Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Μεγάλος … μάγκας ο Μανγκά!! (video)

Πραγματικά εξαιρετικό γκολ σημείωσε  ο  Νταβίντ Μανγκά  το Σάββατο στο πλαίσιο της 13η αγωνιστικής του πρωταθλήματος στο Ισραήλ.
Πραγματικά εξαιρετικό γκολ σημείωσε  ο  Νταβίντ Μανγκά  το Σάββατο στο πλαίσιο της 13η αγωνιστικής του πρωταθλήματος στο Ισραήλ.
Ο Αφρικανός επιθετικός της   Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα  στο  48’ λεπτό της εντός έδρας αναμέτρησης με την Χάποελ Ιρόνι Άκο πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ της χρονιάς στην εν λόγω διοργάνωση.
Ήταν αυτός που ανέβασε το δείκτη του σκορ με εντυπωσιακό κοντρόλ και γυριστό βολέ το 2-0 για την γηπεδούχο αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στη συνέχεια και έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).
Παρόλα αυτά το γκολ του Μανγκά ήταν αναμφίβολα το καλύτερο της αναμέτρησης και το πλέον εντυπωσιακό της αγωνιστικής στο πρωτάθλημα του Ισραήλ.



*Πηγή: onsports.gr*

Με Ντνίπρο ο Ολυμπιακός!

Η ουκρανική Ντνίπρο θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League. Πρώτο ματς στο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου στις 19/2.

Με Ντνίπρο ο Ολυμπιακός
Βατή, αν μη τι άλλο, κρίνεται η κλήρωση για τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League. Στο δρόμο του θα βρεθεί η ουκρανική Ντνίπρο, την οποία θα αντιμετωπίσει στις 19 Φεβρουαρίου στο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου (αν και οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν κίνδυνο τιμωρίας για επεισόδια στο τελευταίο τους ματς, με τη Σεντ Ετιέν), ενώ μια εβδομάδα μετά οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η κλήρωση της φάσης των «16» αυτή τη φορά θα διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2015 και δεν έγινε μαζί με αυτή των «32». Ο τελικός του φετινού Europa League θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου 2015 στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.

Τα ζευγάρια

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) - Έβερτον (Αγγλία)
Τορίνο (Ιταλία) - Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
Σεβίλλη (Ισπανία) - Γκλάντμπαχ (Γερμανία)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) - Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Άγιαξ (Ολλανδία) - Λέγκια (Πολωνία)
Άαλμποργκ (Δανία) - Μπριζ (Βέλγιο)
Άντερλεχτ (Βέλγιο) - Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)
Ντνίπρο (Ουκρανία) - Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Τράμπζονσπορ (Τουρκία) – Νάπολι (Ιταλία)
Γκινγκάμπ (Γαλλία) - Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) - Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Ρόμα (Ιταλία) - Φέγενορντ (Ολλανδία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία) - Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία)
Λίβερπουλ (Αγγλία) - Μπεσίκτας (Τουρκία)
Τότεναμ (Αγγλία) - Φιορεντίνα (Ιταλία)
Σέλτικ (Σκωτία) - Ίντερ (Ιταλία)

*** Η κλήρωση της φάσης των «16» θα διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2015 και όχι μαζί με αυτή των «32».

*** Ο τελικός του φετινού Europa League θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου 2015 στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα γίνει… χαμός!!

Ματσάρες ανέδειξε η κλήρωση για τους «16» του Champions League. Παρί-Τσέλσι, Μαν. Σίτι-Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους-Ντόρτμουντ ξεχωρίζουν.

Θα γίνει… χαμός!
Ήταν αναπόφευκτο να προκύψουν πολύ δυνατά ζευγάρια στους «16» του Champions League. Και η κλήρωση που έγινε στη Νιόν ήταν φυσιολογικό να αναδείξει παιχνίδια με αμφίρροπο ποιος θα προκριθεί, αλλά σίγουρα κερδισμένους τους φιλάθλους.

Παρί-Τσέλσι και Μαν. Σίτι-Μπαρτσελόνα είναι τα πιο δυνατά ζευγάρια, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Γιουβέντους-Ντόρτμουντ, που είχαν συναντηθεί και στον τελικό του 1997. Θεωρητικά τυχερές της διαδικασίας Ρεάλ, Ατλέτικο, Μπάγερν και Άρσεναλ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Τσέλσι (Αγγλία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Σάλκε (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Άρσεναλ (Αγγλία)-Μονακό (Γαλλία)
Βασιλεία (Ελβετία)-Πόρτο (Πορτογαλία)

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 17/18 και 24/25 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς 10/11 και 17/18 Μαρτίου, με τις πρώτες ομάδες των ομίλων να δίνουν τον επαναληπτικό εντός έδρας. Στη φάση των «16» δεν ήταν δυνατό να συναντηθούν ομάδες από την ίδια χώρα ή τον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση.

Η κλήρωση των προημιτελικών θα διεξαχθεί στις 20/3/2015 και αυτή των ημιτελικών στις 24/4/2015. Ο τελικός του φετινού Champions League θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου του 2015 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος και επίσημα ο Δερμιτζάκης!

Τη λύση της συνεργασίας με τον Παύλο Δερμιτζάκη ανακοίνωσε η διοίκηση του Εργοτέλη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τέλος και επίσημα ο Δερμιτζάκης
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη αποτελεί ο Παύλος Δερμιτζάκης, καθώς η κρητική ΠΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Καβαλιώτη τεχνικό.

Η ανακοίνωση του Ηρακλειωτών

Έπειτα από συνάντηση που είχαν σήμερα η διοίκηση της ΠΑΕ Εργοτέλης και ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης, συναποφασίστηκε με γνώμονα το συμφέρων της ομάδας, να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Η οικογένεια του Εργοτέλη θα θεωρεί πάντα τον Παύλο Δερμιτζάκη εκλεκτό μέλος της, του εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία στην καριέρα του.

Μετά την λύση της συνεργασίας ο Παύλος Δερμιτζάκης, δήλωσε:

«Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και την οικογένεια του Εργοτέλη για την συνεργασία. Μπορεί τα πράγματα να μην πήγαν όπως τα θέλαμε, αλλά πιστεύω και εύχομαι ότι με το υπάρχον υλικό, το οποίο είναι αξιόλογο, αλλά και με την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία, που σήμερα φαίνεται δύσκολος, αλλά για εμένα είναι εφικτός».

Προπονήθηκε με Μπάγερν ο Όντεγκααρντ!!

Πλησιάζει στην Μπάγερν ο Μάρτιν Όντεγκααρντ. Ο 15χρονος Νορβηγός φαίνεται να πλησιάζει στο Μόναχο.

Προπονήθηκε με Μπάγερν ο Όντεγκααρντ
Στη θέση του οδηγού της κούρσας για την απόκτηση του περιζήτητου Μάρτιν Όντεγκααρντ πέρασε η Μπάγερν. Ο 16χρονος Νορβηγός μέσος, που θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο στην ηλικία του στην Ευρώπη, προπονήθηκε πίσω από κλειστές πόρτες με τους Βαυαρούς.

«Είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Προσπαθούμε να τον αποκτήσουμε και πιστεύω πως έχουμε καλές πιθανότητες», δήλωσε ο πρόεδρος των νταμπλούχων Γερμανίας, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.

Ο Όντεγκααρντ, που μεθαύριο κλείνει τα 16 του, ανήκει στη Στρόμσγκοντσετ. Τον παίκτη, που είναι ήδη τρεις φορές διεθνής με τη Νορβηγία, διεκδικούν επίσης Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι και Μαν. Γιουνάιτεντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γη και ύδωρ για Ίνγκλις η ΑΕΚ!


Πρόταση όχι μόνο με αυξημένες αποδοχές, αλλά και για έναν επιπλέον χρόνο, έκανε η ΑΕΚ στον Καρλ Ίνγκλις για να τον κρατήσει. Ποια τα δεδομένα της υπόθεσης.

Γη και ύδωρ για Ίνγκλις η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να κρατήσει τον Καρλ Ίνγκλις. Ο 33χρονος άσος έχει όρο στο συμβόλαιό του πως μπορεί να αποχωρήσει μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου για ομάδα της Ευρωλίγκας, εφόσον φέρει 30.000 δολάρια. Ήδη αναχώρησε για τον Καναδά με προγραμματισμένη άδεια και είναι άγνωστο αν θα ξαναφορέσει τα κιτρινόμαυρα.

Όμως ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε τη μεγάλη κίνηση για να τον κρατήσει στην ομάδα. Προτού αναχωρήσει ο Ίνγκλις για την πατρίδα του, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ τού πρότεινε επέκταση συμβολαίου με σημαντική αύξηση αποδοχών, μέχρι το 2016. Υπενθυμίζεται πως με βάση το υπάρχον deal, ο παίκτης παίρνει 20.000 δολάρια το μήνα. Ο Ίνγκλις επιφυλάχθηκε να απαντήσει και παρέπεμψε στον μάνατζέρ του για τις συζητήσεις.

Η αλήθεια είναι πως στον ίδιο αρέσει πολύ η Ελλάδα και είναι ευχαριστημένος με όσα έχει συναντήσει στην ΑΕΚ, αλλά φαίνεται να εκτιμά πως δεν καλύπτει στην παρούσα φάση πλήρως τις φιλοδοξίες του και θα ήθελε να παίξει σε ομάδα της Ευρωλίγκας. Φήμες φέρουν την Μπαρτσελόνα και τη Μακάμπι να εξετάζουν το ενδεχόμενο απόκτησής του κι αν επιβεβαιωθούν, θα είναι πολύ δύσκολο να μείνει στην ΑΕΚ. Πάντως η ΚΑΕ κάνει την προσπάθειά της και ελπίζει…

Η υπόθεση Ίνγκλις και μέχρι αυτή να ξεκαθαρίσει, έχει βάλει στην αναμονή τα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα της ΑΕΚ, καθώς αν εκείνος αποχωρήσει, θα πρέπει να αντικατασταθεί με ξένο παίκτη, την ώρα που αναζητείται και σέντερ (η περίπτωση Βουγιούκα απομακρύνεται). Έχοντας ήδη κάνει δύο αλλαγές ξένων, υπάρχει δικαίωμα για μια ακόμη στον πρώτο γύρο και δύο στον δεύτερο γύρο, συνεπώς τα περιθώρια για την «Ένωση» είναι στενά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προς την έξοδο ο Δερμιτζάκης!!

Έντονη φημολογία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη ότι ο Παύλος Δερμιτζάκης θα αποτελέσει εντός της ημέρας παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη.

Προς την έξοδο ο Δερμιτζάκης
Τρεις μήνες και έντεκα ημέρες συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη, αντικαθιστώντας τον Χουάν Φεράντο και εντός της ημέρας είναι πιθανό να λυθεί η συνεργασία του με τον κρητικό σύλλογο.

Μετά από 13 αγώνες που ήταν στον πάγκο της ομάδας ο Καβαλιώτης τεχνικός στον πάγκο, οι έχουν μόλις επτά 7 βαθμούς (όσους και η Νίκη Βόλου) και βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας.

Τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο 45χρονος προπονητής θα αποτελέσει παρελθόν από τον Εργοτέλη, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήδη έχει… εκδοθεί το «διαζύγιο» ανάμεσα στις δύο πλευρές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλο και πιο δυνατός…!!

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό για την εικόνα με Πανθρακικό και στροφή στο «τεστ» της Ξάνθης. Έρχεται και ενίσχυση. Πιο εφικτός για καλοκαίρι ο Λέτο. Προτεραιότητα σε στόπερ, Χουάνμα στα υπόψη.

Όλο και πιο δυνατός…
Τα χαμόγελα επέστρεψαν στον Παναθηναϊκό, καθώς μετά τις ισοπαλίες με Αστέρα και Εστορίλ, οι «πράσινοι» συνδύασαν ουσία και θέαμα στη νίκη με 4-0 επί του Πανθρακικού. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δείχνει σε καλή κατάσταση, παρέμεινε στο -5 από την κορυφή και από σήμερα στρέφει την προσοχή της στο δύσκολο ματς της Πέμπτης με τη φορμαρισμένη Ξάνθη στα Πηγάδια. Και είναι σημαντικό για το «τριφύλλι» να πάρει τους τρεις βαθμούς για να παραμείνει σε επαφή με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και να εκμεταλλευτεί πιθανές απώλειές τους.

Για τον προσεχή αγώνα διαθέσιμος θα είναι ξανά ο Κουτρουμπής, ενώ μένει να φανεί αν θα επιλεγεί και πάλι η τριπλέτα Καρέλη-Μπεργκ-Πέτριτς που λειτούργησε εξαιρετικά στον χθεσινό αγώνα.

Λέτο για καλοκαίρι, στόπερ τώρα

Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Σεμπαστιάν Λέτο είναι δεδομένο. Όμως το πιθανότερο είναι εφόσον γίνει κίνηση, αυτή να έρθει το καλοκαίρι και όχι τώρα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο με την Κατάνια μέχρι το 2017, αλλά η ομάδα του παραπαίει στη Serie B (είναι στη 17η θέση) και ο ίδιος φέρεται αποφασισμένος να φύγει, βλέποντας πολύ θετικά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα. Σημαντικό ρόλο σε πιθανή επιστροφή του 28χρονου άσου, που έχει 12 συμμετοχές και 2 γκολ φέτος, θα παίξει και το οικονομικό σκέλος, τόσο όσον αφορά στο κασέ του, όσο και σε κάποια οφειλόμενα από το παρελθόν.

Πάντως για τον Παναθηναϊκό προτεραιότητα δεν αποτελεί η απόκτηση φορ (ειδικά από τη στιγμή που είναι ο Πέτριτς είναι σε διαρκή άνοδο), όσο αμυντικού. Μεταξύ των 2-3 περιπτώσεων που εξετάζουν οι «πράσινοι» είναι ο Χουάνμα. Ο 32χρονος αριστεροπόδαρος στόπερ αγωνίζεται από το 2012 στη Νουμάνθια και τον έχει τσεκάρει ο Λεωνίδας Βόκολος. Ο Ισπανός άσος, που φέτος έχει 16 συμμετοχές και 2 γκολ στη δεύτερη κατηγορία, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Για το στέμμα της… βασίλισσας!!

Πριν την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Europa League που είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των Ελλήνων οπαδών, προηγείται εκείνη του Champions League με 15 ομάδες να επιθυμούν να… εκθρονίσουν τη Ρεάλ.

Για το στέμμα της… βασίλισσας
Στις 13:00, μία ώρα πριν από την κλήρωση του Europa League, είναι προγραμματισμένη στη Νιόν εκείνη του Champions League για τη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (Novasports 1, Eurosport, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Εκείνη που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία καλείται να ξεπεράσει δύο προκλήσεις στην πορεία της στον θεσμό.

Πρώτον, να κατακτήσει δύο συνεχόμενες χρονιές το τρόπαιο μετά τη Μίλαν (το 1990) και, δεύτερον, η πρώτη που θα κατακτήσει τον τίτλο, ενώ έχει κάνει το απόλυτο στη φάση των ομίλων.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν 17/18 και 24/25 Φεβρουαρίου οι πρώτοι και 10/11 και 17/18 Μαρτίου οι ρεβάνς, με τις πρώτες ομάδες των ομίλων θα παίξουν τον επαναληπτικό εντός έδρας.

Στη φάση των «16» δεν είναι δυνατό να συναντηθούν ομάδες από την ίδια χώρα ή τον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση. Δείτε μια εικόνα με τα πιθανά ζευγάρια βάσει ποσοστών, όπως προκύπτουν από αυτούς τους περιορισμούς.

Ισχυροί

Ατλέτικο Μαδρίτης
Ρεάλ Μαδρίτης
Μονακό
Ντόρτμουντ
Μπάγερν Μονάχου
Μπαρτσελόνα
Τσέλσι
Πόρτο

Ανίσχυροι

Γιουβέντους
Βασιλεία
Λεβερκούζεν
Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι
Παρί Σεν Ζερμέν
Σάλκε
Σαχτάρ Ντόνετσκ

*** Η κλήρωση των προημιτελικών θα διεξαχθεί στις 20/3/2015 και αυτή των ημιτελικών στις 24/4/2015.

*** Ο τελικός του φετινού Champions League θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου του 2015 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καμπανάκι» για τη συνέχεια!

Ως υπενθύμιση πως η πορεία της στη Football League δεν θα είναι… βόλτα στο πάρκο ήρθε για την ΑΕΚ το 0-0 με την Ερμιονίδα. Μπαρμπόσα μάλλον… του χρόνου. Τι είδε ο Μιλοβάνοβιτς και η περίπτωση Τομανέ.

«Καμπανάκι» για τη συνέχεια
Ότι είναι η πιο ποιοτική ομάδα στην κατηγορία δεν χωρά αμφιβολία. Όμως ούτε αυτό, ούτε η βαριά φανέλα, ο κόσμος και η ισχυρή της διοίκηση αρκούν από μόνα τους για να μετατρέψουν το πέρασμα της ΑΕΚ από τη Football League σε υγιεινό περίπατο. Κι αυτό το διαπίστωσε χθες στο Κρανίδι, μένοντας στο μηδέν με την Ερμιονίδα, στη χειρότερη φετινή της εμφάνιση.

Η «Ένωση» είχε την κατοχή, αλλά ήταν φλύαρη κι ανούσια στην επίθεση, ενώ αρκετές φορές έδειξε ευάλωτη και στην άμυνα, με αποτέλεσμα να έχει την πρώτη της απώλεια. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν «καμπανάκι» για τη συνέχεια, γιατί η αλήθεια είναι πως με εξαίρεση το 7-0 επί της Επισκοπής, όλες οι υπόλοιπες νίκες των «κιτρινόμαυρων» ήρθαν με δυσκολία και αρκετό άγχος. Έτσι εξακολουθεί να οδηγεί μεν την κούρσα, αλλά βλέπει την Παναχαϊκή σε απόσταση ενός βαθμού…

Χωρίς ανάσα με Φωστήρα

Από σήμερα κιόλας, δίχως περιθώρια για ξεκούραση, η ΑΕΚ στρέφεται στο παιχνίδι της Τετάρτης με το Φωστήρα στο ΟΑΚΑ (18:00). Ο αντίπαλος έχει μόλις τέσσερις βαθμούς σε επτά ματς και κανέναν μακριά από την έδρα του, αλλά η «Ένωση» θέλει να αποφύγει νέο στραβοπάτημα και μια πειστική εμφάνιση. Ο Τραϊανός Δέλλας όλα δείχνουν πως δεν θα υπολογίζει στο παιχνίδι αυτό τον Μπαρμπόσα, που αποχώρησε με κάκωση στο μετατάρσιο και πιθανότατα χάνει και το ματς που ακολουθεί με τον Ηρακλή Ψαχνών στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, που είναι και η τελευταία υποχρέωση της ομάδας για το 2014. Σήμερα θα φανεί αν θα επανέλθει ο Μπακάκης, ενώ εκτός παραμένουν Ντ’ Ακόλ και Σοϊλέδης. Επίσης ο «Κολοσσός» θα πρέπει να αποφασίσει σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή ματς πρωταθλήματος (Φωστήρα, Ηρακλή Ψαχνών και Καλλιθέα εντός, Πανηλειακό εκτός) θα εκτίσει ο Κορδέρο την ποινή από τις τέσσερις κάρτες που συμπλήρωσε.

Επιστρέφει ο Μιλοβάνοβιτς

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς παρακολούθησε χθες τον αγώνα Βιτόρια Γκιμαράες-Ρίο Άβε (0-0) έχοντας στραμμένο το βλέμμα του σε παίκτες των δύο ομάδων. Σύμφωνα με τη SportDay, ίσως απασχολήσει ο 22χρονος φορ Τομανέ, που φέτος έχει δύο γκολ σε δώδεκα συμμετοχές με τη Γκιμαράες. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ επιστρέφει σήμερα από την Πορτογαλία και μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν αποφάσεις για τα μεταγραφικά. Η «Ένωση» αναμένεται να κινηθεί για τουλάχιστον δύο παίκτες, με προτεραιότητα έναν σέντερ φορ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει κλήρωση για… διάκριση!

Τον αντίπαλο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στους «32» του Europa League μαθαίνει σήμερα το μεσημέρι ο Ολυμπιακός, έχοντας ως στόχο να συνεχίσει και τον Μάρτιο…

Θέλει κλήρωση για… διάκριση
Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στα Κύπελλα Ευρώπης τη νέα χρονιά.

Σήμερα το μεσημέρι στη Νιόν (14:00, ANT1, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) οι Πειραιώτες θα μάθουν τον αντίπαλο που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στους «32» του Europa League.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπαίνουν στην κλήρωση ως μια από τις οκτώ ομάδες που πήραν την τρίτη θέση στους ομίλους τους στο Champions League και τοποθετούνται στο γκρουπ των ισχυρών, όντας μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχει τη ρεβάνς εντός έδρας. Απέναντί τους ενδέχεται να συναντήσουν κάποιο «μεγαθήριο», όπως και ομάδα στα μέτρα τους, όμως υπάρχουν και αντίπαλοι που αν η κληρωτίδα τα φέρει έτσι ο Μίτσελ και οι παίκτες του θα χαμογελάσουν.

Στην κλήρωση των «32», οι αγώνες της οποίας θα γίνουν στις 19 και 26 Φεβρουαρίου, εκπροσωπούνται 17. Οι 32 ομάδες χωρίζονται σε 16 ισχυρούς (οι 12 πρώτοι των ομίλων του Γιουρόπα και οι 4 καλύτεροι τρίτοι του Τσάμπιονς Λιγκ) και 16 αδύνατους (οι 16 δεύτεροι και οι 4 χειρότεροι τρίτοι). Ομάδες από την ίδια χώρα ή ομάδες που ήταν μαζί στον ίδιο όμιλο στο Γιουρόπα δεν μπορούν να διασταυρωθούν.

Επίσης, με απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ομάδες από τη Ρωσία και την Ουκρανία (Ντιναμό Μόσχας ή Ζενίτ κόντρα σε Ντνίπρο γι’ αυτή τη φάση) δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή της Κριμαίας.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας

Ισχυροί

Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία)
Γκλάντμπαχ (Γερμανία)
Μπριζ (Βέλγιο)
Μπεσίκτας (Τουρκία)
Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)
Ίντερ (Ιταλία)
Φέγενορντ (Ολλανδία)
Έβερτον (Αγγλία)
Νάπολι (Ιταλία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Φιορεντίνα (Ιταλία)
Λέγκια (Πολωνία)

Ανίσχυροι

Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Άγιαξ (Ολλανδία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Ρόμα (Ιταλία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Τορίνο (Ιταλία)
Τότεναμ (Αγγλία)
Σέλτικ (Σκωτία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Ντνιέπρ (Ουκρανία)
Σεβίλλη (Ισπανία)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Άαλμποργκ (Δανία)
Γκινγκάμπ (Γαλλία)
Τράμπζονσπορ (Τουρκία)

*** Η κλήρωση της φάσης των «16» αυτή τη φορά θα διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2015 και όχι μαζί με αυτή των «32».

*** Ο τελικός του φετινού Europa League θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου 2015 στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.

Κληρώνει και για τους Νέους

Σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 είναι και η κλήρωση του Champions League Νέων, όπου συμμετέχει η αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού. Ο αγώνας των «16» του Youth League θα διεξαχθεί είτε το διήμερο 17/18 Φεβρουαρίου είτε μια εβδομάδα αργότερα (24/25 Φεβρουαρίου 2015).

Η κλήρωση σήμερα θα βγάλει το ταμπλό μέχρι τον τελικό (δηλαδή εκτός από την επόμενη φάση της διοργάνωσης θα προκύψουν οι ομάδες που θα βρει μπροστά του αν προκριθεί). Το φάιναλ φορ της UEFA Youth League θα διεξαχθεί 10 και 13 Απριλίου στη Νιόν της Ελβετίας.

ΙΣΧΥΡΟΙ: Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα, Αντερλεχτ, Μάντσεστερ Σίτι, Αγιαξ, Τσέλσι και Σαχτάρ Ντόνετσκ.

ΑΔΥΝΑΤΟΙ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Λίβερπουλ, Ζενίτ, Αρσεναλ, Ρόμα, Μπαρτσελόνα, Σάλκε και Πόρτο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κόμπι ξεπέρασε τον Τζόρνταν!!

Στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών πέρασε ο Κόμπι Μπράιαντ αφήνοντας πίσω του τον Μάικλ Τζόρνταν στη νίκη των Λέικερς στη Μινεσότα. Το βιολί τους Ουόριορς και Ράπτορς.

Ο Κόμπι ξεπέρασε τον Τζόρνταν
Οι Λέικερς πέρασαν με 100-94 από τη Μινεσότα, αλλά η είδηση της βραδιάς ήταν άλλη. Ο Κόμπι Μπράιαντ με τους 26 πόντους που πέτυχε ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν (32.210 έναντι 32.192) και πλέον σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, πίσω μόνο από τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (38.387) και τον Καρλ Μαλόουν (36.928). «Είναι απλώς τιμή και χαρά μου που συνεχίζω να παίζω στο ΝΒΑ, συνήθως οι καριέρες δεν κρατούν τόσο πολύ. Ο Τζόρνταν ξέρει πόσα έμαθα από εκείνον. Και από άλλους θρύλους, αλλά κυρίως από αυτόν», δήλωσε ο 36χρονος άσος.

Οι Ουόριορς έφτασαν τις 16 σερί νίκες, καθώς πέρασαν με 128-122 στην παράταση από τη Νέα Ορλεάνη με 34 πόντους του Στεφ Κάρι, οκτώ εκ αυτών στο έξτρα πεντάλεπτο. Οι Σπερς άφησαν πίσω τους την ήττα από τους Λέικερς και επικράτησαν 99-91 των Νάγκετς στο Ντένβερ, ενώ οι Μπουλς με απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Μάικ Ντανλίβι που είχε 22 πόντους νίκησαν στο Μαϊάμι 93-75.

Η Θάντερ συμπλήρωσε έξι σερί νίκες με τους Ράσελ Γουέστμπρουκ και Κέβιν Ντουράντ να έχουν 51 πόντους στο 112-88 επί των Σανς. Οι Ράπτορς επιβλήθηκαν 95-90 των Νικς στην παράταση και-τέλος-οι Ουίζαρντς «λύγισαν» τους Τζαζ με 93-84 στην Ουάσινγκτον.

Αναλυτικά:

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 122-128 (κ.α. 111-111)
Έβανς 34, Χόλιντεϊ 30, Άντερσον 15, Κάνινγχαμ 13, Γουάιτι 10-Κάρι 34, Τόμπσον 29, Ιγκουοντάλα 20, Λίβινγκστον 12, Γκριν 11 (13 ριμπ.), Σπέιτς 10.

Μαϊάμι Χιτ-Σικάγο Μπουλς 75-93
Ντενγκ 17 (10 ριμπ.), Ουέιντ 17, Τσάλμερς 11, Κόουλ 10, Χάμιλτον 10-Ντανλίβι 22, Μπάτλερ 17, Γκίμπσον 15, Ρόουζ 14.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Γιούτα Τζαζ 93-84
Μπιλ 22, Γουόλ 16, Πιρς 15, Νενέ 10, Μίλερ 10-Μπερκς 19, Χέιγουορντ 16, Μπερκ 15, Καντέρ 10 (11 ριμπ.).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Λος Άντζελες Λέικερς 94-100
Μουχάμαντ 28, Γουίγκινς 16, Μπρούερ 10, ΛαΒίν 10-Μπράιαντ 26, Μπούζερ 22 (13 ριμπ.), Χιλ 13, Τζόνσον 12.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Φίνιξ Σανς 112-88
Γουέστμπρουκ 28, Ντουράντ 23, Μόροου 14, Ιμπάκα 12, Πέρκινς 5 (10 ριμπ.)-Γκριν 15, Μπλέντσο 12, Ένις 11, Μάρκους Μόρις 10.

Νιου Γιορκ Νικς-Τορόντο Ράπτορς 90-95 (κ.α. 86-86)
Άντονι 34, Χάρνταγουεϊ 18 , Καλντερόν 13, Στούντεμαϊρ 10-Ρος 22, Λάουρι 21 (11 ασίστ), Ουίλιαμς 15, Πάτερσον 13, Βαλαντσιούνας 8 (13 ριμπ.).

Ντένβερ Νάγκετς-Σαν Αντόνιο Σπερς 91-99
Αφλάλο 31, Τσάντλερ 14, Μοζγκόφ 11 (13 ριμπ.), Νούρκιτς 10, Λόσον 6 (10 ασίστ)-Λέοναρντ 18, Ντάνκαν 15, Τζινόμπιλι 15, Τζόζεφ 13, Σπλίτερ 11.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κρατάει πρωτιά εν αναμονή ενίσχυσης!

Σε απόσταση… ασφαλείας παραμένει ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό και απομένουν δύο αγώνες για να «ενεργοποιηθούν» οι αποφάσεις του Αναστασιάδη και της διοίκησης για την ενίσχυση του ρόστερ.

Κρατάει πρωτιά εν αναμονή ενίσχυσης
Στο +4 διατήρησε ο ΠΑΟΚ τη διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό, χάρη στη δύσκολη νίκη (2-1) που πήρε χθες το απόγευμα επί της Κέρκυρας μέσα στην Τούμπα.

Εκείνο που προκύπτει και έχει φανεί εδώ και αρκετό καιρό είναι ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιβάλλεται να ενισχυθεί στην επικείμενη μεταγραφική περίοδο, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσει την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος μετά από τον αποκλεισμό του από το Europa League.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει παραδεχθεί πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομάδα του είναι πως δεν μπορεί να ξεκουράσει τους παίκτες του, ενώ θεωρείται σίγουρη η αποχώρηση των Μάρτενς και Μαντούρο.

Αυτό ίσως να φανερώνει και κάποια πράγματα όσον αφορά τους παίκτες που πιθανόν να αποκτηθούν τον Γενάρη και να αντικαταστήσουν τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές που ήρθαν επί εποχής Στέφενς.

Χθες στη Γερμανία αναδείχθηκε εν νέου το θέμα του Κλιχ, του Πολωνού μέσου που ανήκει στη Βόλφσμπουργκ και είναι δεδομένο και επιβεβαιωμένο ότι ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ: «Ο Κλιχ έχει πρόταση από Ελλάδα και η Βόλφσμπουργκ θέλει να δώσει έναν από τους ξένους παίκτες της».

*** Εν τω μεταξύ, ο Ραζβάν Ρατς συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες χθες και έτσι δεν θα παίξει σε ένα από τα επόμενα ματς.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μεταγραφές και… Κολοβός!!

Δεδομένη θεωρείται η ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του Ολυμπιακού, με την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών τον Γενάρη. Πιθανή η επιστροφή του Κολοβού, ξεκαθαρίζει σύντομα του Πουλίδο.

Μεταγραφές και… Κολοβός
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το Σάββατο το απόγευμα το καθήκον του, νικώντας (2-1) εκτός έδρας τον Λεβαδειακό για τη 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο επικρατεί προβληματισμός για τη φετινή εικόνα της ομάδας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Αυτό αναμένεται να συμβεί μετά τους τελευταίους δύο αγώνες της χρονιάς με Πανιώνιο και Καλλονή.

Μετά το παιχνίδι με τη Μάλμε ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε προαναγγείλει την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ, ενώ ο Μίτσελ θα κρίνει ποιοι ποδοσφαιριστές δεν θα συνεχίσουν τη νέα χρονιά στην ομάδα.

Εκείνο που έχει βγει προς τα έξω είναι ότι οι Πειραιώτες θα κινηθούν για την απόκτηση τουλάχιστον δύο παικτών, με την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας και της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Για τα μετόπισθεν έχει ακουστεί εδώ και αρκετό καιρό το όνομα του Μπρούνο Άλβες και χθες στην Τουρκία προέκυψε σενάριο που εμπλέκει και τον Ντουρμάζ. Στα υπ’ όψιν είναι επίσης ο Μιρίν της Μονακό και ο Ελάντερ της Μάλμε.

Όσον αφορά τα άκρα της επίθεσης, έχουν ακουστεί οι περιπτώσεις των Πέδρο Λεόν, Μολό, Κάπελ ακόμα και Ρέγες έχουν επανέλθει στο προσκήνιο. Παράλληλα, όμως, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα προχωρήσουν για την αγορά των δικαιωμάτων του Μιλιβόγεβιτς από την Αντερλεχτ.

Για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού υπάρχει η σκέψη να επιστρέψει νωρίτερα ο Κολοβός, ο οποίος χθες σκόραρε στη νίκη του Πανιωνίου επί του ΟΦΗ (2-0). Όσον αφορά την υπόθεση του Πουλίδο, από την πλευρά του Μεξικανού φορ προκύπτει ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει τελειώσει η περίπτωση του CAS.*Πηγή: sport-fm.gr*

Το σήκωσε η Ράσινγκ Κλουμπ!! (video)

Πρωταθλήτρια Αργεντινής για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια στέφθηκε η Ράσινγκ Κλουμπ. Μάταια η νίκη της Ρίβερ, που τερμάτισε δεύτερη.

Το σήκωσε η Ράσινγκ Κλουμπ! (video)
Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αργεντινής για 17η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 13 χρόνια πανηγυρίζει η Ράσινγκ Κλουμπ. Για την τελευταία αγωνιστική επικράτησε 1-0 της Γοδόι Κρουζ στην Αβαγιανέδα και τερμάτισε δύο βαθμούς μπροστά από τη Ρίβερ Πλέιτ, που πέρασε με 1-0 από την έδρα της Κίλμες, αλλά έμεινε με τη χαρά του Κόπα Σουνταμερικάνα που κατέκτησε προ ημερών.

Το τέρμα του Ρίκι Σεντουριόν στο 49ο λεπτό αποδείχτηκε καθοριστικό για τους νέους πρωταθλητές. «Είναι απίστευτο, αυτό αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών μας και υλοποιεί το όνειρό μας. Γι’ αυτό επέστρεψα», δήλωσε ο 35χρονος Ντιέγκο Μιλίτο.

Ράσινγκ Κλουμπ και Ρίβερ Πλέιτ, μαζί με τη Σαν Λορέντζο και την κυπελλούχο Ουρακάν, θα λάβουν μέρος στο Κόπα Λιμπερταδόρες, όπως και η Μπόκα Τζούνιορς (παρότι τερμάτισε μόλις πέμπτη), ως ομάδα που τερμάτισε υψηλότερα από αυτές της Αργεντινής στο Κόπα Σουνταμερικάνα.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Σε οριακό σημείο!!

Ο Δημήτρης Τσομπαρτζόγλου γράφει τα καθοριστικά ματς του ΠΑΟΚ και για τον τρόπο που μπορεί να μπει στο 2015 γεμάτος αυτοπεποίθηση.   Ας ξεκινήσουμε από ότι αφορά –κυρίως- τους φιλάθλους… ΠΑΟΚτσήδες και μη…  Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι αυτό που έγινε στην Τούμπα! Ειδικά το δεύτερο ημίχρονο του ΠΑΟΚ-Κέρκυρα, προσέφερε πολλές συγκινήσεις. Ένας γεμάτος αγώνας, με γκολ, ρυθμό, τρομακτικές ευκαιρίες και συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων. Το ερωτηματικό είναι αν όλο αυτό το σκηνικό αποτελεί μεγάλη έκπληξη, ή αν ήταν αναμενόμενο;
Αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ με τόσες αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα, είχε μία αναμενόμενη προβληματική εικόνα σε σημαντικά διαστήματα της αναμέτρησης. (Το ότι έκανε τόσες αλλαγές ο Αναστασιάδης, δεν είναι απαραίτητα κακό και επικριτικό…). Η έκπληξη ήρθε ξεκάθαρα από την απίστευτη απόδοση της Κέρκυρας. Είναι σε άνοδο; Βρήκε και έκανε; Αυτές είναι οι δυνατότητές της; Σε κάθε περίπτωση αυτή η σημερινή Κέρκυρα ήταν μία 100% διαφορετική ομάδα από εκείνη που είδαμε πριν λίγες ημέρες με τον Ολυμπιακό.
Για τον ΠΑΟΚ τώρα και αυτά που μπορεί να αφορούν κυρίως τους οπαδούς του…
 Αυτό το διάστημα, οι τελευταίες 15 αγωνιστικές ημέρες του 2014, είναι σίγουρα από τις καθοριστικότερες της περιόδου. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε οριακό σημείο και παλεύει να κρατήσει τα κεκτημένα. Από την μία την διαφορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα και από την άλλη την Ευρώπη, την οποία βέβαια έχασε…  Αλήθεια είναι ότι κινδυνεύει ιδιαίτερα να χάσει και την διαφορά στην Ελλάδα…

Ο ΠΑΟΚ είναι κουρασμένος. Έχει πολλές απουσίες. Είναι μία ομάδα που –όπως αναφέραμε- χάνει την φρεσκάδα και τα αθλητικά της πλεονεκτήματα. Είναι και ψυχολογικά κουρασμένοι οι παίκτες του. Η πίεση του πρωταθλητισμού δεν αντέχεται εύκολα, ειδικά αν δεν είσαι μαθημένος σε αυτή. Όπως αποδείχθηκε ο ΠΑΟΚ διανύει μία περίοδο που λαμβάνονται  αποφάσεις για το ρόστερ. Αποδείχθηκε και  σήμερα αυτό.
Και όλα αυτά τα παραπάνω πρέπει να συνδυαστούν με αποτελέσματα.

Τα δύο προσεχή παιχνίδια στα Γιάννινα και στην Λιβαδειά είναι πολύ δύσκολα, αλλά και καθοριστικά. Αν ο ΠΑΟΚ ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και κερδίσει αυτές τις ομάδες (σε άνοδο και οι δύο το τελευταίο διάστημα) τότε μπορεί να μπει μέσα στο 2015 με φοβερή αύρα και αυτοπεποίθηση. Θα μπει πρώτος, φρέσκος, δυνατός, ανανεωμένος και σίγουρα ενισχυμένος (ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν μεταγραφές…).

Πολλά λοιπόν παίζονται στα Γιάννινα και στην Λιβαδειά…

* Ο Κάτσε είναι τεράστιο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ.      

* Ο Γλύκος σήμερα έδωσε βαθμούς στον ΠΑΟΚ.

* Αξίζει ο Αναστασιάδης (αν και εκείνος ξέρει καλύτερα και βλέπει κάθε μέρα) να εμπιστευτεί λίγο παραπάνω τον Κουλούρη. Πρόκειται για πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΟΚ, που μέσα από τους αγώνες θα κερδίσει και θα προσφέρει πολλά. Σαφώς ο Κλάους και ο Περέιρα δικαιούνται πολύ χρόνο, αλλά αυτός ειδικά ο παίκτης, δεν αξίζει να είναι στην αφάνεια.

* Η απόδοση του Πόζογλου στο σημείο όπου ο ΠΑΟΚ ήταν πεσμένος ψυχολογικά και η μπάλα «έκαιγε» μας ενθουσίασε.

(Θα είναι τεράστια και σχεδόν απίστευτη η επιτυχία του ΠΑΟΚ, αν καταφέρει και συνεχίσει τον πρωταθλητισμό (την διεκδίκηση δηλαδή του τίτλου) βελτιώνοντας την απόδοση παικτών όπως ο Τζανδάρης, ο Κάτσε, ο Κίτσιου, ο Κουλούρης, ο Πόζογλου, ο Ποζατζίδης. Αν ο ΠΑΟΚ φέτος βάλει μέσα σε αυτά τα παιδιά την συνήθεια του πρωταθλητισμού, θα είναι σα να το έχει σηκώσει…)  

* Γι’ άλλη μία φορά όμως, φάνηκε γιατί ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και για το φετινό πρωτάθλημα… Ο τρόπος που γύρισε η ροή του αγώνα ήταν… όλα τα λεφτά.  Αναφερόμαστε -κυρίως- στην εξαιρετική ενέργεια του Αφελάι και στο φοβερά φαλτσαριστό πλασέ του πολύ ποιοτικού αυτού παίκτη στη φάση του 1-1, που άλλαξε όλο το παιχνίδι... 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Tεσσάρα με τετράδα-φωτιά!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον χορταστικό Παναθηναϊκό και την τετράδα-φωτιά Πέτριτς, Μπέργκ, Καρέλη, Ζέκα, που τον οδήγησαν στην τεσσάρα με τον Πανθρακικό,αλλά και την δουλειά του Αναστασίου, που φαίνεται και στα τέσσερα γκολ
Αυτόν τον Παναθηναϊκό δεν νομίζω να υπάρχει ένας φίλος του και να μην τον χάρηκε στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Όσοι πήγαν στο γήπεδο, αλλά και αυτοί, που είδαν το παιχνίδι από την τηλεόραση απόλαυσαν την πιο γεμάτη εμφάνιση της ομάδας του Αναστασίου. Και μην πει κανείς, ότι «σιγά μωρέ με τον Πανθρακικό έπαιζε», διότι πέρυσι οι «πράσινοι» είχαν χάσει με 1-2 από τον ίδιο αντίπαλο στην Λεωφόρο. Και μην ξεχνάμε ότι η μεγάλη γκέλα του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα έγινε μέσα στην Λεωφόρο στην ήττα από τον ΟΦΗ, που έχασε με ευκολία από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά τον Παναθηναϊκό τον κέρδισε. Και ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα ίδιας δυναμικότητας με τον Πανθρακικό, αλλά στους «πράσινους» έβαλε δύσκολα. Ο Πανθρακικός δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα για δύο λόγους.
Πρώτον, διότι ο Καρέλης άνοιξε το σκορ στο 14ο δευτερόλεπτο του αγώνα και επιτέλους ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε νωρίς την πρώτη του ευκαιρία σε ένα παιχνίδι. Δεύτερον διότι έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από τότε, που ήρθε στην ομάδα ο Μλάντεν Πέτριτς και μαζί με τον Καρέλη κατά πρώτο λόγο και τον Μπέργκ κατά δεύτερο λόγο διέλυσαν το 3-5-2 του Πανθρακικού. Κοντά τους και ο Ζέκα, που έτρεχε ασταμάτητα εκτός του ότι έβαλε και ένα υπέροχο γκολ.Τέσσερα έβαλε ο Παναθηναϊκός, ενώ έχασε ευκαιρίες για να βάλει και οκτώ και εννέα! Ο Σουηδός επιθετικός σκόραρε στο τέλος και το άξιζε, διότι δεν είχε σκοράρει σε άλλες τέσσερις φάσεις, που βρέθηκε σε θέση βολής. Ο Μπέργκ, όμως, «έφτιαξε» με υπέροχη σέντρα το πρώτο γκολ του Καρέλη και με τις κινήσεις του με και χωρίς την μπάλα βοήθησε πολύ στην δημιουργία φάσεων. Ο Πέτριτς έβαλε ένα γκολ, με ωραία πάσα προς τον Μπέργκ βοήθησε στην δημιουργία του πρώτου γκολ και σε ρόλο οργανωτή πίσω από τους Καρέλη, Μπέργκ ήταν χάρμα ιδέσθαι. Είχε και άλλες ευκαιρίες για γκολ και έκανε  ορισμένες προσωπικές ενέργειες ενδεικτικές της κλάσης του. Όσο για τον Καρέλη σκόραρε και συνεργάστηκε άψογα και με τον Μπέργκ (του έδωσε ένα έτοιμο γκολ), αλλά και με τον Πέτριτς.
Η επιθετική απόδοση του Παναθηναϊκού ήταν ουσιαστικά ένα μάθημα για το πώς παίζει μία ομάδα, που δουλεύει στις προπονήσεις. Το πρώτο γκολ με Πέτριτς, Μπεργκ και Καρέλη είναι δουλεμένο στην προπόνηση. Το γκολ του Πέτριτς από την κεφαλιά-πάσα του Σίλντεφελντ σε κόρνερ του Νάνο είναι επίσης μία κομπίνα, που έχουν δουλέψει οι «πράσινοι» στην προπόνηση. Ιδιο γκολ πήγε να μπει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά το κόρνερ του Νάνο και την κεφαλιά-πάσα του Μπέργκ ο Μέντες δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ του Ζέκα από σέντρα του Νάνο, μπαίνει με την κίνηση, που ζητάει ο Αναστασίου από τους μέσους να πατάνε περιοχή, ενώ και το τέταρτο γκολ είναι υπέροχο σε δημιουργία με την κάθετη πάσα του Δώνη, αλλά και σε εκτέλεση με την κίνηση στον χώρο και το εύστοχο πλασέ του Μπέργκ.
Ευχή όλων των φίλων του Παναθηναϊκού είναι να δουν ανάλογη διάθεση και συγκέντρωση από τους παίκτες σε όλα τα ματς που μένουν σε πρωτάθλημα και κύπελλο και στο τέλος θα γίνει ταμείο. Τώρα το ξεχνάμε αυτό το ματς και όλο το βάρος πάει στην Ξάνθη. Κομβικό ματς για την ομάδα είναι αυτό. Η Ξάνθη είναι αήττητη στην έδρα της έριξε τέσσερα στον ΠΑΟΚ και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Με Μπέργκ, Πέτριτς, Καρέλη σε τόσο καλή κατάσταση, τον Κλωναρίδη να είναι έτοιμος(όπως έδειξε) να παίξει αν χρειαστεί μπορεί η ομάδα να τα καταφέρει και στην Ξάνθη, αρκεί να μην γίνουν λάθη στην άμυνα.
ΥΓ: Επειδή είμαι σίγουρος, ότι κάποιοι θα βρεθούν να το πουν μην μπαίνετε καν στον κόπο. Και στο πρώτο γκολ ο Μπέργκ καλύπτεται και στο τρίτο γκολ ο Ζέκα καλύπτεται. Φαίνεται ξεκάθαρα με την γραμμή, που βάζει η Nova και δεν υπάρχει κανένα οφ-σάιντ
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το «carpe diem» του Ρεθύμνου!!

Το Ρέθυμνο βρίσκεται (για πολύ ή για λίγο, δεν έχει σημασία) στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και ο Βασίλης Σκουντής σκιαγραφεί το προφίλ μιας ομάδας που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες ελληνικές πρακτικές.
Στο γνωστό ποίημα του (που ερμηνεύει ιδανικά η Κάτια Δανδουλάκη) ο Γιώργος Σταυριανός λέει πως «το Ρέθυμνο δεν είναι ο τόπος που πηγαίνεις, αλλά ο τόπος που επιστρέφεις» και χθες το βράδυ συνειδητοποίησα ιδίοις όμμασι πόσο δίκιο έχει ο ποιητής. Βασικά αυτό το συνειδητοποιούν όσοι αγαπούν την ομάδα μπάσκετ της πόλης και δεν χορταίνουν να την καμαρώνουν-έστω και για λίγες ώρες- στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας!

Ναι, το ξέρω, αυτή η θέση είναι πλασματική, διότι ενώ το Ρέθυμνο έχει παίξει και τους δέκα αγώνες του, με απολογισμό επτά νίκες και τρεις ήττες (με θύτες τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ) , ο Παναθηναϊκός (8-0) και ο ΠΑΟΚ (6-2) έχουν να δώσουν άλλους δυο ματς, αλλά σε κάθε περίπτωση η μέχρι τούδε πορεία της κρητικής ομάδας ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες στην ιστορία της στην κεντρική σκηνή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στις πρώτες δέκα αγωνιστικές της σεζόν 2007-08, που ήταν η παρθενική του στην Α1 ο ΑΓΟΡ ήταν ουραγός με 2 νίκες και 8 ήττες. Στη δέκατη αγωνιστική της περιόδου 2011-12, κατά την οποία τερμάτισαν τέταρτοι (με 15-9) είχαν ρεκόρ 5-5, τη σεζόν 2012-13 (5η θέση, με 17-9) το ρεκόρ τους ήταν 6-4, ενώ πέρυσι βρίσκονταν  στο 5-5 και εντέλει κατέλαβαν την ένατη θέση (10-16).

Μπορεί αυτή η εξ ορισμού ιντριγκαδόρικη στατιστική αντιπαραβολή να εξάπτει τη φαντασία, αλλά οι συμπατριώτες μου δεν είναι τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουν ότι με τη λογική του «τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι κι έξι το λαδόξιδο» θα πετύχουν 18 νίκες στην κανονική περίοδο, θα βγουν τρίτοι και δεν συμμαζεύεται!

Αντ' αυτού προτιμούν να κρατούν χαμηλούς τους τόνους, συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά, δεν απλώνουν τα ποδάρια τους πέρα από τα όρια του κρεβατιού του Προκρούστη και ακολουθούν πιστά το (κινηματογραφικό) σλόγκαν του συχωρεμένου Ρόμπιν Γουίλιαμς, στον «Κύκλο των χαμένων ποιητών»...

Carpe diem, κοινώς άδραξε τη μέρα!
Χθες άδραξαν αυτή τη μέρα, νικώντας τον Κολοσσό Ρόδου και δεδομένου ότι το πρωτάθλημα διακόπτεται, λόγω των ημιτελικών του Κυπέλλου, αυθυποβάλλονται σε επιλεκτική άγνοια και αμνησία, ώστε να μην μπουν από τώρα στο τριπάκι της ΑΕΚ, σε ένα  αγώνα που, παρεμπιπτόντως, προκαλεί μια ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση στον Θανάση Σκουρτόπουλο...

Η μέχρι τώρα παρουσία του Ρεθύμνου στη Βasket League είναι όντως εντυπωσιακή και πολλά υποσχόμενη, αλλά ως εδώ και μη παρέκει: πέρα από τις επτά νίκες και το γεγονός ότι για δυο ημέρες (έστω και σε μια πλασματική εικόνα) η ομάδα φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όλοι όσοι την απαρτίζουν έχουν σοβαρότερους λόγους να αισθάνονται ικανοποιημένοι...

Αυτοί οι λόγοι δεν είναι μονάχα αγωνιστικοί, αλλά εκτείνονται και πέρα τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου: εκτός από το κλισέ μιας ομάδας που αποπνέει υγεία, το Ρέθυμνο φροντίζει επίσης να ικανοποιεί απολύτως τις απαιτήσεις των μελών του, να ξεπερνάει κατά πολύ τις προσδοκίες των φίλων του και να δίνει το δικαίωμα στον Σκουρτόπουλο να δηλώνει ότι «κάθε μέρα πηγαινοέρχομαι χαρούμενος στο γήπεδο»!

Στον αγώνα με τον Κολοσσό η ομάδα που έχει...  φυλακίσει τον τίτλο του ΜVP στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές (Κάουνσιλ-Φαγέ-Κάουνσιλ) «το πήρε αλλιώς» και δεν στηρίχτηκε στους αναμενόμενους πρωταγωνιστές, αλλά στα αουτσάιντερ: στον Σταύρο Σχίζα, που εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα έβαλε κιόλας έναν πόντο παραπάνω (11) απ' όσους (10) είχε σημειώσει στα προηγούμενα οκτώ ματς και στον Φάρο Αλίχοντζιτς. Αυτοί οι δυο καθάρισαν τη ροδίτικη μπουγάδα και απέδειξαν ότι το rotation του Ρεθύμνου εκτείνεται πολύ πιο πέρα από τους συνήθεις υπόπτους...

Παρεμπιπτόντως ο Αλίχοντζιτς κλήθηκε μεσούσης της σεζόν να αντικαταστήσει τον Ολλανδό Ρόλαντ Σάφτενααρ που ήταν ο Νο 1 σκόρερ της ομάδας (με μέσο όρο 16.5 πόντους) στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, αλλά τέθηκε νοκ άουτ λόγω αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης δεν είναι ότι ο Σάφτενααρ αντί να επιστρέψει στην πατρίδα του για να φροντίσει το μάτι του, παραμένει και συνεχίζει την αποθεραπεία του στο Ρέθυμνο, αλλά ότι η ομάδα τον «έπιασε» από τώρα και ανανέωσαν τη συνεργασία τους για άλλες δύο σεζόν!

Πέρα από τα επιτεύγματα του στο γήπεδο, το Ρέθυμνο εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει παράδοση και στις εκτός παιδιάς, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές δράσεις (βλέπε «Σουτ από την Περιφέρεια», «Αssist» κοκ) που είναι τόσο έντονες, συνεχείς, ξεχωριστές και πρωτοποριακές ώστε ξεφεύγουν κατά πολύ από το εύρος ενός αθλητικού συλλόγου και ουσιαστικά ταυτοποιούν μια εντελώς ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία κάνει τη δουλειά και της Πολιτείας, και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας!

Κατόπιν όλων αυτών, το Ρέθυμνο -αν και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας- μπορεί να μην έχει δική του πύλη εξόδου (από θαλάσσης ή από αέρος), αλλά διαθέτει έναν άξιο πρεσβευτή, που μάλιστα ξεφεύγει κατά πολύ από την παγιωμένη ελληνική αθλητική πραγματικότητα. Απλώς επειδή αυτή η ομάδα κατοικοεδρεύει στον τόπο που (δεν πηγαίνεις, αλλά) επιστρέφεις, εάν υπήρχε μια αεροπορική σύνδεση ή έστω ένα βαπόρι, το πήγαινε- έλα θα ήταν πολύ πιο εύκολο!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η τραγική ΑΕΚ και τα... ψώνια!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στo blog του για την κάκιστη εικόνα της Ένωσης και τις μεταγραφικές της αναζητήσεις...
Στόχος για την ΑΕΚ του Τραϊανού Δέλλα δεν ήταν άλλος από την έβδομη σερί νίκη κάτι που αν υπήρχε στο γήπεδο του Κρανιδίου μπορεί και να πετύχαινε. Επειδή όμως ήταν ΟΛΟΙ όσοι επιλέχθηκαν να αγωνιστούν από μέτριοι έως κάκιστοι, ήρθε ως λογικό αποτέλεσμα η πρώτη γκέλα στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η Ένωση κατάφερε να απειλήσει μόλις μία φορά σε διάστημα σχεδόν 90 λεπτών με τον Μπρέσεβιτς και από κει κι έπειτα εξαφανίστηκε από τον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό κυρίως διότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν κατάφεραν να φτάσουν έστω σε μέτριο επίπεδο απόδοσης.

Κυρίως δε οι παίκτες εκείνοι που κάνουν τη διαφορά με πρώτο και σημαντικότερο λόγω της αξίας τους και της προσφοράς του τον Πέτρο Μάνταλο που ήταν σε άλλο γήπεδο, ή έστω και στο ίδιο που ήταν με τους συμπαίκτες του απλά το θύμιζε η φανέλα, εκείνος σε καμία περίπτωση με την απόδοσή του.
Θα μου πει κανείς (και δικαιολογημένα) «ε εντάξει δικαιούται να 'χει και κάποια κακιά μέρα, όλοι άλλωστε έχουν» και συμφωνώ. Απλά εμείς (δυστυχώς για όλους) κρίνουμε μόνο και πάντα από το αποτέλεσμα και μετά το τέλος του αγώνα και τότε πρέπει να γράφεις όσα γίνονται!

Μάλιστα με αφορμή την αναφορά μου στον Μάνταλο που ήταν από τους χειρότερους του αγωνιστικού χώρου πρέπει να σημειώσω ότι θεωρώ εκτός αγωνιστικής λογικής την αντικατάσταση του Ανάκογλου (ήταν καλύτερος απ' όσους αγωνίζονταν την ίδια ώρα στο γήπεδο) με τον Ζόριτς από τον Δέλλα. Περίμενα να αλλάξει τον Μάνταλο και να περάσει στο ματς τον Μαυροβούνιο μεσοεπιθετικό, αλλά κακώς δεν το έκανε ο Έλληνας κόουτς.

Αντιλαμβάνομαι βέβαια πως ο ίδιος θα σκεφτόταν ότι ίσως με μία, δυο φάσεις, έστω στημένες μπάλες, θα μπορούσε να αλλάξει κάτι ο διεθνής μέσος ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ...

Επιπλέον λόγος για να... γκρινιάξουν και να δικαιολογήσουν μέρος της τραγικής εικόνας στο συγκεκριμένο ματς μπορεί να είναι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου που ήταν πραγματικά χωράφι και δεν μπορούσες να αλλάξεις σωστά και ορθόδοξα τρίτη με τέταρτη πάσα, όμως για τη διάθεση και την προσπάθεια που δεν υπήρχαν από τους Κιτρινόμαυρους δεν μπορεί να ευθύνεται ο αγωνιστικός χώρος.

Ο Τραϊανός Δέλλας έψαξε από τον πάγκο τις λύσεις. Είχε και την ατυχία να χάσει έναν εκ των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών του νωρίς, τον Μπαρμπόσα, αλλά το δούλεψε απ' τον πάγκο. Άλλαξε παίκτες (νωρίς, όπως η αλλαγή του Ζόριτς, αν και επαναλαμβάνω εγώ δεν θα αντικαθιστούσα τον Ανάκογλου έπαιζε σωστά κάθετο παιχνίδι), άλλαξε σύστημα, το άλλαξε ξανά, εσωτερικές αλλαγές και γενικά το έψαξε το διπλό, όμως από το αποτέλεσμα κρίνεται και ο προπονητής όπως όλοι και προφανώς η ισοπαλία (που δεν είναι δα και καταστροφή) κρίνεται ένα κακό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ, άρα και για τον προπονητή της.

Είναι πασιφανές πως σε τέτοια γήπεδα (Αίγιο, Κρανίδι) και με ομάδες που παίζουν δυνατά (η Ερμιονίδα δεν έπαιξε αντιαθλητικά όπως ο Παναιγιάλειος όμως) η ΑΕΚ που είναι ομάδα με ρόστερ Σούπερ Λίγκας αντιμετωπίζει προβλήματα. Αυτό είναι λογικό όμως ταυτόχρονα δεν σημαίνει πως πρέπει να το αποδεχθούν στα Σπάτα και να μην το αλλάξουν.

Ευτυχώς για τον Δέλλα και τους ποδοσφαιριστές του έρχεται άμεσα παιχνίδι, την Τετάρτη με τον Φωστήρα, έτσι ώστε να φτάσουν σε νέα νίκη που θα αποβάλλει το κακό αποτέλεσμα και την όποια γκρίνια (ανούσια) θα υπάρξει για κανά δυο μέρες.

Δεν χρειάζεται θαρρώ να γράψω κάτι άλλο... Σίγουρα ΟΛΟΙ όσοι αγωνίστηκαν ήταν κακοί (άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο), σίγουρα φάνηκε η απουσία του Μπακάκη από το δεξί άκρο της άμυνας με τον Γεωργέα να είναι ξεκάθαρο εκτιμώ πως δεν μπορεί άλλο, σίγουρα το αποτέλεσμα είναι κακό, όμως δεν ήρθε δα και το τέλος του κόσμου με ένα ισόπαλο αποτέλεσμα εκτός έδρας, μην τρελαθούμε κιόλας!

Να περάσουμε όμως και στα πιο σοβαρά. Εκεί στην ΑΕΚ καλό θα είναι να βάλουν και ένα φρένο στην ονοματολογία στα μεταγραφικά ζητήματα, όχι τίποτα άλλο, απογοητεύεται και ο κόσμος σε τρελό βαθμό με όσα διαβάζει αφού πλέον ξέρουν καλά τι σημαίνει παίκτης που κάνει τη διαφορά και τι σημαίνει ένας ακόμη παίκτης...

Τα μηνύματά σας για ονόματα ποδοσφαιριστών που έχετε διαβάσει δεξιά κι αριστερά μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Όταν γίνει η μεταγραφή θα γράφεται και θα διαβάζετε εσείς από εδώ σχετικά. Δεν μπορώ να απαντάω σε κάθε έναν ξεχωριστά για τους παίκτες που γράφτηκαν από Ουγγαρία, Βραζιλία, Πορτογαλία και όπου αλλού πάει ο Μιλοβάνοβιτς. Απλά μην ασχολείστε και καλό θα είναι (αν και δύσκολο) να μην ασχολούνται και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που λογικά ψάχνονται και δικαιολογημένα ξενερώνουν.
Τα... ψώνια τα καλά για ΟΛΕΣ τις ομάδες του πλανήτη είναι το καλοκαίρι για την ενίσχυση του ρόστερ. Γενάρη διορθώνεις, μπαλώνεις έστω, δεν βρίσκεις αυτό το σούπερ που χρειάζεσαι και εκτιμώ ότι στην ΑΕΚ υπάρχουν αρκετοί, πάρα πολλοί σοβαροί που το γνωρίζουν και θα το πράξουν.
Άλλωστε από τα Σπάτα στις επαφές τους με μάνατζερ τους παίκτες που θέλουν για να κάνουν τη διαφορά έχουν ξεκαθαρίσει πως θα τις κάνουν το καλοκαίρι...

Υγ: Και συνεχίζουν οι βλαχοσερίφηδες να κάνουν εγκλήματα και η Πολιτεία να... πετάει χαρταετό! Δεν έχουν περάσει παρά μήνες που στο κλειστό της Κυψέλης σε αγώνα της ΑΕΚ για το χάντμπολ η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών σε τέτοιο χώρο παρουσία οικογενειών, μικρών παιδιών και δεν ήθελε πολύ να έχουμε θύματα. Κι επειδή έτσι γουστάρουν έγινε και στα Τρίκαλα σε κλειστό γήπεδο... Πρόκειται για τύπους που έχουν πρόβλημα, δεν εξηγείται διαφορετικά και το ξέρει καλά ο αρμόδιος Υπουργός, ο κ. Κικίλιας που έχει υπάρξει σε γήπεδα και γνωρίζει καλά το πώς λειτουργούν οι ένστολοι, όπως και τι σημαίνει χρήση χημικών σε κλειστό γήπεδο σαν αυτό των Τρικάλων. Αγωνιστικά η ΑΕΚ ηττήθηκε απόλυτα δίκαια με ευθύνη παικτών και προπονητή! Να τα λέμε κι αυτά δεν κάνει κακό... Όλοι αναγνωρίζουμε τη δουλειά που έχει κάνει ο Σάκοτα και το γεγονός πως έχει φτιάξει την ομάδα, αλλά δεν γίνεται να χαθεί αυτό το ματς έτσι όπως χάθηκε... Και η φωτογραφία γι' αυτό υπάρχει, για να μη ξεχνάμε όπως συνηθίζουμε να κάνουμε στην Ελλάδα γρήγορα... Είναι λάθος να το κάνουμε, ξέρουμε και ο κ. Κικίλιας πως λειτουργούν, πόσο όμορφα μιλάνε και συμπεριφέρονται, ας τους μαζέψει επιτέλους κάποιος... Δεν είναι ζώα οι οπαδοί και πλέον κάποιες συμπεριφορές (εκτός από τα... γαλλικά από τα στόματα ένστολων) ξεπερνούν τα όρια της αλητείας!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι 7+4 βαθμοί του Τσάμπιονς Λιγκ και η... εξεταστική!

Ο Διονύσης Δελλής μετράει τους χαμένους βαθμούς στο πρωτάθλημα μετά από ματς Τσάμπιονς Λιγκ και τονίζει πως εκτός από μεταγραφές χρειάζεται και βελτίωση. 
Κληρώνει το μεσημέρι για τον Ολυμπιακό στο Europa League. Και δεδομένα αύριο μέσω της ανακοίνωσης της αντιπάλου για την φάση των «32» έρχεται έστω εμμέσως εκ νέου στο προσκήνιο ο φάκελος «Ευρώπη» για τους Ερυθρόλευκους. Μια υπόθεση που βέβαια το αγωνιστικό πρόγραμμα την έχει μεταφέρει στα τέλη του Φλεβάρη.
Προφανώς λοιπόν σήμερα άπαντες θα ανοίξουν μια... παρένθεση. Για τους Πειραιώτες όμως από εδώ και στο εξής όλα είναι πρωτάθλημα. Και με το 42ο ως βασικό στόχο, έχει προκύψει και μια «εξεταστική» Χριστουγέννων, καθώς στο λιμάνι κρίνονται όλοι αυτές τις ημέρες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο αγωνιστικό κομμάτι. Το αναφέραμε άλλωστε και το Σάββατο εδώ στο gazzetta. Πριν το ματς με τον Λεβαδειακό που έριξε και άλλο νερό στο... μύλο της κουβέντας για αλλαγές. Διότι ο Ολυμπιακός μπορεί να επέστρεψε στις νίκες, με μπόλικο χτυποκάρδι και με τον Μήτρογλου να δίνει τη λύση στις καθυστερήσεις, αλλά ο παρανομαστής δεν άλλαξε. Μια ακόμη κάτω του μετρίου εμφάνιση στην Σούπερ Λιγκ. Μπορεί να μην στοίχισε βαθμολογικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε για μια ομάδα που θέλει να βλέπει πιο... μπροστά από ότι τις επιτρέπει το οπτικό της πεδίο.
Τα ματς με Πανιώνιο και Καλλονή λοιπόν θα παίξουν τον ρόλο του, στις αποφάσεις που έρχονται. Και θα κρίνουν πόσες και ποιες αλλαγές θα ακολουθήσουν. Είπαμε πως μπορεί ο Ολυμπιακός αυτόν τον Γενάρη ακριβώς στοχεύοντας στο πρωτάθλημα, να κάνει περισσότερες από τις τρεις «αλλαγές» που του επιτρέπει η «ανανέωση» της λίστας του στα κύπελλα Ευρώπης. Μπορεί να γίνουν και 4 και 5 προσθήκες αν κριθεί ότι έτσι χρειάζεται. Δύο στόπερ, ένας εξτρέμ, ένας φορ μοιάζουν με βασικές ανάγκες αυτή τη στιγμή. Παρά το γεγονός ότι ο Μήτρογλου στα δύο τελευταία ματς έχει πετύχει πολύτιμα γκολ εντός και εκτός συνόρων.
Για να καταλάβει κανείς με τη βοήθεια των αριθμών πόσο «κόστισε» στον Ολυμπιακό ως εδώ η φετινή παρουσία στα κύπελλα Ευρώπης, αξίζει να ρίξει μια προσεκτική ματιά στην μετάβαση από τη Σούπερ Λιγκ στο... σεντόνι, και ανάποδα. Συνολικά οι Ερυθρόλευκοι ως εδώ έχει «χάσει» 12 από τους 39 βαθμούς των πρώτων 13 αγωνιστικών. Από αυτούς τους 12 λοιπόν οι «7» έχουν... ταμπελάκι Τσάμπιονς Λιγκ. Ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο (1-0) λίγες μέρες πριν από το ματς με τη Μάλμε στη Σουηδία. Ισοπαλία στην Τρίπολη (0-0) λίγα 24ώρα πριν το αντάμωμα με τη Γιουβέντους στο Τορίνο. Γκέλα με τον ΠΑΣ (2-2) στο Φάληρο πριν τον επαναληπτικό με τη Μάλμε. Και θα μπορούσε η ζημιά να είναι μεγαλύτερη, αν δεν προέκυπτε Μήτρογλου σε δύο διαφορετικά ματς στην Επαρχία. Στον Εργοτέλη (2-3) λίγο πριν το Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-0. Και χθες στη Λιβαδειά με τον Μητρογκόλ να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά στο 91΄.
Χάθηκαν δηλαδή 7 βαθμοί και απειλήθηκαν τουλάχιστον άλλοι 4. Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός που είναι ξεκάθαρα στη μάχη για τον τίτλο, άλλα ευρωπαϊκά ματς φέτος δεν έχουν. Θα κάνουν και εκείνοι τις προσθήκες που επιθυμούν στα ρόστερ τους για το δεύτερο μισό και θα το παλέψουν με το προνόμιο του ένα ματς την εβδομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει σίγουρα άλλα δύο παιχνίδια Europa που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα επηρεάσουν τέσσερις Σούπερ Λιγκ αναμετρήσεις. Αν δεν αλλάξει κάτι στην λογική και κυρίως στην εικόνα της ομάδας λοιπόν, όλο αυτό μπορεί να κοστίσει ακόμη παραπάνω. Και αυτό το τελευταίο δεν περνά μόνο από το παράθυρο της μεταγραφικής «ενίσχυσης» που είναι αναγκαία. Περνά και από την συνολική βελτίωση των Ερυθρόλευκων στα ματς του πρωταθλήματος. Του Ολυμπιακού που έχει μόλις 11 βαθμούς σε έξι ματς μακριά από το Καραϊσκάκη. Με πόσους έκλεισε ο πρωταθλητής τον περσινό πρώτο γύρο του πρωταθλήματος; Τι έλεγε... η σοδειά του μακριά από το Φάληρο. Με 25 βαθμούς. Με οκτώ νίκες και μόλις μια ισοπαλία (στο Αγρίνιο την 5η αγωνιστική).
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ζαρντίμ για... Γκραν Πρι!!

Η Μονακό στους «16» και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ... Νο1 στο Πριγκιπάτο! Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος υποκλίθηκε στον Πορτογάλο που έφτιαξε ομάδα για... Γκραν Πρι! Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος.
Ο Φαμπίνιο στο 89' πετυχαίνει το δεύτερο γκολ της Μονακό κόντρα στη Ζενίτ και οι Μονεγάσκοι σφραγίζουν την πρωτιά του ομίλου! Ποιος θα το πίστευε άλλωστε, όταν στην κλήρωση η ομάδα από το «Πριγκιπάτο» θα άφηνε πίσω της τη φιναλίστ του περσινού Γιουρόπα Λιγκ, την δεύτερη πιο δυνατά ομάδα της Bundesliga, αλλά και τους Ρώσους που έχουν τετραπλάσιο ίσως και πενταπλάσιο μπάτζετ... Μόλις μια ήττα στον όμιλο, αλλά και παθητικό... ένα γκολ για τη Μονακό που διέλυσε κάθε προγνωστικό! Ο λόγος; Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, και κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει.
Ηταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του καλοκαιριού η παρουσία του Πορτογάλου στην ομάδα του Ριμπολόβλεφ, του Ρώσου που μια σεζόν νωρίτερα είχε ρίξει για μεταγραφές περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ. Ο Ζόρζε Μέντες… έσπρωξε το deal, με τον πρώην «ερυθρόλευκο» να βλέπει όμως και τον Χάμες να αλλάζει ομάδα και να πηγαίνει στη Ρεάλ.
Ολοι μιλούσαν για μια νέα ομάδα που θα «έχτιζε» ο Ρώσος μεγιστάνας και ο Ζαρντίμ ήταν τέλειος για να βοηθήσει ώστε να πετύχει το σχέδιο. Ποιο ήταν αυτό; Χρήματα στα ταμεία και παρουσίαση μιας ομάδας που θα έχει παίκτες… μηχανάκια μέσα στο γήπεδο. Ο ίδιος δεν πανικοβλήθηκε ούτε όταν αποχώρησαν οι τρεις καλύτεροι ποδοσφαιριστές του, Φαλκάο, Χάμες, Ριβιέρ, άναψε το πράσινο φως για τον Αμπιντάλ και στρώθηκε στη δουλειά. Γνώριζε καλά πως μπορούσε να επιβληθεί στους παίκτες και να τους κάνει να βγάλουν το 100% των δυνατοτήτων τους.
«Πως δουλεύω; Στόχος μου είναι να τελειοποιήσω την φυσική κατάσταση της ομάδας, να δουλέψω σκληρά στην τεχνική κατάρτιση, αλλά και στην τακτική. Όλα αυτά θα γίνονται με μπάλα για να περάσουν πιο εύκολα στους παίκτες, άλλωστε είναι πάντα ευχάριστο για ένα παίκτη να προπονείται με αυτή» τόνισε ο Πορτογάλος που κατάφερε σε λίγους μήνες να πετύχει ένα μικρό θαύμα.
Όπως αναφέραμε, στο νέο πλάνο του Ριμπολόβλεφ δεν υπάρχει το… ρευστό, έδωσε μόλις 20 εκατ. για να κλείσει τρύπες, αλλά έκανε και τον Ζαρντίμ πρώτο αφεντικό. Αλλαξε θέσεις, έδωσε ευκαιρίες και οι Φαμπίνιο, Ράγκι, Μπακαγιόκο, Μπερμπάτοφ τις έπιασαν από τα μαλλιά. Ο Βούλγαρος μπορεί να έφυγε ως... τελειωμένος από τη Φούλαμ, αλλά μπορεί να λέει πλέον πως μπορεί να παίζει πλέον πιο εύκολα τον ρόλο του αντι-Φαλκάο. Σε όλα αυτά υπάρχουν και δυο «μηχανάκια» που κάνουν την τρελή δουλειά. Μουτίνιο, Τουλαλάν ακούν πιστά τις οδηγίες του Ζαρντίμ, πιστοί στρατιώτες και η Μονακό μπορεί να ονειρεύεται.
«Απογοητεύθηκα όταν έφυγε ο Φαλκάο, αλλά ήρθε ο Ζαρντίμ και μας άφησε όλους έκπληκτους. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Μπορεί να δυσκολεύθηκε στην αρχή, αλλά πλέον έκανε ομάδα για το… Γκραν Πρι» τόνισε ο πιο πιστός θαυμαστής της ομάδας, Πρίγκιπας Αλβέρτος, ο οποίος δεν μπόρεσε να δει την ομάδα του να σφραγίζει την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η σύζυγος του Σαρλίν έφερε στον κόσμο δίδυμα, την ίδια στιγμή που… 12.000 Μονεγάσκοι αποθέωναν τον Πορτογάλο και τους παίκτες του για μια μεγαλειώδη πρόκριση. Το εφιαλτικό ξεκίνημα με ταπεινωτικές ήττες από Λοριάν και Μπορντό ανήκει στο παρελθόν. Η ομάδα απέκτησε νέα ταυτότητα, η άμυνα της «όπλο» και ένα - δυο μεταγραφικά δωράκια τον Γενάρη μπορούν να φέρουν ακόμα καλύτερες ημέρες. 
Από την Τσάβες και τις… πενταροδεκάρες στη Μονακό και τα 3.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο! Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν πτοήθηκε από τα εμπόδια, την κριτική, έπαιξε καλή άμυνα και βγήκε κερδισμένος!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τρίτος γρηγορότερος ο Καρέλης!!

Ο Νίκος Καρέλης με το γκολ κόντρα στον Πανθρακικό μπήκε στη λίστα με τους γρηγορότερους ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει στην Α' Εθνική. Δεύτερος στην ιστορία του Παναθηναϊκού.
Στη λίστα με τους πιο γρήγορους σκόρερ στην ιστορία της Α' Εθνικής μπήκε ο Νίκος Καρέλης. Ο άσος του Παναθηναϊκού, πέτυχε το τρίτο γρηγορότερο τέρμα στην ιστορία του πρωταθλήματος καθώς σκόραρε 14 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα... Από πάνω του υπάρχουν 4 ποδοσφαιριστές, αλλά οι τρεις είναι μαζί στην δεύτερη θέση.
Επίσης, στα 14 δευτερόλεπτα ο Καρέλης έχει συγκάτοικο στην τρίτη θέση τον Δημήτρη Ρεμούνδο που είχε σκοράρει για τον Φωστήρα σε παιχνίδι με τον Άρη την περίοδο 1970-1971.
Ωστόσο, ο Καρέλης δεν είναι ο πιο γρήγορος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού και αυτό γιατί τον ξεπερνάει για τρία δευτερόλεπτα ο Σαλπιγγίδης ο οποίος είχε σκοράρει στα 11 δευτερόλεπτα κόντρα στον ΠΑΟΚ την σεζόν 2010-2011. Όμως, το παιχνίδι ήταν για τα πλέι οφ με αποτέλεσμα ο «Σάλπι» να μην βρίσκεται στη λίστα με τους γρηγορότερους σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά η λίστα με τους γρηγορότερους στην ιστορία του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής:
1. Νίκος Νικολόπουλος (Αιγάλεω) εναντίον του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2001-02 στα 10 δευτερόλεπτα,
2. Σέρχιο Κόκε (Άρης) εναντίον της Κέρκυρας τη σεζόν 2006-07 στα 11 δευτερόλεπτα,
- Τάσος Μητρόπουλος (Ολυμπιακός) εναντίον του Λεβαδειακού τη σεζόν 1988-89 στα 11 δευτερόλεπτα
- Ανδρέας Λαμπρόπουλος (ΟΦΗ) εναντίον του Ολυμπιακού τη σεζόν 2013-14 στα 11 δευτερόλεπτα
3. Δημήτρης Ρεμούνδος (Φωστήρας) εναντίον του Άρη τη σεζόν 1970-71 στα 14 δευτερόλεπτα.
- Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός) εναντίον του Πανθρακικού τη σεζόν 2014-15 στα 14 δευτερόλεπτα

*Πηγή: gazzetta.gr*

ΠΑΟΚ με το γνωστό σύστημα "ΚΟΥ-ΤΟΥ-ΡΟΥ"!

Άγριο κράξιμο από τον ένα και μοναδικό Αποδυτηριάκια στον SportDog για τις επιλογές του Αναστασιάδη. Ο άγιος Σπυρίδωνας, ο φαλακρός πράκτορας και το συναίσθημα του γαύρου...
Μετά τον λαοφιλή Ολυμπιακό που, αφού του βγήκε η ψυχή ανάποδα, κέρδισε τον κραταιό Λεβαδειακό, ο άλλος υποψήφιος πρωταθλητής, ο επίσης δημοφιλέστατος ΠΑΟΚ έκανε το θαύμα με το ίδιο σκορ. Έπιασαν οι προσευχές στους αρμοδίους αγίους που κράτησαν μακρυά τον συνάδελφο άγιο Σπυρίδωνα και έτσι η Κέρκυρα έχασε διπλή ευκαιρία στο 93΄ να ισοφαρίσει.
Με 4 αλλαγές στην ενδεκάδα ξεκίνησε ο Αναστασιάδης, τους δύο πιτσιρικάδες Κουλούρη, Ποζατζίδη, τον φαλακρό πράκτορα Παπαδόπουλο και τον επίσης πράσινο Σπυρόπουλο. Με τις μπερδεψιές, αλλαγές ας τις πούμε και αυτές, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας εφάρμοσε το σύστημα των "Τριών Ου". Το σύστημα "Κου-Του-Ρου". Δεν έβρισκες άκρη. Αδύνατον να καταλάβεις τι έπαιζε ο ΠΑΟΚ, τι έψαχνε, με ποια τακτική, με ποια στρατηγική.
Αξίζει δύο αράδες η Κέρκυρα. Όχι μονάχα το "Χ", ολόκληρο το παιχνίδι δικό της ήταν, αλλά κλώτσησε την ευκαιρία. Γιατί; Της γουστάρει να βιώνει την καταπίεση. Να τσαλαπατιέται στη βαθμολογία. Να παλεύει για τη σωτηρία, και αν τελικά γλυτώσει.
Η διαιτησία. Βοήθησε τον ΠΑΟΚ σε κρίσιμες στιγμές και έτσι χάρισε στους παίκτες του και στους οπαδούς του το συναίσθημα που γνωρίζει ο γάβρος, ότι τον αβαντάρουν τα κοράκια.
Στο δεύτερο ημίχρονιο ο Αναστασιάδης έριξε το "δίδυμο" Ρατ-Αθανασιάδη. Ποντάροντας ότι ο πρώτος θα κάνει τουλάχιστον 10 σέντρες και ο Κλάους, κυνηγός επαφής, θα αξιοποιήσει κάποια απ΄ αυτές. Η ομάδα πράγματι παρουσίασε μια κάποια βελτίωση, μικρή, ελάχιστη, καμμία σχέση με τη φρίκη του α΄ ημιχρόνου.
Το 1-0, τελικά, το έκανε η πονηράδα του Παπαδόπουλου. Η Κέρκυρα θα μπορουσε να είχε προλάβει να ανοίξει το σκόρ και να το διπλασιάσει. Στην ισοφάρισή της ο ΠΑΟΚ απάντησε με σουτ του Κάτσε.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ θα ζορίσουν τον ΠΑΟΚ, γράφει ο apodytiriakias.gr   

Μίζερο ποδόσφαιρο μετά τον Ολυμπιακό κόντρα στον Λεβαδειακό και από τον ΠΑΟΚ απέναντι της Κέρκυρας. Παρακολουθείς τον πρωταθλητή και τον υποψήφιο πρωταθλητή και δεν χαίρεσαι ποδόσφαιρο. Διεκδικούν τον τίτλο με μπάλλα της συμφοράς. Σε διώχνουν μακρυά από την τηλεόραση.
Που οφείλεται η μέτρια, πιο σωστά μειωμένη απόδοση του ΠΑΟΚ; Ολοφάνερο ότι από την ομάδα λείπει η ενέργεια. Οι δυνάμεις. Οι ποδοσφαιριστές του έχουν εξαντληθεί. Με 12-13 παίκτες δεν βγαίνει η δουλειά.
Και τι να κάνει ο ΠΑΟΚ; Μεταγραφές! Τι λέτε, ρε; Μιλάμε για τον ΠΑΟΚ, όχι τον Ολυμπιακό, που έχει περιθώρια να κάνει οικονομικό άνοιγμα.
Μη λησμονούμε ότι το μέγα αγγούρι του ΠΑΟΚ, επι μεγαλομετόχου Σαββίδη είναι τα χρέη. Όλος ο τσαμπουκάς γίνετε για να μειώσει, να ρυθμίσει τα χρέη της ΠΑΕ. Και προτείνουν να προχωρήσει σε γερές μεταγραφές, με στόχο βέβαια το πρωτάθλημα. Και αν δεν την σηκώσει την κούπα; Ο ΠΑΟΚ θα θέλει μνημόνιο, και τροϊκα.

*Πηγή: sportdog.gr*

Τους Λίμα-ρε τα… νύχια!!

Χάρη στα δυο γκολ του Λίμα, η Μπενφίκα επικράτησε 2-0 της άτυχης Πόρτο στο κλασικό ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Supeliga και αποσπάστηκε με έξι βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τους Λίμα-ρε τα… νύχια
Η Μπενφίκα επικράτησε 2-0 στο «Ντραγκάο» της Πόρτο, στο κλασικό ντέρμπι κορυφής της 13ης αγωνιστικής της Superliga και αποσπάστηκε στο +6 στην κορυφή της βαθμολογίας από τους δεύτερους «δράκους» του Οπόρτο, κάνοντας το σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας ,πάντως, αρκετή δόση τύχης για να φτάσει σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

Αυτό, αφού στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την πλήρη επιθετική πρωτοβουλία και απείλησαν πολλές φορές την εστία του Θέσαρ, με τους «αετούς» να προηγούνται στην πρώτη τους επίθεση, όταν μετά από πλάγιο μέσα στην περιοχή, ο Λίμα νίκησε τους αντίπαλους αμυντικούς και άνοιξε το σκορ στο 36'.

Στο δεύτερο μέρος, είχαμε το ίδιο μοτίβο, όμως σε μια αντεπίθεση ο Λίμα εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Φρέιτας και με πλασέ έκανε το 0-2 στο 56’. Ο Τζάκσον Μαρτίνεζ έστειλε την μπάλα δυο φορές στο δοκάρι εξ επαφής στη συνέχεια και ο Αρτουρ με τους αμυντικούς του «καθάρισαν» όλες τις επικίνδυνες φάσεις που δημιουργούνταν. Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίστηκε ο Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος κιτρινίστηκε στις καθυστερήσεις για αψιμαχία.


ΠΟΡΤΟ: Φρέιτας, Ντανίλο, Μάρτινς Ιντι, Μαρκάνο, Καζεμίρο, Ολιβερ, Ερέρα (58’ Κιντέρο), Τέγιο (58’ Κουαρέσμα), Αλεξ Σάντρο (77’ Αμπουμπακάρ), Τζάκσον Μαρτίνεζ, Μπραχίμι

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Θέσαρ, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο (76’ Θέσαρ), Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Σάμαρης, Σάλβιο (94’ Πίτσι), Εντσο Πέρες, Γκαϊτάν, Λίμα, Ταλίσκα (80’ Όλα Τζον)


Έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν κάπως τις ευρωπαϊκές θέσεις οι Μαρίτιμο και Εστορίλ, που ήρθαν ισόπαλες 0-0 στην έδρα της πρώτης.



Αναλυτικά, η 13η αγωνιστική:\


Παρασκευή 12/12
Σετούμπαλ – Μποαβίστα 0-1
(56' Σίλβα)

Σάββατο 13/12
Ζιλ Βιθέντε – Ακαντέμικα 1-1
(57' Λόπες-76' Παουλίνιο)

Πάσος Φερέιρα – Αρούκα 2-1
(60'Ουρέτα πεν. 90'+1' Σισέρο -42' Πιντασίλγκο)

Πεναφιέλ – Νασιονάλ 2-1
(40' Κινόνες, 48' Ραμπιόλα-81' Σουκ)

Μπελενένσες – Μπράγκα 0-1
(30' Σάντος)

Κυριακή 14/12

Γκιμαράες – Ρίο Άβε 0-0

Σπόρτινγκ– Μορεϊρένσε 1-1
(92' Μοντέρο-35΄Καρντόζο)

Μαρίτιμο – Εστορίλ 0-0

Πόρτο – Μπενφίκα 0-2
(36', 56' Λίμα)


Η επόμενη (14η) αγωνιστική:

Παρασκευή 19/12
Πόρτο – Σετούμπαλ (22.30)

Σάββατο 20/12
Εστορίλ – Γκιμαράες (22.15)

Κυριακή 21/12
Μορεϊρένσε – Μποαβίστα (18.00)
Ακαντέμικα – Πενιαφέλ
Αρούκα – Μαρίτιμο
Μπενφίκα – Ζιλ Βιθέντε (19.00)
Νασιονάλ – Σπόρτινγκ (21.15)

Δευτέρα 22/12
Μπράγκα – Πάσος Φερέιρα (21.00)
Ρίο Άβε – Μπελενένσες (23.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ούτε Μόγιες, ούτε Βαλβέρδε...!!

Δεν έβγαλε αφεντικό το ντέρμπι στη Χώρα των Βάσκων! Σοσιεδάδ του Μόγιες και Μπιλμπάο του Βαλβέρδε ήρθαν ισόπαλες 1-1, με την δεύτερη βέβαια να αισθάνεται πως έμεινε όρθια στην έδρα της αντιπάλου της.

Ούτε Μόγιες, ούτε Βαλβέρδε... (video)
Δεν υπήρξε νικητής ανάμεσα στη Σοσιεδάδ και την Μπιλμπάο, στο ντέρμπι της χώρας των Βάσκων με τις δύο... συμπολίτισσες να μένουν στο 1-1!

Στο «Ανοέτα» το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Μόγιες που μόλις στο 2' προηγήθηκε, χάρη στην καρφωτή κεφαλιά του Βέλα (το πιο γρήγορο γκολ ανάμεσα στις δύο ομάδες απ' το 1996). Ο Ντε Μάρκος, όμως, στο 61' κράτησε όρθιο το σύλλογο του Βαλβέρδε, διαμορφώνοντας το 1-1 με ωραίο εν κινήσει σουτ.

Μετά το 80' κι αφότου αποβλήθηκε ο Λαπόρτ για τους φιλοξενούμενους, οι κυανόλευκοι προσπάθησαν για το χρυσό γκολ που θα έφερνε το τρίποντο, ωστόσο ο Κανάλες τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε σημάδεψε δοκάρι και τα έβαλε με την ατυχία του!

Ένα αποτέλεσμα που λογικά δεν ικανοποίησε καμία απ' τις δύο ομάδες, δεδομένου ότι η Σοσιεδάδ βρίσκεται πλέον μόλις στο +4 απ' την επικίνδυνη ζώνη, ενώ απ' την άλλη η Μπιλμπάο... έχει δρόμο να ανέβει για να μπει στις θέσεις της Ευρώπης (-8).


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 12/12
Αλμερία-Ρεάλ Μαδρίτης 1-4
(39' Βερζά - 34' Ίσκο, 42' Μπέιλ, 81', 88' Κριστιάνο)

Σάββατο 13/12
Χετάφε-Μπαρτσελόνα 0-0

Βαλένθια-Ράγιο Βαγεκάνο 3-0
(13', 34' Φεγκουλί, 36' Πιάτι)

Κόρδοβα-Λεβάντε 0-0
Μάλαγα-Θέλτα (23:00)

Κυριακή 14/12
Εσπανιόλ-Γρανάδα 2-1
(34’ Καϊσέδο, 90’ Στουάνι - 61’ Αράμπι)

Σεβίλλη-Εϊμπάρ 0-0

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 0-1
(85' Βιέτο)

Σοσιεδάδ-Μπιλμπάο 1-1
(2' Βέλα - 61' Ντε Μάρκος)

Δευτέρα 15/12
Λα Κορούνια-Έλτσε (21:45)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική:

Παρασκευή 19/12
Θέλτα – Αλμερία (21.45)


Σάββατο 20/12
Μπαρτσελόνα – Κόρδοβα (17.00)
Λεβάντε – Σοσιεδάδ (19.00)
Εϊμπαρ – Βαλένθια (21.00)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Εσπανιόλ (23.00)

Κυριακή 21/12
Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια (13.00)
Γρανάδα-Χετάφε (18.00)
Έλτσε-Μάλαγα (20.00)
Μπιλμπά-Ατλέτικο Μαδρίτης (22.00)

Τετάρτη 4/2
Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αρέσει σε Παναθηναϊκό ο Χουάνμα!!

Νέο όνομα στο προσκήνιο για τη θέση του στόπερ στον Παναθηναϊκό! Σύμφωνα με τους Ισπανούς (που εν μέρει επιβεβαιώνονται), οι πράσινοι εξετάζουν σοβαρά την απόκτηση του 32χρονου, Χουάνμα της Νουμάνθια!

Αρέσει σε Παναθηναϊκό ο Χουάνμα!
Το ότι θα ενισχυθεί στην άμυνα είναι σχεδόν δεδομένο. Και όσο πάμε προς Ιανουάριο, όλο και η μεταγραφολογία θα γίνεται πιο έντονη στον Παναθηναϊκό!

Ήδη τα ισπανικά Μέσα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του τριφυλλιού για τον αριστεροπόδαρο, κεντρικό αμυντικό Χουάνμα που ανήκει στην Νουμάνθια!

Ο 32χρονος στόπερ φέρεται να βρίσκεται ψηλά στην πράσινη λίστα και μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες πως ήδη οι άνθρωποι του συλλόγου τον έχουν παρακολουθήσει από κοντά και τον έχουν ξεχωρίσει ανάμεσα στους 2-3 υποψηφίους για τη θέση.

Η περίπτωση του Ισπανού άσου (που μπορεί να παίξει και μπακ αν χρειαστεί) είναι οικονομικά προσιτή, αφού σε ενδεχόμενο deal, η ομάδα του δεν πρόκειται να ζητήσει μεγάλο οικονομικό αντίτιμο για να συναινέσει ενώ όπως είναι φυσικό στον Παναθηναϊκό ελπίζουν πως ο παίκτης θα εξελιχθεί σε «λαβράκι» και θα γίνει ο νέος... Νάνο.

Ο στόχος της ομάδας του Αναστασίου έχει πλούσια εμπειρία στα γήπεδα της Ισπανίας (κυρίως στη δεύτερη κατηγορία), με Βαγεκάνο, Ουέσκα, Οβιέδο και τώρα Νουμάνθια μετρώντας τα τελευταία χρόνια 30... και βάλε συμμετοχές. Συν τοις άλλοις... έχει και το γκολ σε στημένες φάσεις, καθώς πέρσι έβαλε 6, πρόπερσι 7, ενώ φέτος μετράει 2 σε 16 εμφανίσεις.

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δε θα ανεχτούμε ευτελείς πρακτικές εις βάρος μας»

Μπορεί ο Άρης να πήρε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και να έκανε σημαντικό βήμα παραμονής, όμως τα παράπονα για τη διαιτησία δίνουν και παίρνουν στους «κιτρινόμαυρους».

«Δε θα ανεχτούμε ευτελείς πρακτικές εις βάρος μας»
Έτσι, το ΤΑΑ της Θεσσαλονίκης εξέδωσε την Κυριακή ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις υποδείξεις του Μιχάλη Θέμελη, τόνισαν πως δε θα δεχτούν ευτελείς πρακτικές εις βάρος του συλλόγου και πως όσοι έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν βρώμικα μέσα για την εξόντωσή του συλλόγου θα τους βρουν απέναντί τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το ΤΑΑ ΑΡΗΣ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και καταδικάζει τη διαιτησία στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο κλειστό της Μίκρας, αφού, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, απέδειξε πως ήταν προκατειλημμένη και αποφασισμένη να μειώσει την ομάδα μας με τα απαράδεκτα σφυρίγματα, τα οποία ήταν εντελώς αψυχολόγητα και ‘σφαγιαστικά’.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο Άρης, δεν θα ανεχτούμε ευτελείς πρακτικές εις βάρος μας και "πονηρές" συμπεριφορές που μας θίγουν.

Απαιτούμε σεβασμό ανάλογα με την τεράστια συνεισφορά του Άρη στον ελληνικό αθλητισμό.

Αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους την εξόντωση και τον εξοβελισμό της ομάδας με εξωαγωνιστικά μέσα, θα βρουν απέναντι τους όχι μόνο την αρειανή οικογένεια, αλλά και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους στο χώρο του αθλητισμού.

Όλα αυτά, λαμβάνοντας υπ΄όψιν αθροιστικά, τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στην ομάδα μας με "περίεργες" εκκενώσεις γηπέδου. ΚΑΠΟΙΟΙ μπορεί να βλέπουν μάγισσες και φαντάσματα και φιλάθλους της ομάδας να δημιουργούν εντάσεις, έλεος!!

ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ μπορεί πρόωρα να στερήσει την απολαβή της προσπάθειας προπονητή-παικτών-διοίκησης. Γεγονός είναι πως ήταν ακατάλληλη η διαιτησία του κ. Θέμελη και στο μέλλον δεν θα πρέπει να διευθύνει ανάλογους αγώνες του Άρη».

Έβαλε «φωτιές» η Μονακό!!

Κατώτερη των περιστάσεων ήταν σε ένα ακόμα ντέρμπι η Μαρσέιγ, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τη Μονακό, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο +1 από τη δεύτερη Παρί Σεν Ζερμέν!

Έβαλε «φωτιές» η Μονακό!
Δεν αξιοποίησε το… δώρο της Παρί Σεν Ζερμέν η Μαρσέιγ!

Για άλλη μία φορά, οι Μασσαλοί δεν τα κατάφεραν σε ντέρμπι, καθώς γνώρισαν την ήττα (1-0) από τη Μονακό, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε τη 18η αγωνιστική της Ligue 1. Το μοναδικό τέρμα του ματς σημείωσε ο Σίλβα στο 67ο λεπτό.

Έτσι, με την ήττα αυτή η Μαρσέιγ παραμένει στην πρώτη θέση με 38 βαθμούς, αλλά με μόλις ένα περισσότερο από τη δεύτερη Παρί και δύο από την τρίτη Λιόν.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 12/12

Λιόν-Καέν 3-0
(7’ πεν., 57’ Λακαζέτ, 62’ Μπενζιά)

Σάββατο, 13/12 (21:00)

Ναντ-Μπορντό 2-1
(23’ Βερετού, 66’ αυτ. Τζουγκ-28’ αυτ. Χάνσεν)

Μπαστιά-Ρεν 2-0
(45+1’ Μπουντεμπού, 81’ Καουζάκ)

Λοριάν-Μετς 3-1
(13’ Αγιού, 37’ Γκερέιρο, 45+1’ Ζανό-46’ Ενγκμπακοτό)

Μονπελιέ-Λανς 3-3
(1’ Σανσόν, 16΄Μπάριος, 63’ Μουνιέ-17’ Βαλντίβια, 34’ Γκιγιόμ, 80’ Τουζγκάρ)

Ρεμς-Εβιάν 3-2
(14’, 80’ Ντιέγκο, 78’ Μαντί-57’ Βας, 69’ Καμπόν)

Κυριακή, 14/12

Νις-Σεντ Ετιέν 0-0

Γκινγκάμπ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-0
(11’ Πιέ)

Λιλ-Τουλούζ 3-0
(7’ Σιντιμπέ, 50’ Μέντες, 77’ Ρου)

Μονακό-Μαρσέιγ 1-0
(67’ Σίλβα)

Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Παρασκευή, 19/12

Λανς-Νις (21:30)

Σάββατο, 20/12 (21:00)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μονπελιέ (18:00)
Καέν-Μπαστιά
Λοριάν-Ναντ
Μετς-Μονακό
Ρεν-Ρεμς
Τουλούζ-Γκινγκάμπ

Κυριακή, 21/12

Μαρσέιγ-Λιλ (15:00)
Σεντ Ετιέν-Εβιάν (18:00)
Μπορντό-Λιόν (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε το ντέρμπι κι ανεβαίνει η Μίλαν!!

Σαν… Μίλαν έπαιξαν οι «ροσονέρι» και επικράτησαν 2-0 της Νάπολι στο σημαντικότερο ματς της 15ης αγωνιστικής της Serie A, πλησιάζοντας στο -2 από την τρίτη θέση.

Πήρε το ντέρμπι κι ανεβαίνει η Μίλαν
Πλατιά χαμόγελα για τον Ιντσάγκι και τους συνεργάτες του για μια Μίλαν που θύμισε κάτι από τον παλιό της εαυτό κόντρα στη Νάπολι.

Καλύτεροι οι «ροσονέρι» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αποζημίωσαν τους φίλους τους κι έφτασαν στο 2-0 χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Μενέζ (6’) και Μποναβεντούρα (52’).

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 13/12


Παλέρμο-Σασουόλο 2-1
(3’ Ριγκόνι, 90’+3’ Μπελότι - 85’ Παβολέτι)

Λάτσιο-Αταλάντα 3-0
(51’, 71’ Μάουρι, 81’ Λούλιτς)

Κυριακή, 14/12

Γιουβέντους-Σαμπντόρια 1-1
(12’ Εβρά-51’ Γκαμπιαντίνι)

Τζένοα-Ρόμα 0-1
(40' Ναϊνγκολάν)

Πάρμα-Κάλιαρι 0-0

Ουντινέζε-Βερόνα 1-2
(31' Ντι Νατάλε- 45'+2' Τόνι, 46' Χριστοδουλόπουλος)

Τσεζένα-Φιορεντίνα 1-4
(60’ αυτ. Σάβιτς - 44’ Βαλέρο, 47’ Σάβιτς, 79’ Ροντρίγκεζ, 90+3’ Ελ Χαμνταουί)

Μίλαν-Νάπολι 2-0
(6’ Μενέζ, 52’ Μποναβεντούρα)

Δευτέρα, 15/12

Έμπολι-Τορίνο (20:00)
Κιέβο-Ίντερ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (16η):

Πέμπτη, 18/12

Κάλιαρι-Γιουβέντους (20:00)
Νάπολι-Πάρμα (22:00)

Σάββατο, 20/12

Σασουόλο-Τσεζένα (19:00)
Ρόμα-Μίλαν (21:45)

Κυριακή, 21/12

Βερόνα-Κιέβο (13:30)
Αταλάντα-Παλέρμο (16:00)
Φιορεντίνα-Έμπολι (16:00)
Σαμπντόρια-Ουντινέζε (16:00)
Τορίνο-Τζένοα (16:00)
Ίντερ-Λάτσιο (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ομάδα «νοσοκομείο»

Κάτι σαν νοσοκομείο θύμιζε την Κυριακή η προπόνηση του Λεβαδειακού, ενόψει της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ομάδα «νοσοκομείο»
Εκτός από τους ήδη τραυματίες Πίντερ και Σάντσεζ , που δεν αγωνίστηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό το Σάββατο, από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση προστέθηκαν στο απουσιολόγιο του Σάββα Παντελίδη και οι Πρόγιτς, Μαχαίρας, Γκόμεζ και Μιλοσάβλιεφ, οι οποίοι και δεν προπονήθηκαν.

Επίσης, εκτός έμεινε και ο Μπορνταγκαράι, αφού ήταν άρρωστος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γλύκος: «Ξαναήρθαν τα χαμόγελα στην ομάδα»

Ο Παναγιώτης Γλύκος παραδέχθηκε ότι το κλίμα στον ΠΑΟΚ δεν ήταν το καλό μετά τις δύο σερί ήττες, τονίζοντας ότι επέστρεψαν τα χαμόγελα μετά τη νίκη επί της Κέρκυρας. Τι είπε για την ομιλία Σαββίδη.

Γλύκος: «Ξαναήρθαν τα χαμόγελα στην ομάδα»
Επέστρεψαν τα χαμόγελα στον ΠΑΟΚ μετά το 2-1 επί της Κέρκυρας, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γλύκο. Ο πορτιέρο του «δικεφάλου του Βορρά» αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της συγκεκριμένης αναμέτρησης και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, τονίζοντας πως ζητούμενο ήταν να φτιάξει το κλίμα στην ομάδα. Επίσης, αναφέρθηκε στα όσα είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ στα αποδυτήρια μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Ξέραμε πως η Κέρκυρα θα έρθει για να κυνηγήσει αποτέλεσμα. Το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Προσπαθήσαμε μαζί με τον προπονητή και όλοι μαζί να αναστρέψουμε αυτό το κλίμα και να επιστρέψουμε στις νίκες. Μετά τον Ολυμπιακό κανείς δεν σκεφτόταν τι μπορεί να γίνει σε δύο παιχνίδια. Έπρεπε να βρούμε τις δυνάμεις για να κατακτήσουμε τη νίκη. Ξαναήρθαν τα χαμόγελα στην ομάδα. Όταν αποκλείεσαι στην έδρα σου και χάνεις με βαρύ σκορ στην Ξάνθη προβληματίζεσαι, ειδικά εμείς που είμαστε οι πρωταγωνιστές. Δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί η Κέρκυρα απειλούσε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Περιμέναμε τις δυσκολίες που συναντήσαμε, η Κέρκυρα δεν έχει συνεχόμενα ματς εν αντιθέσει με μας που έχουμε τραυματίες και υπάρχει ο παράγοντας κούραση. Καταφέραμε με όλη αυτή την προσπάθεια να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε», σχολίασε ο 28χρονος τερματοφύλακας.

«Ο κ. Σαββίδης μας είπε να μην αγχωνόμαστε γιατί το ποδόσφαιρο έχει τέτοιες ψυχικές μεταπτώσεις. Κοιτάμε να έχουμε το κεφάλι ψηλά είτε σε ήττες είτε σε νίκες γιατί έχουμε μεγάλο δρόμο μέχρι το Μάιο», πρόσθεσε ο Γλύκος.

Πέτριτς: «Πριν δύο μήνες μας είχαν τελειωμένους»

Χαρούμενος που αυτός και οι συμπαίκτες του… διαψεύδουν όσους θεωρούσαν πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, εμφανίστηκε ο Μλάντεν Πέτριτς μετά τη νίκη επί του Πανθρακικού.

Πέτριτς: «Πριν δύο μήνες μας είχαν τελειωμένους»
Χαρούμενος με την ευρεία νίκη επί του Πανθρακικού ήταν ο εκ των σκόρερ, Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης φορ του Παναθηναϊκού επιβεβαίωσε το… προφανές, πως η ομάδα του βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και ελπίζει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέτριτς:

«Προφανώς νιώθω καλά όχι μόνο για τη δική μου εμφάνιση αλλά και για την εικόνα που είχε όλη η ομάδα. Είναι μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, πετύχαμε πολλά γκολ και πήραμε μια μεγάλη νίκη».

Ερωτηθείς για το αν θέλει να συνεχίσει στο Παναθηναϊκό, απάντησε: «Είμαι χαρούμενος που μπορώ επιτέλους να βοηθήσω την ομάδα. Σίγουρα θέλω το καλύτερο για εμένα και την ομάδα. Θέλω να εξελιχθώ περισσότερο εδώ. Το συμβόλαιό μου δεν έχει τελειώσει. Πρώτα να πετύχουμε τους στόχους μας και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει».

Όσο για το πρωτάθλημα, τόνισε: «Πριν δυο μήνες μας είχαν όλοι… τελειωμένους, τώρα όλοι μας ρωτούν για το πρωτάθλημα. Τώρα είμαστε σε φανταστική φόρμα. Σημασία δεν έχει να κοιτάζουμε το μέλλον αλλά το… τώρα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να πάρουμε βαθμούς και στα επόμενα παιχνίδια και στο τέλος θα δούμε ποιος θα είναι ο απολογισμός μας».

Ρόκα: «Να το ξεχάσουμε»

Να αφήσει πίσω του γρήγορα το 4-0 από τον Παναθηναϊκό θέλει ο τεχνικός του Πανθρακικού, Μανουέλ Ρόκα.

Ρόκα: «Να το ξεχάσουμε»
Ικανός να διεκδικήσει τον τίτλο είναι ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τον Μανουέλ Ρόκα.

Ο τεχνικός του Πανθρακικού παραδέχθηκε πως οι «πράσινοι» βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα, πρόσθεσε πως δεν θυμάται δική του ομάδα να δέχεται γκολ στα 15 δευτερόλεπτα και τόνισε πως το μόνο που μπορούν να κάνουν οι παίκτες του είναι να ξεχάσουν γρήγορα αυτό το ματς.

Αναλυτικά:

«Σήμερα ήταν σε πολύ καλή μέρα ο Παναθηναϊκός. Εντός έδρας ήξερα ότι κυκλοφορεί γρήγορα την μπάλα και το έκανε και γνώριζα ότι αν πιάσει την απόδοση που μπορεί εντός έδρας μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Από την πρώτη φάση δεν μπορείς να δεχτείς γκολ, ήταν μεγάλο βάρος για εμάς. Παρόλα αυτά είχαμε ευκαιρίες με τον Ντιγκινί στην συνέχεια και δεν πετύχαμε εκεί κάποιο τέρμα και εντός έδρας και κόντρα στον Παναθηναϊκός αν δεν πετύχεις το γκολ μπορεί να την πάθεις όπως την πάθαμε εμείς. Μετά το 2-0 σκεφτήκαμε να φρεσκάρουμε κάποιους παίκτες και να τους προφυλάξουμε για το ματς της Τετάρτης».

Ο Πανθρακικός έχει αντιμετωπίσει Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο;

«Νομίζω πως ναι. Όταν εγώ ετοιμάζω το παιχνίδι και δείχνω το βίντεο στους παίκτες με τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα έχει πολλά πράγματα θετικά. Μερικές φορές απλά δεν βρίσκεται στην μέρα του. Αυτό είναι ίσως το βάρος για να χτυπήσεις το πρωτάθλημα. Μερικές μέρες μπορεί να μην βρει τα πατήματα. Σήμερα τα βρήκαν από τα πρώτα λεπτά. Πρώτη φορά που το έζησα να τρώω ένα τόσο γρήγορο γκολ και σαν παίκτης και σαν προπονητής».

Τι μπορεί να φταίει για το γρήγορο γκολ;

«Δεν το έχω ξαναδεί στην πρώτη φάση. Η ομάδα μου είναι μια ομάδα που πρεσάρει, μια ομάδα με "τσαμπουκά", πως έγινε αυτό δεν το καταλαβαίνω. Τώρα πρέπει να το ξεχάσουμε και πάμε για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης».

Πώς βλέπετε την επιστροφή του Ρομέου;

«Ήταν συνέχεια στο μυαλό μου να του δώσουμε περισσότερο χρόνο να παίξει. Στα δυο τελευταία παιχνίδια ήταν επικίνδυνο για αυτόν να παίξει. Σιγά-σιγά θα παίρνει συμμετοχές και νομίζω θα μας βοηθήσει και νομίζω ότι θα τον κερδίσουμε τον Ρομέου».

Θεωρείτε ότι τα δυο παιχνίδια που έρχονται είναι τελικοί;

«Έχουμε 22 παιχνίδια. Και είναι και δεν είναι τελικοί. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να πας και να κερδίσεις από το μυαλό μου δεν περνάει να πάμε σε ένα ματς και να πούμε σήμερα μπορούμε και να μην κερδίσουμε. Τώρα βέβαια χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Χάσαμε δυο βαθμούς στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη και δεν ξέρω αυτό πώς έγινε τώρα πρέπει να μας τους πάρουμε κάπως αλλιώς».

Οριστικά στους Σίξερς ο Αλντεμίρ!

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία του Φουρκάν Αλντεμίρ με τους Σίξερς. Τετραετές συμβόλαιο για τον Τούρκο ψηλό.

Οριστικά στους Σίξερς ο Αλντεμίρ
Μετακομίζει οριστικά στο ΝΒΑ ο Φουρκάν Αλντεμίρ. Ο 21χρονος Τούρκος πάουερ φόργουορντ/σέντερ που έμεινε ελεύθερος από τη Γαλατάσαραϊ συμφώνησε με τους Σίξερς για τέσσερα χρόνια, με εγγυημένα τα δύο πρώτα, έναντι συνολικά 12 εκατ. δολαρίων.

Ήδη ο νεαρός διεθνής έλαβε τη βίζα στα χέρια του και αναμένεται άμεσα στη Φιλαδέλφεια για να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζέκα: «Δύσκολο το πρωτάθλημα, αλλά μπορούμε»

Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει ακόμη και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο Ζέκα, ο οποίος ωστόσο αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι να συμβεί αυτό.

Ζέκα: «Δύσκολο το πρωτάθλημα, αλλά μπορούμε»
Το κάθε μας ξεχωριστά βλέπει ο Ζέκα αλλά και ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε ο Πορτογάλος, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά στο 4-0 επί του Πανθρακικού.

Μιλώντας μετά το ματς, τόνισε πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά πρόσθεσε πως η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει.

Αναλυτικά:

Για το ματς:
"Είναι σημαντικό το να πετύχουμε γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα. Στο πρώτο ελέγχαμε το ματς και είχαμε ευκαιρίες. Δεν καταφέραμε να σημειώσουμε περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Νομίζω ότι κάναμε σημαντική εμφάνιση τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά".

Για την Ευρώπη και το πρωτάθλημα:
"Δεν τα πήγαμε καλά στην Ευρώπη. Το επίπεδο στη Ευρώπη είναι διαφορετικό από του ελληνικού πρωταθλήματος. Αναφορικά με το τι μπορούμε να κάνουμε, το ξέρουμε. Είναι σημαντικό να κερδίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο αλλά μπορούμε να το καταφέρουμε. Έτσι πάμε βήμα-βήμα, με τα πόδια μας στο έδαφος".

Για τα πολλά γκολ που πέτυχε η ομάδα:
"Για μας ήταν σημαντικό ότι πετύχαμε τόσο γρήγορα το πρώτο γκολ Σήμερα και σε αντίθεση με τα άλλα ματς εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε. Όταν μπορείς να μετατρέψει στις φάσεις σε γκολ όλα γίνονται πιο εύκολα. Δε νομίζω πως η άμυνα του Πανθρακικού ήταν άσχημη, αλλά εμείς τα πήγαμε πολύ καλά".

Για το ότι σημείωσε γκολ με κεφαλιά: "Έχω ξαναβάλει γκολ με κεφαλιά με τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Τότεναμ πριν τρία χρόνια. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως σημειώνω λίγα γκολ κι αυτό γιατί είμαι μακριά από το τέρμα. Ο προπονητής μου, μου ζήτησε να βελτιώσει κι αυτόν τον τομέα και το δουλεύω. Ξέρω πως πρέπει να βελτιωθώ και βελτιώνομαι".

Για τις πολλές συμμετοχές που έχει: "Έχω παίξει σχεδόν σε όλα τα ματς του Παναθηναϊκού. Σε μερικά τα πάω καλά σε άλλα όχι κι αυτό ίσως συμβαίνει επειδή παίζω σε πολλά ματς. Οι πολλές συμμετοχές μου όμως οφείλονται και στη δουλειά που κάνουμε στην προετοιμασία αλλά και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος".