Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Οι Τούρκοι 4, με τη Ρεάλ με 10 στο 27'!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος…σκέφτεται και γράφει στο blog του στο gazzetta για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Παρίσι.
Σκέφθηκα να γράψω αυτό το κομμάτι τέτοια ώρα, γιατί μόλις είδα τα εκτεταμένα στιγμιότυπα από το παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης-Γαλατασαράϊ 4-1.
Και κάπου λίγο…ανακουφίστηκα, κάπου λίγο, όμως, αναρωτήθηκα κιόλας αν έχω δει σωστά (από σφαιρικής άποψης κι όχι αυτό καθ΄ εαυτό), το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Παρίσι. Γιατί δεν κρύβω ότι με ενόχλησε η αδυναμία του Ολυμπιακού να κάνει έστω μισή φάση στα 32 λεπτά του β΄ ημιχρόνου που έπαιξε με παίκτη παραπάνω (ως τον τραυματισμό του Μήτρογλου στο 78’), μετά μάλιστα την πραγματικά καλή απόδοσή του στο α΄ημίχρονο.
Αλλά εδώ βλέπεις στο Μπερναμπέου η Γαλατά να παίζει με παίκτη παραπάνω από το 27’, με το αποτέλεσμα 0-0 και να τελειώνει το ματς με βαριά ήττα 4-1, που θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη! Με τη Ρεάλ χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο!
Οκέϊ, η Γαλατά κάνει ένα πολύ κακό ξεκίνημα φέτος στο πρωτάθλημα Τουρκίας, αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης, ξεκίνησε την 5η αγωνιστική ένα πόντο πάνω από τη Γιουβέντους, από την οποία έχει πάρει ισοπαλία 2-2 στο Τορίνο και τέλος πάντων είναι ένα κλαμπ που επένδυσε ένα κάρο λεφτά μέσα στο 2013, παίρνοντας προπονητή τον Μαντσίνι, αποκτώντας τους Ντρογκμπά και Σνάϊντερ, αγοράζοντας και τα δικαιώματα του Φελίπε Μέλο και κάνοντας ουκ ολίγες ακόμη ακριβές μεταγραφές.
Και διασύρθηκε από μία Ρεάλ που έπαιζε με δέκα παίκτες επί 66 λεπτά! Και μάλιστα τα τρία γκολ τα έφαγαν οι Τούρκοι στο β΄ημίχρονο, όπου υποτίθεται οι Ισπανοί θα έπρεπε να είναι πιο κουρασμένοι! Για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά πόσο δύσκολη διοργάνωση είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και πόσο ειδικό βάρος έχουν σύλλογοι όπως η Ρεάλ-και όπως η Παρί, που από πέρσι είναι εν δυνάμει διεκδικήτρια του τίτλου στο θεσμό.
Ο Ολυμπιακός έκανε μία μεγάλη προσπάθεια, με τις όποιες αδυναμίες εμφάνισε και πλέον πρέπει να τελειώσει τη δουλειά, μέσα στο σπίτι του. Ούτε αυτό θα είναι εύκολο, πάντως. Λέτε η Άντερλεχτ να μη θέλει να πάρει το ένα εκ. Ευρώ της ΟΥΕΦΑ για τη νίκη;…
Και κάτι τελευταίο, επειδή αναφέρθηκα στο διαιτητή παραμονή του ματς. Ο Σκοτσέζος Τόμπσον ήταν αλάνθαστος. Έδωσε ρεσιτάλ ο άνθρωπος (το γκολ ήταν θέμα επόπτη, που μπερδεύτηκε προφανέστατα γιατί εκτυλίχθηκε πολύ γρήγορα η φάση). Και δεν είναι τυχαίο ότι Σκοτσέζος ήταν κι ο διαιτητής που έβγαλε την κόκκινη στον στόπερ της Ρεάλ!
Κι οι δύο συμπατριώτες μπήκαν στο γήπεδο για να παίξουν 50-50 και δεν κώλωσαν από τα μεγάλα ονόματα. Μαγκιά τους.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: