Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αναστασιάδης: «Τα παιδιά δεν ξέρουν τον εαυτό τους»

Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν μάσησε τα λόγια του και μετά τη δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Κέρκυρα, μίλησε για τις καταστάσεις που τον προβληματίζουν στην ομάδα και πως προσπαθεί να τις αλλάξει.

Αναστασιάδης: «Τα παιδιά δεν ξέρουν τον εαυτό τους»
Αναλυτικά, όσα είπε o τεχνικός του "Δικέφαλου του Βορρά" στην συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν περίπου το ίδιο δύσκολο παιχνίδι στη διαχείρισή του. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό και πρέπει να κερδίσεις, αυτά πρέπει να αντιμετωπίσεις. Σήμερα είχαμε περισσότερα προβλήματα από ότι στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Γίνονται πολλά λάθη στο πούλημα της μπάλας, που δεν τα κάναμε πριν. Μπορώ να πω ότι δίνουμε ασίστ για να μας βγάλουν γκολ. Είναι ίσως η κούραση, ίσως το ψυχολογικό. Από αυτά τα παιχνίδια βλέπεις ποιος μπορεί να αντέξει και να κάνει πρωταθλητισμό και ποιος όχι. Εχουμε κόσμο που βοηθά την ομάδα, αλλά έχουμε και κόσμο που είναι απαιτητικός και μπορεί να σε σκοτώσει εάν δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Όταν έπαιζα, έλεγα ποιος αντέχει την δύναμη της Τούμπας. Εγώ δεν φοβάμαι όταν έχει ο αντίπαλος την μπάλα, αλλά όταν την έχουμε εμείς. Το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε με την Γκινγκάμπ ούτε ερασιτεχνική ομάδα δεν το δέχεται. Και έγινε γιατί έχουμε πολύ δουλειά ακόμη».


Για τις επιλογές του: «Αν έπαιζε ο Ρατς από την αρχή ή ο Κλάους, όπως έπαιξε ο Σκόνδρας και ο Βίτορ που παίζει ανελλιπώς, είναι άλλη κατάσταση το παιδί, ο Τζαβέλλας έρχεται από μεγάλη αποχή και τραυματισμό και δεν είναι 100% καλά και να μπορεί να παίξει για να κάνει αυτά που θέλουμε. Είχαμε ξεκουράσει τον Γκολάσα στο προηγούμενο παιχνίδι και θέλαμε να παίξει σήμερα, αλλά πέντε λεπτά πριν ανακοινωθεί από το ξενοδοχείο μέχρι εδώ, ανέβασε πυρετό. Αυτά τα περιμένεις. Τα παιδιά που μπήκανε μέσα βοήθησαν αρκετά και την ομάδα και τον εαυτό τους.

Το είπα στα αποδυτήρια, ότι εάν κρίνουμε την συμπεριφορά τους στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλαμαριά και σήμερα, έχουν μεγάλη διαφορά έχουν κάνει τις βελτιώσεις που πρέπει κι αυτό είναι θετικό, αλλά ο πρωταθλητισμός είναι αλλιώς. Ο Τζανδάρης παίζει ανελλιπώς και καταπίνει χιλιόμετρα. Σε όλη την Ευρώπη πρέπει να είναι μέσα στους πέντε πρώτους σε τρεξίματα. Είναι πολλά που πρέπει να δούμε και να αντιμετωπίσουμε.

Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Αν είχα κάνει 18άδα από χθες, θα έπρεπε να φέρω σήμερα άλλους από το σπίτι και δεν τους φωνάζεις μόνο για να έρθουν, αλλά μπορεί και να παίξουν. Τελείωσε το παιχνίδι και είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Η προσπάθειά τους είναι πολλή μεγάλη και όταν παίζεις ένα παιχνίδι μετά από δύο μέρες, κανονικά θα έπρεπε να αλλάξει η μισή ομάδα, τουλάχιστον και να γίνουν αλλαγές οι υπόλοιποι. Δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος και δεν το λέω σαν προπονητής μόνο, αλλά και σαν ΠΑΟκτσής. Εμένα με έχουν συγκινήσει ορισμένες φορές, γιατί τους πιέζω πολύ και σαν προπονητής και σαν ΠΑΟΚτσής. Είναι δύσκολα τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ με μένα. Πολύ δύσκολα».


Για το γεγονός ότι στηρίζεται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Εγώ είμαι για το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Ο κόσμος μπορεί να λέει αυτός έχει παιδιά και αποπαίδια, αλλά εγώ δεν έχω τίποτα. Έχουν πάρει όλοι τις ευκαιρίες τους. Το πλήρωσε και η ομάδα και εγώ για να είμαι καλά με τον εαυτό μου και να μην πω ότι τον αδίκησα αυτόν. Έχουν πάρει περισσότερες ευκαιρίες από μένα, ίσως να μην το περίμεναν. Όποιος είναι καλά παίζει, όποιος δεν είναι δεν παίζει. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Αυτός είναι ο τρόπος συμπεριφοράς του προπονητή στους παίκτες. Ας βγει κάποιος να πει ότι τον αδίκησα. Κανένας δεν μπορεί να το πει αυτό».

Για την κατάσταση των παικτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών: «Οι περισσότεροι τραυματισμοί στον ΠΑΟΚ, το 99%, συμβαίνουν για συγκεκριμένο λόγο. Τον Τζαβέλα εάν τον έβαζα να παίξει με τον Ολυμπιακό θα έβγαινε στα 3 λεπτά. Το ίδιο και με τον Μακ, που ήθελε και δεν τον έβαλα για να παίξει στην Ξάνθη, αλλά το γήπεδο δεν ήταν καλό, και ο γιατρός είχε πει ότι είναι στο όριο. Το να θέλει να παίξει ένας παίκτης είναι πρωταθλητισμός, αλλά τα παιδιά δεν γνωρίζουν τον εαυτό τους. Και τότε αρχίζει να φταίει ο προπονητής, ο γιατρός.

Ο Μακ με το που μπήκε στην Ξάνθη εμείς παίζαμε με 9. Τον είδα από το πρώτο σπριντ που έκανε και το κατάλαβα. Πήγε στην Εθνική ομάδα και έκανε υποτροπή σε φιλικό παιχνίδι. Με τον Μαντούρο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, του λέμε μπορείς να παίξεις; Λέει είμαι καλά. Είναι 30 χρονών. Τον Πόζογλου και τους νεαρούς πρέπει να τους προστατεύσουμε εμείς. Τον άλλο όμως που είναι μεγάλος; Παθαίνουμε ζημιές επειδή τα παιδιά δεν γνωρίζουν τον εαυτό τους. Μου λέει είμαι καλά, του λέω δεν θα τον βάλω. Έκανε προπόνηση και έπαθε θλάση. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω γιατί θέλει να παίξει, αλλά δημιουργεί πρόβλημα και στον εαυτό του και στην ομάδα. Κι έτσι το πληρώνει και η ομάδα και εμείς. Το ίδιο έγινε κα με τον Ρατς. Του είπα μην έρθεις στην Κρήτη, ήθελε να παίξει. Κι αυτά ότι πήγε στη Σερβία και έγινε καλά... Εδώ ήρθε, έκανε ένεση και έπαιξε. Δεν γίνονται έτσι θαύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: