Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Απειλείται με τιμωρία η Σέλτικ!!

Τα πανό πολιτικού περιεχομένου που ανάρτησαν οι φίλαθλοι της Σέλτικ στο ματς με τη Μίλαν, «χάρισαν» μπελάδες στην ομάδα της Σκοτίας.

Απειλείται με τιμωρία η Σέλτικ
Οι φίλαθλοι της Σέλτικ ανάρτησαν πανό πολιτικού περιεχομένου πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ της Σέλτικ και της Μίλαν, το οποίο αναφερόταν σε μέλος της οργάνωσης IRA, τον Μπόμπι Σαντς και του Σκωτσέζου Γουίλιαμ Γουάλας που επιζητήσουσε την ανεξαρτησία της χώρας του (γνωστός από την ταινία «Braveheart» με τον Μελ Γκίμπσον.)

Τα πανό, απεικόνιζαν τις φωτογραφίες των δύο προαναφερθέντων με το εξής μήνυμα: «Τρομοκράτης ή ονειροπόλος; Βάρβαρος ή γενναίος; Εξαρτάται ποιανού ψήφο προσπαθείς να πάρεις ή ποιανού πρόσωπο προσπαθεί να σώσεις.»

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η Σέλτικ να κληθεί σε απολογία για την συμπεριφορά των φιλάθλων της, αφού εκδηλώσεις πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού περιεχομένου, αντιβαίνει με του κανονισμούς της UEFA. Αυτή μάλιστα θα είναι η τέταρτη φορά μέσα σε δύο χρόνια που η σκοτσέζικη ομάδα έρχεται αντιμέτωπη με το πειθαρχικό όργανο της UEFA λόγω των οπαδών της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Σέλτικ, Πήτερ Λόουελ, δήλωσε δυσαρεστημένος με τη συμπεριφορά των φίλων της ομάδας και δεν δίστασε να πει ότι ένα μικρό ποσοστό «ακραίων» οπαδών (γνωστοί ως «Ultras») θέλει να κάνει κακό στην ομάδα.

«Η βραδιά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από σαφή έλλειψη σεβασμού (σ.σ. εννοώντας την ανάρτηση των πανό) για τον σύλλογο που τώρα αντιμετωπίζει ποινή από την UEFA. Τα τελευταία 3 χρόνια στον σύλλογο έχουν επιβληθεί πολλές ποινές λόγω της συμπεριφοράς των φιλάθλων. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Ας είμαστε ξεκάθαροι. Αύτη η συμπεριφορά της μειοψηφίας των οπαδών είναι εναντίον του συλλόγου »
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: