Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ύμνοι για τον περήφανο Σπανούλη!!

Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε περήφανος για τη βράβευσή του με το «Τζουζέπε Σιάκα» και υμνήθηκε από τους ανθρώπους του οργανισμού.

Ύμνοι για τον περήφανο Σπανούλη
Περήφανος για την τιμή που του έγινε δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης, μετά την απονομή του «Τζουζέπε Σιάκα» ως αθλητή της χρονιάς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν έκρυψε τη χαρά του για τα εγκωμιαστικά σχόλια που άκουσε από τους ανθρώπους του οργανισμού.

«Ευχαριστώ πολύ. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Τα λόγια τους με συγκινούμαι και με κάνουν περήφανο για το χαρακτήρα και τις αρχές που μου έδωσε η οικογένειά μου. Με αυτές τις αρχές πορεύομαι και με αυτές έχω χτίσει την οικογένειά μου. Και με αυτές πορεύομαι και προσπαθώ να τις περάσω στο χώρο του μπάσκετ. Είναι ανώτατη τιμή για μένα. Το βραβείο αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες, που όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε, αλλά και την ομάδα μου, γιατί χωρίς τον Ολυμπιακό δεν θα είχα την απόδοση, αλλά και το ήθος που βελτιώνεται μέσα από την ομάδα. Αυτό το βραβείο θα το θυμάμαι πάντα και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα και τις προσπάθειές μου», δήλωσε στην ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου που έγινε μετά τον αγώνα.

Ο πρόεδρος των βραβείων, αιδεσιμότατος, Μπρούνο Λίμα, είπε: «Ευχαριστώ Ελλάδα, ευχαριστώ τον Βασίλη Σπανούλη (στα ελληνικά). Είναι μεγάλη τιμή που είμαι εδώ στην Ελλάδα. Θεωρώ τη χώρα σας δεύτερη πατρίδα μου, είμαι επίτιμος δημότης της Ξάνθης. Κοιτώντας το βλέμμα του Βασίλη Σπανούλη είδα να καθρεφτίζεται μέσα του η περηφάνια ότι ανήκει σε αυτή τη χώρα που έχει δοξάσει όλο τον κόσμο. Το βραβείο που απονείμαμε στον Βασίλη έχει σκοπό να αναγνωρίσει την αθλητική ικανότητα, το ταλέντο και το χαρακτήρα αυτού του μεγάλου αθλητή-πρωταθλητή. Θεωρώ ότι είναι πλέον ένα αναπόσπαστο μέρος αυτής της μορφωτικής οργάνωσής μας και αποτελεί μέλος της ιστορίας μας. Πρέπει να ευχαριστήσω τους οργανωτές αυτού του υπέροχου αθλητικού γεγονότος και την καθηγήτρια κα. Μπαφατάκη που αποτελεί πρέσβειρα αυτού του βραβείου όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες προς την Ελλάδα και τους Έλληνες που μας έδωσαν αυτή τη δυνατότητα και μας κάνει αυτά τα δώρα».

Η γενική γραμματέας των βραβείων, Βίκυ Μπαφατάκη, ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε σε μια μεγάλη αθλητική οικογένεια. Βραβεύσαμε κατ’ εξαίρεση τον Βασίλη Σπανούλη στη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό. Ο Βασίλης είναι φέτος ο απόλυτος νικητής του αθλητισμού και είμαστε περήφανοι που είναι Έλληνας κι υπηρετεί τα ιδεώδη του αθλητισμού και αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για να πάμε μπροστά πολλά πράγματα με τελείως διαφορετική νοοτροπία. Ευχαριστούμε πολύ που μας έκανε περήφανους ως Έλληνες».

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, μέλος της επιτροπής των βραβείων, που βράβευσε τον Βασίλη Σπανούλη, είπε: «Όταν έδινα το βραβείο στον Βασίλη, του είπα ότι κάθε φορά που παίρνει ένας Έλληνας ένα διεθνές βραβείο, βραβεύεται και η Ελλάδα. Καθώς του μιλούσα, είδα μια ανώτερη ευγένεια στο βλέμμα του. Είναι η ευγένεια των ανθρώπων που έχουν καλή ψυχή. Αυτοί οι άνθρωποι πλουτίζουν τους άλλους ανθρώπους. Φεύγω από αυτή τη συνάθροιση με το υπέροχο βλέμμα αυτού του ανθρώπου, το σύνολο της ύπαρξής του και την ευγένεια της ψυχής του».

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος, τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι εδώ ανάμεσα σε σπουδαίους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να πω κάτι ιδιαίτερο για τον αθλητή Βασίλη Σπανούλη. Το βραβείο αυτό δείχνει τη θέση του στην κοινωνία μας. Είναι μεγάλη τιμή για τον Βασίλη, τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, που ο αρχηγός μας επιλέχθηκε γι’ αυτό το βραβείο».

Ο Βασίλης Σπανούλης παρέλαβε ένα πορτραίτο του δημιουργημένο με την τέχνη της σκιάς (shadow art).Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: