβιου».


Σε ερώτηση για τις άλλες πλαστές ενημερότητες των ομάδων: «Προκλήθηκα για να βγάλω το χαρτί της πλαστής του Ηρακλή. Υπάρχει και βίντεο γι’ αυτό, μέσα από τη Βουλή. Εχουν περάσει πολλά χρόνια και οι οπαδοί του Ηρακλή πρέπει να δουν τι έχει κάνει η Ομοσπονδία και να κρίνουν. Ας μη κρίνουν από μία μεμονωμένη στιγμή».


Σε ερώτηση για το άρθρο της πλαστογραφίας με το οποίο δικάστηκε ο Ηρακλής και το οποίο ως ποινή περιλάμβανε χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση βαθμών και όχι υποβιβασμό, είπε: «Δεν το γνωρίζω αυτό. Αυτό που μου το λέτε δεν το γνωρίζω. Εχουν περάσει πολλά χρόνια. Εγώ έκανα τη δουλειά μου. Δηλαδή να γυρίσω τέσσερα χρόνια πίσω και να πω αν είναι σωστή ή λάθος η επιτροπή μου; Δεν είναι σωστό».


Για τους Ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς: «Επιμένω στην άποψή μου πρέπει να γίνεται αλλαγή στους Ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, πρέπει να αλλάζουν. Να γίνεται rotation»

Αναλυτικά όσα είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: