Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Απαντήσεις στα «πράσινα» ερωτήματα!!

Πόσο πιθανό είναι το deal ανάμεσα σε Γιαννακόπουλο και Αλαφούζο; Μέχρι πότε θα «τρέχει» η υπόθεση; Ποιο το ύψος της επένδυσης; Το sport-fm.gr απαντά στις απορίες των φίλων του Παναθηναϊκού.

Απαντήσεις στα «πράσινα» ερωτήματα
Από τη στιγμή που έγινε το ραντεβού ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Γιάννη Αλαφούζο, με τον πρώτο να του εκφράζει και επισήμως το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα ερωτήματα από τους φίλους της ομάδας είναι πολλά.

Ο καταιγισμός των πληροφοριών, οι φήμες, τα ποσά, οι επενδυτές και οι… προβλέψεις δίνουν και παίρνουν. Το sport-fm.gr απαντά στις απορίες του κόσμου του Παναθηναϊκού για το μεγάλο θέμα των τελευταίων ημερών.

Πόσο πιθανό είναι το deal;
Ξεκάθαρα δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος «εκτέθηκε» και δεν έκανε κάτι στα μυστικά, τότε οριακά οι πιθανότητες είναι υπέρ της εισόδου του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ έκανε καιρό προεργασία και επαφές με Κινέζους επενδυτές για να φτάσει στο σημερινό σημείο. Όταν ήρθε η ώρα, λοιπόν, προχώρησε στην εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Τι είναι αυτό που καθορίζει τις εξελίξεις;
Δίχως δεύτερη κουβέντα, μόνο μία λέξη: ΧΡΕΟΣ. Αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο «αγκάθι» στην όλη υπόθεση. Τα χρέη παραμένουν, αν θέλετε, το σημείο τριβής. Τα χρέη είναι στα 24 εκατ. ευρώ, αλλά μαζί με το άνοιγμα το ποσό φτάνει τα 45 εκατ. ευρώ (ομολογιακό δάνειο, Απήλιον, μπάτζετ).

Εκεί, λοιπόν, φαίνεται να… κλοτσάει και η πλευρά Γιαννακόπουλου, αλλά το θέμα αυτό θα ξεκαθαρίσει, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, από τις προθέσεις του Κινέζου επενδυτή, που θα βάλει και τα περισσότερα χρήματα.

Ποιο είναι το ποσό που θα επενδυθεί, αν τελικά, γίνει το deal;
Κατ’ αρχάς, καταλαβαίνετε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα «αποδεχθεί» η πλευρά Γιαννακόπουλου το «χρέος – άνοιγμα» ή όχι. Οι χθεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο για 35 εκατ. ευρώ, τα 30 από τον υποψήφιο επενδυτή και τα 5 από τον ίδιο τον Γιαννακόπουλο. Αν επιτευχθεί η συμφωνία, τότε οι «πράσινοι» θα ενισχυθούν μεταγραφικά.

Τι ακολουθεί από εδώ και στο εξής;
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει στα χέρια του φάκελο με τα οικονομικά της ΠΑΕ, τα μελετά και είναι σε ανοικτή γραμμή με Κίνα. Σύντομα, λοιπόν, θα αποφασιστεί αν θα γίνει οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ, από λογιστές, μια διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει περίπου 2-3 εβδομάδες. Αν, εν τέλει, η συμφωνία επιτευχθεί, τότε θα χρήματα θα μπουν με ΑΜΚ.

Πόσο καιρό θα κρατήσει η υπόθεση;
Βρισκόμαστε, απλώς, στην αρχή. Το θέμα έχει πολύ δρόμο μπροστά του, για τους λόγους τους οποίους αναλύσαμε παραπάνω. Το πιθανότερο είναι η υπόθεση να λάβει τέλος στις αρχές Ιανουαρίου, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: