Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τα πλάνα και τα αγκάθια για το «μπάσιμο»

Επένδυση κατ’ αρχήν 35 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τον Παναθηναϊκό. «Αγκάθι» το ύψος των χρεών. Η στάση του Γιάννη Αλαφούζου και ο έλεγχος που αρχίζει.

Τα πλάνα και τα αγκάθια για το «μπάσιμο»
Το πρώτο βήμα για να «μπει» στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με… άρμα μία κινεζική εταιρεία έγινε χθες, ωστόσο απομένουν αρκετά ακόμη για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να αλλάξει σελίδα ο σύλλογος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόθεση του προέδρου της ΚΑΕ είναι να μπουν αρχικά στην ΠΑΕ 35 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 θα προέρχονται από την κινεζική εταιρεία που έχει στο πλευρό του και τα 5 εκατ. ευρώ από τον ίδιο, ενώ στην πορεία θα υπάρξει κι άλλη επένδυση κεφαλαίων για να γίνουν οι «πράσινοι» ξανά ισχυροί. Ο αγωνιστικός στόχος για την τρέχουσα περίοδο είναι η έξοδος στο Champions League, κάτι που θα επιδιωχθεί μέσω της παρουσίας της ομάδας στα play offs της Σούπερ Λίγκας, ενώ δεν αποκλείεται για το σκοπό αυτό να υπάρξουν προσθήκες, εφόσον ασφαλώς έχει «κλείσει» το deal μέχρι να ολοκληρωθεί η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.

Πάντως δεν είναι όλα… ρόδινα. Το μεγάλο αγκάθι έχει να κάνει με το ύψος των χρεών, το οποίο σύμφωνα με την ΠΑΕ δεν ξεπερνούσε τα 25 εκατ. ευρώ, αλλά η πλευρά Γιαννακόπουλου υπολογίζει στα 45 εκατ. ευρώ. Κι αυτό γιατί στο ποσό αυτό υπολογίζονται τα 10 εκατ. ευρώ για την αγορά του προπονητικού κέντρου «Απήλιον» (έχει δοθεί 1 εκατ. ευρώ στον Κωνσταντίνο Τσακίρη ως τώρα), άλλα 5 εκατ. ευρώ από ο ομολογιακό δάνειο που έχει εξασφαλιστεί για τις ανάγκες ρευστού στην ΠΑΕ και επιπλέον 10 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα χρήση (6 εκατ. για το αγωνιστικό μπάτζετ και 4 εκατ. το κόστος λειτουργίας της ΠΑΕ).

Η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου δεν έκρυβε ότι δεν της άρεσε το γεγονός ότι από ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου γινόταν λόγος για πολύ μεγαλύτερα χρέη από αυτά που περίμενε ο πρόεδρος της ΚΑΕ. Όμως όπως έλεγαν άνθρωποι της ΠΑΕ, το μεν προπονητικό κέντρο αποτελεί μία αγορά για το μέλλον της ομάδας, το δε φετινό μπάτζετ θα οδηγήσει σε κλείσιμο της χρονιάς με πλεόνασμα, ενώ έχουν καλυφθεί πολλές από τις «τρύπες» του παρελθόντος κι έχουν διακανονιστεί οι περισσότερες από αυτές που απέμειναν. Παράλληλα, ο Γιάννης Αλαφούζος σύμφωνα με το περιβάλλον του εφόσον αλλάξει χέρια η ΠΑΕ δεν θα ζητήσει ούτε ευρώ από τα χρήματα που έχει βάλει ο ίδιος στην ομάδα.

Οι εξελίξεις δεν θα είναι άμεσες. Υπολογίζεται πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες ωσότου ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος που επιθυμεί η πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αφού ελεγχθούν τα στοιχεία που θα προκύψουν από τον πρόεδρο της ΚΑΕ και την κινεζική εταιρεία που έχει δίπλα του, θα παρθεί η απόφαση για το αν θα προχωρήσουν στην επένδυσή τους. Μένει, δε, να φανεί πώς θα γίνει αυτή, δηλαδή αν θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή μεταβίβαση μετοχών. Το θέμα αναμένεται να κλείσει μέσα στο Γενάρη, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: