Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Χρόνια πολλά Μπάρτσα!! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με την επέτειο ίδρυσης, σαν σήμερα το 1899, της Μπαρτσελόνα! Ποιος την ίδρυσε, ο πρώτος αρχηγός με τα 100 γκολ και βίντεο-αφιέρωμα στην ιστορική ομάδα. Μια πολύ σημαντική μέρα ξημέρωσε για την Μπαρτσελόνα, αφού σαν σήμερα το 1899 ιδρύθηκε ο ιστορικός σύλλογος.
Η Μπαρτσελόνα ιδρύθηκε από τον Ελβετό Χανς-Μαξ Γκαμπέρ, ο οποίος, μάλιστα, αργότερα υιοθέτησε το καταλανικό όνομα Ζοάν.
Ο Γκαμπέρ, που έμεινε ορφανός από μικρός, γοητεύτηκε από τη Βαρκελώνη κι έγινε μόνιμος κάτοικός της. Γεννημένος στις 22 Νοεμβρίου 1877 ίδρυσε όχι μόνο την Μπάρτσα, αλλά και τη Ζυρίχη. Υπήρξε, μάλιστα, και παίκτης της Βασιλείας!
Η επιθυμία του για την ίδρυση της Μπαρτσελόνα εκδηλώθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1899. Στις 29 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου έγινε πραγματικότητα με την πρώτη συγκέντρωση να γίνεται στο γυμνάσιο Σόλε. Ουσιαστικά η Μπάρτσα γεννήθηκε από Ελβετούς, Ισπανούς και Βρετανούς.

Ο Γκαμπέρ έγινε ο αρχηγός της Μπάρτσα, αλλά ήταν και το μοναδικό μέλος του ΔΣ! Έπαιξε στην ομάδα μέχρι το 1903 πετυχαίνοντας 100 γκολ. Έφυγε από τη ζωή το 1930.
Κάπως έτσι άρχισε να γράφεται η ιστορία αυτού του μεγάλου συλλόγου, που μελλοντικά μεγαλούργησε κι απέκτησε πιστούς οπαδούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης…




Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: