Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΟΚ, πιο πάνω από την Λίβερπουλ!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την “χωρίς δόξα” νίκη του ΠΑΟΚ στο Καζακστάν κόντρα στην Σαχτέρ που όμως είναι γεμάτη από ουσία...
Οι νίκες κόντρα σε τέτοιου είδους ομάδες δεν έχουν δόξα... Αν νικήσεις είναι το φυσιολογικό, σχεδόν δεν ακούς ούτε ένα “μπράβο”, αν χάσεις τότε έρχεται η καταστροφή του κόσμου. Αυτές είναι όμως οι νίκες που σε κάνουν να ξεχωρίζεις, αυτές είναι οι νίκες που σε κάνουν να φτιάχνεις ευρωπαϊκό χαρακτήρα, αυτές είναι οι νίκες που σε κάνουν μεγαλύτερο ευρωπαϊκό μέγεθος.
 
Κάπως έτσι, με τέτοιου είδους νίκες, κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους η Εθνική Ελλάδας έφτιαξε αυτό που έχει φτιάξει και κάθε φορά στην κλήρωση λέμε για την μεγάλη τύχη που είχε. Επί της ουσίας δεν είναι τύχη, αλλά ικανότητα.
 
Ο ΠΑΟΚ με αυτή τη νίκη εξασφάλισε την πρόκρισή του για τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια στους 32 τουEuropa League κι' αν πέρυσι δεν είχε αποκλειστεί από την κατώτερή του Ραπίντ Βιέννης θα το είχε κάνει πιθανότατα τέσσερις συνεχόμενες χρονιές. Και αν αυτό είχε συμβεί τώρα θα ήταν πιθανότατα μέσα στις 40 πιο ισχυρές βαθμολογικά ομάδες της Ευρώπης.
 
Τι θα σήμαινε αυτό; Οτι ακόμη κι' αν δεν κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα, αλλά τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ, ήταν πιθανό να είναι ισχυρός στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ του ερχόμενου Αυγούστου και άρα να έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους.
 
Η νίκη του ΠΑΟΚ στο Καζακστάν θα ξεχαστεί σε λίγες ημέρες, για να μην πω ότι έχει ξεχαστεί ήδη, αν όμως προσθέσω την παράμετρο ότι χάρη σε αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ εκτός εξαιρετικού απρόοπτου την επόμενη σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης θα είναι πιο ισχυρός από την Λίβερπουλ, ίσως να αλλάξετε άποψη...
 
Και δεν αναφέρω την Λίβερπουλ μόνο επειδή είναι ένα τεράστιο club αλλά και ως ομάδα που μόνο απίθανο δεν είναι να τερματίσει τέταρτη στην Αγγλία, άρα να παίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και επειδή ο ΠΑΟΚ νίκησε την Γκαραγκαντί να είναι αυτός στους ισχυρούς και η Λίβερπουλ στους αδύναμους στην κλήρωση του Αυγούστου.
 
Ο τρόπος διεξαγωγής των ευρωπαϊκών κυπέλλων είναι τέτοιος που πλέον οι ομάδες που κάνουν την διαφορά είναι αυτές που στα ματς κόντρα στις κάθε λογής... Σαχτέρ Γκαραγκαντί της Ευρώπης παίρνουν τις νίκες που εκείνη την βραδιά δεν τους προσφέρουν καμία δόξα, αλλά μακροπρόθεσμα τους μετατρέπουν σε ευρωπαϊκά μεγέθη...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: