Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

«Κυρώσεις» ζητάει και ο Τόχα!!

toxa
Μετά τον Χρήστο Αραβίδη και ο Κάρλος Τόχα ζητά την επιβολή κυρώσεων στην ΠΑΕ Άρης, καθώς δεν έχει λάβει τα δεδουλευμένα του.
Ο παίκτης έχει λαμβάνειν 373.000 ευρώ, ενώ δεν έχει κάνει νέο διακανονισμό για άρθρο 99. Στον Άρη δεν ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς η υπόθεση θα οριστεί να εκδικαστεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ μέσα στον Δεκέμβριο, με τους «κίτρινους» να ζητούν αναβολή. Ετσι, θα αποκτήσουν περιθώριο δύο μηνών, και ως τότε ίσως έχει βρεθεί λύση. Ο Δημήτρης Ηλιάδης φρόντισε να επικοινωνήσει με την πλευρά του Τόχα, και ενημέρωσε πως η εκκρεμότητα θα τακτοποιηθεί μόλις ξεκαθαρίσει το θέμα του επενδυτή.
Πηγή: arenafm.gr

Για τον Ηρακλή μας!

irak
Aνακοίνωση με αφορμή τα 105 χρόνια του Ηρακλή εξέδωσε η ΠΑΕ.
Αναλυτικά:
Σήμερα ο μεγάλος Ηρακλής έχει τα γενέθλια του. Η ομάδα που ξεπέρασε τα αθλητικά όρια και προσέφερε τους ανθρώπους της στους αγώνες της Ελλάδας, στους αγώνες της κοινωνίας μας. Ο Ηρακλής είναι κάτι παραπάνω από ιστορικός σύλλογος, είναι κάτι παραπάνω από μια μεγάλη ομάδα. Αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης, αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας.
Ο δικός μας Ηρακλής έχει βιώσει καταστροφές, έχει γνωρίσει προδοσίες άλλα στέκεται εκεί περήφανος να θυμίζει ότι η ιδέα αυτή ξεπερνά κάθε εμπόδιο και συνεχίζει. Συνεχίζει να στέκει ως φάρος αξιοπρέπειας, ήθους και ελευθερίας, σύμβολο για τους χιλιάδες οπαδούς του που επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο, τον δρόμο που είναι δίπλα στην ομάδα στις χαρές και στις λύπες, τον δρόμο με τα εμπόδια, τις αδικίες και τις παγίδες.
Είναι αυτό το τίμημα για την ελευθερία, το τίμημα για την περηφάνια. Άλλωστε όπως είπε ο Κάφκα «συχνά είναι πιο ασφαλές να είσαι αλυσοδεμένος από το να είσαι ελεύθερος». Για άλλους ίσως να είναι πιο ασφαλές θα λέγαμε εμείς, για τους Ηρακλειδείς όμως όχι. Ηρακλή χρόνια πολλά, πάντα ελεύθερος, πάντα δυνατός. 105 χρόνια ένα γαλάζιο όνειρο μας κυριεύει…

«Κανένα θέμα με την εγγυητική»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ηρακλής Γιώργος Μπέζας για την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής των «κυανολεύκων».

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με το Νατσούρα. Ήρθαμε σε συμφωνία μαζί του, όμως για γραφειοκρατικούς λόγους δεν παραλήφθηκε από την ΕΕΑ κάποιο έγγραφο και γι' αυτό δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα. Το θέμα με το έγγραφο διευθετήθηκε και η υπόθεση θεωρείται λήξασα. Καλύτερα να ασχοληθεί η ΕΕΑ με τις τόσες ομάδες που δεν εχουν καν εγγυητική επιστολή».Πηγή: metrosport.gr

Hasta la Victoria... nunca!!

O Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε τη Λαμποράλ Κούτσα και ο Βασίλης Σκουντής αποτίει φόρο τιμής σε μια ομάδα που πήγε κόντρα στον... Τσε Γκεβάρα και αποτελεί την μπασκετική εκδοχή της (ποδοσφαιρικής) Βραζιλίας στο Μουντιάλ του '82.
Κηρύσσοντας την επανάσταση του και σημαδεύοντας διάνα τον στόχο της, ο Τσε Γκεβάρα λανσάρισε και άφησε ως παγκόσμια κληρονομιά το σύνθημα "Hasta la Victoria siempre", που σε απλά ελληνικά σημαίνει "Πάντοτε μέχρι τη νίκη". Ωτόσο στην στην πόλη η οποία φέρει το ίδιο όνομα και απόψε φιλοξενεί τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό, αυτή είναι μια λέξη που κάνει τζιζ εδώ και δώδεκα χρόνια!
Δώδεκα χρόνια φαγούρα και δεν συμμαζεύεται...
Παρεμπιπτόντως το σύνθημα του Αργεντινού Comandante χρησιμοποιήθηκε (προφανώς άνευ της αδείας του) κατά κόρον σε διάφορες ονοματοδοσίες, αλλά η πιο κοντινή σε εμάς ήταν το φερώνυμο κότερο που είχε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ο Παναγιώτης Φασούλας και το άφηνε ελλιμενισμένο στον Αλιμο για να δραπετεύει από τις σκοτούρες και να περνάει εκεί μέσα, πλέοντας, τις περιβόητες "περίεργες μέρες του": όπως εκείνες που τον έκαναν να την κοπανήσει και να χαθεί από προσώπου γης (αλλά όχι και θαλάσσης) πριν από έναν αγώνα της Εθνικής ομάδας!
Κλείνω εδώ την παρένθεση για τον Τσε και τον "Πάνι" και επιστρέφω στο προκείμενο: η πόλη στην οποία εδρεύει η Λαμποράλ Κούτσα (πρώην Κάχα Λαμποράλ, Ταού Θεράμικα, Ταουγκρές Βασκόνια, Κας Βιτόρια και πάει λέγοντας) λέγεται Vitoria- Gasteiz και πήρε το όνομα της εις ανάμνησιν της νίκης των (υπό τον Ιρλανδό και μετέπειτα πρωθυπουργό της Αγγλίας, Αρθουρ Γουέσλεϊ, γνωστότερο ως Δούκα του Γουέλινγκτον) συμμαχικών στρατευμάτων εναντίον των Γάλλων κατακτητών. Στις 21 Ιουνίου του 1813 οι Αγγλοι, οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί νίκησαν σε εκείνη την περιοχή τον στρατό του αδελφού του Ναπολέοντος και τότε βασιλιά της Ισπανίας Ιωσήφ Βοναπάρτη και έβαλαν τέρμα στη γαλλική κυριαρχία στην Ιβηρική χερσόνησο.
Η μάχη της Βιτόρια υπήρξε η κορυφαία πράξη του λεγόμενου Χερσονήσιου Πολέμου, αποτέλεσε το πρελούδιο της καταστροφής του Ναπολέοντος, μετά από δυο χρόνια στο Βατερλό και γι' αυτό η πόλη ονομάσθηκε Vitoria, ενώ τόσο μεγάλη υπήρξε η σημασία της, ώστε οι σύμμαχοι παρήγγειλαν μια επινίκια μουσική συμφωνία στον Μπετόβεν!
Δυστυχώς για το βασκικό μπάσκετ, αυτή η συμφωνία του μεγάλου μουσουργού (έχει αποδειχθεί πως) απευθύνεται προς ώτα μη ακουόντων κι όπως ο ίδιος ο Μπετόβεν, ομοίως και η ομάδα της Βιτόρια έχει υποστεί ολική κώφωση!
Στην πραγματικότητα- και για να επανέλθω στο τσιτάτο του Τσε Γκεβάρα- για τη Λαμποράλ Κούτσα, ισχύει το "Hasta la Victoria...nunca"! Τουτέστιν, "ποτέ μέχρι τη νίκη" κι αυτή είναι μια πονεμένη ιστορία, κυρίως για τον πολύ ξεχωριστό πρόεδρο της, Χοσέ Αντόνιο Κερεχέτα, ο οποίος ενώ αξιώθηκε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης (το 1980), δεν έχει νιώσει την ίδια χαρά ως αφεντικό μιας υπέροχης ομάδας η οποία ωστόσο επιβεβαιώνει τον μύθο του Σισύφου!
Στις μεγάλες στιγμές της, η Ταού ήταν tale quale η Εθνική ποδοσφαίρου της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 1982: σαν να λέμε η καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα μπάσκετ που δεν πήρε έναν τίτλο της Ευρωλίγκας!
Η Ταού Θεράμικα έφτασε για πρώτη φορά κοντά στην κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας, τη σεζόν 2000-01 όταν αφού ξεπάστρεψε διαδοχικά το Περιστέρι, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ (και σε σύνολο 9 αγώνων κόντρα σε τρεις ελληνικές ομάδες , σημείωσε οκτώ νίκες και μία ήττα, με τον Ιβάνοβιτς να υποδύεται αριστοτεχνικά τον επίκαιρο ρόλο του "Hannibal Lecter") έπαιξε στη σειρά των τελικών, όπου ηττήθηκε με 3-2 από την Κίντερ Μπολόνια. Σε αυτή τη σειρά μάλιστα έχει εκτυλιχθεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά highlights στην ιστορία της διοργάνωσης, ένα τρομερό κάρφωμα του Μιντάουγκας Τιμίνσκας στη... μούρη του Ρασάρντ Γκρίφιθ.
Εν συνεχεία και στην περίοδο της απόλυτης ακμής της, η ομάδα από την πρωτεύουσα της Αλάβα έπαιξε σε τέσσερα διαδοχικά Φάιναλ Φορ, επίδοση που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη στα χρονικά της Ευρωλίγκας, μετά τα οκτώ σερί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: ενώ όμως οι Ρώσοι με τον Μεσίνα στον πάγκο και με τον Παπαλουκά στο πηδάλιο αξιώθηκαν να ανέβουν δυο φορές στον θρόνο, η Ταού έφτανε πάντοτε τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά!
Πότε ο Ιβάνοβιτς, ο Περάσοβιτς, ο Μάλκοβιτς και ο Σπάχια δεν μπορούν, πότε ο Σκόλα τους πονεί!
Ενας γαλαξίας αστέρων έχει κοσμήσει το ρόστερ της Ταού όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πάντοτε κάτι συνέβαινε και η ομάδα στραβοπατούσε στην κρίσιμη στιγμή: σε αυτές τις τέσσερις διαδοχικές παρουσίες στα Φάιναλ Φορ, η ισπανική ομάδα έπαιξε μόνο σε έναν τελικό, ενώ μια φορά βγήκε τρίτη και άλλες δύο έμεινε στην τέταρτη θέση.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία της παρουσιάστηκε το 2005 στη Μόσχα, όπου με προπονητή τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, τσάκισε στον ημιτελικό την οικοδέσποινα (και με ρεκόρ 53-1 στη σεζόν) ΤΣΣΚΑ, αλλά στον τελικό κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων , κατέρρευσε στην τέταρτη περίοδο και γνώρισε την ήττα με 90-78.
Την επόμενη χρονιά (2006) για να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ της Πράγας η Ταού, έχοντας πλέον στον πάγκο της τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, απέκλεισε τον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 2-1 στη σειρά των best-of-three προημιτελικών, με αιχμή του δόρατος τον Σερκάν Ερντογάν. Στο θρίλερ του τρίτου αγώνα, στις 12 Απριλίου του 2006, στο ΟΑΚΑ οι Βάσκοι χοροστατούντος του Τούρκου γκαρντ που πέτυχε 24 πόντους σε 25 λεπτά (με 3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 6/6 βολές) επιβλήθηκαν με 74-71, ενώ στην εκπνοή αστόχησε στο μοιραίο, αλλά υπό πίεση και πολύ δύσκολο σουτ, ο Φραγκισκος Αλβέρτης. Στον ημιτελικό της Πράγας η Ταού υποκλίθηκε πάλι ενώπιον της Μακαμπί (70-85) , καθώς βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 25 πόντους και εντέλει βολεύτηκε με 70-85), ενώ στον αγώνα της παρηγοριάς επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα με 87-82.
Το 2007 στο ΟΑΚΑ (με προπονητή τον κληθέντα εξ εφέδρων, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς) στον μεν ημιτελικό πιάστηκε στη φοβερή αμυντική μέγγενη του Ομπράντοβιτς και αιχμαλωτίστηκε από τον Παναθηναϊκό με 67-53 (έχοντας 18/57 σουτ, 13/23 βολές και 18 λάθη), ενώ στον μικρό τελικό γνώρισε την ήττα από την Ουνικάχα Μάλαγα με 76-74.
Το κουαρτέτο στα Φάιναλ Φορ συμπληρώθηκε το 2008 στη Μαδρίτη και ήταν το κύκνειο άσμα της, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Τότε με προπονητή τον Νέβεν Σπάχια το πάλεψε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, αλλά δεν άντεξε έως το τέλος και ηττήθηκε με 83-79, ενώ στον αγώνα για την τρίτη θέση με την Μοντεπάσκι Σιένα "έπεσε" στην παράταση (97-93).
Στη σειρά των τελικών του 2001 και στα τέσσερα απανωτά Φάιναλ Φορ η ομάδα της Βιτόρια εμφανίστηκε με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές και με θαυμαστά και αξιοζήλευτα, πλην ατελέσφορα ρόστερς παικτών. Μεταξύ άλλων τη φανέλα της σε αυτές τις τελικές φάσεις της Ευρωλίγκας φόρεσαν ο Καλδερόν, ο Ματσιγιάουσκας, ο Κόνλεϊ, ο Μπετς, ο Σκόλα, ο Μπένετ, ο Φουαρές, ο Τιμίνσκας, ο Στομπέργκας, ο Αλεξάντερ, ο Ομπέρτο, ο Πριτζιόνι, ο Χάνσεν, ο Τσάλμερς, ο Ούκιτς, ο Ντρόμπνιακ, ο Ερντογάν, ο Γκριμάου, ο Σπλίτερ, ο Ρακότσεβιτς, ο Πλάνινιτς, ο Τελέτοβιτς, ο Πεκέρ, ο Σπλίτερ, ο Χάουζ, ο Γιασάιτις, ο Μακ Ντόναλντ, ο Μάικλ, ο Σαν Εμετέριο και ο αεί ων και ωσαύτως ων (από το 2000 έως το 2009) ως μοναδικός Ισπανός, Σέρχι Βιδάλ.
Πηγή: gazzetta.gr

Ούτε ο Μαμαλάκης! Να τι ταΐζει ο Ιβάν τους παίκτες!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ SPORTDOG: Ποιο είναι το εβδομαδιαίο μενού για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πριν τους αγώνες και ποια "διαταγή" έχει δώσει ο Σαββίδης στους μάγειρες;
Μπορεί να γίνεται πολύς λόγος και να υπάρχουν ερωτηματικά για τον υψηλό βαθμό ανταγωνιστικότητας του ΠΑΟΚ, με βάση τις πραγματικές δυνατότητες του συγκεκριμένου υλικού του, όπως βεβαίως και για τις εξόφθαλμες ελλείψεις του και στις τρεις γραμμές, με την ελπίδα ότι – έστω κάπως – θα μπαλωθούν οι "τρύπες" τον Γενάρη, ωστόσο αυτή η ομάδα έχει …μια νοστιμιά.
Ο "τιμοκατάλογος" των παικτών του Δικεφάλου του Βορρά προφανώς και δεν σπάει τα κοντέρ – υπό την έννοια ότι το μεταγραφικό μπάτζετ υπήρξε έως τώρα αρκετά περιορισμένο – ή τουλάχιστον δεν είναι εφάμιλλος των γαστρονομικών γεύσεων που πληρώνει η διοίκηση για να τους έχει πάντα και ποιοτικά χορτάτους.
Ο σκύλος, με την πάντα αναπτυγμένη όσφρηση του, τρύπωσε στην "ασπρόμαυρη" κουζίνα και μύρισε – ε, τι λαγωνικό θα ήταν; - τα εδέσματα που παρέχονται από την ΠΑΕ στους ποδοσφαιριστές πριν από κάθε αγώνα. Είτε πρωταθλήματος είναι, είτε Europa League, είτε Κυπέλλου.
Η οδηγία του Ιβάν Σαββίδη είναι ρητή και συγκεκριμένη: "Να μου προσέχετε τα παιδιά μου"!
Και να οι σεφ να ετοιμάζουν σε πυρετώδεις ρυθμούς το ιδιαίτερα πλούσιο μενού, τα πολλά πιάτα με τις εκλεπτυσμένες επιλογές που προσφέρονται στους ΠΑΟΚτσήδες. Σε πρώτο, δεύτερο, κυρίως πιάτο, αλλά και ένα γλυκό mix από επιδόρπια για το τέλος!

Φαγητά για όλα τα γούστα, για κάθε στομάχι, για κάθε όρεξη, ό,τι τραβάει η ψυχή των παιδιών του μεγαλομετόχου με λίγα λόγια.
Να σας γαργαλήσουμε τον ουρανίσκο; Έχουμε και λέμε... 

*Από σαλάτες πρώτα από όλα, υπάρχει μια ιδιαίτερα πλούσια ποικιλία και αναλόγως με την εποχή που σερβίρονται.

*Στο πρώτο πιάτο υπάρχουν επίσης και οι επιλογές σε προσούτο (αν είναι αυθεντικό, originale που λένε κι οι Ιταλοί, Πάρμας, θα σας γελάσουμε, αλλά πιθανόν ναι!) όπως και ποικιλία τυριών.

*Αν κάποιος είναι fan της σούπας, έχει τη δυνατότητα να διαλέξει είτε ψαρόσουπα είτε κοτόσουπα.

*Στο δεύτερο πιάτο περιλαμβάνονται τριών ειδών ζυμαρικά: Λαζάνια, ταλιατέλες, πένες.

*Και πάμε στο βασικό, το κύριο πιάτο με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να έχουν στη διάθεση της απόλαυσής τους, αν επιθυμούν ψαρικό, γαρίδες ή σολωμό σχάρας.

Ειδάλλως, αν είναι κρεατοφάγοι έχουν την άνεση να επιλέξουν ψαρονέφρι, φιλετάκια μοσχαρίσια, μπριζόλα γάλακτος και σε πουλερικό, κοτόπουλο φιλέτο.
Για το τέλος, τι άλλο και τι καλύτερο από γλυκό και, μάλιστα, ποικιλία από δαύτα.
Αυτό είναι το λουκούλλειο μενού για τους παίκτες που συγκροτούν τις αποστολές του ΠΑΟΚ σε ξενοδοχεία (γεύμα, δείπνο) πριν από τα παιχνίδια της ομάδας.
Δίχως άλλο, στη βρώση ο ΠΑΟΚ είναι για …Champions League. Στα γήπεδα;
Πηγή: sportdog.gr

Χρόνια πολλά Μπάρτσα!! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με την επέτειο ίδρυσης, σαν σήμερα το 1899, της Μπαρτσελόνα! Ποιος την ίδρυσε, ο πρώτος αρχηγός με τα 100 γκολ και βίντεο-αφιέρωμα στην ιστορική ομάδα. Μια πολύ σημαντική μέρα ξημέρωσε για την Μπαρτσελόνα, αφού σαν σήμερα το 1899 ιδρύθηκε ο ιστορικός σύλλογος.
Η Μπαρτσελόνα ιδρύθηκε από τον Ελβετό Χανς-Μαξ Γκαμπέρ, ο οποίος, μάλιστα, αργότερα υιοθέτησε το καταλανικό όνομα Ζοάν.
Ο Γκαμπέρ, που έμεινε ορφανός από μικρός, γοητεύτηκε από τη Βαρκελώνη κι έγινε μόνιμος κάτοικός της. Γεννημένος στις 22 Νοεμβρίου 1877 ίδρυσε όχι μόνο την Μπάρτσα, αλλά και τη Ζυρίχη. Υπήρξε, μάλιστα, και παίκτης της Βασιλείας!
Η επιθυμία του για την ίδρυση της Μπαρτσελόνα εκδηλώθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1899. Στις 29 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου έγινε πραγματικότητα με την πρώτη συγκέντρωση να γίνεται στο γυμνάσιο Σόλε. Ουσιαστικά η Μπάρτσα γεννήθηκε από Ελβετούς, Ισπανούς και Βρετανούς.

Ο Γκαμπέρ έγινε ο αρχηγός της Μπάρτσα, αλλά ήταν και το μοναδικό μέλος του ΔΣ! Έπαιξε στην ομάδα μέχρι το 1903 πετυχαίνοντας 100 γκολ. Έφυγε από τη ζωή το 1930.
Κάπως έτσι άρχισε να γράφεται η ιστορία αυτού του μεγάλου συλλόγου, που μελλοντικά μεγαλούργησε κι απέκτησε πιστούς οπαδούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης…




Πηγή: sportdog.gr

Τέλος εποχής στη Μίλαν!!

Μια εποχή που κράτησε 27 ολόκληρα χρόνια φτάνει στο τέλος της μετά τον αγώνα με τον Άγιαξ, καθώς ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» Αντριάνο Γκαλιάνι ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τη θέση.

Τέλος εποχής στη Μίλαν
Σφραγίστηκε το τέλος μια ολόκληρης εποχής που κράτησε 27 χρόνια για την ποδοσφαιρική ομάδα της Μίλαν. Ο Αντριάνο Γκαλιάνι, αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» από το 1986, ανακοίνωσε ότι μετά τον αγώνα με τον Άγιαξ στις 11 Δεκεμβρίου θα αποχωρήσει από την θέση που θήτευσε για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα.

Η αρχή του τέλους αυτής της συνεργασίας ξεκίνησε όταν η κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Μπάρμπαρα, ζήτησε να προχωρήσει στην αναδόμηση του ποδοσφαιρικού τμήματος της Μίλαν.

Η ρήξη που δημιουργήθηκε από τον τρόπο της Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι, δεν μπορεί να αποκατασταθεί για αυτό ο Γκαλιάνι θα αποχωρήσει είτε έρθει σε συμφωνία για αποζημίωση, είτε όχι.

«Ήταν τεράστια η προσβολή στο πρόσωπό μου. Δεν είναι αυτός τρόπος για να συμπεριφέρεσαι σε κάποιον, ακόμα κι αν θέλεις να προχωρήσεις σε αλλαγή φρουράς. Χρειάζεται λίγο περισσότερη ευγένεια. Θα έχω παραιτηθεί το αργότερο μέχρι το ματς με το Άγιαξ», δήλωσε ο Γκαλιάνι.

Η εποχή που ο Γκαλιάνι ήταν αντιπρόεδρος της Μίλαν,σημαδεύτηκε από την κατάκτηση πέντε τίτλων στο Champions League και οκτώ πρωταθλημάτων Ιταλίας.

Ο κύριος λόγος που οδήγησε τον Γκαλιάνι στην έξοδο είναι ότι κατηγορήθηκε από την Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι για την φετινή πολύ άσχημη πορεία της Μίλαν στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς μόνο το 1981 είχε σε χειρότερη θέση, σε αυτό το κομμάτι της σαιζόν.

Για όσο τον κατηγόρησε η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι ο Γκαλιάνι απάντησε στην Gazzetta dello Sport: «Με κατηγόρησε ότι έκανα κακή διαχείριση των χρημάτων της ομάδας και ότι δεν έχουμε καλό δίκτυο σκάουτινγκ όπως η Ρόμα και η Φιορεντίνα. Η Ρόμα την τελευταία πενταετία έχει καταφέρει μόλις μια φορά να βγει στο Champions League, ενώ η Φιορεντίνα καμία. Η Μίλαν τα τελευταία δυο χρόνια δεν είχε καμιά ζημία, την ώρα που άλλες ομάδες έχουν βουνά από χρέη. Πέρυσι όλες οι ομάδες υποδομής μας έφτασαν στο final four των διοργανώσεων που συμμετείχαν, ενώ πρόεδροι από άλλες μεγάλες ομάδες με κάλεσαν για να τους πω πως έχουμε πετύχει κάτι τέτοιο».

Παρόλο το γεγονός που είναι απίστευτα πικραμένος από αυτή τη συμπεριφορά ο Γκαλιάνι δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τους «ροσονέρι».Πηγή: sport-fm.gr

Αλλάζει χέρια ο Άρης!

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει ιστορική αλλαγή στον Άρη, καθώς ο υποψήφιος ξένος επενδυτής συναντήθηκε με τον Δημήτρη Ηλιάδη προκειμένου να αποκτήσει το 51% των μετοχών!

Αλλάζει χέρια ο Άρης
Άμεσες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στα διοικητικά της ΠΑΕ Άρης.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της ομάδας, Δημήτρη Ηλιάδη με τον υποψήφιο επενδυτή ο οποίος ενδιαφέρεται να αποκτήσει το 51% των μετοχών της ΠΑΕ.

Όπως αφήνεται να εννοηθεί από ανακοίνωση που ακολούθησε μετά το ραντεβού, το περίφημο «ντιλ» που θα βγάλει τον Άρη από την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, είναι προ των πυλών.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του επενδυτή, συμφωνήθηκε πως αυτά θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες, όταν και θα γίνει κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Η ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος των συζητήσεων μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ κ. Δημήτρη Ηλιάδη και του υποψήφιου να καλύψει το 51% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Ηλιάδης επείσθη εξ εγγράφων από τον συνομιλητή του για τις προθέσεις, τους λόγους και το ύψος της επένδυσης που προτίθεται να κάνει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία του επενδυτή μόλις γίνει κύριος του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, απόφαση η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ακόμη κι αν προκύψει εμπλοκή στο θέμα, σεβόμενη τον κόσμο του ΑΡΗ, θα τοποθετηθεί δημοσίως αναφερόμενη σ’ όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ συνεχίζει να χειρίζεται το θέμα με την ευθύνη που απαιτεί η αγωνιστική και οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ και ζητεί από τον κόσμο της ομάδας μας τη συμπαράσταση του στον αγώνα με τον Πανθρακικό, καθώς η αγαπημένη μας ομάδα υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει πέρα από το αποτέλεσμα της οποιασδήποτε επιχειρηματικής προσπάθειας γιατί είναι ιδέα».

«Συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι»

Συγκέντρωση και αφοσίωση θέλει από τους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Σούλης Μαρκόπουλος στο επικείμενο ματς με τον ΚΑΟΔ, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

«Συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι»
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Σάββατο (30/11, 19:00) τον ΚΑΟΔ για την 8η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών και ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε στα δυνατά σημεία του αντιπάλου τονίζοντας ότι οι παίκτες του θα πρέπει να δείξουν αφοσίωση και συγκέντρωση στο παρκέ για να πάρουν τη νίκη.

«Συνεχίζουμε την πορεία μας στο πρωτάθλημα με ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στον ΚΑΟΔ που είναι πολύ αξιόλογη ομάδα. Με την παρουσία του Μπράουν ενισχύθηκε ιδιαίτερα στην περιφέρεια, ενώ και στην front line είναι δυνατός από την αρχή της σεζόν. Γενικά έχει καλή παρουσία σε όλα τα παιχνίδια και σε αυτά που νίκησε, αλλά και στα περισσότερα από αυτά που ηττήθηκε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στο παιχνίδι και σε αυτά που πρέπει να κάνουμε, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο τη νίκη», ανέφερε ο έμπειρος κόουτς.

Από την πλευρά των παικτών, ο Γιώργος Δέδας, σχολίασε: «Όλα τα παιχνίδια για μας είναι σημαντικά και δύσκολα και έτσι ακριβώς τα αντιμετωπίζουμε. Αυτό ισχύει και για τον αγώνα με τον ΚΑΟΔ, που προέρχεται από μία εντός έδρας ήττα, αλλά πάντα και όχι μόνο φέτος, μετά από άσχημα αποτελέσματα αντιδρά και αυτό πρέπει να το προσέξουμε. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα, με παίκτες καλούς και ικανούς να δημιουργήσουν προβλήματα, εάν εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει. Θέλουμε τη νίκη για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας διατηρώντας το αήττητο στην έδρα μας στο πρωτάθλημα και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να την πάρουμε».

«Τεστ στο ΣΕΦ»

Ως ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν ισχυρότερο αντίπαλο αντιμετωπίζουν στον Άρη το ματς του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

«Τεστ στο ΣΕΦ»
Να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ θα επιδιώξει ο Άρης το Σάββατο για την όγδοη αγωνιστική της Α1 (16:00, Δημόσια Τηλεόραση).

«Όπως το προηγούμενο παιχνίδι, έτσι περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό, με μεγάλη συγκέντρωση, καλύτερη αυτοπεποίθηση και καλύτερες επιλογές, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση», δήλωσε ο προπονητής των «κιτρίνων», Βαγγέλης Αγγέλλου. «Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού, είναι η ταχύτητά του σε όλο το μήκος του γηπέδου και στο σετ παιχνίδι. Η δική μας προσαρμογή, ιδιαίτερα στα τελευταία δύο χαρακτηριστικά, είναι κάτι που το χρειαζόμαστε και θα μας βοηθήσει στη συνέχεια», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο γκαρντ της ομάδας, Λευτέρης Μποχωρίδης, επεσήμανε: «Στο παιχνίδι του Σαββάτου, θα αντιμετωπίσουμε τους Πρωταθλητές Ευρώπης σε μία δυνατή έδρα. Εμείς αυτό που θέλουμε, πρωτίστως, είναι να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας και να βγάλουμε το καλύτερό μας εαυτό. Μέσα από αυτό το παιχνίδι, θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας».

Καββαδάς: «Θα δουλέψω σκληρά»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό, ο Βασίλης Καββαδάς μίλησε αποκλειστικά στο www.sport-fm.gr για την μεταγραφή του και τους στόχους του στους «ερυθρόλευκους».

Καββαδάς: «Θα δουλέψω σκληρά»
Αν κάποιος είχε την διάθεση να… αντικρύσει έναν-έναν τους παρευρισκόμενους στο χθεσινό (28/11) παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γαλατάσαραϊ, πολύ δύσκολα θα έβρισκε κάποιον πιο χαρούμενο από τον Βασίλη Καββαδά. Ο διεθνής πρώην πλέον σέντερ του Πανιωνίου, λίγα… λεπτά μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του από την ΚΑΕ, παρακολούθησε την αναμέτρηση της νέας του ομάδας από τον πάγκο με την φόρμα των πρωταθλητών Ευρώπης και το χαμόγελο του έφτανε ως τα… αυτιά.

Ο 22χρονος παίκτης που για τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι μέλος του Ολυμπιακού, μίλησε στο www.sport-fm.gr για τις πρώτες του εντυπώσεις, τα συναισθήματά του και τους στόχους του, ενώ υποσχέθηκε σκληρή δουλειά από… σήμερα κιόλας για να βελτιωθεί και να μπορέσει να προσφέρει. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα που τον επέλεξε και χαρακτήρισε όνειρο ζωής να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Συνέντευξη στον Νίκο Ζέρβα

-Και ξαφνικά, μέλος των πρωταθλητών Ευρώπης…

«Είναι υπέροχο συναίσθημα και μεγάλη τιμή για μένα. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ την διοίκηση και τον προπονητή που με εμπιστεύτηκαν. Ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα και μάλιστα εντελώς ξαφνικά»

-Τι σημαίνει για σένα αυτή η μεταγραφή και ποιοι είναι οι αρχικοί σου στόχοι;

«Από αύριο (σ.σ. σήμερα) για μένα ανοίγει μία νέα σελίδα στην ζωή και στην καριέρα μου. Στο μυαλό μου είναι μόνο το πώς θα δουλέψω σκληρά για να βελτιωθώ. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Ο ανταγωνισμός σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, αλλά νιώθω πως με την κατάλληλη προετοιμασία και προπόνηση θα αντεπεξέλθω».

-Το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό είναι προπονητής ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου;

«Ασφαλώς. Ξέρω καλά ότι αυτός είναι που έκανε προσπάθεια για να έρθω στην ομάδα και τον ευχαριστώ. Έχουμε συνεργαστεί, με ξέρει και τον ξέρω, οπότε θα είναι πολύ πιο εύκολο για μένα να προσπαθήσω να ανταποκριθώ σε ο,τι μου ζητήσει».

-Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το όνομά σου συζητιόταν για αρκετές μεγάλες ομάδες. Πιστεύεις ότι το ότι δεν είχε έρθει η μεταγραφή σε επηρέασε;

«Πιστεύω πως κάποια στιγμή έπρεπε να αλλάξω επίπεδο. Το άξιζα και το ήθελα πολύ. Από εκεί και έπειτα δεν χρειάζεται να μιλάμε για το τι έγινε, αλλά για το τι θα γίνει. Τώρα αρχίζει κάτι καινούργιο και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό».

-Ο ανταγωνισμός με σέντερ όπως οι Ντάνστον, Μπέγκιτς και Σίμονς, αλλά και με “δημιουργούς” όπως οι Σπανούλης, Λο, πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει;

«Φυσικά και θα με βοηθήσει η προπόνηση και η δουλειά με όλη την ομάδα να γίνω καλύτερος και να εξελιχθώ. Μακάρι να μπορέσω και εγώ να φανώ αντάξιος και να βοηθήσω στην προπόνηση κοντράροντάς τους, αλλά και να φανώ συνεπής στη συνεργασία μου με τόσο μεγάλης αξίας παίκτες».

-Πως είδες το παιχνίδι με την Γαλατάσαραϊ;

«Χάρηκα που η ομάδα κέρδισε και ήμουν για πρώτη φορά στον πάγκο. Τα επεισόδια στο τέλος χάλασαν κάπως την εικόνα και καλό θα είναι να τα αποφεύγουμε στα γήπεδα. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα σπουδαίο ρεκόρ. Συνεχίζουμε για ακόμα καλύτερα παιχνίδια».Πηγή: sport-fm.gr

Η αγωγή φέρνει… αποκλεισμό!!

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια και βάσει του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, κινδυνεύουν με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα! Τι ακριβώς λέει το επίμαχο άρθρο…

Η αγωγή φέρνει… αποκλεισμό!
Νέοι… μπελάδες προέκυψαν στη Σούπερ Λίγκα, μετά την από κοινού αγωγή που κατέθεσαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟ.

Οι δύο ομάδες ζητούν την ακύρωση της ειδικής πειθαρχικής διάταξης, η οποία επιβάλλει χρηματική πειθαρχική ποινή σε βάρος ΠΑΕ, σε περίπτωση που η ίδια ή οποιοδήποτε πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, προβαίνει σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος της λίγκας, εφόσον έτσι κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιό της.

Ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε η 6η Φεβρουαρίου 2014, αλλά φαίνεται πολύ… μακρινή. Μέχρι τότε αναμένονται αρκετά «επεισόδια», αφού πρόκειται για προσφυγή ομάδων στα πολιτικά δικαστήρια, κάτι που βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ, αυτό δεν επιτρέπεται.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η παράγραφος 2α του άρθρου 35 των Κανονισμών Αγώνων Ποδοσφαίρου, η ποινή που προβλέπεται σε τέτοια περίπτωση είναι: «Αποκλεισμός από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση».

Αναλυτικά το άρθρο 35, παράγραφος 2 αναφέρει:

«Σε περίπτωση που φυσικό ή νομικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο, επιβάλλονται σε βάρος του οι ακόλουθες ποινές από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την ΕΠΟ.

α. ομάδα που ασκεί προσφυγή αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει, με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας ή της ΕΠΟ, από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση».

Πλέον, αναμένεται η αντίδραση της Σούπερ Λίγκας, η οποία θα συνεδριάσει εκτάκτως, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, για να συζητήσει το θέμα που προέκυψε. Αν δεν… βγει άκρη στη διοργανώτρια αρχή, το «μπαλάκι» θα πάει στην πλευρά της ΕΠΟ, η οποία είναι η ανώτατη αρχή.Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφει ο Αγκάνθο!!

Στη διάθεση του Ζόραν Μιλίνκοβιτς ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης του Άρη απέναντι στον Πανθρακικό τέθηκε ο Νταβίντ Αγκάνθο. Δίπλα στους «κίτρινους» ο Μανόλης Παπαστεριανός.

Επιστρέφει ο Αγκάνθο
Σημαντική επιστροφή για τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης του Άρη απέναντι στον Πανθρακικό για τη 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Νταβίντ Αγκάνθο προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή και όλα δείχνουν ότι θα βρίσκεται στην αποστολή που θα ανακοινωθεί από τον Σέρβο τεχνικό το Σάββατο.

Παράλληλα, η προπόνηση περιελάμβανε και μια έκπληξη για τους «κίτρινους» που συναντήθηκαν με τον Μανόλη Παπαστεριανό, ο οποίος βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Ο πρώην μέσος του Άρη, που πλέον αγωνίζεται στην ρουμανική Κονκόρντια, εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στους παίκτες και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στις υποχρεώσεις τους.Πηγή: sport-fm.gr

Κοινό μέτωπο Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ!!

Αγωγή ακυρώσεως κατά της απόφασης της Γ.Σ της Σούπερ Λίγκας που προβλέπει ποινές για δυσφημιστικά σχόλια κατέθεσαν από κοινού οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Κοινό μέτωπο Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ!
Κατά της Σούπερ Λίγκας αποφάσισαν να κινηθούν δύο μέλη του συνεταιρισμού. Όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοινώσεων των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, οι δύο ομάδες αποφάσισαν να καταθέσουν αγωγή ακύρωσης πρόσφατης απόφασης της Σούπερ Λίγκας με την οποία προέβλεπε ποινές σε περίπτωση δυσφημιστικών σχολίων για το πρωτάθλημα ή τους χορηγούς-συνεργάτες του συνεταιρισμού.

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω απόφαση είχε κυρωθεί με μεγάλη πλειοψηφία και πλέον αναμένεται η αντίδραση και η στάση των υπολοίπων μελών, αφού είναι προφανές πως δημιουργείται ένα κοινό μέτωπο που διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες ΠΑΕ στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 28.11.2013, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων τους Αθηνάς Μπαλωμένου και Αλέξανδρου Λυκουρέζου αντιστοίχως, αγωγή ακυρώσεως κατά αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης της Super League που έλαβε χώρα στις 29.10.2013.

Με την εν λόγω απόφαση τροποποιείται το καταστατικό της Super League με την προσθήκη ειδικής πειθαρχικής διάταξης, η οποία με εντελώς αυθαίρετο τρόπο επιβάλλει χρηματική πειθαρχική ποινή σε βάρος ΠΑΕ, σε περίπτωση που η ίδια ή οποιοδήποτε πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, προβαίνει σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος της Super League, εφόσον έτσι κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιό της.

Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή, εφόσον το Δ.Σ. της Super League, κρίνει ότι κάποιο πρόσωπο συνδέεται με ΠΑΕ – μέλος της, χωρίς η σύνδεση αυτή να στηρίζεται απαραίτητα στο νόμο, θα μπορεί να «βαφτίζει» την όποια πράξη του προσώπου αυτού ως απαξιωτική, προκειμένου να επιβάλει στην ΠΑΕ δυσανάλογη χρηματική ποινή, αλλά και περιορισμούς που αφορούν στη συμμετοχή της διωκόμενης ΠΑΕ στο Πρωτάθλημα, ή στην απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Η διάταξη αυτή αντιτίθεται κατάφωρα στο νόμο και το καταστατικό, θέτει σε κίνδυνο το κύρος της διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής Κατηγορίας και το καθήκον πίστεως και αλληλεγγύης εντός του συνεταιρισμού».

Απαντήσεις στα «πράσινα» ερωτήματα!!

Πόσο πιθανό είναι το deal ανάμεσα σε Γιαννακόπουλο και Αλαφούζο; Μέχρι πότε θα «τρέχει» η υπόθεση; Ποιο το ύψος της επένδυσης; Το sport-fm.gr απαντά στις απορίες των φίλων του Παναθηναϊκού.

Απαντήσεις στα «πράσινα» ερωτήματα
Από τη στιγμή που έγινε το ραντεβού ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Γιάννη Αλαφούζο, με τον πρώτο να του εκφράζει και επισήμως το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα ερωτήματα από τους φίλους της ομάδας είναι πολλά.

Ο καταιγισμός των πληροφοριών, οι φήμες, τα ποσά, οι επενδυτές και οι… προβλέψεις δίνουν και παίρνουν. Το sport-fm.gr απαντά στις απορίες του κόσμου του Παναθηναϊκού για το μεγάλο θέμα των τελευταίων ημερών.

Πόσο πιθανό είναι το deal;
Ξεκάθαρα δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος «εκτέθηκε» και δεν έκανε κάτι στα μυστικά, τότε οριακά οι πιθανότητες είναι υπέρ της εισόδου του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ έκανε καιρό προεργασία και επαφές με Κινέζους επενδυτές για να φτάσει στο σημερινό σημείο. Όταν ήρθε η ώρα, λοιπόν, προχώρησε στην εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Τι είναι αυτό που καθορίζει τις εξελίξεις;
Δίχως δεύτερη κουβέντα, μόνο μία λέξη: ΧΡΕΟΣ. Αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο «αγκάθι» στην όλη υπόθεση. Τα χρέη παραμένουν, αν θέλετε, το σημείο τριβής. Τα χρέη είναι στα 24 εκατ. ευρώ, αλλά μαζί με το άνοιγμα το ποσό φτάνει τα 45 εκατ. ευρώ (ομολογιακό δάνειο, Απήλιον, μπάτζετ).

Εκεί, λοιπόν, φαίνεται να… κλοτσάει και η πλευρά Γιαννακόπουλου, αλλά το θέμα αυτό θα ξεκαθαρίσει, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, από τις προθέσεις του Κινέζου επενδυτή, που θα βάλει και τα περισσότερα χρήματα.

Ποιο είναι το ποσό που θα επενδυθεί, αν τελικά, γίνει το deal;
Κατ’ αρχάς, καταλαβαίνετε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα «αποδεχθεί» η πλευρά Γιαννακόπουλου το «χρέος – άνοιγμα» ή όχι. Οι χθεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο για 35 εκατ. ευρώ, τα 30 από τον υποψήφιο επενδυτή και τα 5 από τον ίδιο τον Γιαννακόπουλο. Αν επιτευχθεί η συμφωνία, τότε οι «πράσινοι» θα ενισχυθούν μεταγραφικά.

Τι ακολουθεί από εδώ και στο εξής;
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει στα χέρια του φάκελο με τα οικονομικά της ΠΑΕ, τα μελετά και είναι σε ανοικτή γραμμή με Κίνα. Σύντομα, λοιπόν, θα αποφασιστεί αν θα γίνει οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ, από λογιστές, μια διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει περίπου 2-3 εβδομάδες. Αν, εν τέλει, η συμφωνία επιτευχθεί, τότε θα χρήματα θα μπουν με ΑΜΚ.

Πόσο καιρό θα κρατήσει η υπόθεση;
Βρισκόμαστε, απλώς, στην αρχή. Το θέμα έχει πολύ δρόμο μπροστά του, για τους λόγους τους οποίους αναλύσαμε παραπάνω. Το πιθανότερο είναι η υπόθεση να λάβει τέλος στις αρχές Ιανουαρίου, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Πηγή: sport-fm.gr

Μιλίνκοβιτς: «Ξέρω τι πρέπει να κάνω»

Την άποψη ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βελτιώσει την εικόνα του Άρη, όταν λυθούν τα διοικητικά προβλήματα της ομάδας εξέφρασε ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Μιλίνκοβιτς: «Ξέρω τι πρέπει να κάνω»
Τις εξελίξεις στα διοικητικά του Άρη παρακολυθεί ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος τόνισε πως όταν λυθούν τα προβλήματα ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό τομέα, ώστε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας.

Ο τεχνικός των «κίτρινων» τόνισε ακόμη πως στην αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Πανθρακικό θα έχουν δύσκολο έργο, λόγω της εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα της Κομοτηνής στα τελευταία παιχνίδια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Τι κρατήσατε από την εμφάνιση της Τούμπας, στοιχεία τα οποία θα «πατήσετε» ενόψει της συνέχειας;
«Σίγουρα το πάθος και τη θέληση για παιχνίδι. Τα παιδιά θέλανε πάρα πολύ να μη χάσουν και αν ήταν δυνατόν να έπαιρναν εκείνο το ματς. Αυτά είναι τα στοιχεία που θέλω να δω και στα επόμενα παιχνίδια».

Οι καλές εμφανίσεις όμως δεν αρκούν, πλέον, χρειάζονται αποτελέσματα:
«Σίγουρα το παιχνίδι της Κυριακής έχει μεγάλη σημασία για τον Άρη. Είμαστε όλοι σαφής πάνω σ΄ αυτό το θέμα. Βέβαια, όλα τα παιχνίδια που δώσαμε μέχρι τώρα ήταν «τελικοί» και για αυτό προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό εαυτό μας».

Η γνώμη σας για τον Πανθρακικό, σε συνάρτηση και με το ότι την περασμένη εβδομάδα κόντραρε τον Ολυμπιακό;
«Μας περιμένει δύσκολη δουλειά. Είναι καλή ομάδα. Τους είδα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και σχεδόν σε όλα τα ματς. Όπως δείχνουν τα πράγματα, λοιπόν, θα έχουμε δύσκολη δουλειά».

Ο Ουντότζι θα βρίσκεται στη διάθεσή σας;
« Πιστεύω πως μέχρι την Κυριακή θα είναι καλά».

Υπάρχει η ελπίδα, η φημολογία, πως πολύ σύντομα ο Αρης θα αλλάξει διοικητική σελίδα. Πως τ΄ ακούτε και τι σκέφτεστε;
«Παρακολουθούμε αυτά που συμβαίνουν, διότι είναι σημαντικό κομμάτι, αν όχι το σημαντικότερο για τον Άρη και αν εξελιχθεί η υπόθεση όπως πρέπει, βλέπω πολύ καθαρά τι πρέπει να κάνω, σε αγωνιστικό επίπεδο, ώστε να γίνει ομάδα. Αν πάνε όλα κατ΄ ευχήν ο Άρης θα αποκτήσει μια πολύ καλύτερη εικόνα».

Σαββίδης: «Να τον βρει νικητή σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Ευχές στον Χουμπ Στέφενς για τα εξηκοστά του γενέθλια απεύθυνε ο Ιβάν Σαββίδης μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου.

Σαββίδης: «Να τον βρει νικητή σε Ελλάδα και Ευρώπη»
«Να τον βρει νικητή στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ για τον Ολλανδό προπονητή της ομάδας.

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος βρέθηκε στην Αστάνα για να παρακολουθήσει τον χθεσινό(28/11) αγώνα κόντρα στην Σαχτάρ Καραγκαντί, όπου η ομάδα επικράτησε με 2-0, δήλωσε:

«Θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά με υγεία στον προπονητή του ΠΑΟΚ, τον Χουμπ Στέφενς. Η ομάδα στην Αστάνα με τη νίκη και την πρόκριση του έκανε ένα πολύ καλό δώρο που ελπίζω να του άρεσε. Εύχομαι κι ευελπιστώ η φετινή σεζόν που σηματοδοτεί τα 60α του γενέθλια να αποδειχτεί διαφορετική από τις προηγούμενες και στο τέλος να τον βρει νικητή στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη».

Μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου υπάρχει ένα βιογραφικό του πρώην προπονητή της Σάλκε, στο οποίο αναφέρεται ότι είναι: «αυθεντικός μαχητής, ένας άνθρωπος που έχει μάθει να ξεπερνάει με τον δικό του τρόπο όποια δυσκολία παρουσιάζεται μπροστά του. Και δεν είναι λίγες αυτές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει».

Δείτε το βιογραφικό του

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται χρόνια πολλά με υγεία και πολλές επιτυχίες στον προπονητή της ομάδας μας, Χουμπ Στέφενς που σήμερα γίνεται 60 χρονών. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει αποδείξει πως είναι ένας αυθεντικός μαχητής, ένας άνθρωπος που έχει μάθει να ξεπερνάει με τον δικό του τρόπο όποια δυσκολία παρουσιάζεται μπροστά του. Και δεν είναι λίγες αυτές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Οσες φορές, όμως, κι αν βρέθηκε πρωταγωνιστής σε περιστατικά ικανά να τον «σπάσουν», εκείνος συνέχισε να μάχεται και να κερδίζει τον σημαντικότερο αγώνα. Αυτόν της ζωής. Εχει βιώσει στο πετσί του τον πόνο της απώλειας, αλλά και τον κίνδυνο του θανάτου κι γι αυτό έχει κάθε λόγο να γιορτάζει τα γενέθλιά του. Ασχέτως ηλικίας.

Ο Χουμπ Στέφενς «φλέρταρε» με τον θάνατο για πρώτη φορά σε ηλικία οκτώ ετών όταν έπεσε με το καινούριο του ποδήλατο στον ποταμό Κέτελμπικ κοντά στο πατρικό του στο Σίταρντ της Ολλανδίας. Λίγο πριν την εφηβεία πήγε να την… πατήσει κατά τη διάρκεια «πλιάτσικου» για αχλάδια. Δέχτηκε μια πέτρα στο κεφάλι, έπεσε σε κώμα, αλλά συνήλθε.

Το μεγάλο χτύπημα, όμως, ήρθε στα 18 του. Ο θάνατος του πατέρα του, του Ζόζεφ τον σημάδεψε μια για πάντα. Του άλλαξε τη ζωή. «Για ένα διάστημα μετά το θάνατο του πατέρα μου, καταριόμουν τη ζωή μου. Μετά έμαθα να τα βγάζω πέρα με τις αναποδιές, να αναγνωρίζω τα θετικά πράγματα στη ζωή μου. Ετσι, αντιμετωπίζω τις απογοητεύσεις», λέει σήμερα.

Η αλλαγή του Στέφενς μετά την απώλεια του πατέρα του γίνεται εύκολα αντιληπτή από τις περιγραφές του χαρακτήρα του πριν και μετά το δυστύχημα. «Ηταν ένα απείθαρχο κι ατρόμητο παιδί. Δεν σταματούσε πουθενά, δεν ένιωθε κανέναν φόβο», θυμόταν η μητέρα του για τον μικρό Χουμπ.

Πολλά χρόνια αργότερα η Bild τον περιγράφει ως «Ο σκληρός σκύλος» και συμπληρώνει το πλήρες προφίλ του «Φανατικός, πειθαρχημένος, δίκαιος, ειλικρινής, εγκάρδιος, μαχητής. Ενας άνθρωπος που είναι σκληρός απέναντι στον εαυτό του και μπορεί να γίνει σκληρός απέναντι στους άλλους. Ο τέλειος άνθρωπος για τη δύσκολη δουλειά».

Στην προσωπική του ζωή, ο Στέφενς ουδέποτε τροφή για σχόλια. Αντιθέτως ήταν και είναι ο ιδανικός σύζυγός. Γνώρισε τη γυναίκα του την Τόος το 1972, ένα χρόνο μετά το θάνατο του πατέρα του κι έκτοτε έχουν γίνει αχώριστοι. Ακόμα και σε στιγμές ευτυχίας, όμως, η μοίρα δεν φάνηκε ευγενική με τον Χουμπ Στέφενς. Μετά το γάμο τους ανακάλυψαν με σκληρό τρόπο πως η Τόος πάσχει από τη νόσο του Crohn. Μια ιδιοπαθή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου που η αιτιολογία και η παθογένειά της δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί.

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην κοινή τους ζωή και την εύθραυστη υγεία της συζύγου του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ουδέποτε έφυγε από το πλευρό της. Αντιθέτως προτιμούσε να αφήσει τη δουλειά του για να είναι κοντά της. Το έκανε όταν ήταν στην Κολωνία το 2004-05. Την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία κι έφυγε για την Ολλανδία προκειμένου να βοηθά τη γυναίκα του. Το 2007 ως τεχνικός του Αμβούργου μετά το τέλος της κάθε προπόνησης επέστρεφε οδικώς στην πατρίδα του επειδή η Τόος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Οι γιατροί της είχαν ξεγράψει, μα εκείνη – όπως και ο Χουμπ – ξεγέλασε το θάνατο.

Ολα αυτά τα μαθήματα ζωής έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητά του. «Η ιστορία κάθε άνδρα είναι ο χαρακτήρας του», λέει ο ίδιος αντιγράφοντας ένα παλιό ρητό του Γκαίτε. Είναι το μότο της ζωής του".

Ο Γερμανός που έγινε ΠΑΟΚ!

Ένθερμος υποστηρικτής του ΠΑΟΚ έχει γίνει ένας Γερμανός, ο οποίος γνώρισε την ομάδα τυχαία. Ποιος είναι ο αγαπημένος του παίκτης.

Ο Γερμανός που έγινε ΠΑΟΚ
Ο Βέτερ Αντό συνάντησε για πρώτη φορά τον «Δικέφαλο του Βορρά» σε καλοκαιρινή προετοιμασία που έκανε στην κεντρική Ευρώπη και από τότε τον παρακολουθεί στενά. Ακόμα και σε φιλικά του έχει παρευρεθεί, βγάζοντας φωτογραφίες με ανθρώπους του συλλόγου.

Ο Γερμανός είχε βάλει στόχο να έρθει μια μέρα στην Ελλάδα και να επισκεφθεί το γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, όπως και έγινε. Μάλιστα, είχε μαζί του και το άλμπουμ με τις φωτογραφίες και το ανανέωσε, βγάζοντας νέες από τα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Αγαπημένος του παίκτης είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

inner

* Οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Σαββίδης λειτουργεί λάθος»

Αντίθετος με τον τρόπο που διοικείται ο ΠΑΟΚ δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Λουκάς Καραδήμος. «Την είχε ανάγκη και την άξιζε», τόνισε για την πρόκριση της ομάδας στους «32» του Europa League.

«Ο Σαββίδης λειτουργεί λάθος»
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της Σαχτέρ Καραγκαντί στην Αστάνα, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «32» του Europa League, μία αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων και ο πρώην παίκτης της ομάδας αναφέρθηκε σε αυτό.

«Πέτυχε τον σκοπό του, κάνοντας μια επαγγελματική νίκη. Ο στόχος επετεύχθη με μια μεστή εμφάνιση. Ήταν καλά διαβασμένος για το παιχνίδι. Την είχε ανάγκη την πρόκριση και την άξιζε με βάση την εικόνα του στα παιχνίδια που έκανε στον όμιλο», επεσήμανε για το χθεσινό(28/11) ματς στο Καζακστάν.

Κληθείς να συγκρίνει τις συνθήκες που επικρατούν πλέον στην ομάδα της Θεσσαλονίκης σε σχέση με την περίοδο που αγωνιζόταν σε αυτήν, κατακτώντας και το Κύπελλο Ελλάδος, τόνισε:

«Οι συνθήκες είναι καλύτερες με τότε. Κάτι όμως πρέπει να γίνει. Έχει πέσει μεγάλη βάση σε αυτό, στο τι θα γίνει δηλαδή στον σύλλογο. Όλοι ασχολούνται με το τι θα πει ο Σαββίδης. Υπάρχει φόβος. Θέλει προσοχή και υπομονή για χτίσεις μια ομάδα και είναι λάθος του Σαββίδη το πώς λειτουργεί».

Ερωτηθείς αν είναι λάθος να βάζει ψηλά τον… πήχη ο «Δικέφαλος του Βορρά», στοχεύοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ανέφερε:

«Είναι αναγκασμένος να έχει ψηλά τον πήχη ο ΠΑΟΚ λόγω της ιστορίας του. Πρέπει να τον έχει ψηλά. Θεωρώ ότι όλοι επικεντρώνονται σε αυτό και νομίζω ότι δεν είναι σωστό. Καιρός είναι να αλλάζει, διότι είναι διαφορετικός σύλλογος ο ΠΑΟΚ πλέον. Δεν λειτουργεί όπως παλιότερα, καθώς είναι αλλιώς η κατάσταση».

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ είναι πλέον τεχνικός διευθυντής της Καλλιθέας και αναφέρθηκε στις δυσκολίες, που υπήρξαν στον σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι και τις συνθήκες που επικρατούν τώρα.

«Η Καλλιθέα ξεκίνησε με τρομερά προβλήματα την προετοιμασία της, διότι περάσαμε το ΣΟΚ με τον θάνατο του κύριου Σαλευρή. Ήταν πολύ δύσκολα. Δεν μπορείς όταν χάνεις τον ιδιοκτήτη της ομάδας να προσχωρήσεις στο χτίσιμο της ομάδας τόσο εύκολα. ‘Ήρθε ωστόσο ένας άνθρωπος και μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Έχουμε θέμα και με το γηπεδικό. Ίσως να μην μπορούμε να χρησιμοποιούμε από κάποια στιγμή και μετά. Μπορεί να έχουμε ένα πρόβλημα, πρέπει να δούμε τι θα κάνει και ο Δήμος.‘ Είχαμε θέμα με το προπονητικό, αλλά το λύσαμε».

Η Καλλιθέα η οποία θα προπονείται στην Παιανία μέχρι το τέλος της σεζόν, έχει κάνει μέχρι στιγμής την… υπέρβαση, παρά τις δυσκολίες και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου της Football League.

«Ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί η ομάδα και χρειαζόντουσαν οι νίκες. Είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, διότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχεις καλή άμυνα για να μην χάνεις. Αλλιώς δεν μπορείς να προχωρήσεις. Ο Καραλής και άλλοι παίκτες δεν έκαναν προετοιμασία και βρήκαν το ρυθμό τους τώρα. Στην αρχή σκεφτόμασταν πως θα κρατήσουμε την ομάδα, αλλά τώρα οι στόχοι είναι άλλοι. Όμως, η Καλλιθέα πάντα πρωταγωνιστεί στην κατηγορία», κατέληξε.

«Σφίγγει» τα λουριά ο Σάντσεζ!

Προπόνηση την ημέρα τους αγώνα με τον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε ο προπονητής του Απόλλωνα, Λόρι Σάντσεζ.

«Σφίγγει» τα λουριά ο Σάντσεζ
Σε εγρήγορση θέλει τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Σμύρνης ο Λόρι Σάντσεζ. Ο Βορειοϊρλανδός τους ενημέρωσε ότι θα γίνει προπόνηση ακόμα και την ημέρα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη. Οι «κυανόλευκοι» θα υποδεχθούν το Σάββατο(30/11, 19:30) τους «πράσινους» για την 13η αγωνιστική της Superleague, αλλά οι πρώτοι θα προπονηθούν στις 11 το πρωί, σε πιο χαλαρούς ρυθμούς βέβαια.

Ο 54χρονος θέλει με αυτόν τρόπο να τους περάσει το μήνυμα ότι πρέπει να σοβαρέψουν τα πράγματα, διότι η ομάδα παραμένει σε δύσκολη θέση, καθώς είναι στην 16η θέση με οκτώ βαθμούς.

Εκτός από το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι οι Γκουέλα και Τσεμπερίδης, οι οποίοι προπονούνται ατομικά.Πηγή: sport-fm.gr

Φήμες για έξοδο απ’ το «99»

Στις συζητήσεις που έχει ο Δημήτρης Ηλιάδης με τον υποψήφιο επενδυτή τίθεται και το θέμα της ενδεχόμενης εξόδου του Άρη από το άρθρο 99, ύστερα από την αρνητική απόφαση του δικαστηρίου.

Φήμες για έξοδο απ’ το «99»
Μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση του υποψήφιου επενδυτή, ο οποίος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Άρης.

Σύμφωνα, όμως, με την SportDay η αρνητική απόφαση του δικαστηρίου για το 99 βάζει στο τραπέζι των συζητήσεων με τον υποψήφιο επενδυτή και την ενδεχόμενη έξοδο από αυτό.

Αυτό θα συμβεί λόγω του γεγονότος ότι η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και απαιτείται διάστημα έξι με επτά μήνες, με τον κίνδυνο οι «κίτρινοι» να μην μπορέσουν να πάρουν την άδεια για το επόμενο πρωτάθλημα και αυτό θα έχει ως συνέπεια να μην μπορεί να κάνει τις μεταγραφές που επιθυμεί.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού με όσους πιστωτές δεν έχουν συμφωνήσει και βέβαια το Δημόσιο.Πηγή: sport-fm.gr

«Φευγάτος» ο Κατσικοκέρης!!

Αβέβαιο θεωρείται το μέλλον του Νίκου Κατσικοκέρη στον Πανθρακικό, στον οποίο ο Ρομέου είναι αμφίβολος για τον κυριακάτικο αγώνα στην έδρα του Άρη.

«Φευγάτος» ο Κατσικοκέρης
Αρκετές είναι οι πιθανότητες να αποχωρήσει από τον Πανθρακικό ο Νίκος Κατσικοκέρης.

Σύμφωνα με την SportDay, o 25χρονος επιθετικός δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άκκη Μάντζιου και εξετάζει σοβαρά την αποχώρηση από την Κομοτηνή.

Τη φετινή σεζόν ο πρώην άσος του Εργοτέλη και της ΑΕΚ έχει παίξει σε τρία ματς στη Σούπερ Λίγκα, με συνολικό χρόνο συμμετοχής 35 λεπτά, και δεν έχει καταφέρει να σκοράρει.

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής της ακριτικής ομάδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να βλέπει ύστερα από καιρό το απουσιολόγιο σχεδόν άδειο.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο Ρομέου, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είναι αμφίβολος για τον κυριακάτικο αγώνα στην έδρα του Άρη.
Πηγή: sport-fm.gr

Πάει Κορωπί ο Αλαφούζος!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα μεταβεί, μέσα στην εβδομάδα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, προκειμένου να ενημερώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα για τις εξελίξεις.

Πάει Κορωπί ο Αλαφούζος
Πρόθεση του Αλαφούζου είναι παίκτες, τεχνικό επιτελείο, γιατροί κτλ, να μάθουν όλα όσα γίνονται από τον ίδιο κι όχι να ενημερώνονται από τα όσα γράφονται στον Τύπο. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» θα μιλήσει στο τμήμα για όλα όσα γίνονται στο θέμα Γιαννακόπουλου και θα τους ζητήσει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.Πηγή: sport-fm.gr

«Φουλάρουν» για ενίσχυση!

Μετά το ματς με την Καλλονή αναμένεται να υπάρξει συνάντηση της διοίκησης του ΟΦΗ με τον Ρικάρντο Σα Πίντο για να συζητήσουν για την ενίσχυση της ομάδας εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη.

«Φουλάρουν» για ενίσχυση
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεταγραφική προετοιμασία του ΟΦΗ εν όψει του Ιανουαρίου.

Πρόθεση των Κρητικών είναι να προχωρήσουν στην απόκτηση τριών-τεσσάρων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα βοηθήσουν την ομάδα στην προσπάθειά της να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Όπως αναφέρει η SportDay, μετά το παιχνίδι με την Καλλονή θα υπάρξει σχετική συνάντηση του Ρικάρντο Σα Πίντο με τη διοίκηση του συλλόγου για να συζητήσουν εκτενώς τις κινήσεις του με σκοπό την ενίσχυση της ομάδας.

Προτεραιότητα για τους Ηρακλειώτες αποτελεί η απόκτηση ενός στόπερ, ενός εξτρέμ και ενός χαφ, ενώ αν προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση θα γίνει και άλλη κίνηση.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα πλάνα και τα αγκάθια για το «μπάσιμο»

Επένδυση κατ’ αρχήν 35 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τον Παναθηναϊκό. «Αγκάθι» το ύψος των χρεών. Η στάση του Γιάννη Αλαφούζου και ο έλεγχος που αρχίζει.

Τα πλάνα και τα αγκάθια για το «μπάσιμο»
Το πρώτο βήμα για να «μπει» στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με… άρμα μία κινεζική εταιρεία έγινε χθες, ωστόσο απομένουν αρκετά ακόμη για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να αλλάξει σελίδα ο σύλλογος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόθεση του προέδρου της ΚΑΕ είναι να μπουν αρχικά στην ΠΑΕ 35 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 θα προέρχονται από την κινεζική εταιρεία που έχει στο πλευρό του και τα 5 εκατ. ευρώ από τον ίδιο, ενώ στην πορεία θα υπάρξει κι άλλη επένδυση κεφαλαίων για να γίνουν οι «πράσινοι» ξανά ισχυροί. Ο αγωνιστικός στόχος για την τρέχουσα περίοδο είναι η έξοδος στο Champions League, κάτι που θα επιδιωχθεί μέσω της παρουσίας της ομάδας στα play offs της Σούπερ Λίγκας, ενώ δεν αποκλείεται για το σκοπό αυτό να υπάρξουν προσθήκες, εφόσον ασφαλώς έχει «κλείσει» το deal μέχρι να ολοκληρωθεί η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.

Πάντως δεν είναι όλα… ρόδινα. Το μεγάλο αγκάθι έχει να κάνει με το ύψος των χρεών, το οποίο σύμφωνα με την ΠΑΕ δεν ξεπερνούσε τα 25 εκατ. ευρώ, αλλά η πλευρά Γιαννακόπουλου υπολογίζει στα 45 εκατ. ευρώ. Κι αυτό γιατί στο ποσό αυτό υπολογίζονται τα 10 εκατ. ευρώ για την αγορά του προπονητικού κέντρου «Απήλιον» (έχει δοθεί 1 εκατ. ευρώ στον Κωνσταντίνο Τσακίρη ως τώρα), άλλα 5 εκατ. ευρώ από ο ομολογιακό δάνειο που έχει εξασφαλιστεί για τις ανάγκες ρευστού στην ΠΑΕ και επιπλέον 10 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα χρήση (6 εκατ. για το αγωνιστικό μπάτζετ και 4 εκατ. το κόστος λειτουργίας της ΠΑΕ).

Η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου δεν έκρυβε ότι δεν της άρεσε το γεγονός ότι από ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου γινόταν λόγος για πολύ μεγαλύτερα χρέη από αυτά που περίμενε ο πρόεδρος της ΚΑΕ. Όμως όπως έλεγαν άνθρωποι της ΠΑΕ, το μεν προπονητικό κέντρο αποτελεί μία αγορά για το μέλλον της ομάδας, το δε φετινό μπάτζετ θα οδηγήσει σε κλείσιμο της χρονιάς με πλεόνασμα, ενώ έχουν καλυφθεί πολλές από τις «τρύπες» του παρελθόντος κι έχουν διακανονιστεί οι περισσότερες από αυτές που απέμειναν. Παράλληλα, ο Γιάννης Αλαφούζος σύμφωνα με το περιβάλλον του εφόσον αλλάξει χέρια η ΠΑΕ δεν θα ζητήσει ούτε ευρώ από τα χρήματα που έχει βάλει ο ίδιος στην ομάδα.

Οι εξελίξεις δεν θα είναι άμεσες. Υπολογίζεται πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες ωσότου ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος που επιθυμεί η πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αφού ελεγχθούν τα στοιχεία που θα προκύψουν από τον πρόεδρο της ΚΑΕ και την κινεζική εταιρεία που έχει δίπλα του, θα παρθεί η απόφαση για το αν θα προχωρήσουν στην επένδυσή τους. Μένει, δε, να φανεί πώς θα γίνει αυτή, δηλαδή αν θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή μεταβίβαση μετοχών. Το θέμα αναμένεται να κλείσει μέσα στο Γενάρη, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.Πηγή: sport-fm.gr

Η άγνωστη περιπέτεια του Μίτσελ!!

Στο νοσοκομείο του Παρισού χρειάστηκε να μεταβεί το βράδυ της Τρίτης ο Μίτσελ, ο οποίος νοσηλεύτηκε για 3 ώρες με αφόρητους πόνους στην κοιλιά και ζήτησε να μην το μάθουν οι ποδοσφαιριστές του.

Η άγνωστη περιπέτεια του Μίτσελ
Αφόρητους πόνους στην κοιλιακή χώρα αισθάνθηκε ο Μίτσελ το βράδυ της Τρίτης, μία ημέρα πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Άμεσα το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, με τον Χρήστο Θέο, εξέτασαν τον Ισπανό τεχνικό και έκριναν πως πρέπει να μεταφερθεί σε ένα νοσοκομείο για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει.

Σύμφωνα με τον «Γαύρο», ο 50χρονος προπονητής είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην κήλη κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, συμμετείχε κανονικά στις υποχρεώσεις των Πειραιωτών και την Τετάρτη έμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης όρθιος, κάτι που δείχνει πως είναι μια χαρά.

Ωστόσο, την Τρίτη ο Μίτσελ αισθάνθηκε τη συγκεκριμένη αδιαθεσία και παρέμεινε για τρεις ολόκληρες ώρες στο νοσοκομείο και επέστρεψε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει η «ερυθρόλευκη» αποστολή.

Από την πλευρά του, ζήτησε από τους ανθρώπους της ομάδας να μην γίνει γνωστή η περιπέτειά του, ώστε να μην αποπροσανατολιστούν οι παίκτες του λίγες ώρες πριν από το σημαντικό παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Από εκεί και πέρα, η ταλαιπωρία που πέρασε σε συνδυασμό με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα από τους Γάλλους έβγαλαν εκτός εαυτού τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος μετά το τέλος της αναμέτρησης πήγε στα αποδυτήρια, όπου έβριζε και χτυπούσε ό,τι έβρισκε μπροστά του, αφού δεν μπορούσε να «χωνέψει» ότι έχασε η ομάδα του στα τελευταία λεπτά.

Μάλιστα, ο 50χρονος μίλησε στους παίκτες του, ζητώντας τους μεγαλύτερη συγκέντρωση μέχρι να υπάρξει το τελικό σφύριγμα του διαιτητή: «Επρεπε να είστε πιο συγκεντρωμένοι στο τέλος. Κρατάμε το γεγονός ότι παίζουμε παντού για τη νίκη, το κάναμε και σε μία από τις καλύτερες έδρες και πρέπει να καταλάβετε τι έχετε πετύχει, αλλά δεν πρέπει να αρκείστε στο αποτέλεσμα και να συμβιβάζεστε μ' αυτό πριν τελειώσει ο αγώνας». Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει… μακριά!!

Την πρόκριση στους «32» του Europa League εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πλέον θέλει την πρωτιά στον 12ο όμιλο κόντρα στην Άλκμααρ και έχει κάθε δικαίωμα να κοιτάζει μακριά στη διοργάνωση.

Βλέπει… μακριά
Το καθήκον του έκανε χθες το απόγευμα ο ΠΑΟΚ στη μακρινή Αστάνα, όπου επικράτησε με σκορ 2-0 της Σαχτιόρ Καραγκαντί και εξασφάλισε την παρουσία του στους «32» του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στην πρώτη θέση του 12ου ομίλου της διοργάνωσης, όμως σε δύο εβδομάδες έχουν τη δυνατότητα τερματίσουν ως πρώτοι κόντρα στην Άλκμααρ.

Μετά την πρόκριση του «Δικεφάλου του Βορρά» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μπορούν να κάνουν όνειρα για διάκριση στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Άλλωστε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τα τόσο μεγάλα ονόματα και δίνεται η δυνατότητα στους «ασπρόμαυρους» να κάνουν το βήμα παραπάνω φέτος, δίνοντας περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα.

Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς έχει κάθε δικαίωμα να κοιτάζει πέρα απ’ τους «32», αφού έχει έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, οι οποίοι σε συνδυασμό με τους παίκτες που θα αποκτηθούν τον Γενάρη (στόπερ, αμυντικός μέσος και ένας φορ) μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω το υπάρχον ρόστερ.

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος τη νίκη του ΠΑΟΚ στην έδρα της Σαχτιόρ, λέγοντας στην ιστοσελίδα «vesti.kz»: «Μου άρεσε στ' αλήθεια η Σαχτιόρ. Είναι μία ενδιαφέρουσα ομάδα και αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Στα τελευταία 15 λεπτά του παιχνιδιού και στα τέσσερα των καθυστερήσεων του αγώνα με κράτησε σε εγρήγορση.

Δεν ήμασταν εδώ αδιάφοροι, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη που πήραμε στην Αστάνα. Ένα δυναμικό παιχνίδι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος! Η Σαχτιόρ έδειχνε καλή στο γήπεδο, στα τελευταία 15 λεπτά φοβήθηκα πώς θα δεχόμασταν γκολ. Αλλά ευτυχώς κάτι τέτοιο δε συνέβη. Χρειαζόμασταν πολύ αυτή τη νίκη
».

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και την Δευτέρα (19:30) θα προσπαθήσει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν για τον Ολλανδό τεχνικό, ο οποίος θα ετοιμάσει τα πλάνα του για τον αγώνα με τον «Άγιαξ της Ηπείρου».Πηγή: sport-fm.gr

Τι ετοιμάζει για… Άντερλεχτ!!

Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ακολουθεί στον Ολυμπιακό, όμως το μυαλό όλων πηγαίνει στην τελευταία αγωνιστική του Champions League με την Άντερλεχτ, με την οποία κρίνεται η πρόκριση στους «16».

Τι ετοιμάζει για… Άντερλεχτ
Περίπου δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άντερλεχτ και θα παλέψει για την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μετά τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν ο Μίτσελ είναι μείον δύο ποδοσφαιριστές εν όψει του αγώνα με τους Βέλγους, αφού ο Κώστας Μήτρογλου θα μείνει εκτός δράσης για έναν μήνα και ο Γιάννης Μανιάτης συμπλήρωσε κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του στο προσεχές ευρωπαϊκό ματς.

Στο επόμενο διάστημα ο Ισπανός τεχνικός θα ψάξει να βρει τους παίκτες που θα καλύψουν τις συγκεκριμένες απουσίες, έχοντας υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα κόντρα σε Εργοτέλη και Αστέρα Τρίπολης.

Τα δύο αυτά παιχνίδια θα αποτελέσουν «πρόβες» για τον 50χρονο προπονητή για να δοκιμάσει ορισμένους παίκτες στις συγκεκριμένες θέσεις, ώστε η ομάδα να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα απέναντι στην πρωταθλήτρια Βελγίου.

Προβάδισμα για την επίθεση έχουν ο Σαβιόλα και ο Ολαϊτάν, ενώ στον άξονα είναι πιθανό να αγωνιστεί ένας εκ των Μασάντο ή Εντινγκά δίπλα στον Σάμαρη.

Ακόμη μία επιλογή για το χώρο της μεσαίας γραμμής είναι ο Γιαταμπαρέ, όμως ο Μίτσελ τον έχει χρησιμοποιήσει στα πλάγια και όχι στο κέντρο.

Από εκεί και πέρα, στην επίθεση ως φαβορί προβάλει ο Σαβιόλα για να αντικαταστήσει τον Μήτρογλου και όλοι περιμένουν να πάρει πάνω του την ομάδα για να την οδηγήσει στην επόμενη φάση του Champions League.

Τον Αργεντινό επιθετικό αναμένεται να «στηρίξουν» ο Βάις με τον Ολαϊτάν, με τον Ισπανό προπονητή να ετοιμάζει ένα ταχύ και άκρως επιθετικό σχήμα για να αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ. Πηγή: sport-fm.gr

Συνελήφθησαν 120 οπαδοί της Λάτσιο!

Στη σύλληψη 120 οπαδών της Λάτσιο προχώρησε η πολωνική αστυνομία, μετά το τέλος της αναμέτρησης της ιταλικής ομάδας με τη Λέγκια Βαρσοβίας για το Γιουρόπα Λιγκ.

Συνελήφθησαν 120 οπαδοί της Λάτσιο
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των πολωνικών Αρχών, οι «τιφόζι» εκτόξευσαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον περιπολικού, με αποτέλεσμα την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Στην Πολωνία είχαν ταξιδέψει συνολικά 750 Ιταλοί και για την ιστορία, είδαν την ομάδα τους να επικρατεί της Λέγκια με σκορ 2-0.Πηγή: sport-fm.gr

Απειλείται με τιμωρία η Σέλτικ!!

Τα πανό πολιτικού περιεχομένου που ανάρτησαν οι φίλαθλοι της Σέλτικ στο ματς με τη Μίλαν, «χάρισαν» μπελάδες στην ομάδα της Σκοτίας.

Απειλείται με τιμωρία η Σέλτικ
Οι φίλαθλοι της Σέλτικ ανάρτησαν πανό πολιτικού περιεχομένου πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ της Σέλτικ και της Μίλαν, το οποίο αναφερόταν σε μέλος της οργάνωσης IRA, τον Μπόμπι Σαντς και του Σκωτσέζου Γουίλιαμ Γουάλας που επιζητήσουσε την ανεξαρτησία της χώρας του (γνωστός από την ταινία «Braveheart» με τον Μελ Γκίμπσον.)

Τα πανό, απεικόνιζαν τις φωτογραφίες των δύο προαναφερθέντων με το εξής μήνυμα: «Τρομοκράτης ή ονειροπόλος; Βάρβαρος ή γενναίος; Εξαρτάται ποιανού ψήφο προσπαθείς να πάρεις ή ποιανού πρόσωπο προσπαθεί να σώσεις.»

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η Σέλτικ να κληθεί σε απολογία για την συμπεριφορά των φιλάθλων της, αφού εκδηλώσεις πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού περιεχομένου, αντιβαίνει με του κανονισμούς της UEFA. Αυτή μάλιστα θα είναι η τέταρτη φορά μέσα σε δύο χρόνια που η σκοτσέζικη ομάδα έρχεται αντιμέτωπη με το πειθαρχικό όργανο της UEFA λόγω των οπαδών της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Σέλτικ, Πήτερ Λόουελ, δήλωσε δυσαρεστημένος με τη συμπεριφορά των φίλων της ομάδας και δεν δίστασε να πει ότι ένα μικρό ποσοστό «ακραίων» οπαδών (γνωστοί ως «Ultras») θέλει να κάνει κακό στην ομάδα.

«Η βραδιά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από σαφή έλλειψη σεβασμού (σ.σ. εννοώντας την ανάρτηση των πανό) για τον σύλλογο που τώρα αντιμετωπίζει ποινή από την UEFA. Τα τελευταία 3 χρόνια στον σύλλογο έχουν επιβληθεί πολλές ποινές λόγω της συμπεριφοράς των φιλάθλων. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Ας είμαστε ξεκάθαροι. Αύτη η συμπεριφορά της μειοψηφίας των οπαδών είναι εναντίον του συλλόγου »
Πηγή: sport-fm.gr

Τα μάτια στραμμένα στο ντέρμπι!

Το ντέρμπι ανάμεσα στη Φέγενορντ και την Αϊντχόφεν ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Eredivisie. O Άγιαξ ταξιδεύει στη Χάγη, ενώ η πρωτοπόρος Φίτεσε υποδέχεται την Καμπούρ.

Τα μάτια στραμμένα στο ντέρμπι
Το κυριακάτικο ντέρμπι του Ρότερνταμ, ανάμεσα στη Φέγενορντ και την Αϊντχόφεν, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Eredivisie.

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν πηγαίνει στο ντέρμπι με άσχημη ψυχολογία, αφού προέρχεται από την ήττα 1-0 στο Βάαλβαϊκ, με το γκολ που μπήκε στις καθυστερήσεις.

Η Αϊντχόφεν, από την πλευρά της, δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, καθώς έχει να νικήσει στο πρωτάθλημα από την 9η αγωνιστική στις αρχές Οκτωβρίου. Επίσης, «κουβαλάει» και την κούραση από το ταξίδι στη Βουλγαρία για την αναμέτρηση με την Λουντογκόρετς στο Europa League, όπου έχασε με σκορ 2-0.

Η αγωνιστική ξεκινάει σήμερα με την τρίτη Τβέντε να ταξιδεύει στο Κερκράντε για να αντιμετωπίσει την Ρόντα. Η ομάδα του Ένσεντε στοχεύει να παραμείνει σε τροχιά τίτλου, αφού απέχει μόλις τρείς βαθμούς από την πρωτοπόρο Φίτεσε.

Η τελευταία υποδέχεται στην έδρα της την Καμπούρ, ενώ ο Άγιαξ θα ταξιδέψει στη Χάγη για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, με την ψυχολογία στα ύψη μετά την νίκη μεσοβδόμαδα επί της Μπαρτσελόνα για το Champions League.

Η έκπληξη της σεζόν Τσβόλε θα υποδεχθεί τη Βάαλβαϊκ, ενώ το πρόγραμμα κλείνει με τις αναμετρήσεις Χέρενφεν – Γκόου Αχέντ Ίγκλς, Μπρέντα – Γκρόνινγκεν, Χεράκλες - Ουτρέχτη και Ναϊμέγκεν – ΑΖ Άλκμααρ.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις

Παρασκευή 29/11

Ρόντα – Τβέντε (21:00)

Σάββατο 30/11

Τσβόλε – Βάαλβαϊκ (19:45)
Χέρενφεν – Γκόου Αχέντ Ίγκλς (20:45)
Μπρέντα – Γκρόνινγκεν (20:45)
Χεράκλες – Ουτρέχτη (21:45)

Κυριακή 1/12

Ντεν Χάαγκ – Άγιαξ (13:30)
Φέγενορντ – Αϊντχόφεν (15:30)
Φίτεσε – Καμπούρ (15:30)
Ναϊμέγκεν – ΑΖ Άλκμααρ (17:30)

H επόμενη (16η) αγωνιστική

Παρασκευή 6/12

Ουτρέχτη – Ναϊμέγκεν (21:00)

Σάββατο 7/12

Άγιαξ – Μπρέντα (19:45)
Άλκμααρ – Τβέντε (20:45)
Βάαλβαϊκ – Καμπούρ (20:45)
Αϊντχόφεν – Φίτεσε (21:45)

Κυριακή 8/12

Χέρενφεν – Φέγενορντ (13:30)
Γκόου Αχέντ Ίγκλς – Τσβόλε (15:30)
Γκρόνινγκεν – Ντεν Χάαγκ (15:30)
Ρόντα – Χεράκλες (17:30) Πηγή: sport-fm.gr

Μετά τον Ολυμπιακό, ντέρμπι από τα... παλιά!!

Παρί Σεν Ζερμέν και Λιόν αναμετρόνται για την 15η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος.

Μετά τον Ολυμπιακό, ντέρμπι από τα... παλιά
Κάποτε θα ήταν ντέρμπι τίτλου και δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να προβλέψει τον νικητή. Τώρα όμως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Παρί Σεν Ζερμέν και Λιόν κοντράρονται για την 15η αγωνιστική του Championnat με τη μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά να είναι στους δεκαπέντε πόντους.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ από το 2009 και μετά σε πέντε εντός έδρας παιχνίδια με την προσεχή τους αντίπαλο έχουν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.

Η Λιόν «στραβοπάτησε» την προηγούμενη αγωνιστική στο γήπεδο της με τη Βαλενσιέν, «σπάζοντας» το σερί δύο νικών που είχε.

Με την τελευταία αγωνίζεται εκτός έδρας η δεύτερη της βαθμολογίας Λιλ. Η ομάδα του Ρενέ Ζιράρ ευελπιστεί να βρει η Λιόν τον… παλιό καλό της εαυτό. Ώστε, σε συνδυασμό με δική της νίκη να εκμεταλλευτεί τυχόν «στραβοπάτημα» των Παριζιάνων στο ντέρμπι, για να μειωθεί η μεταξύ τους διαφορά, που είναι στους τέσσερις βαθμούς. Δίχως τους Μέντες, Μαρτέν και Ρουίς θα παίξουν οι φιλοξενούμενοι.

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει και η τρίτη της βαθμολογίας, Μονακό, η οποία θα υποδεχτεί την ενδέκατη του πρωταθλήματος, Ρεν και οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν πλήρεις.

Αναλυτικά η αγωνιστική (15η)

Παρασκευή 29/11

Μαρσέιγ-Μονπελιέ (21:30)

Σάββατο 30/11(21:00)

Μονακό-Ρεν (18:00)
Γκινγκάμπ- Ναντ
Λοριάν-Νις
Σεντ Ετιέν-Ρεμς
Τουλούζ-Σοσό
Βαλενσιέν-Λιλ

Κυριακή(1/12)

Μπορντό-Αζαξιό (15:00)
Μπαστιά-Εβιάν (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν (22:00)

Επόμενη αγωνιστική(16η)

Τρίτη(3/12, 20:00)

Λιλ- Μαρσέιγ
Ναντ- Βαλενσιέν
Νις-Μονακό(22:00)

Τετάρτη(4/12, 20:00)

Αλαξιό- Μπαστιά
Γκινγκάμπ-Μπορντό
Μονπελιέ-Λοριάν
Ρεν-Σεντ Ετιέν
Σοσό-Ρεμς
Εβιάν-Παρί Σ. Ζ.(22:00)

Πέμπτη(5/12, 22:00)

Λιόν-ΤουλούζΠηγή: sport-fm.gr

Ο Ερνέστο «συναντά» την Μπαρτσελόνα!

«Φρένο» στην πορεία της Μπαρτσελόνα θέλει να βάλει η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε για την 15η αγωνιστική της Primera Division. Βατό έργο αναμένεται να έχουν οι ομάδες της Μαδρίτης.

Ο Ερνέστο «συναντά» την Μπαρτσελόνα
Εμπόδιο για την Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να αποτελέσει η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού έχει «χτίσει» παράδοση κόντρα στους Καταλανούς, κόντρα στους οποίους μετράει 7 ισοπαλίες, 1 νίκη και 4 ήττες ως προπονητής των Εσπανιόλ, Μπιλμπάο, Βιγιαρεάλ και Βαλένθια.

Οι Βάσκοι θα αγωνιστούν χωρίς τους Μπαλενθιάγκα και Σόλα, ενώ οι «μπλαουγκράνα» δεν υπολογίζουν τους Βαλντές, Άλμπα, Αντριάνο, Άλβες και Μέσι.

Από εκεί και πέρα, η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Έλτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Βαγιαδολίδ.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ξεκούρασε αρκετούς παίκτες στο παιχνίδι με την Ζενίτ Αγιά Πετρούπολης. Συγκεκριμένα, είχε αφήσει εκτός τους Γκοντίν, Φιλίπε, Τουράν, Τιάγκο, Βίγια και Ντιέγκο Κόστα, όμως για το σαββατιάτικο ματς δεν υπολογίζει τον Μάριο και τον Μπατιστάο.

Στους «μερένχες» ο Κάρλο Αντσελότι αναμένεται να προφυλάξει τον Ρονάλντο που προέρχεται από τραυματισμό, ενώ εκτός παραμένουν οι Κοεντράο, Κεντίρα και ο τιμωρημένος Αρμπελόα. Στο απέναντι στρατόπεδο, οι «πουσελάνος» θα παραταχθούν χωρίς τους Χάιντζ, Πέρεζ, Όσκαρ και Έμπερτ.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Χετάφε-Λεβάντε (21:00)
Βιγιαρεάλ-Μάλαγα (21:30)

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Έλτσε-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Θέλτα-Αλμερία (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ (21:00)
Εσπανιόλ-Σοσιεδάδ (23:00)

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μπέτις-Βαγεκάνο (13:00)
Γρανάδα-Σεβίλλη (18:00)
Βαλένθια-Οσασούνα (20:00)
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα (22:00)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Λεβάντε-Έλτσε (22:00)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Οσασούνα-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Γρανάδα (19:00)
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ (21:00)
Μάλαγα-Χετάφε (23:00)

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Αλμερία-Εσπανιόλ (13:00)
Σοσιεδάδ-Μπέτις (18:00)
Σεβίλλη-Μπιλμπάο (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Βαγιαδολίδ-Θέλτα (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Η «χρυσή γενιά» του 1992!

Γκιγκς, Μπέκαμ, Μπατ, Σκόουλς, Γκάρι και Φιλ Νέβιλ ετοιμάζονται να μοιραστούν μαζί μας τις μέρες που πέρασαν από τις ακαδημίες της Μαν. Γιουνάιτεντ μέχρι και την κατάκτηση του Champions League το 1999

Η «χρυσή γενιά» του 1992
Τις στιγμές που πέρασε από τις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι την κατάκτηση του Champions League το 1999, όταν επικράτησαν της Μπάγερν Μονάχου με τον απίστευτο τρόπο, ετοιμάζεται να μοιραστεί μαζί μας η «χρυσή γενιά» του 1992.

Ο Φιλ Νέβιλ, ο Νίκι Μπατ και ο Ράιαν Γκιγκς μάς αποκαλύπτουν, μέσω μίας ταινίας που θα κυκλοφορήσει στην Αγγλία την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, μερικά γεγονότα που έγιναν την περίοδο (1999) που έκαναν το τρεμπλ με τους «κόκκινους διαβόλους».

«Είχα περίπου 10 μέρες άσθμα και θυμάμαι τις γιορτές με την οικογένεια μου και τους συμπαίκτες μου. Σκεφτόμουν πως έφτασαν σε τρεις τελικούς, κάτι που δεν έχει προηγούμενο και τελικά τα καταφέραμε», τόνισε αρχικά ο Φιλ Νέβιλ για να συμπληρώσει ο Νίκι Μπατ στη συνέχεια:

«Υπάρχουν πολύ τρόποι, άλλα ο σωστός τρόπος να κερδίσεις τρόπαια είναι να νικάς ένα-ένα τα ματς. Αυτό κάναμε εμείς και το 1999».

Τέλος, από τη πλευρά του ο Ράιαν Γκιγκς αναφέρθηκε για τη μεγάλη ανατροπή που έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Champions League της Βαρκελώνης, όταν και επικράτησε στις καθυστερήσεις της Μπάγερν Μονάχου με σκορ 2-1.

«Μια σπουδαία νύχτα με τα καλύτερα συναισθήματα που έχω νιώσει, καθώς μέσα σε δυο λεπτά καταφέραμε να κερδίσουμε το Champions League.

Ακολουθεί το promo video της «χρυσής γενιάς» του 1992


Πηγή: sport-fm.gr

Τι είχες… Μάκη, τι είχα πάντα!

Νέα διακοπή στη δίκη Ψωμιάδη για υπεξαίρεση από την ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς απουσίαζε λόγω ασθενείας ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. Στις 4/12 η νέα ημερομηνία.

Τι είχες… Μάκη, τι είχα πάντα
Ούτε σήμερα άρχισε η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη, που κατηγορείται για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αν και φαινόταν πως η πλευρά του πρώην ισχυρού άνδρα της «Ένωσης» δεν είχε άλλο τρόπο για να κερδίσει χρόνο μετά την απόρριψη του αιτήματος για εξαίρεση των δικαστών, τελικά υπήρξε νέα αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Αιτία, αυτή τη φορά, η ασθένεια που δήλωσε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η έδρα αποφάσισε διακοπή της διαδικασίας και η συνέχεια θα δοθεί (;) επί της αιθούσης στις 4 Δεκεμβρίου.Πηγή: sport-fm.gr

ΑΕΚ, από… 12 ως 35 ετών!

Η ΑΕΚ σχεδιάζει ήδη το μέλλον της. Κι αυτό περιλαμβάνει παίκτες από… δώδεκα ετών μέχρι τον 35άρη το ερχόμενο καλοκαίρι Κατσουράνη. Προχωρά για Σηφάκη η «Ένωση», εξελίξεις το Δεκέμβρη.

ΑΕΚ, από… 12 ως 35 ετών
Στην ΑΕΚ δεν περιμένουν το καλοκαίρι του 2014 για να σχεδιάσουν την ομάδα της επόμενης (και βάλε) σεζόν. Το έδειξαν εμπράκτως με τις μεταγραφές που έγιναν ήδη, βλέπε Μάνταλος και Φαγέ, αλλά και θα το δείξουν και με άλλες κινήσεις που εκκρεμούν. Το πλάνο για μία ομάδα που δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα και θα έχει άμεσα πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή περιλαμβάνει προσθήκες νεαρών κι εξελίξιμων παικτών, Ελλήνων αλλά και ξένων, «ενέσεις» εμπειρίας, αλλά ακόμη και μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος θα είναι μήνες εξελίξεων, καθώς θα προχωρήσουν αρκετά και πιθανώς να κλείσουν αρκετές υποθέσεις. Φήμες θέλουν την ΑΕΚ να έχει αποφασίσει από το νέο έτος να χτυπήσει επίσημα την πόρτα του Μιχάλη Σηφάκη, όπως έχει δικαίωμα να πράξει από τη στιγμή που ο 29χρονος γκολκίπερ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Ατρόμητο. Επίσης εξελίξεις αναμένονται με ποδοσφαιριστές όπως οι νεαροί αμυντικοί Αυλωνίτης και Γούτας του Πανιωνίου και της Ξάνθης αντίστοιχα, που φέρονται να πλησιάζουν στην «Ένωση», όπως και με τον Λεονάρντο ο οποίος παρότι έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο στην Κίνα έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει.

Πέρα από ελπιδοφόρους Έλληνες παίκτες και εγνωσμένης αξίας ξένους, το πλάνο της ΑΕΚ μπορεί να κάνει και εξαιρέσεις για βετεράνους, όπως τον Κώστα Κατσουράνη που τον Ιούνιο κλείνει τα 35 ή τον Μόρα που δύο μήνες μετά γίνεται 33.

Μέχρι και… δωδεκάχρονους

Η ΑΕΚ δεν βλέπει μόνο σε ορίζοντα ενός ή δύο ετών, αλλά… πέντε και δέκα ετών. Η «Ένωση» ενδιαφέρεται να εντάξει στις ακαδημίες της έναν δωδεκάχρονο με μεγάλες προοπτικές. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Μητσόπουλο, που αγωνίζεται στις ακαδημίες του Ντανιέλ Μπατίστα και του Γιώργου Μέντη, και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του. Ο μικρός έχει κάνει προπονήσεις με τη Red Bull Λειψίας, ενώ παρακολουθείται από ξένες ομάδες, όπως επίσης από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ δίνει μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής της, με τον Άκη Ζήκο να ηγείται και όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα να λένε πως γίνεται εξαιρετική δουλειά που θα φανεί στο μέλλον.Πηγή: sport-fm.gr

Μπράμος: «Δύσκολο παιχνίδι»

Προετοιμασμένος κατάλληλα για το σημερινό(29/11, 21:30) παιχνίδι με τη Λαμποράλ Κούτσα για την έβδομη αγωνιστική της Euroleague είναι ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε ο Μάικ Μπράμος.

Μπράμος: «Δύσκολο παιχνίδι»
Οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει εύκολα των Βάσκων με 95-74 στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τη δεύτερη αγωνιστική, αλλά σύμφωνα με τον 26χρονο φόργουορντ η σημερινή αναμέτρηση θα είναι δύσκολη.

Ο Μπράμος ξέρει καλά τη Λαμποράλ Κούτσα από την παρουσία του στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Γκραν Κανάρια.

«Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη και εμείς θα παλέψουμε για αυτή. Μεγάλο γήπεδο, έχω παίξει αρκετές φορές εκεί και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Θέλουμε να νικήσουμε και τα πέντε ματς (Ερυθρός Αστέρας, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Ικαρος, ΠΑΟΚ) τον Δεκέμβρη στο ΟΑΚΑ. Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια και ελπίζουμε ότι, όπως πάντα, έτσι και τώρα θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας», τόνισε ο διεθνής παίκτης.

Τα δεδομένα για την τιμωρία μετά το ξύλο στο ΣΕΦ!

Εκτός απροόπτου πρόστιμο για τους Μπέγκιτς-Πρίντεζη για το επεισόδιο με τον Μενσά-Μπονσού, αλλά και τον Ολυμπιακό για τα όσα ακολούθησαν θα είναι η τιμωρία από την Ευρωλίγκα. Ξεκαθαρίζει του Πέτγουεϊ.

Τα δεδομένα για την τιμωρία μετά το ξύλο στο ΣΕΦ
Μία ονειρεμένη βραδιά για τον Ολυμπιακό, με άνετη νίκη, καλό μπάσκετ, ουσιαστική εξασφάλιση της πρώτης θέσης και ρεκόρ με 17 σερί νίκες, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε εφιαλτική μετά το επεισόδιο που είχαν Μίρζα Μπέγκιτς και Ποπς-Μενσά Μπονσού και στο οποίο ενεπλάκη ο Γιώργος Πρίντεζης, αλλά και αρκετοί οπαδοί στο ΣΕΦ.

Το παρήγορο είναι πως όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός θα αποφύγει την τιμωρία των παικτών του με αποκλεισμό για κάποιες αγωνιστικές, αλλά και το «κλείσιμο» της έδρας του. Ο νέος κανονισμός της Ευρωλίγκας, που πάντως δεν υπάρχει δημοσιευμένος, δεν προβλέπει τέτοια ποινή για τους παίκτες που εμπλέκονται σε επεισόδιο, παρά μόνο βαριά πρόστιμα. Πληροφορίες αναφέρουν, δε, πως οι τρεις διαιτητές του αγώνα ανέφεραν το περιστατικό στις εκθέσεις που συνέταξαν, αλλά στέκονται περισσότερο στους Μπέγκιτς και Μενσά-Μπονσού και λιγότερο στον Πρίντεζη. Όλα δείχνουν πως οι τρεις παίκτες θα πληρώσουν μόνο με… χρήματα την έλλειψη αυτοσυγκράτησης, αφού και στο παρελθόν αντίστοιχα επεισόδια είχαν τιμωρηθεί με τέτοιο τρόπο.

Όσον αφορά στην έδρα του Ολυμπιακού, επικρατεί αισιοδοξία πως δεν θα τιμωρηθεί με… κλείσιμο, αλλά επίσης με ένα βαρύ πρόστιμο για την απόπειρα εισβολής κάποιων οπαδών και τα πολλά αντικείμενα που έπεσαν στο παρκέ με «στόχο» τον Μενσά-Μπονσού. Οι Πειραιώτες δεν έχουν προηγούμενα με την Ευρωλίγκα (με μοναδικό πταίσμα την είσοδο οπαδών τους στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν κάποιες νίκες) και φέτος έχει πληρώσει απλώς ένα πρόστιμο 4.000 ευρώ για κάποιες κροτίδες στον αγώνα με τη Μάλαγα.

Φέτος η διοργανώτρια αρχή έχει τιμωρήσει με απλά πρόστιμα αντίστοιχα περιστατικά, όπως σε αγώνες του Ερυθρού Αστέρα (12.000 για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό), της Γαλατάσαραϊ (1.000) και της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (1.000).

Μοναδική περίπτωση να υπάρξει διαφορετική ποινή για τον Ολυμπιακό ή τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο παίκτες είναι να μην τιμωρηθούν από την πειθαρχική επιτροπή της Ευρωλίγκας, αλλά από τον ανεξάρτητο δικαστή της διοργάνωσης. Ο τελευταίος λειτουργεί αυτοβούλως και προσφάτως είχε παρέμβει για την τιμωρία έδρας του Παναθηναϊκού, αλλά και για την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Σιένα με το χρονόμετρο που είχε κολλήσει. Όμως οι πιθανότητες να παρέμβει ο δικαστής δεν είναι πολλές.

Σήμερα για Πέτγουεϊ

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ ήταν η άλλη «σκιά» στη χθεσινή βραδιά για τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ αποχώρησε στη δεύτερη περίοδο με τραυματισμό στον ώμο. Πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά του είχε βγει η αριστερή ωμοπλάτη, αλλά το ιατρικό τιμ την επανέφερε στη θέση της. Ο παίκτης έκανε ντους στο ημίχρονο και παρακολούθησε με τη φόρμα του το δεύτερο μέρος, ενώ μετά το ματς πήγε να βγάλει μαγνητική, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται σήμερα. Σε πρώτη φάση δεν φαίνεται κάτι σοβαρό και ίσως απλώς χάσει το ματς του Σαββάτου με τον Άρη.

Σε αυτό ίσως πάρει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής ο Βασίλης Καββαδάς, ο οποίος σήμερα θα προπονηθεί για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα μετά το πενταετές συμβόλαιο που υπέγραψε χθες. Το ματς με τον Άρη θα είναι το πρώτο στο φετινό πρωτάθλημα που οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους, καθώς εξέτισαν την ποινή τεσσάρων αγωνιστικών που κουβαλούσαν από πέρσι.Πηγή: sport-fm.gr

Ματς-κριτήριο για Παναθηναϊκό!

Κρίσιμο ματς για τον Παναθηναϊκό το αποψινό με τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια. Με νίκη διεκδικεί και την πρωτιά, με ήττα θα εξακολουθεί να αγωνιά ακόμη και για την πρόκριση. «Παίζεται» του Λάσμε.

Ματς-κριτήριο για Παναθηναϊκό
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και απόψε στη Βιτόρια (21:30, Δημόσια Τηλεόραση) καλείται να διαλέξει δρόμο. Κερδίζοντας τη Λαμποράλ Κούτσα μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο, όμως αν χάσει θα συνεχίσει να αγωνιά ως το τέλος για την πρόκριση στο Top 16.

Οι «πράσινοι» αγωνιούν για τη συμμετοχή του Στεφάν Λάσμε. Ο Γκαμπονέζος σέντερ ταξίδεψε με την αποστολή, συμμετείχε σε μέρος της προπόνησης και θα είναι στη δωδεκάδα, ωστόσο εξακολουθεί να πονά στο γόνατο μετά τον προ δεκαημέρου τραυματισμό του και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Το παρήγορο για τον Αργύρη Πεδουλάκη είναι πως Ούκιτς, Γκιστ και Γιάνκοβιτς θα είναι διαθέσιμοι, αφού ο μεν Κροάτης ακολουθεί το πρόγραμμα συντήρησης για το πρόβλημά του στον αχίλλειο, ενώ οι άλλοι δύο ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις σε γάμπα και μέση αντίστοιχα.

Το έργο του «τριφυλλιού» δεν θα είναι εύκολο. Η «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» θα είναι κατάμεστη από περίπου 13.000 φίλους της Λαμποράλ Κούτσα, που διψούν για ρεβάνς μετά τη βαριά ήττα με 21 πόντους στην Κύπρο. Προβλήματα έχει και ο Σέρτζιο Σκαριόλο, καθώς ο Φαμπιάν Κοσέρ είναι σίγουρα εκτός μετά την απουσία του με πρόβλημα στα νεφρά, ενώ δύσκολα θα γίνει η έκπληξη με τον Αντρές Νοτσιόνι που είχε χτυπήσει πριν από δύο εβδομάδες στο γόνατο. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην τρίτη θέση του ομίλου με ρεκόρ 3-3 κι όποια κερδίσει αποκτά προβάδισμα για ένα καλό πλασάρισμα.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Μάρεκ Τσμίκιεβιτς (Πολωνία).

Υπερτερεί σε παράδοση και αριθμούς

Παναθηναϊκός και Λαμποράλ Κούτσα έχουν αναμετρηθεί άλλες 15 φορές κατά το παρελθόν και οι «πράσινοι» έχουν το πάνω χέρι με 10 νίκες. Στη Βιτόρια οι Βάσκοι έχουν την υπεροχή με τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στον ημιτελικό του Final Four της Αθήνας το 2007, με το «τριφύλλι» να επικρατεί 67-53.

Σε ό,τι αφορά στη στατιστική σύγκριση, ο Παναθηναϊκός έχει κι εκεί το πάνω χέρι. Υπερτερεί σε επίθεση (80,8 πόντους κατά μέσο όρο έναντι 76,7 της Λαμποράλ Κούτσα), ευστοχία στα τρίποντα (35,6% έναντι 30,4%), ριμπάουντ συνολικά (33,5 έναντι 33,2) και επιθετικά (10,7 έναντι 9,7), ασίστ (18,3 έναντι 16,8), κλεψίματα (8,8 έναντι 5,5), τάπες (3,7 έναντι 2,8), αξιολόγηση (90,7 έναντι 84,3), ενώ έχει και λιγότερα λάθη (12 έναντι 13,7). Οι Βάσκοι με τη σειρά τους έχουν ελαφρώς καλύτερη άμυνα (77 έναντι 77,1) και υπερέχουν σε ευστοχία σε δίποντα (56,7% έναντι 50%) και βολές (80% έναντι 74,6%), όπως επίσης και σε αμυντικά ριμπάουντ (23,5 έναντι 22,8).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες των ομίλων

Α’ όμιλος

Ναντέρ-Παρτιζάν 62-61
19:00 Μπουντιβέλνικ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
22:00 Μπαρτσελόνα-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Βαθμολογία: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 6-0, Μπαρτσελόνα 4-2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-2, Ναντέρ 3-4, Μπουντιβέλνικ 1-5, Παρτιζάν 1-6.

Β’ όμιλος


Μπάμπεργκ-Ρεάλ Μαδρίτης 69-89
19:30 Ζαλγκίρις Κάουνας-Αρμάνι Μιλάνο
20:15 Εφές Αναντολού-Στρασμπούρ

Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 7-0, Αρμάνι Μιλάνο 4-2, Εφές Αναντολού 3-3, Ζαλγκίρις Κάουνας 2-4, Μπάμπεργκ 2-5, Στρασμπούρ 1-5.

Γ’ όμιλος

Ζιέλονα Γκόρα-Ουνικάχα Μάλαγα 67-84
Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ 72-54
21:15 Σιένα-Μπάγερν Μονάχου

Βαθμολογία: Ολυμπιακός 7-0, Γαλατάσαραϊ 4-3, Μπάγερν Μονάχου 3-3
Ουνικάχα Μάλαγα 3-4, Ζιέλονα Γκόρα 2-5, Σιένα 1-5.

Δ’ όμιλος

Λιέτουβος Ρίτας-Λοκομοτίβ Κουμπάν 53-84
Ερυθρός Αστέρας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 76-78
21:30 Λαμποράλ Κούτσα-Παναθηναϊκός

Βαθμολογία: Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-1, Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-2, Παναθηναϊκός 3-3, Λαμποράλ Κούτσα 3-3, Ερυθρός Αστέρας 2-5,
Λιέτουβος Ρίτας 1-6.Πηγή: sport-fm.gr

Συνηθισμένος ο Ντάνστον…!

Καμία ιδιαίτερη εντύπωση δεν προκάλεσε στον Μπράιαντ Ντάνστον ο καβγάς στο ΣΕΦ, ο οποίος ωστόσο δεν παρέλειψε να αποδοκιμάσει τα όσα άσχημα διαδραματίστηκαν.

Συνηθισμένος ο Ντάνστον…
Οι μπουνιές μεταξύ των Μπέγκιτς- Πρίντεζη από τη μια και του Μενσά - Μπονσού από την άλλη δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον φόργουορντ του Ολυμπιακού, που δήλωσε πως έχει ξαναδεί παρόμοια περιστατικά:

««Η αλήθεια είναι ότι έχω δει αρκετούς καβγάδες σαν κι αυτόν στο παρκέ. Καλό είναι να μην γίνονται, όμως, αυτά τα πράγματα…»

Όσο για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού ο Αμερικανός φάνηκε ικανοποιημένος, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα ματς για τους Πειραιώτες τη φετινή περίοδο:

«Ήταν σπουδαία νίκη για εμάς και οφείλεται στο ότι από το ξεκίνημα του αγώνα ήμασταν συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του ή να επιβάλλει το ρυθμό του. Γενικά, παίξαμε πολύ καλά και μπορώ να πω ότι ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια μας στην Ευρωλίγκα»Πηγή: sport-fm.gr