Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Σε οριακό σημείο!!

Ο Δημήτρης Τσομπαρτζόγλου γράφει τα καθοριστικά ματς του ΠΑΟΚ και για τον τρόπο που μπορεί να μπει στο 2015 γεμάτος αυτοπεποίθηση.   Ας ξεκινήσουμε από ότι αφορά –κυρίως- τους φιλάθλους… ΠΑΟΚτσήδες και μη…  Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι αυτό που έγινε στην Τούμπα! Ειδικά το δεύτερο ημίχρονο του ΠΑΟΚ-Κέρκυρα, προσέφερε πολλές συγκινήσεις. Ένας γεμάτος αγώνας, με γκολ, ρυθμό, τρομακτικές ευκαιρίες και συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων. Το ερωτηματικό είναι αν όλο αυτό το σκηνικό αποτελεί μεγάλη έκπληξη, ή αν ήταν αναμενόμενο;
Αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ με τόσες αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα, είχε μία αναμενόμενη προβληματική εικόνα σε σημαντικά διαστήματα της αναμέτρησης. (Το ότι έκανε τόσες αλλαγές ο Αναστασιάδης, δεν είναι απαραίτητα κακό και επικριτικό…). Η έκπληξη ήρθε ξεκάθαρα από την απίστευτη απόδοση της Κέρκυρας. Είναι σε άνοδο; Βρήκε και έκανε; Αυτές είναι οι δυνατότητές της; Σε κάθε περίπτωση αυτή η σημερινή Κέρκυρα ήταν μία 100% διαφορετική ομάδα από εκείνη που είδαμε πριν λίγες ημέρες με τον Ολυμπιακό.
Για τον ΠΑΟΚ τώρα και αυτά που μπορεί να αφορούν κυρίως τους οπαδούς του…
 Αυτό το διάστημα, οι τελευταίες 15 αγωνιστικές ημέρες του 2014, είναι σίγουρα από τις καθοριστικότερες της περιόδου. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε οριακό σημείο και παλεύει να κρατήσει τα κεκτημένα. Από την μία την διαφορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα και από την άλλη την Ευρώπη, την οποία βέβαια έχασε…  Αλήθεια είναι ότι κινδυνεύει ιδιαίτερα να χάσει και την διαφορά στην Ελλάδα…

Ο ΠΑΟΚ είναι κουρασμένος. Έχει πολλές απουσίες. Είναι μία ομάδα που –όπως αναφέραμε- χάνει την φρεσκάδα και τα αθλητικά της πλεονεκτήματα. Είναι και ψυχολογικά κουρασμένοι οι παίκτες του. Η πίεση του πρωταθλητισμού δεν αντέχεται εύκολα, ειδικά αν δεν είσαι μαθημένος σε αυτή. Όπως αποδείχθηκε ο ΠΑΟΚ διανύει μία περίοδο που λαμβάνονται  αποφάσεις για το ρόστερ. Αποδείχθηκε και  σήμερα αυτό.
Και όλα αυτά τα παραπάνω πρέπει να συνδυαστούν με αποτελέσματα.

Τα δύο προσεχή παιχνίδια στα Γιάννινα και στην Λιβαδειά είναι πολύ δύσκολα, αλλά και καθοριστικά. Αν ο ΠΑΟΚ ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και κερδίσει αυτές τις ομάδες (σε άνοδο και οι δύο το τελευταίο διάστημα) τότε μπορεί να μπει μέσα στο 2015 με φοβερή αύρα και αυτοπεποίθηση. Θα μπει πρώτος, φρέσκος, δυνατός, ανανεωμένος και σίγουρα ενισχυμένος (ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν μεταγραφές…).

Πολλά λοιπόν παίζονται στα Γιάννινα και στην Λιβαδειά…

* Ο Κάτσε είναι τεράστιο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ.      

* Ο Γλύκος σήμερα έδωσε βαθμούς στον ΠΑΟΚ.

* Αξίζει ο Αναστασιάδης (αν και εκείνος ξέρει καλύτερα και βλέπει κάθε μέρα) να εμπιστευτεί λίγο παραπάνω τον Κουλούρη. Πρόκειται για πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΟΚ, που μέσα από τους αγώνες θα κερδίσει και θα προσφέρει πολλά. Σαφώς ο Κλάους και ο Περέιρα δικαιούνται πολύ χρόνο, αλλά αυτός ειδικά ο παίκτης, δεν αξίζει να είναι στην αφάνεια.

* Η απόδοση του Πόζογλου στο σημείο όπου ο ΠΑΟΚ ήταν πεσμένος ψυχολογικά και η μπάλα «έκαιγε» μας ενθουσίασε.

(Θα είναι τεράστια και σχεδόν απίστευτη η επιτυχία του ΠΑΟΚ, αν καταφέρει και συνεχίσει τον πρωταθλητισμό (την διεκδίκηση δηλαδή του τίτλου) βελτιώνοντας την απόδοση παικτών όπως ο Τζανδάρης, ο Κάτσε, ο Κίτσιου, ο Κουλούρης, ο Πόζογλου, ο Ποζατζίδης. Αν ο ΠΑΟΚ φέτος βάλει μέσα σε αυτά τα παιδιά την συνήθεια του πρωταθλητισμού, θα είναι σα να το έχει σηκώσει…)  

* Γι’ άλλη μία φορά όμως, φάνηκε γιατί ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και για το φετινό πρωτάθλημα… Ο τρόπος που γύρισε η ροή του αγώνα ήταν… όλα τα λεφτά.  Αναφερόμαστε -κυρίως- στην εξαιρετική ενέργεια του Αφελάι και στο φοβερά φαλτσαριστό πλασέ του πολύ ποιοτικού αυτού παίκτη στη φάση του 1-1, που άλλαξε όλο το παιχνίδι... 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: