Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Έκατσε εκεί που ήταν!!

Με τον Κάτσε να δίνει τη «λύτρωση», ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Κέρκυρας στην Τούμπα και έμεινε στην κορυφή και στο +4’ από τον Ολυμπιακό! Καρδιοχτύπι στο φινάλε με το δοκάρι του Καϊκούτ.

Έκατσε εκεί που ήταν!
Τι κι αν έπαιξε με απουσίες; Τι κι αν είχε να ξεπεράσει το σοκ του πρόωρου αποκλεισμού στην Ευρώπη; Τι κι αν δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα;

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ψυχή και μέταλλο ομάδας που χτυπά τον τίτλο, και με τους Περέιρα, Κάτσε να βρίσκουν δίχτυα, νίκησε δύσκολα 2-1 την Κέρκυρα στην Τούμπα και διατηρήθηκε στο +4 από τον Ολυμπιακό!

Μαχητικοί οι φιλοξενούμενοι, διεκδίκησαν με πάθος το αποτέλεσμα, ισοφάρισαν προσωρινά με τον Ναγιάρ κι είχαν την ευκαιρία να κάνουν τη "ζημιά" στο τέλος, όμως το φάουλ του Καϊκούτ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Το ματς:

Νωρίτερα μέσα στη σεζόν ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε αναφερθεί στο νέο αίμα της ομάδας λέγοντας πως «τα παιδιά δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταστάσεις. Είναι για να τα βάλεις αν κερδίζεις 3 ή 4-0 αλλιώς θα τα χάσεις». Σήμερα όμως ελλείψει επιλογών και κρίνοντας ότι χρειάζεται ροτέισον, έδωσε την ευκαιρία σε Κουλούρη και Ποζατζίδη να του αποδείξουν ότι έχει άδικο.

Ίσως υπό άλλες συνθήκες και με μια πιο ορθολογική ενδεκάδα να τα είχαν καταφέρει καλύτερα. Πολλά αβίαστα λάθη εκατέρωθεν με τον ΠΑΟΚ να ψάχνεται και την Κέρκυρα να καιροφυλακτεί προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους δείχνοντας ικανή να κάνει την «ζημιά».

Δικαιολογημένη γκρίνια από την εξέδρα, με τον Αναστασιάδη να την ...διώχνει ρίχνοντας τα βαριά χαρτιά της ομάδας, τους Αθανασιάδη και Ρατς, με το καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο. Τα άμεσα αποτελέσματα που περίμεναν ήρθαν τελικά από διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ο Παπαδόπουλος έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε στον Περέιρα, ο οποίος με ένα εξαιρετικό τελείωμα έδωσε το προβάδισμα και έδιωξε το άγχος από την Τούμπα. Προσωρινά όμως, αφού η Κέρκυρα όχι μόνο δεν παρέδωσε τα όπλα, αλλά έδειξε ότι πουλήσει πολύ δύσκολα το τομάρι της. Ο Μαρκόφσκι μπήκε με άγριες διαθέσεις και από δική του ενέργεια (και με την συμβολή του Τζαβέλλα, πάνω στον οποίο κόντραρε η μπάλα και άλλαξε πορεία) οι Φαίακες μπήκαν ξανά στο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ όμως έδειξε χαρακτήρα και μέταλλο ομάδας που χτυπά τίτλο, με τον Κάτσε να δίνει τη λύση! Η μπάλα του στρώθηκε μπροστά από σώματα κι αυτός την έστειλε εκεί ακριβώς που δεν μπορούσε να κάνει κάτι ο Σέτκους (δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο). Κι όλα έδειχναν ότι είχε ξεμπερδέψει με την μαχητική Κέρκυρα -που στο τέλος έπαιζε και με δέκα καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει ο Γκόμες- καρδιοχτύπησε από το φάουλ του Καϊκούτ, όμως το οριζόντιο δοκάρι αποδείχθηκε σύμμαχός του.


ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σπυρόπουλος (46' Ρατς), Βίτορ, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Ποζατζίδης (76' Πόζογλου), Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Παπαδόπουλος, Κουλούρης (46' Αθανασιάδης).

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόζο (64' Ανδρεόπουλος), Ζορμπάς, Ναγιάρ (77' Κρητικός), Κόντος, Καϊκούτ, Χαβίτο (65' Μαρκόφσκι).

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Γήπεδο: Τούμπα*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: