Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Εκεί που έχει ταξιδέψει αυτός…!!

Απ' την Ελλάδα στο Μάντσεστερ και απ'τη Βραζιλία στην Ιαπωνία… Ο Ράιαν Γκιγκς έχει βρεθεί απέναντι σε 117 αντιπάλους και τα 40ά του γενέθλια έγιναν η αφορμή για να... ταξιδέψουμε μαζί του.

Εκεί που έχει ταξιδέψει αυτός…
Η ζωή οποιουδήποτε επαγγελματία ποδοσφαιριστή σε αριθμούς θα περιλάμβανε πολλές ώρες… πτήσης και δεκάδες διαφορετικούς αντιπάλους.

Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τον Ράιαν Γκιγκς, που έχει γυρίσει τον κόσμο παίζοντας ποδόσφαιρο, με τα 40ά του γενέθλια να γίνονται η αφορμή για να θυμηθούμε κάποια απ’ τα ταξίδια του.

Στην 23χρονη καριέρα του έχει βρεθεί απέναντι σε 117 αντιπάλους, με τοπική ιστοσελίδα του Μάντσεστερ να παρουσιάζει τα μέρη που έχει «πετάξει» σε έναν διαδραστικό χάρτη, μαζί με τα ρεκόρ νίκης και ήττας που έχει μετρήσει απέναντι σ' αυτές.

Ο πιο… ακίνδυνος αντίπαλος (αν υπολογιστούν οι ομάδες που έχουν παίξει πάνω από πέντε φορές) για τον Γκιγκς είναι αναμφίβολα η Γουίγκαν, καθώς την έχει αντιμετωπίσει δώδεκα φορές, κερδίζοντας κατά μέσο όρο 2,75 βαθμούς ανά παιχνίδι.

Από την άλλη, δεν έφευγε συχνά χαρούμενος απ’ την Ισπανία, αφού Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αποτελούν τους «κακούς δαίμονες» για τον Ράιαν Γκιγκς και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει συγκεντρώσει 0,8 βαθμούς μ.ο. σε έξι συναντήσεις.

Στην Αγγλία, η Τσέλσι είναι η ομάδα που δεν… χαιρόταν να βλέπει ιδιαίτερα. Σε 50 παιχνίδια με τον Ράιαν Γκιγκς στη σύνθεσή της, η Μάντσεστερ είχε συγκεντρώσει κατά μέσο όρο 1,46 βαθμούς. Έκπληξη αποτελεί η Ίπσουιτς με 1,5 βαθμούς μ.ο, ενώ ακολουθεί η Λίβερπουλ με 1,6 βαθμούς ανά παιχνίδι.

Όσον αφορά τις ομάδες που δεν έχουν ηττηθεί ποτέ απ’ την ομάδα του Γκιγκς, περιορίζονται στις εξής 14:

Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρντμουντ, Κάρντιφ, Κλουζ, Γαλατασαράι, Λιόν, Νεκάξα, Ροτόρ Βόλγογκραντ, Σαχτάρ, Σπάρτα Μπράγας, Τορπέντο Μόσχας, Βάσκο ντα Γκάμα και Βιγιαρεάλ.


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: