Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Όποιος τη ξεγράφει κάνει μεγάλο λάθος!!

Τελικά ποια είναι η πραγματική εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Της ομάδας που ισοφαρίζεται στο 93’ από την Κάρντιφ ή εκείνης που περνά μέσα από το Λεβερκούζεν, επιβλητικά με 5-0;

Όποιος τη ξεγράφει κάνει μεγάλο λάθος!
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Η απάντηση είναι απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες αναλύσεις. Τα συνεχόμενα χρόνια, από το 1996 μέχρι σήμερα στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν «ποτίσει» το DNA της Γιουνάιτεντ με την ικανότητα να διαχειρίζεται τέτοιες βραδιές.

Φυσικά σε αυτά τα 17 χρόνια υπάρχουν και δύο περιπτώσεις, εκείνες του 2005-2006 και η προπέρσινη, που η παρουσία στους ομίλους τελείωσε με δάκρυα, ωστόσο αυτές είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Γενικά ο τρόπος που επί Σερ Αλεξ Φέργκιουσον αντιδρούσε σε τέτοια ματς ήταν ανοιχτό βιβλίο, αλλά η φετινή σεζόν λόγω της ιδιαιτερότητας του καινούργιου προπονητή (και εντελώς άπειρου σε αυτή τη διοργάνωση) άφηνε ανοιχτά όλα τα σενάρια.
Ο Ντέιβιντ Μόιες προς τιμήν του, δείχνει να μαθαίνει γρήγορα για αυτό το τοπ επίπεδο. Η Γιουνάιτεντ από την πρώτη μέρα πήρε στα σοβαρά τον όμιλο και με το εντυπωσιακό αυτό 0-5 στη Γερμανία, κρατά τη τύχη της πρωτιάς στα χέρια της. Της αρκεί στο τελευταίο ματς στο «Ολντ Τράφορντ»  η ισοπαλία κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ για να είναι στην κορυφή. Αυτό θα την βοηθήσει να  αποφύγει  κάποιο κακό συναπάντημα στην φάση των «16», κάτι  σχετικό πάντως αφού και πέρσι πρώτη είχε τερματίσει, αλλά της κληρώθηκε η Ρεάλ, που είχε μείνει δεύτερη στον δικό της όμιλο πίσω από τη Ντόρτμουντ!
Τώρα στο πρωτάθλημα, η Γιουνάιτεντ δεν πληρώνει αυτή την ώρα τόσο πολύ το 2-2 με την Κάρντιφ, όσο το κάκιστο ξεκίνημα της. Άλλωστε πριν την γκέλα της Κυριακής είχε κάνει σερί νικών!  Η ήττα από τη Γουέστ Μπρόμιτς εντός και εκείνη στο «Ανφιλντ»,  η ισοπαλία με τη Σαουθάμπτον και η συντριβή στο ντέρμπι με τη Σίτι την άφησαν μακριά από την κορυφή, πλην όμως η επιτυχία επί της Αρσεναλ, έμοιαζε να την ξαναβάζει στο κόλπο. Τα δύσκολα ματς σε ένα πρωτάθλημα πάρα πολύ απρόβλεπτο, όπως είναι το φετινό, διαδέχονται το ένα το άλλο και την Κυριακή πάει στο Λονδίνο για να κοντράρει την Τότεναμ που είναι με την πλάτη στον τοίχο μετά το 6-0 από τη Σίτι!
Αν νικήσει η ομάδα του Μόιες,  θα απαντήσει άμεσα στο ερώτημα αν άφησε πίσω της την ισοπαλία στην Ουαλία. Παρ ’όλα αυτά είμαστε ακόμη μόλις στο ένα τρίτο της διαδρομής και αυτοί που ξέρουν καλά το αγγλικό πρωτάθλημα αντιλαμβάνονται πως αν η Γιουνάιτεντ είναι σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή όταν μπει ο Μάρτιος τότε θα είναι πολύ γερά στην μάχη του τίτλου! Το ξέρει, το έχει κάνει και το έχει αποδείξει. Και όποιος βιάζεται να την ξεγράψει, ας ξέρει πως αυτό το λάθος το έχουν κάνει στο παρελθόν πολλοί!

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: