Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Καρέ των… άσων!!

Με τους Μπεργκ, Καρέλη και Πέτριτς να… οργιάζουν και μαζί με τον Ζέκα να σκοράρουν, ο Παναθηναϊκός σκόρπισε 4-0 τον Πανθρακικό και συνεχίζει να πιέζει στο… φουλ στη μάχη του τίτλου!

Καρέ των… άσων!
Μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις έκανε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Πανθρακικό χάρη κυρίως στην εξαιρετική παρουσία της τριπλέτας Καρέλη-Πέτριτς-Μπεργκ.

Ιστορικό γκολ στα 15 δευτερόλεπτα από τον Έλληνα επιθετικό (δεν ακούμπησε καν αντίπαλος την μπάλα μετά τη σέντρα!), κορυφαίο παιχνίδι για τον Κροάτη που βρήκε δίχτυα στο 51' και παραλίγο … μοιραίο για τον Μπεργκ (έχασε τρία τετ α τετ πριν διαμορφώσει το τελικό 4-0). Σκόραρε και ο Ζέκα για το «τριφύλλι».


Το ματς

Όταν ο Αναστασίου αποφάσιζε πως θα χρησιμοποιούσε ταυτόχρονα στη βασική ενδεκάδα Μπεργκ, Πέτριτς και Καρέλη, μάλλον ούτε και ο ίδιος περίμενε πως η επιλογή του θα τον δικαίωνε 15 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα. Οι τρεις τους συνδυάστηκαν ιδανικά με δυο πάσες και η προβολή του νεαρού Έλληνα επιθετικού έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Η φόρα που δημιούργησε το γρήγορο γκολ θα μπορούσε να είχε μεταφραστεί σε… βροχή από άλλα, όμως παρά το γεγονός πως η «πράσινη» κυριαρχία ήταν αναμφισβήτητη, άλλο τέρμα δεν ήρθε μέχρι τις αρχές του δευτέρου μέρους.

Τα τρία στόπερ του Πανθρακικού πέρασαν δύσκολες ώρες, αλλά πέτυχαν τον Μπεργκ κάπως… σκουριασμένο! Ο Σουηδός στράικερ κέρδισε και έχασε μονομαχίες από τον πολύ καλό Εμπόου και σε τρεις περιπτώσεις έφτασε σε τετ α τετ για να νικηθεί από τον Αθανασιάδη.

inner

Επιθετικά ο Πανθρακικός δεν έδειξε πολλά, με εξαίρεση τον Μπαϊκαρά που απείλησε με ωραίες αλλά ημιτελείς ενέργειες από τα δεξιά, όμως όσο το σκορ παρέμενε στο όριο του αναστρέψιμου θα μπορούσε να ελπίζει. Οι όποιες ελπίδες των Ακριτών πάντως να πάρουν οτιδήποτε από αυτό το παιχνίδι πέταξαν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Πέτριτς από κοντά (και από κόρνερ σαφώς δουλεμένο στην προπόνηση με τον Σίφο να «σπάει» την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι) αξιωματικά πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

inner

Αντί να πατήσουν φρένο, όπως αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ή να δεχτούν κάποιο γκολ από του πουθενά που θα έκανε το ματς θρίλερ, οι «πράσινοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και δικαιώθηκαν. Πρώτα με την κεφαλιά του Ζέκα και στη συνέχεια με το γκολ του Μπεργκ που αποτέλεσε και ακόμη ένα λόγο ικανοποίησης για τον Αναστασίου. Παρά το γεγονός πως ο Σουηδός είχε χάσει πολλές ευκαιρίες, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» τον κράτησε στο ματς ποντάροντας σε ένα τέρμα που θα του τόνωνε την ψυχολογία. Έστω και στις καθυστερήσεις, τον έβγαλε ασπροπρόσωπο!

inner

Αυτό ήταν το έκτο σερί παιχνίδι στη Σούπερ Λιγκ στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν ηττάται, έχοντας πάρει τη νίκη στα πέντε από αυτά… Παραμένει στο κυνήγι του τίτλου και δείχνει ικανός να… μείνει εκεί γύρω για καιρό.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς (83’ Ντίνας), Καρέλης (80’ Κλωναρίδης), Πέτριτς (80’ Δώνης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Ατζαγκούν.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μεχία, Τζάνης (56’ Ρομέου), Ντιγκινί, Κάσες, Εμπόου, Τσουμάνης (81’ Χρήστου), Μπαϊκαρά, Λαδάκης (56’ Οκάτσι), Ποτουρίδης.

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Πέρεζ, Χασομέρης, Ζδράβος-Ρίζος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: