Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τα δεδομένα για την τιμωρία μετά το ξύλο στο ΣΕΦ!

Εκτός απροόπτου πρόστιμο για τους Μπέγκιτς-Πρίντεζη για το επεισόδιο με τον Μενσά-Μπονσού, αλλά και τον Ολυμπιακό για τα όσα ακολούθησαν θα είναι η τιμωρία από την Ευρωλίγκα. Ξεκαθαρίζει του Πέτγουεϊ.

Τα δεδομένα για την τιμωρία μετά το ξύλο στο ΣΕΦ
Μία ονειρεμένη βραδιά για τον Ολυμπιακό, με άνετη νίκη, καλό μπάσκετ, ουσιαστική εξασφάλιση της πρώτης θέσης και ρεκόρ με 17 σερί νίκες, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε εφιαλτική μετά το επεισόδιο που είχαν Μίρζα Μπέγκιτς και Ποπς-Μενσά Μπονσού και στο οποίο ενεπλάκη ο Γιώργος Πρίντεζης, αλλά και αρκετοί οπαδοί στο ΣΕΦ.

Το παρήγορο είναι πως όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός θα αποφύγει την τιμωρία των παικτών του με αποκλεισμό για κάποιες αγωνιστικές, αλλά και το «κλείσιμο» της έδρας του. Ο νέος κανονισμός της Ευρωλίγκας, που πάντως δεν υπάρχει δημοσιευμένος, δεν προβλέπει τέτοια ποινή για τους παίκτες που εμπλέκονται σε επεισόδιο, παρά μόνο βαριά πρόστιμα. Πληροφορίες αναφέρουν, δε, πως οι τρεις διαιτητές του αγώνα ανέφεραν το περιστατικό στις εκθέσεις που συνέταξαν, αλλά στέκονται περισσότερο στους Μπέγκιτς και Μενσά-Μπονσού και λιγότερο στον Πρίντεζη. Όλα δείχνουν πως οι τρεις παίκτες θα πληρώσουν μόνο με… χρήματα την έλλειψη αυτοσυγκράτησης, αφού και στο παρελθόν αντίστοιχα επεισόδια είχαν τιμωρηθεί με τέτοιο τρόπο.

Όσον αφορά στην έδρα του Ολυμπιακού, επικρατεί αισιοδοξία πως δεν θα τιμωρηθεί με… κλείσιμο, αλλά επίσης με ένα βαρύ πρόστιμο για την απόπειρα εισβολής κάποιων οπαδών και τα πολλά αντικείμενα που έπεσαν στο παρκέ με «στόχο» τον Μενσά-Μπονσού. Οι Πειραιώτες δεν έχουν προηγούμενα με την Ευρωλίγκα (με μοναδικό πταίσμα την είσοδο οπαδών τους στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν κάποιες νίκες) και φέτος έχει πληρώσει απλώς ένα πρόστιμο 4.000 ευρώ για κάποιες κροτίδες στον αγώνα με τη Μάλαγα.

Φέτος η διοργανώτρια αρχή έχει τιμωρήσει με απλά πρόστιμα αντίστοιχα περιστατικά, όπως σε αγώνες του Ερυθρού Αστέρα (12.000 για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό), της Γαλατάσαραϊ (1.000) και της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (1.000).

Μοναδική περίπτωση να υπάρξει διαφορετική ποινή για τον Ολυμπιακό ή τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο παίκτες είναι να μην τιμωρηθούν από την πειθαρχική επιτροπή της Ευρωλίγκας, αλλά από τον ανεξάρτητο δικαστή της διοργάνωσης. Ο τελευταίος λειτουργεί αυτοβούλως και προσφάτως είχε παρέμβει για την τιμωρία έδρας του Παναθηναϊκού, αλλά και για την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Σιένα με το χρονόμετρο που είχε κολλήσει. Όμως οι πιθανότητες να παρέμβει ο δικαστής δεν είναι πολλές.

Σήμερα για Πέτγουεϊ

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ ήταν η άλλη «σκιά» στη χθεσινή βραδιά για τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ αποχώρησε στη δεύτερη περίοδο με τραυματισμό στον ώμο. Πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά του είχε βγει η αριστερή ωμοπλάτη, αλλά το ιατρικό τιμ την επανέφερε στη θέση της. Ο παίκτης έκανε ντους στο ημίχρονο και παρακολούθησε με τη φόρμα του το δεύτερο μέρος, ενώ μετά το ματς πήγε να βγάλει μαγνητική, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται σήμερα. Σε πρώτη φάση δεν φαίνεται κάτι σοβαρό και ίσως απλώς χάσει το ματς του Σαββάτου με τον Άρη.

Σε αυτό ίσως πάρει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής ο Βασίλης Καββαδάς, ο οποίος σήμερα θα προπονηθεί για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα μετά το πενταετές συμβόλαιο που υπέγραψε χθες. Το ματς με τον Άρη θα είναι το πρώτο στο φετινό πρωτάθλημα που οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους, καθώς εξέτισαν την ποινή τεσσάρων αγωνιστικών που κουβαλούσαν από πέρσι.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: