Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Μέχρι να πεις... Αστέρας!!

Ματ στη… βασίλισσα έκανε ο Αστέρας! Αψηφώντας την όποια κούραση απ’ το ευρωπαϊκό τους ματς, οι Αρκάδες «σκότωσαν» τη Βέροια με δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών (2-0) και έμειναν μόνοι τέταρτοι!

Μέχρι να πεις... Αστέρας!
Στο... άψε-σβήσε καθάρισε (και) την Βέροια ο εντυπωσιακός Αστέρας Τρίπολης!

Ποια κούραση απ' το ματς με την Παρτιζάν να επηρεάσει τους Αρκάδες; Οι παίκτες του Βεργέτη μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, σκόραραν ισάριθμες φορές (με τους Μάσα και Μπαράλες), με αποτέλεσμα να πάρουν το τρίποντο απέναντι στη βασίλισσα του βορρά (2-0), η οποία με τη σειρά της δεν έδειξε τίποτα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της.

Ένα αποτέλεσμα που διατήρησε τους γηπεδούχους μόνους στην τέταρτη θέση με 24 βαθμούς (στο -3 οι ηττημένοι) και πάντα σε απόσταση... βολής απ' τον τρίτο Παναθηναϊκό.

Το ματς:

Για… Τρίπολη ο καιρός ήταν μια χαρά. Μπορεί πριν τρία βράδια ο Αστέρας να είχε Ευρώπη, αλλά αυτό δεν έδειχνε να τον έχει επηρεάσει και ιδιαίτερα. Και θα μπορούσε στο δυνατό του ξεκίνημα, να είχε αναλάβει και… αριθμητικά τα ηνία του ματς, αν ο Καντιμοίρης δεν είχε αρνηθεί το γκολ στον Νίκο (3’). Σιγά-σιγά η Βέροια ισορρόπησε τον αγώνα, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους (παρά την ελαφριά υπεροχή) και φάνηκε να παίζει τον αντίπαλό της στα ίσα.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Στάικος Βεργέτης «έχασε» τον Πάρα που τραυματίστηκε και στη θέση του μπήκε εσπευσμένα ο φορμαρισμένος Μπαράλες (μια φόρμα που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα). Και εκεί που το ματς είχε… σιγήσει από φάσεις, οι Αρκάδες αποφάσισαν όχι μόνο να προηγηθούν, αλλά να «κλειδώσουν» νωρίς-νωρίς τους τρεις βαθμούς. Με τον Κουρμπέλη λοιπόν να βγάζει «έτοιμο» γκολ στον Μάσα, ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ στο 36’ και πριν καλά-καλά η βασίλισσα του βορρά συνέλθει απ’ το τέρμα που δέχθηκε, ήρθε ο Μπαράλες (είπαμε για την φόρμα του τελευταία) τρία λεπτά αργότερα να πιάσει εξαιρετική κεφαλιά (μετά από ωραία σέντρα του Τσοκάνη) και να γράψει το 2-0!

inner

Ο Γιάχος δεν φέρνει… γλυκές αναμνήσεις στους φίλους του Αστέρα (λόγω του τελικού στο Κύπελλο το 2013). Και στο 55’ υπήρξε εκ νέου «αναστάτωση» όταν ο Έλληνας ρέφερι αρνήθηκε πέναλτι στους γηπεδούχους (σε σύγκρουση του Όστοϊτς με τον Μπαράλες). Ο Γκρανέρο έριξε ό,τι καλύτερο είχε στον αγώνα μήπως κι άλλαζε τη ροή του. Μάταια όμως… Η Βέροια δεν ήταν σε καλό φεγγάρι και δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων αγωνιστικών!

inner

Και ίσα-ίσα που αντί οι φιλοξενούμενοι να πιέζουν για το γκολ που δεν θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που έχαναν κι άλλα για να διευρύνουν περισσότερο (σε διαστάσεις θριάμβου) το προβάδισμά τους. Γιατί η κεφαλιά από κοντά του Γκοϊάν ήταν… τίποτα μπροστά στο δοκάρι του Μάσα στο 81’ (σε εξαιρετική ενέργεια και έμπνευση του… βιρτουόζου του Αστέρα). Κι αν δεν ήταν ο Καντιμοίρης (να παίζει και… παγκότερμα σε πολλές περιπτώσεις), το 2-0 δεν θα είχε μείνει ως το τέλος (με τον γκολκίπερ της Βέροιας να σώζει τετ-α-τετ με τους Μπαράλες και τους Μάσα)!



Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Τιέ, Κουρμπέλης, Γιαννιώτας (62’ Μουνάφο), Πάρα (26’ Μπαράλες), Νίκο Φερνάντες (86’ Μουκάμ), Μάσα

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Μπακασέτας

Βέροια: Καντιμοίρης, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Καλί, Όστοϊτς, Βάσκες, Μπατιόν, Καλτσάς (60’ Εσπάρθα), Κάμπορα (60’ Βούκιτς), Ντουμίτρου (68’ Μπαργκάν), Μπεν

Στον πάγκο: Τζινάρ, Βεργώνης, Μαλόν Αραγονές, Παυλίδης*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: