Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Οι 7+4 βαθμοί του Τσάμπιονς Λιγκ και η... εξεταστική!

Ο Διονύσης Δελλής μετράει τους χαμένους βαθμούς στο πρωτάθλημα μετά από ματς Τσάμπιονς Λιγκ και τονίζει πως εκτός από μεταγραφές χρειάζεται και βελτίωση. 
Κληρώνει το μεσημέρι για τον Ολυμπιακό στο Europa League. Και δεδομένα αύριο μέσω της ανακοίνωσης της αντιπάλου για την φάση των «32» έρχεται έστω εμμέσως εκ νέου στο προσκήνιο ο φάκελος «Ευρώπη» για τους Ερυθρόλευκους. Μια υπόθεση που βέβαια το αγωνιστικό πρόγραμμα την έχει μεταφέρει στα τέλη του Φλεβάρη.
Προφανώς λοιπόν σήμερα άπαντες θα ανοίξουν μια... παρένθεση. Για τους Πειραιώτες όμως από εδώ και στο εξής όλα είναι πρωτάθλημα. Και με το 42ο ως βασικό στόχο, έχει προκύψει και μια «εξεταστική» Χριστουγέννων, καθώς στο λιμάνι κρίνονται όλοι αυτές τις ημέρες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο αγωνιστικό κομμάτι. Το αναφέραμε άλλωστε και το Σάββατο εδώ στο gazzetta. Πριν το ματς με τον Λεβαδειακό που έριξε και άλλο νερό στο... μύλο της κουβέντας για αλλαγές. Διότι ο Ολυμπιακός μπορεί να επέστρεψε στις νίκες, με μπόλικο χτυποκάρδι και με τον Μήτρογλου να δίνει τη λύση στις καθυστερήσεις, αλλά ο παρανομαστής δεν άλλαξε. Μια ακόμη κάτω του μετρίου εμφάνιση στην Σούπερ Λιγκ. Μπορεί να μην στοίχισε βαθμολογικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε για μια ομάδα που θέλει να βλέπει πιο... μπροστά από ότι τις επιτρέπει το οπτικό της πεδίο.
Τα ματς με Πανιώνιο και Καλλονή λοιπόν θα παίξουν τον ρόλο του, στις αποφάσεις που έρχονται. Και θα κρίνουν πόσες και ποιες αλλαγές θα ακολουθήσουν. Είπαμε πως μπορεί ο Ολυμπιακός αυτόν τον Γενάρη ακριβώς στοχεύοντας στο πρωτάθλημα, να κάνει περισσότερες από τις τρεις «αλλαγές» που του επιτρέπει η «ανανέωση» της λίστας του στα κύπελλα Ευρώπης. Μπορεί να γίνουν και 4 και 5 προσθήκες αν κριθεί ότι έτσι χρειάζεται. Δύο στόπερ, ένας εξτρέμ, ένας φορ μοιάζουν με βασικές ανάγκες αυτή τη στιγμή. Παρά το γεγονός ότι ο Μήτρογλου στα δύο τελευταία ματς έχει πετύχει πολύτιμα γκολ εντός και εκτός συνόρων.
Για να καταλάβει κανείς με τη βοήθεια των αριθμών πόσο «κόστισε» στον Ολυμπιακό ως εδώ η φετινή παρουσία στα κύπελλα Ευρώπης, αξίζει να ρίξει μια προσεκτική ματιά στην μετάβαση από τη Σούπερ Λιγκ στο... σεντόνι, και ανάποδα. Συνολικά οι Ερυθρόλευκοι ως εδώ έχει «χάσει» 12 από τους 39 βαθμούς των πρώτων 13 αγωνιστικών. Από αυτούς τους 12 λοιπόν οι «7» έχουν... ταμπελάκι Τσάμπιονς Λιγκ. Ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο (1-0) λίγες μέρες πριν από το ματς με τη Μάλμε στη Σουηδία. Ισοπαλία στην Τρίπολη (0-0) λίγα 24ώρα πριν το αντάμωμα με τη Γιουβέντους στο Τορίνο. Γκέλα με τον ΠΑΣ (2-2) στο Φάληρο πριν τον επαναληπτικό με τη Μάλμε. Και θα μπορούσε η ζημιά να είναι μεγαλύτερη, αν δεν προέκυπτε Μήτρογλου σε δύο διαφορετικά ματς στην Επαρχία. Στον Εργοτέλη (2-3) λίγο πριν το Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-0. Και χθες στη Λιβαδειά με τον Μητρογκόλ να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά στο 91΄.
Χάθηκαν δηλαδή 7 βαθμοί και απειλήθηκαν τουλάχιστον άλλοι 4. Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός που είναι ξεκάθαρα στη μάχη για τον τίτλο, άλλα ευρωπαϊκά ματς φέτος δεν έχουν. Θα κάνουν και εκείνοι τις προσθήκες που επιθυμούν στα ρόστερ τους για το δεύτερο μισό και θα το παλέψουν με το προνόμιο του ένα ματς την εβδομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει σίγουρα άλλα δύο παιχνίδια Europa που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα επηρεάσουν τέσσερις Σούπερ Λιγκ αναμετρήσεις. Αν δεν αλλάξει κάτι στην λογική και κυρίως στην εικόνα της ομάδας λοιπόν, όλο αυτό μπορεί να κοστίσει ακόμη παραπάνω. Και αυτό το τελευταίο δεν περνά μόνο από το παράθυρο της μεταγραφικής «ενίσχυσης» που είναι αναγκαία. Περνά και από την συνολική βελτίωση των Ερυθρόλευκων στα ματς του πρωταθλήματος. Του Ολυμπιακού που έχει μόλις 11 βαθμούς σε έξι ματς μακριά από το Καραϊσκάκη. Με πόσους έκλεισε ο πρωταθλητής τον περσινό πρώτο γύρο του πρωταθλήματος; Τι έλεγε... η σοδειά του μακριά από το Φάληρο. Με 25 βαθμούς. Με οκτώ νίκες και μόλις μια ισοπαλία (στο Αγρίνιο την 5η αγωνιστική).
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: