Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

SKODA με 180!!

Με το πόδι καρφωμένο στο γκάζι συνεχίζει η Skoda Ξάνθη που πήρε το τρίτο σερί τρίποντο επικρατώντας 2-0 του Εργοτέλη και σκαρφάλωσε στα… ψηλά της βαθμολογίας με το πρώτο της «διπλό» για φέτος.

SKODA με 180!
Δεν πατάει φρένο η SKODA Ξάνθη, που πανηγύρισε το πρώτο της διπλό για φέτος και την τρίτη σέρι της νίκη επικρατώντας 2-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Οι «κιτρινόμαυροι» πλήρωσαν ακριβά τα λάθη τους, αφού είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 21’, όμως ο Κυριακίδης μπλόκαρε την εκτέλεση πέναλτι του Χαντί.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Λισγάρας άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, ενώ ο Ομπόντο στο 71’ «κλείδωσε» το τρίποντο που ανέβασε την Ξάνθη στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη, ο Εργοτέλης που παρουσιάστηκε αρκετά αλλαγμένος, δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες και παρέμεινε στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα ισόβαθμος με την Νίκη Βόλου.

Το ματς


Θέαμα και πολλές φάσεις δεν είχε το πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που ο Εργοτέλης θα ήθελε να το ξεχάσει.

Η Ξάνθη είχε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τους «κιτρινόμαυρους» να ψάχνονται κυρίως με αντιπεθέσεις, όμως η πρώτη ευκαιρία ήταν για τον Εργοτέλη. Χαντί και Γιουσούφ συνδυάστηκαν ωραία στο 21’ με τον Γουάλας να ανατρέπει τον τελευταίο και τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Χαντί ανέλαβε την εκτέλεση, όμως με ωραία επέμβαση ο Κυριακίδης δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ.

inner

Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της Ξάνθης ήρθε στο 38’ με χαμένο πλασέ του Καπετάνου, όμως στο 45’ ο Λισγάρας έκανε αυτό που έπρεπε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ βρέθηκε -για δεύτερη φορά στο ματς- ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή άνοιξε το σκορ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Η κατοχή άλλαξε «χέρια» στο δεύτερο ημίχρονο, όχι όμως και οι ευκαιρίες. Ο Εργοτέλης πήρε τον έλεγχο του ματς, με την Ξάνθη να του αφήνει χώρους, χωρίς όμως να καταφέρνει να τους εκμεταλλευτεί, αντιμετωπίζοντας μεγάλη δυσκολία να φτάσει στην εστία του Κυριακίδη.

inner

Την επιθετική αδράνεια του δευτέρου ημιχρόνου έσπασε ξανά η Ξάνθη. Ο Σολτάνι πήρε την μπάλα απ’ τον Καπετάνο και με φοβερή ατομική ενέργεια τροφοδότησε τον Ομπόντο. Αυτός με κοντινό σουτ δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να «κλειδώσει» το πρώτο φετινό «διπλό» των ακριτών.



Οι συνθέσεις:



Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Καβουσάκης, Καζναφέρης, Λυκογιάννης, Κοζορώνης (71’ Μπαμ Μπαμ), Γιοβάνοβιτς, Γκέντσογλου, Χαντί (57’ Άλαν), Γιουσούφ, Μπογκντάνοφ, Χαλκιαδάκης, Παμλίδης (57’ Νόσκοβιτς)

Στον πάγκο οι:
Δερμιτζάκης, Πίτσος, Τζανακάκης, Φίντελεφ

Ξάνθη (Λουτσέσκου):
Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας (45+1’ Μπέρτος), Σολτανί, Λουσέρο, Ομπόντο, Βασιλακάκης (89’ Ρούντι), Παπαστεριανός, Γούτας, Καπετάνος (82’ Φλίσκας), Λισγάρας.

Στον πάγκο οι: Ζαρόπουλος, Μπαρέττας, Καρυπίδης, Ολιβέιρα

Διαιτητής: Κουτσιαύτης, με βοηθούς τους Μαγιάννη και Πασχάλη

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: