Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

«Έχει δίκιο ο κόσμος. H εύκολη λύση είναι να φύγω»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης τόνισε πως κατανοεί την αντίδραση του κόσμου του Εργοτέλη για την πορεία της ομάδας, αλλά σχολίασε πως η απομάκρυνση του θα ήταν η εύκολη λύση. Αιχμές για τον πρώην προπονητή.

«Έχει δίκιο ο κόσμος. H εύκολη λύση είναι να φύγω»
Ο Εργοτέλης παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, μετά και την 14η αγωνιστική της Super League, καθώς έχασε με 2-0 στο Ηράκλειο από τη SKODA Ξάνθη και συνεχίζει να ισοβαθμεί με τη Νίκη Βόλου, που ηττήθηκε με 3-1 από τον Πλατανιά το Σάββατο. Ο τεχνικός των Κρητικών, Παύλος Δερμιτζάκης ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι έχει δίκιο ο κόσμος που εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του στο ματς της Κυριακής.

Ωστόσο, σχολίασε πως ο εύκολος δρόμος θα ήταν να απομακρυνθεί ο ίδιος και το δύσκολο να χτιστεί ομάδα. Επιπλέον, δήλωσε με νόημα: «δεν έκανα την προετοιμασία το προηγούμενο καλοκαίρι, ούτε επέλεξα τους ποδοσφαιριστές».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Εργοτέλη για:

-το ματς με την SKODA Ξάνθη: «Ήταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα παίζοντας μάλιστα εντός έδρας, και σε μια περίοδο που θέλουμε τη νίκη και για ψυχολογικούς λόγους. Δεν ανταποκριθήκαμε στις συνθήκες του αγώνα. Στο πρώτο μέρος η Ξάνθη είχε την κατοχή της μπάλας. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το κέντρο και να γίνουμε απειλητικοί. Μας δόθηκε η δυνατότητα να σημειώσουμε ένα γκολ που θα μας έδινε το πλεονέκτημα στη φάση του πέναλτι, όμως δεν την αξιοποιήσαμε. Επίσης όταν κερδίζεις ένα κόρνερ στο 45’ προσπαθώντας να πετύχεις γκολ και στην αντεπίθεση δεχόμαστε γκολ από κόρνερ, δείχνει ότι έχουμε πίεση και άγχος. Τίποτα δε μας πάει καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές προσπαθήσαμε να γίνουμε πιο επιθετικοί. Θα τα παίζαμε όλα για όλα με την τρίτη αλλαγή του Μπαμ Μπαμ όμως δεχτήκαμε το 0 – 2 και σαν ομάδα δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε τέτοιο σκορ. Δεν έχω τόσο μεγάλο παράπονο από τους ποδοσφαιριστές. Κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια. Δεν είναι σε καλή ψυχολογία η ομάδα. Υπάρχει όμως μεγάλη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Μπορεί τώρα η παραμονή να μας φαίνεται ακατόρθωτη όμως θέλει τρομερή προσπάθεια από όλους. Συγχαρητήρια στην Ξάνθη. Πήρε μια δίκαιη νίκη παίζοντας έξυπνο ποδόσφαιρο. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

-το ενδεχόμενο να παραιτηθεί: «Η αποχώρηση από την ομάδα δεν είναι θέμα δικό μου. Είναι θέμα διοίκησης. Γι’ αυτό ήρθα στον Εργοτέλη. Ήξερα που ήρθα. Το να φύγω είναι το μόνο εύκολο. Το δύσκολο είναι να κλείσεις τ’ αυτιά σου, να κάνεις προγραμματισμό, να δουλέψεις ώστε να αλλάξεις αυτή την κατάσταση. Αν το παλεύεις αργά ή γρήγορα δικαιώνεσαι. Οι συγκυρίες δεν είναι με το μέρος μας, όμως θέλουμε να προσπαθούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας»

-το ενδεχόμενο να γίνουν μεταγραφές: «Γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας ως ομάδα. Ξέρουμε ότι θέλουμε ενίσχυση. Έρχεται η μεταγραφική περίοδος και χρειάζεται ψάξιμο και πολύ τύχη για να πάρεις ένα καλό ποδοσφαιριστή. Δεν θέλουμε παίκτη ο οποίος θα βοηθηθεί, αλλά παίκτη που θα βοηθήσει την ομάδα. Δεχόμασταν γκολ σε κάθε παιχνίδι. Στην Κομοτηνή κρατήσαμε το «μηδέν» ενώ και στον ΟΦΗ κατά την προσωπική μου άποψη έγινε κάτι ανάλογο. Αυτό είχε σαν συνέπεια να αποδυναμωθεί η επίθεση μας. Γενικά ψαχνόμαστε. Το γεγονός ότι έχουν παίξει όλοι οι ποδοσφαιριστές τα λέει όλα. Σε παιχνίδια που πιστεύουμε ότι είχαμε αδικηθεί όπως απέναντι στη Βέροια και στον ΟΦΗ προστίθεται και το σημερινό. Η ομάδα χρειάζεται ένα αποτέλεσμα για να πάρει βαθμούς και ψυχολογία και να πετύχουμε το στόχο μας. Η παραμονή περνάει από το υπάρχων ρόστερ και από τις μεταγραφές. Το υλικό που έχει αυτή η ομάδα δεν είναι για τη θέση που βρίσκεται. Έχουμε αδικηθεί ενώ δεν έχουμε πάρει γενικά αυτό που μας αναλογεί».

-τον αριθμό και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που πρέπει να αποκτηθούν: «Έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα και τις θέσεις και τον αριθμό των παικτών που θέλουμε εδώ και καιρό. Πρέπει να πω όμως ότι διαφορετικά ψάχνεις ένα στόχο όταν η ομάδα είναι καλά. Υπάρχει μεγαλύτερη όρεξη για ενίσχυση. Αν έρθουν παίκτες ενδεκάδας ίσως αναδειχτούν παίκτες που δεν φαίνονται αυτή τη στιγμή. Όσα παιδιά αγωνίζονται το κάνουν γιατί δείχνουν ότι θέλουν να παίξουν. Υπάρχουν παίκτες που μόνο στα λόγια θέλουν να παίξουν. Προσπαθούν, όμως χρειάζεται να προσπαθήσουν περισσότερο κι αυτό ισχύει για όλους μας».

-τις αποδοκιμασίες του κόσμου: «Ο κόσμος έχει δίκιο. Και εγώ θα δυσανασχετούσα αν ήμουν στη θέση τους. Το πιο εύκολο είναι να αλλάξει ο προπονητής. Το δύσκολο είναι να φτιάξεις ομάδα. Τη μοίρα των προπονητών τη γνωρίζω. Πρέπει όμως να αναλαμβάνεις τις ευθύνες που σου αναλογούν, κι εγώ δεν έκανα την προετοιμασία το προηγούμενο καλοκαίρι, ούτε επέλεξα τους ποδοσφαιριστές. Δεν μου αρέσει να χάνω όπως δεν αρέσει σε κανέναν. Συνεχίζουμε να κάνουμε την προσπάθεια μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: