Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τέλος εποχής στη Μίλαν!!

Μια εποχή που κράτησε 27 ολόκληρα χρόνια φτάνει στο τέλος της μετά τον αγώνα με τον Άγιαξ, καθώς ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» Αντριάνο Γκαλιάνι ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τη θέση.

Τέλος εποχής στη Μίλαν
Σφραγίστηκε το τέλος μια ολόκληρης εποχής που κράτησε 27 χρόνια για την ποδοσφαιρική ομάδα της Μίλαν. Ο Αντριάνο Γκαλιάνι, αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» από το 1986, ανακοίνωσε ότι μετά τον αγώνα με τον Άγιαξ στις 11 Δεκεμβρίου θα αποχωρήσει από την θέση που θήτευσε για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα.

Η αρχή του τέλους αυτής της συνεργασίας ξεκίνησε όταν η κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Μπάρμπαρα, ζήτησε να προχωρήσει στην αναδόμηση του ποδοσφαιρικού τμήματος της Μίλαν.

Η ρήξη που δημιουργήθηκε από τον τρόπο της Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι, δεν μπορεί να αποκατασταθεί για αυτό ο Γκαλιάνι θα αποχωρήσει είτε έρθει σε συμφωνία για αποζημίωση, είτε όχι.

«Ήταν τεράστια η προσβολή στο πρόσωπό μου. Δεν είναι αυτός τρόπος για να συμπεριφέρεσαι σε κάποιον, ακόμα κι αν θέλεις να προχωρήσεις σε αλλαγή φρουράς. Χρειάζεται λίγο περισσότερη ευγένεια. Θα έχω παραιτηθεί το αργότερο μέχρι το ματς με το Άγιαξ», δήλωσε ο Γκαλιάνι.

Η εποχή που ο Γκαλιάνι ήταν αντιπρόεδρος της Μίλαν,σημαδεύτηκε από την κατάκτηση πέντε τίτλων στο Champions League και οκτώ πρωταθλημάτων Ιταλίας.

Ο κύριος λόγος που οδήγησε τον Γκαλιάνι στην έξοδο είναι ότι κατηγορήθηκε από την Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι για την φετινή πολύ άσχημη πορεία της Μίλαν στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς μόνο το 1981 είχε σε χειρότερη θέση, σε αυτό το κομμάτι της σαιζόν.

Για όσο τον κατηγόρησε η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι ο Γκαλιάνι απάντησε στην Gazzetta dello Sport: «Με κατηγόρησε ότι έκανα κακή διαχείριση των χρημάτων της ομάδας και ότι δεν έχουμε καλό δίκτυο σκάουτινγκ όπως η Ρόμα και η Φιορεντίνα. Η Ρόμα την τελευταία πενταετία έχει καταφέρει μόλις μια φορά να βγει στο Champions League, ενώ η Φιορεντίνα καμία. Η Μίλαν τα τελευταία δυο χρόνια δεν είχε καμιά ζημία, την ώρα που άλλες ομάδες έχουν βουνά από χρέη. Πέρυσι όλες οι ομάδες υποδομής μας έφτασαν στο final four των διοργανώσεων που συμμετείχαν, ενώ πρόεδροι από άλλες μεγάλες ομάδες με κάλεσαν για να τους πω πως έχουμε πετύχει κάτι τέτοιο».

Παρόλο το γεγονός που είναι απίστευτα πικραμένος από αυτή τη συμπεριφορά ο Γκαλιάνι δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τους «ροσονέρι».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: