Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

«Τρένο» η Σάλτσμπουργκ!!

Το πέντε στα πέντε στον τρίτο όμιλο του Europa League έκανε η Σάλτσμπουργκ, που νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Έλφσμποργκ. Άλλη μια νίκη και για την Έσμπιεργκ, 2-1 τη Σταντάρ Λιέγης.

«Τρένο» η Σάλτσμπουργκ
Η πρόκριση στον τρίτο όμιλο του Europa League έχει ήδη κριθεί, με τις Σάλτσμπουργκ και Έσμπιεργκ να τσεκάρουν το εισιτήριο για τους «32». Μετά τη διεξαγωγή της πέμπτης αγωνιστικής, ερωτηματικό παραμένει η υπόθεση πρωτιά, η οποία θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι στην Αυστρία.

Η Σάλτσμπουργκ έφτασε σε μια ακόμη νίκη, καθώς επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Έλφσμποργκ και έκανε το πέντε στα πέντε. Την τέταρτη νίκη της σημείωσε η Έσμπιεργκ, που επιβλήθηκε με τη σειρά της με σκορ 2-1 της Σταντάρ Λιέγης.

Τα ματς:

Έσμπιεργκ-Σταντάρ Λιέγης 2-1

Σχεδόν με το… καλημέρα της αναμέτρησης στη Δανία, η Έσμπιεργκ άνοιξε το σκορ. Στο 18ο λεπτό και στην πρώτη επίσκεψη στα καρέ της Σταντάρ Λιέγης, ο Λινγκ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Φαν Μπούρεν που την βρήκε στρωμένη, με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Μετά το γκολ, το παιχνίδι «άνοιξε», με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες, είτε για το 2-0, είτε για το 1-1.

Το δεύτερο γκολ που δεν ήρθε στο πρώτο ημίχρονο, ήρθε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 53ο λεπτό, η Σταντάρ Λιέγης έφερε το ματς στα ίσια με τον αρχηγό της, Ντε Καμάργκο, που έκανε την ατομική προσπάθεια και πλάσαρε σωστά. Οι γηπεδούχοι μετά την ισοφάριση βγήκαν μπροστά και κατάφεραν να ξαναπάρουν το προβάδισμα στο 79’ με τον Φαν Μπούρεν, που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Έλφσμποργκ-Σάλτσμπουργκ 0-1

Η Σάλτσμπουργκ μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις διαθέσεις της. Οι Αυστριακοί επιτίθεντο κατά… κύματα και έχασαν σωρεία κλασσικών ευκαιριών για να ανοίξουν το σκορ. Άλλες φορές από ατυχία και άλλες φορές λόγω του τερματοφύλακα της Έλφσμποργκ, αυτό δεν έγινε. Η υπεροχή καρποφόρησε στο 39, όταν μετά από ασίστ του Κλάιν, ο Μίλινγκερ δεν «λάθεψε» και έκανε το 0-1.

Στην επανάληψη, οι Σουηδοί αποφάσισαν να βγουν μπροστά και πίεσαν αρκετά τη Σάλτσμπουργκ, χάνοντας δύο-τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση. Οι Αυστριακοί αρκούνταν περισσότερο στην άμυνα και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν», αλλά χωρίς αποτέλεσμα στις αντεπιθέσεις. Παρά την προσπάθεια των 22 ποδοσφαιριστών, το σκορ δεν άλλαξε και η Σάλτσμπουργκ πανηγύρισε την πέμπτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια.

3ος όμιλος

Αποτελέσματα

Έσμπιεργκ-Σταντάρ Λιέγης 2-1
(18’, 79’ Φαν Μπούρεν - 53’ Ντε Καμάργκο)

Έλφσμποργκ-Σάλτσμπουργκ 0-1
(39’ Μίλινγκερ)

Βαθμολογία

Σάλτσμπουργκ 15 (12-3)
Έσμπιεργκ 12 (8-5)
Έλφσμποργκ 1 (2-9)
Σταντάρ Λιέγης 1 (5-10)

Η επόμενη αγωνιστική (12/12)

Σάλτσμπουργκ-Έσμπιεργκ (20:00)
Σταντάρ Λιέγης-Έλφσμποργκ (20:00) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: